Αγαπητή «Α, μπα»: Του είπα στα ίσα ότι θέλω αποκλειστικότητα αλλά….

Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να του πω και πολλά γιατί ήταν ξεκάθαρος από μεριά του. Εγώ όμως είμαι ερωτευμένη μαζί το

Είμαστε μαζί ένα χρόνο (συγκατοικούμε πλέον) αλλά δεν θέλει να έχουμε κάτι αποκλειστικό. Του έκανα κουβέντα στα ίσια και του είπα ότι θέλω αποκλειστικότητα. Μου απάντησε ότι δεν μπορεί να μου τη δώσει γιατί θα πει ψέματα αν μου έλεγε ότι πάει μόνο μαζί μου και δεν θέλει. Ταυτόχρονα μετά από λίγες μέρες από αυτό το συμβάν έμαθα ότι μάλλον υπάρχει κάποια άλλη. Και λέω μάλλον γιατί μερικές φωτογραφίες δεν μου εξηγούν τι είναι αλήθεια και τι όχι. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να του πω και πολλά γιατί ήταν ξεκάθαρος από μεριά του. Εγώ όμως είμαι ερωτευμένη μαζί του, θέλω να είμαι μαζί του και θέλω αποκλειστικότητα, αλλά δεν ξέρω τι να κάνω. Υπάρχει ελπίδα να αλλάξει αυτό; Μπορώ να κάνω εγώ κάτι για να το αλλάξω, ή πρέπει να αποδεχτώ την κατάσταση και είτε να χωρίσω είτε να συνεχίσω ως έχει;

Μπορείς να κάνεις κάτι για να το αλλάξεις, όσο και αυτός μπορεί να κάνει κάτι ώστε να σταματήσεις να θέλεις αποκλειστικότητα. Πώς είναι δυνατόν να σκέφτεσαι ότι εσύ μπορείς να αλλάξεις κάποιον, χωρίς να βγάζεις το συμπέρασμα ότι αν μπορούσες εσύ να αλλάξεις κάποιον, τότε και κάποιος άλλος θα μπορούσε να αλλάξει εσένα;

(Δεν εννοώ να σε κάνει να φέρεσαι σα να έχεις αλλάξει, αλλά να σε αλλάξει. Να σε αλλάξει τόσο ώστε στα αλήθεια να μην θέλεις μονογαμία.)

Άρα, έχεις την απάντηση σου σε αυτό.

Αν υπάρχει ελπίδα να αλλάξει αυτός από μόνος του; Για την ελπίδα έχω ξαναπεί ότι υπάρχει όσο την συντηρείς εσύ. Η ελπίδα είναι δικό σου δημιούργημα, δεν υπάρχει ανεξαρτήτως, δεν υπάρχει από μόνη της. Όσο εσύ ελπίζεις, υπάρχει ελπίδα. Αν σταματήσεις να ελπίζεις, δεν θα υπάρχει ελπίδα. Αν ρωτάς αν υπάρχουν πιθανότητες, τι να πω; Υπάρχουν. Όσο υπάρχει πιθανότητα να αλλάξεις κι εσύ από μόνη σου. Μην αποκλείεις να ελπίζει κι εκείνος ότι εσύ θα αλλάξεις, για να μην πω ότι αυτό είναι το πιο πιθανό, αφού αποφασίσατε να μείνετε μαζί.

Το να συνεχίσεις ως έχει λειτουργεί μόνο αν αλλάξεις, αλλιώς θα υποσκάψεις τον αυτοσεβασμό σου, και αυτό είναι ό,τι πιο καταστροφικό μπορεί να σου συμβεί μέσα σε μια σχέση που περνάει τα βασικά τεστ ασφάλειας. Ένας χρόνος τέτοιας βαθιάς αυτοκαταστροφής θέλει χρόνια προσπάθειας για να επανέλθεις και γίνεται δύσκολα χωρίς συστηματική θεραπεία.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

30 points
Upvote Downvote

22
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
14 Θέματα σχολίων
8 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
21 Συντάκτες σχολίων
PepaΜαύρο ΓατίMuseWooooLou Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Πες μου γιατί ενώ σαν άνθρωπος θέλεις την αποκλειστικότητα στις σχέσεις μπήκες σε σχέση και προχώρησες σε συγκατοίκηση με άνθρωπο που δεν μπορεί να σου προσφέρει αυτό; Νόμιζες ότι η συγκατοίκηση θα αλλάξει κάτι; Ότι θα το δει πιο σοβαρά ας πούμε και άρα από μόνος του θα δώσει αποκλειστικότητα; Αγαπητη μου έπαιξες και έχασες. Cut your losses και φύγε όσο είναι νωρίς ακόμα. Αλλιώς βλέπω την αυτοεκτίμηση σου να καταβαραθρώνεται και μετά θα σου είναι πολύ ΄πιο δύσκολο να συγχωρήσεις τον εαυτό σου.

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Αυτή η άτιμη ελπίδα Mitsi ότι ο άλλος θα αλλάξει γιατί μας αγαπάει, μας νοιάζεται και άλλες βλακείες που ποτέ δεν ίσχυαν απλά μας της πέρασε η ποπ κουλτούρα. Με αφορμή όλες αυτές τις ερωτήσεις με τόσο απογοητευμένες και στενοχωρημένες γυναίκες θέλω να κάνω μια πρόταση και εκμεταλλεύομαι το σχόλιο σου που είναι το πιο δημοφιλές 🙂 Μια στήλη, έστω μηνιαία όπου θα μας γράφουν για τις ωραίες σχέσεις,όπου υπήρχε και υπάρχει αγάπη, σεβασμός στο σεξ και στην καθημερινότητα, καμία κακοποίηση, διάλογος, μια ευτυχισμένη ισορροπία. Δεν την ζούμε που δεν την ζούμε μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, τουλάχιστον ας διαβάζουμε… Διαβάστε περισσότερα »

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Μέντορας

Αχ ναιιιιι κι εγώ θα ήθελα πολύ κάτι τέτοιο και μακάρι να κρατήσει η σχέση μου να συνδράμω 😻😻😻😻

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ηταν ξεκάθαρος, τώρα τράβα το τσιρότο και κάνε αυτό που πρέπει. Θα πονέσεις πολύ αλλά θα είναι πιο σύντομο. Διαφορετικά θα ζεις ένα αργό και βασανιστικό τέλος που θα κρατήσει πολύ. Πώς πήρατε την απόφαση να συγκατοικήσετε, ρε παιδιά;

salt and pepper
Μέλος
Συμμετέχων

Καλά όλα τα άλλα, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως βρεθήκατε να συγκατοικείτε χωρίς να έχετε συμφωνήσει για το αν έχετε αποκλειστική σχέση ή όχι.

ντισκολάτα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μπορεί να είναι κάτι σαν το “έτυχε να κάνουμε σεξ” στην βερσιόν συγκατοίκηση

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μια χαρά σχέση έχουν, απλά όχι αποκλειστική. Εκείνη γιατι επέλεξε αυτο τον τύπο σχέσης ειναι το θεμα.

Marilyn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αν δεν είναι παλιά ερώτηση, τότε μαντεύω λόγω κορονοϊού. Πολλά ζευγάρια κατέληξαν σε αυτήν την απόφαση, όταν η άλλη επιλογή ήταν να μην ξαναϊδωθούν για μεγάλο διάστημα.

Sleepy yet busy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πράγματα που μπορείς να κάνεις για να πετύχεις αυτό που θες ενώ έχει υπάρξει ΑΠΟΛΥΤΑ ειλικρινής μαζί σου/
-Μάγια
-Προσευχές
-Τάμα στον άγιο Φανούριο
-ΘΕΡΑΠΕΙΑ για να καταλάβεις γιατί έχεις μπει σε φάση συγκατοίκησης κ μένεις με έναν άνθρωπο που έχετε διαφορετικά θέλω και διαφορετικό όραμα ζωής.

Σκιάς όναρ άνθρωπος
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορείς να το κάνεις στον εαυτό σου, πώς δηλαδή συγκατοικείς με κάποιον που ξέρεις ότι θέλει και άλλες συνειδητά. Ο άνθρωπος έτσι θέλει να ζει τη ζωή του, πολυγαμικά. Αυτό τον εκφράζει και αν εσύ δεν το θες, δεν πρέπει να πιέζεσαι. Όχι δεν είσαι υποχρεωμένη, δεν πρέπει. Εύχομαι να το καταλάβεις σύντομα και να φύγεις από αυτή τη σχέση.

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Καθόλου δε σε βοηθάει, αλλά δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ αν συζητήσατε το να μην υπάρχει αποκλειστικότητα από τη δική σου μεριά.
Εγώ θα ήθελα πολύ να ξέρω στη θέση σου.

Woooo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σωστή! Αν και νομίζω πως αυτόν δεν θα τον πείραζε, είναι φαίνεται πολύ free spirit…

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Μην παίρνεις κι όρκο…

Woooo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Χμ, τα δικά μου ανάλογα παραδείγματα free spirits δεν ζήλευαν κα θό λου. Βέβαια δεν συγκατοικούσαμε με κανέναν απ’ αυτούς.

Lobelia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Ωχ καληηηηη μου……μάζεψε τα και φύγε όσο προλαβαίνεις…..

Invierno
Μέλος
Συμμετέχων

Θα σου μιλήσω με την τρυφερότητα που θα ήθελα να έχει μιλήσει και σε μένα κάποιος όταν ήμουν μικρή και νομίζα ότι όλα είναι στο χέρι μου. Κάπου εκεί έξω μπορεί να υπάρχει ένας άνθρωπος που θα σε κοιτάζει σα να εισαι το όγδοο θαύμα του κόσμου ακόμα και τις μέρες που θα είσαι με λαδωμένα μαλλιά και σπυράκια. Που θα είναι ερωτευμένος μαζί σου και θα σε κοιτάζει όταν κοιμάσαι. Μπορεί και να μην υπάρχει αλλά θα υπάρχουν άλλοι. Που θα κάνετε ωραίο σεξ, θα χορευετε μαζί και θα μιλάτε με τις ώρες. Δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου… Διαβάστε περισσότερα »

Andromeda
Μέλος
Συμμετέχων

Ρε παιδιά αυτό με την συγκατοίκηση τι είναι; Σαν τα παντρεμένα ζευγάρια που αντί να χωρίσουν κάνουν και ένα δεύτερο παιδί για να σώσουν το γάμο τους;

Lilian
Μέλος
Συμμετέχων

Θα ελεγα να χωρίσεις. Αν δοκιμασετε κατι αποκλειστικο θα καταπιεστει αυτος και τωρα καταπιεζεσαι εσυ. Καταλαβαίνω οτι εχεις ερωτευτεί, αλλα δυστυχως οταν τετοιες σχέσεις ειναι μονομερεις μονο ο ενας ειναι χαρουμενος.