Αγαπητή «Α, μπα»: Θέλω να έχω σχέση αλλά να μπορώ να φλερτάρω και με άλλους

Θέλω να έχω σχέση, να δίνω αγάπη και τρυφερότητα στον άλλον, να περνάνε χρόνο μαζί να γελάμε να δενόμαστε, αλλά θέλω να μπορώ να φλερτάρω και με άλλους. Γιατί είναι παράλογο; Στις φιλίες γιατί δεν υπάρχει θέμα και μπορούμε να έχουμε κολλητούς πάνω από 1 άτομο. Και η βαθιά φιλία ένας εγκεφαλικός έρωτας είναι, απλά δεν υπάρχει σωματική έλξη, υπάρχει μόνο η εγκεφαλική έλξη.

Ερωτευμένη

Ποιος είπε ότι είναι παράλογο; Δεν αντιλαμβάνομαι τι εννοείς όταν λες «να φλερτάρω», ό,τι και να εννοείς όμως, οι άνθρωποι έχουν προ πολλού σκεφτεί κι άλλες εναλλακτικές εκτός από την μονογαμία.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

19 points
Upvote Downvote

18
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
12 Θέματα σχολίων
6 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
12 Συντάκτες σχολίων
AndromedaLouise B.Between WorldsSot Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Συγνώμη, αλλά με όλη τη καλή διάθεση, ποιος νοιάζεται αν θέλεις να έχεις δεσμό και να φλερτάρεις ταυτόχρονα; Κάνε ότι θες, αν συμφωνεί και ο δεσμός, φλέρταρε χωρίς αύριο. Επίσης σταματήστε να συγκρίνετε την φιλία με την ερωτική σχέση. Δεν έχουν σχέση. Αυτά. Καλημέρα 🌻

Andromeda
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Επειδή τυχαίνει να ταυτίζομαι με την κοπέλα, θα ήθελα κάποια στιγμή όσοι λέτε τόσο απόλυτα άλλο σχέση άλλο φιλία σαν να είναι κάποιος παγκόσμιος νόμος είτε να συμπληρώνετε με κάποια επιχειρήματα, είτε να κάνετε ξεκάθαρο ότι μιλάτε μόνο για τον εαυτό σας. Για κάποιους ανθρώπους η φιλία και ο έρωτας είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα και άρα έχουν διαφορετικές βάσεις. Για κάποιους άλλους όμως έχουν πάρα πολλές αναλογίες και καταλήγουν στην λογική απορία ότι αφού μπορώ να έχω δύο φίλους γιατί όχι και δύο σχέσεις. Άλλοι άνθρωποι ίσως και να μην μπορούν να διακρίνουν ανάμεσα στη φιλία και τον έρωτα… Διαβάστε περισσότερα »

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Μπορεί κάποιος να έχει και 2 και 3 και 100 φίλους και δεσμούς. Δεν χρειάζεται να το δικαιολογεί σε κανέναν, εφόσον υπάρχει συναίνεση των μελών. Το να συγκρίνουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα ομοφυλόφιλο άτομο με κάποιον που θέλει να είναι πολυγαμικός το θεωρώ ατυχές το λιγότερο. Δεν ξέρω τι και πως έπρεπε να εκφραστώ ώστε να περιέχει και ενσυναίσθηση. Ίσως δεν έχω ενσυναίσθηση. Δεν ταυτίζομαι ούτε συγκινούμαι το ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις. Και δεν θέλω.

Andromeda
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Δεν είναι θέμα δικαιολογίας, είναι θέμα αποδοχής. Όταν στην κοινωνία δεν είναι συνηθισμένο ένα τέτοιο μοτίβο σχέσης δεν μπορούμε να λέμε είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι θες γιατί δεν είσαι βασικά. Αν είναι ατυχές το παράδειγμα με τους γκέι ας πάμε σε άλλο παράδειγμα: Μια γυναίκα που της αρέσει το bdsm. Αν πραγματικά την αποδεχόμαστε δεν αρκεί να λέμε: Αν εσύ τη βρίσκεις μπορείς να το κάνεις και κανείς δεν νοιάζεται. Έτσι υπονοείται ότι εμείς δεν το βρίσκουμε νορμαλ και δεν θέλουμε καν να μπούμε στη διαδικασία να το κατανοήσουμε, απλά εντάξει, δεν μας πέφτει και λόγος. Στην τελική αν… Διαβάστε περισσότερα »

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Αρκεί να καταλαβαίνεις ότι και ο άλλος θα πρέπει να το ξέρει (και να συμφωνεί) και να μπορεί να “φλερτάρει” και με άλλους.

Moodus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αρκεί οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν.Διαφορετικά, λέγεται εξαπάτηση και κρύβει μία έντονη ανασφάλεια του ατόμου για τις επιλογές του γιατί,αν το θεωρούσε σωστό δεν θα έμπαινε στη διαδικασία να ψεύδεται.

Sleepy yet busy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Φυσικά και μπορείς,δημοκρατία έχουμε. Να ενημερώσεις όμως κ τους πιθανούς συντρόφους σου ε;γιατί με κάτι τετοια γεμίζουν εκπομπές και σειρές όπως Αννίτα Πάνια,δέκατη εντολή,παλιότερα Άννα Δρούζα (που τη θυμήθηκα αυτή;! ) κτλ.

salt and pepper
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Παράλογο δεν είναι. Το θέμα είναι να βρεις κάποιον να το δέχεται και ειδικά άντρα (κάτι μου λέει ότι είσαι γυναίκα). Γιατί μάντεψε, αυτοί θέλουν μονογαμία, ειδικά της γυναίκας προς αυτούς (για τον εαυτό τους συνήθως αλλάζει το πράγμα).

Between Worlds
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Έναν άντρα που έχει διαφορετικά στάνταρ για τον εαυτό του και διαφορετικά για την σχέση του, δεν θα έπρεπε να τον θέλει ούτως ή άλλως. Ανεξάρτητα από την άποψή του για τη μονογαμία.

all things must pass
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Παράλογο θεωρείται γιατί το κοινωνικά αποδεκτό mainstream μοντέλο σχέσης είναι η μονογαμία,για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη αυτό που λες είναι το απολύτως φυσικό ως κατάσταση στις ηλικίες 17-35 .
Αλλά είπαμε είναι μη κοινωνικά αποδεκτό.
Οπότε;; Βρίσκεις ένα άνθρωπο με τις ίδιες απόψεις με τις δικές σου και γράφετε τα κοινώς αποδεκτά και επιβεβλημένα στις σόλες των sneakers σας.
Ελπίζω να είσαι σε θέση να αντιληφθείς βεβαίως, πως το ελεύθερο του flirting θα ισχύει και για τους δυό σας, έτσι;;

salt and pepper
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Και σε μεγαλύτερες ηλικίες…

Between Worlds
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Γιατί μετά τα 35 τι γίνεται; Bing bang;

Andromeda
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Είναι σαν να το έγραψα εγώ πριν χρόνια. Από το λύκειο έχω αυτές τις σκέψεις. Υποθέτω ότι ο λόγος που ρωτάς αν είναι παράλογο δεν είναι για να σου απαντήσουν ότι έχουμε δημοκρατία και μπορείς να κάνεις ότι θες ούτε για να μάθες ότι πρέπει να ισχύει το ίδιο και για τις δύο πλευρές. Φαντάζομαι ότι στο περιβάλλον σου είναι αφοριστικοι με το θέμα και δεν έχεις υποστήριξη. Αυτό το πρόβλημα είχα και εγώ. Με όσους φίλους το έχω συζητήσει όλα αυτά τα χρόνια κανένας δεν έχει κάνει μια προσπαθεια να καταλάβει. Είναι λες και μιλάμε για κάτι που έχει… Διαβάστε περισσότερα »

Bourbourita
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Ποιος το βρίσκει παράλογο; Αν είναι ο σύντροφός σου ο οποίος επιθυμεί μονογαμία, τότε λυπάμαι αλλά είσαι με αταίριαστο άνθρωπο και μάλλον γίνεσαι ασεβής. Μην επιμένεις, μην πιέζεις, μην ενοχλείς. Άσε τις θεωρίες και βρες άλλον ο οποίος συμφωνεί μαζί σου.
Αν μιλάς για γονείς, παππούδες ή φίλους τότε επίσης μην επιμένεις. Δικαίωμά τους να διαφωνούν. Δεν χρειάζεται να μοιράζεσαι λεπτομέρειες με τον καθένα.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Ειδικά για τη φιλία το πέτυχες ακριβώς.
Πέρα από την πλάκα, νομίζω ότι είσαι μικρή ή ότι τα βλέπεις άσπρο μαύρο. Υπάρχουν ένα σωρό γκρίζες περιοχές στις ανθρώπινες σχέσεις, αρκεί να τις συνάψεις με τους κατάλληλους ανθρώπους. Και, δεν είναι ότι το προτείνω ανεπιφύλακτα, αλλά το καλύτερο σεξ εκτός σχέσης με φίλους το έκανα γιατί, υπό κατάλληλες συνθήκες, το να ξέρεις τόσο καλά τον άλλον δημιουργεί ιδιαίτερη εγγύτητα ή/και μεγάλα προβλήματα.

Sot
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Από τη στιγμή που ο συντροφος το ξερει κ συμφωνεί, ολα μια χαρά. Τώρα η φιλία δεν καταλαβα πού κολλάει