Αγαπητή «Α, μπα»: Πως θα ακολουθήσω τα όνειρα μου όταν βρίσκω μόνο κλειστές πόρτες;

Βαρέθηκα και κουράστηκα

Γεια σου Α,μπα , παντα παρακολουθώ αυτά που λες και καμία φορά συμφωνώ , ηρθε η ωρα να ακούσεις( η μάλλον διαβάσεις ) τον πόνο μου λοιπόν .. 26 χρόνων μπλα μπλα .. βλακείες , η ζωή μου φέρθηκε χάλια αλλα παντα βρίσκω τροπο να επιβιώνω , έχασα μικρή τους γονείς μου και μεγάλωσα με τη γιαγιά μου , τωρα την μεγαλώνω εγώ . Απ τη μια μου το παραδέχομαι που εχω σταθεί φουλ ταιμ νοσοκόμα αλλα από την άλλη θέλω να δουλέψω , θέλω να εχω χρήματα , θέλω να κανω την δίκη μου ζωή … αλλα ποιος θα προσλάβει μια 26 χρόνων φυσικοθεραπεύτρια που εχει εργαστεί μόνο μια φορά για ενα χρόνο στα 22 και όλο αυτό το διάστημα γειροκομει την γιαγιά της ; δεν εχω προϋπηρεσία , δεν εχω άλλες γνώσεις , θέλω να δουλέψω , βαρέθηκα να στέλνω βιογραφικά , βαρεθήκα να μην μου απαντάνε ποτέ έστω κ αρνητικά γενικά βαρέθηκα κ κουραστικα. Το ξέρω το να βρεις με τη μια δουλειά ειναι ουτοπικό , αλλα όχι όταν ψάχνεις 2 χρονια σερί.. απ τη μια σκέφτομαι να σπουδάσω κατι άλλο που είχα παντα όνειρο μια κ σπούδασα από σπόντα τη προηγούμενη σχολή , αλλα 26 συν 2 χρονια σπουδές 28 κ μέτα άντε παλι ανεργεια κ καθόλου προϋπηρεσία , εχω πελαγώσει . Πως θα ακολουθήσω τα όνειρα μου όταν φοβάμαι και βρίσκω μόνο κλειστές πόρτες ; εχω κουραστεί ψυχικά και 5 σειρές λέξεων δεν θα καταφέρουν να σε κανω να καταλάβεις αλλα κ ούτε θέλω , γενικά πονάω βουβά μιας κ έπεσαν πολλά πάνω μου! Το μυαλό μου ειναι ενα μπερδέμα και δεν εχω βρει καμία άκρη

Λαβωμενη Μαργαρίτα

Όπως φαντάζεσαι, δεν υπάρχει μαγική απάντηση ή τέλεια λύση. Νομίζω ότι χρειάζεσαι πιο συστηματική και πιο στιβαρή βοήθεια από μια ιντερνετική στήλη, γιατί αναφέρεις πολλά πράγματα και πραγματικά πέντε σειρές δεν είναι αρκετές για να δώσεις εικόνα, άλλωστε λες ότι ούτε θέλεις. Πήγαινε σε ψυχολόγο, λαβωμένη μαργαρίτα, γιατί κάπου πρέπει να θέλεις να τα πεις, κάπου πρέπει να τα πεις, κάποιος πρέπει να σε ακούσει για να σε βοηθήσει να καταλάβεις κι εσύ τι σου έτυχε και δεν μπορείς να αλλάξεις, αλλά και τι μπορείς να αλλάξεις, και δεν καταλαβαίνεις πώς.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

41 points
Upvote Downvote

16
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
10 Θέματα σχολίων
6 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
13 Συντάκτες σχολίων
πόντια ιντερνάσιοναλΜανδάμ Φρου Φρουbozonio Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Origami Lover
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Origami Lover

Στείλε αιτήσεις και βιογραφικά σε εταιρείες που ζητούν άτομα με γνώσεις νοσηλευτικής – φυσιοθεραπείας για Βοήθεια στο σπίτι και βοηθούς ΑΜΕΑ. Στείλε χωρίς αγγελίες. Επίσης σε γραφεία που ζητούν αποκλειστικές. Γράψε στο βιογραφικό σου σαν εμπειρία “μακροχρόνια φροντίδα ηλικιωμένου” Σε παλιότερη ερωτηση ανέφερε κάποιος (Πόντια εσύ;) ότι ΕΙΝΑΙ προϋπηρεσία κανονική να φροντίζεις συγγενικό πρόσωπο. Κάνε λίγο επιθετικό μαρκετινγκ, τύπωσε κάρτες και δίνε τες σε κλινικές/φυσιοθεραπευτηρια/ ανθρώπους που κουτσαίνουν στο δρόμο, σε όποιον νομίζεις ότι μπορεί να χρειαζεται/ξερει κάποιον που χρειάζεται φυσιοθεραπευτή. Ζήτα συστάσεις γραπτές, από κόσμο που γνωρίζεις τον γιατρό της γιαγιάς, τον Φαρμακοποιό, παλιούς καθηγητές σου, οποιονδήποτε μπορεί να… Διαβάστε περισσότερα »

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Ναι, η Πόντια το είχε πει, και ξέχασα να το αναφέρω στο δικό μου σχόλιο. Τι θα πει δεν έχεις προϋπηρεσία, φυσικά και έχεις, φαρδιά πλατιά να μπει στο βιογραφικό και να δείχνεις ότι το παραδέχεσαι στον εαυτό σου όταν σε ρωτούν. Ψηλά το κεφάλι!

Πολύ ωραίες συμβουλές όπως συνήθως Origami, ο συνδυασμός φυσικοθεραπείας με φροντίδα στο σπίτι για ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ είναι τεράστιο χαρτί για τη Μαργαρίτα.
Το επιθετικό μάρκετινγκ για κάποιο λόγο διδάσκεται μόνο στις κραδαίνουσες αρώματα στο Χόντος, ενώ θα έπρεπε να είναι εφόδιο κάθε πιθανού ελεύθερου επαγγελματία!

Granita Lemoni
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Εγώ πάλι καταλαβαίνω από το κείμενο ότι η κοπέλα, εκτός από τις αντικειμενικές δυσκολίες που έχει, δεν θέλει να εργαστεί ως φυσικοθεραπεύτρια και προβάλλει ένα σωρό δυσκολίες. Δεν λέω φυσικά πως δεν υπάρχουν αυτές οι δυσκολίες, αλλά όχι σε τόσο υπερβολικό βαθμό. Είναι 26, όχι 56. Δεν είναι τραγικό να έχει μόνο 1 χρόνο προϋπηρεσία. Και 2 χρόνια επιπλέον σπουδές είναι πλέον σύνηθες στις μέρες μας (είτε ως μεταπτυχιακό, είτε ως εξειδίκευση, είτε ως 2η σχολή). Δεν λέω ότι είναι δύσκολο αλλά δεν είναι αδύνατον. Επιπλέον, λογικά ως εισόδημα (πολύ μικρό μεν, αλλά από το τίποτα είναι και αυτό μια… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Μέντορας

Το έχω πει ναι, σας ευχαριστώ. Να διευκρινίσω μόνο πως είναι δική μου πεποίθηση αυτή, δεν ξέρω κατά πόσο θα το λάμβανε ένας εργοδότης υπόψη. Ξέρω όμως ότι έχει σημασία να το έχει υπόψη ο ίδιος ο υποφήψιος, επειδή δεν.είναι.αυτονόητο. Και είναι μακράν δυσκολότερο να φροντίζεις δικό σου άνθρωπο απ’ότι έναν ξένο, γιατί με τον δικό σου η συναισθηματική φόρτιση είναι ασύλληπτα μεγαλύτερη. Συμφωνώ με Granita, πιστεύω κι εγώ πως είναι μεγάλο φρένο το ότι ουσιαστικά δεν επέλεξες αυτή τη σχολή. Είναι ένα επάγγελμα που απαιτεί ψυχικά αποθέματα. Όσο διεκπεραιωτικά και να το ασκείς, είναι φροντίδα. Και εσύ ήδη φροντίζεις… Διαβάστε περισσότερα »

Origami Lover
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Origami Lover

Για τη σοκολάτα διαφωνώ. Μία από τις δικές μου ανεβαστικές δραστηριότητες είναι να ψήνω. Κυρίως γλυκά. Κυρίως με σοκολάτα. Κέϊκ/μπισκότα/κουλουράκια/τρουφάκια τέτοια πράγματα. Με σοκολάτα. Σπανια τα τρώω, τα δωρίζω σε φίλους τα παίρνουν τα παιδιά κολατσιό στο σχολείο τα δίνω σε παζάρια συλλόγων (Τα τρισδιάστατα gingerbread γινονται ανάρπαστα) . Όταν τελειώνω το σπίτι μυρίζει σαν το εργοστάσιο του κυρίου Βόνκα τα παιδιά μου είναι κατευχαριστημένα και εγώ μοιαζω με ουμπα λουμπα στο πιο φουσκωτό (και ψηλό). Και είμαι καλά.

Και το ψήσιμο είναι χόμπι φίλη της ερωτησης.

Μανδάμ Φρου Φρου
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ποντια, σ’ αγαπώ κι ας μη σε ξέρω <3 Τι καλά που υπάρχεις!

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Μέντορας

Αχ αν ήξερες τι μεγάλη κουβέντα μου είπες.
<3

Athina
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Από τις λίγες γραμμές που έγραψες, φαίνεται ότι έχεις περάσει πολλά. Δες την ψυχοθεραπεία σαν ένα δώρο στον εαυτό σου. Σου αξίζει.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αγαπητή Λαβωμένη Μαργαρίτα συμφωνώ απόλυτα με την Α, μπα! και την Origami Lover. Επίσης, στην Ελλάδα δε ξέρω αν υπάρχουν γκρουπ ψυχοθεραπείας για care givers που ειναι παρά πολύ σημαντικό για έναν που στηρίζει κάποιον άρρωστο να εχει και αυτός στήριξη και κύκλο που να μπορεί να καταλαβαίνει το τι περνάει. Έχοντας υπάρξει σε οικογένεια που γηροκόμησε παππούδες, έχω να πω οτι ειναι χοντρότατο λούκι, και φαντάσου εμείς είμαστε και 4 care givers, οι γονείς μου και εγώ με την αδελφή μου. Πρέπει οπωσδήποτε να ζητήσεις βοήθεια, να μιλήσεις, να ξαλαφρώσεις, να ανασάνεις. Από την άλλη, πριν 4-5 χρόνια σε… Διαβάστε περισσότερα »

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Εγώ εκτός απ’ τον ψυχολόγο θα προτεινα σχέδιο δράσης. Με μια σύνδεση στο ίντερνετ ως πρωτο βήμα μπορείς να αναζητήσεις τρόπους να πάρεις κάποιο προσόν ονλαιν που θα σε βοηθήσει να βρεις δουλειά, έστω απ’ το σπίτι. Αν δεν ξέρεις αγγλικά, θα έλεγα να ξεκινήσεις από εκεί, γιατί είναι ένα προσόν που θα σου ανοίξει πολλές πόρτες. Εφόσον είσαι καθηλωμένη σπίτι μπορείς να διευρύνεις τις γνώσεις σου με διάφορα course τα οποία να σε βοηθήσουν και να αισθανθείς πιο δυνατή και να βρεις ενδιαφέροντα που δε σου είχαν περάσει απ’ το μυαλό και να έχεις κάποιο έσοδο. Μιλάω για διεθνή… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αγαπητή φίλη νομίζεις ότι στα 26 είσαι μεγάλη; Ή στα 28;Υπάρχουν άνθρωποι που ξεκινούν στα 40 τους (!) και κάνουν μαγικά. Πρώτα από όλα πάρε μια βαθιά άνασα και βάλε στην άκρη ανησυχίες τύπου “είμαι πολύ μεγάλη για να ξεκινήσω από την αρχή”. Είσαι πολύ μικρή. Μπορώ να σκεφτώ πάρα πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που ξεκίνησα από το τίποτα στα 30 τους και έφτασαν πολύ ψηλά και σε σύντομο χρονικό διάστημα και άλλους ανθρώπους που αν και εργάζονται από μικροί έμειναν στάσιμοι. Τώρα, εαν θέλεις να ακολουθήσεις το επάγγελμα της φυσικοθεραπεύτριας και όχι κάτι άλλο τότε συμφωνώ με ό, τι έχουν… Διαβάστε περισσότερα »

Louk Ritia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Καταλαβαίνω από το κείμενό σου ότι δεν είναι το βάρος της φροντίδας της γιαγιάς που σε κρατάει πίσω…ετσι νομίζω τουλάχιστον, αλλά η ανεργία, το ότι προσπαθείς αλλά δε βρίσκεις δουλειά. Έχεις ψάξει κάτι διαφορετικό από αυτό που σπουδασες; Έστω μια δουλειά του ποδαριού που λένε, να απασχολεισαι με κάτι και να έχεις ένα δικό σου χαρτζιλίκι. Το να απασχολεισαι με κάτι ίσως φανεί αρκετά ψυχοθεραπευτικο. Σίγουρα βέβαια η φροντίδα της γιαγιάς είναι μια δουλειά από μόνη της που καλώς ή κακώς σου έτυχε σε τόσο μα τόσο νεαρή ηλικία και δε φαίνεται να υπάρχουν πολλά περιθώρια να αλλάξει κάτι σε… Διαβάστε περισσότερα »

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Η επίσκεψη σε ψυχολόγο θα σε βοηθήσει πάρα πολύ να αρχίσεις να ξετυλίγεις το κουβάρι και να αντλήσεις κουράγιο για να αρχίσεις να στέκεσαι στα πόδια σου. Αν θέλεις να αρχίσεις να ανοίγεσαι επαγγελματικά, και δεν έχεις ανταπόκριση από θεραπευτικά ιδρύματα, ίσως θα μπορούσες να προσεγγίσεις την καριέρα σου πιο ευφάνταστα ως ελεύθερη επαγγελματίας. Προτείνω να μιλήσεις σε γυμναστήρια και πισίνες και να δεις αν μπορούν να σου δώσουν πρόσβαση να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου εθελοντικά για κάποιο διάστημα. Πχ 1-2 συνεδρίες δωρεάν σε ενδιαφερόμενους, και στη συνέχεια να εγγραφούν ως πελάτες σου. Ίσως σε βοηθήσει αρχικά στο θέμα του… Διαβάστε περισσότερα »

bozonio
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Από το κείμενο καταλαβαίνω ότι η κοπέλα τα βγάζει πέρα οικονομικά χωρίς δουλειά (ίσως με τη σύνταξη της γιαγιάς;). Όποτε μου φαίνεται ιδανική περίοδος να ξεκινήσει μια σχολή για κάτι που της αρέσει. Μάλιστα λέει ότι έχει ένα όνειρο για κάτι το οποίο δεν αναφέρει. 26 δεν είναι καθόλου μεγάλη, άλλοι ξεκινάμε σπουδές στα 18 και τελειώνουμε στα 30. Το να ξεκινήσει να δουλεύει σαν φυσικοθεραπεύτρια θα της δώσει χρήματα αλλά μακροπρόθεσμα δεν είναι αυτό που αγαπάει και είναι και δύσκολη δουλειά. Εγώ θα πρότεινα (μαζί με ψυχολόγο βέβαια) να το ψάξει για να σπουδάσει αυτό που της αρέσει και… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αν αυτο που αγαπας μπορεις να το σπουδασεις,εννοειται να το κανεις! Εισαι 26 δλδ μωρο. Φαντασου οτι θα δουλευεις μεχρι τα 67. Εννοειται οτι τα 2 χρονια σπουδων ειναι τιποτα μπροστα στα 40 χρονια που εχεξς ακομα ως τη συνταξη. Αλλωστε τα 2 χρονια θα περασουν ουτως ή αλλως. Καλυτερα στο τελος τους να εχεις ενα πτυχιο παρα τιποτα. Κ εγω ετσι σκεφτηκα στα 30 μου κ στα 41 μου κανω τη δουλεια που με γεμιζει, καταφερνω να ζω αξιοπρεπως κ να μεγαλωνω το παιδι μου κ να μαι κ γεματη παρα τις απιστευτες αναποδιες. Αν κανεις αυτο που αγαπας… Διαβάστε περισσότερα »

Kokkinoskoufitsa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μπορεις ν γινεις και καπου εθελοντρια για καποιες ωρες τη βδομαδα με σκοπο να μαζεψεις προυπηρεσια και να γνωρισεις κοσμο. Ποσο βοηθεια χρειαζεται η γιαγια σου; υπαρχει καποιος συγγενης/γνωστος που μπορει να σε ελαφρυνει λιγο;