Αγαπητή «Α, μπα»: Υπάρχει επαγγελματικός προσανατολισμός για ενήλικες;

Έχω φτάσει τα 23

Α,μπα μου ελπίζω να είσαι πολύ καλά. Δεν ξέρω αν μπορείς να μου απαντήσεις σε κάτι τέτοιο, παρ’ όλα αυτά θα κάνω έναν κόπο να σε ρωτήσω. Έχω φτάσει τα 23, είμαι σε μια σχολή θετικών επιστημών, δεν έχω πάρει ακόμα και δεν ξέρω κατά πόσο με ψήνει να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό που σπουδάζω. Δεν έχω όμως και ιδέα τι θα ήθελα να κάνω από θέμα δουλειάς. Και δεν ξέρω πώς να μάθω. Μέχρι σήμερα έχω εργαστεί ως πωλήτρια (δεν τρελάθηκα και δεν είμαι καλή στο να πείθω τον κόσμο να αγοράζει, άρα δε θα το ξανακάνω), γραμματέας σε φροντιστήριο (ποτέ απλά ποτέ) και ιδιαίτερα μαθήματα. Ομολογώ πως η διδακτική ενώ δεν το περίμενα με είχε ενθουσιάσει πραγματικά στην αρχή, τόσο ώστε να προσπαθώ να πάρω και ειδίκευση μαζί με το πτυχίο μου και το βρίσκω συγκινητικό το έργο του δασκάλου και το έχω πολύ, ειδικά με τη μεταδοτικότητα, αλλά με κούρασε. Με κούρασε σε βαθμό να σκέφτομαι ότι κρατάω τον τελευταίο μου μαθητή μέχρι του χρόνου που θα τελειώσει το σχολείο και θέλω να βρω να κάνω κάτι άλλο που θα με ξεπατώνει πολύ λιγότερο ψυχολογικά. Το ψυχολογικό ξεπάτωμα δεν εχει να κάνει τόσο με τα ίδια τα παιδιά, όσο με τους γονείς. Όντας και ταλαιπωρημένο παιδί από την πίεση και τον έλεγχο των γονιών του η ίδια, δεν μπορώ δυστυχώς να μείνω ανεπηρέαστη ψυχολογικά όταν βλέπω τα αντίστοιχα και χειρότερα να συμβαίνουν στους μαθητές μου και να μην μπορώ να κάνω τίποτα για να βοηθήσω. Κάνω ότι μπορώ και όσο μου επιτρέπεται κάνω κάποια μικρή επισήμανση στους γονείς ότι κάτι από αυτά που κάνουν βλάπτει το παιδί. Αλλά προφανώς, δεν μου επιτρέπεται περισσότερη παρέμβαση. Στα παιδιά πάντα προσπαθώ να χτίσω κάτι περισσότερο από μια καλή επίδοση στις εξετάσεις. Όμως ο πόνος τους με κούρασε, με κούρασε γιατί δεν μπορώ από αυτή τη θέση να κάνω πολλά για να τον απαλύνω. Όσο να τους μιλήσω, όσο να βοηθήσω, αυτός που έχει το πάνω χέρι είναι ο γονιός σε αυτή τη φάση, και η δύναμή του νιώθω πώς είναι πολύ πέρα από τη δική μου. Οπότε ναι, έχω σκεφτεί σαν επόμενο βήμα να δουλέψω σε φροντιστήριο, που δεν έχεις τόση πολλή επαφή με το γονιό, ούτε με το περιβάλλον του παιδιού. Μπορείς να βάλεις τα λιθαράκια σου πιο αναίμακτα. Σίγουρα θέλει περισσότερη προσπάθεια στην ώρα του μαθήματος, γιατί δεν έχεις έναν αλλά τουλάχιστον πέντε μαθητές, όμως δεν με ενοχλεί αυτό. Πραγματικά αγαπώ τα παιδιά. Αυτό είναι το ένα μέρος. Το άλλο μέρος είναι ότι δεν είμαι καθόλου πρωινός τύπος. Έχω και νύχτα τα πάμε πάρα πολύ καλά. Μου αρέσουν και οι διάφορες δημιουργικές ασχολίες, αλλά δεν έχω ιδέα τι θα μπορούσα να κάνω επαγγελματικά με αυτό, ειδικά εφόσον δεν διαθέτω κεφάλαιο για να γίνω ελεύθερος επαγγελματίας με το δικό του εργαστήριο. Και δεν μου αρέσει να χρεώνομαι. Υπάρχει κάτι σε επαγγελματικό προσανατολισμό για ενήλικες;

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός για ενήλικες λέγεται ζωή.

Το φροντιστήριο είναι μια καλή λύση, αφού τα φροντιστήρια λειτουργούν τα απογεύματα. Με τον καιρό ίσως μάθεις πώς να μην επενδύεις τόσο πολύ συναισθηματικά σε κάθε σου σχέση με κάθε παιδί, όπως ας πούμε κάνει ένας γιατρός, γιατί αν ταυτίζεσαι κάθε φορά με κάθε περίπτωση, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μην είσαι αποτελεσματική, ή να τα παρατήσεις, όπως και άλλωστε σκέφτεσαι να κάνεις. Δεν είναι αυτό που θα περίμενες να ακούσεις, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να πας σε ψυχολόγο να αντιμετωπίσεις τα συναισθήματα σου σχετικά με την δική σου ανατροφή και τον ρόλο των δικών σου γονιών, γιατί είναι αρκετά μεγάλο το βάρος, αν σε αποτρέπει από μια κίνηση καριέρας που κατά τα άλλα σε γεμίζει τόσο πολύ.

Το εργαστήριο με τις «διάφορες δημιουργικές ασχολίες» δεν το συζητάω καν, αυτά τα πράγματα έχουν νόημα μόνο από επαγγελματίες των δημιουργικών ασχολιών, αλλιώς η αποτυχία είναι εγγυημένη.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

37 points
Upvote Downvote

37
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
20 Θέματα σχολίων
17 Απαντήσεις θεμάτων
4 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
24 Συντάκτες σχολίων
Παρθένα ΠαλλακίδαEleanor OliphantGranita LemoniFemme Farfalle Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Rebecca de Winter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Σε βρίσκω λίγο στα όρια του μελοδράματος. Η δουλειά του εκπαιδευτικού ειναι σκότωμα, αλλά να έχεις τέτοιο θεμα με τον χειρισμό των γονέων; Αμα μπεις σε τάξη, δηλαδή, που θα έχεις να χειριστείς πολλαπλάσιους γονείς, τι θα γίνει;

Eleanor Oliphant
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Eleanor Oliphant

Δεν βλέπεις τα ίδια ως δάσκαλος σε ιδιαίτερα που μπαίνεις στο σπίτι του άλλου με έναν δάσκαλο σε φροντιστήριο. Σημεία και τέρατα βλέπεις βασικά, εγώ δεν τη βρίσκω καθόλου μελοδραματική.

Rebecca de Winter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Κάνω ιδιαίτερα από το 2002 και φροντιστήριο (παράλληλα με ιδιαιτερα) από το 2004. Στο φροντιστήριο όταν υπάρχουν δύσκολες περιπτώσεις τις βάζουν σε δικές μου τάξεις. Μαζί με έναν από τους εργοδότες μου κάνω τα τηλεφωνήματα στους γονείς (για ενημερώσεις και λοιπά θέματα που προκυπτουν) και ακούω της Παναγιάς τα μάτια. Έρχονται πολλές φορές τα ίδια τα παιδιά με εξομολογητικη διάθεση και λένε προβλήματά τους ή θέματα με γονείς, πριν απο ενα μηνα μου ειπε παιδι για περιστατικό βιαιοπραγίας της ΜΑΝΑΣ έναντι του πατέρα. Όπως καταλάβαινεις είμαι στην αιχμή του δόρατος και εξακολουθώ και θεωρώ πως είναι μελοδραματική. Ή είναι πολύ… Διαβάστε περισσότερα »

Eleanor Oliphant
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Eleanor Oliphant

Μα φυγόπονη; Τί άδειασμα είναι αυτό; Το κορίτσι είναι 23 και φαίνεται ότι έχει βρει κάτι που τη γεμίζει και της αρέσει. Τελοσπάντων μάλλον διαφωνούμε.

Rebecca de Winter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ή είναι πολύ μικρή και άπειρη όποτε θα φτιαξει, ή ακατάλληλη για εργασιες που απαιτουν συναισθηματικη καταθεση, ή φυγόπονη.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ε καλα, εισαι τσακαλι! Αμεσως την καταλαβες. Στη συναισθηματικη της καταθεση απαντησες οπως μια δασκαλα ανταξια του ρολου της. Δεν λεω λειτουργηματος, ειναι μελοδραματικο! Α, και φυσικα.. ειναι φυγοπονη. Εσυ το καταλαβες. Γι’ αυτο και τις αφηνουν στα δικα σου χερια.

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Επειδή κι εγώ αυτή τη δουλειά κάνω, την κοπέλα δεν την βρίσκω υπερβολική. Για την ακρίβεια έχω ζήσει το εξής περιστατικό. Σε σπίτι με δύο παιδάκια που δούλεψα για ένα μήνα παρατήρησα ότι η μαμά φοβεριζε το μικρότερο να κάτσει καλά με το “θα το πω στο μπαμπά”. Ένιωσα άβολα. Αργότερα, διαπίστωσα ότι ο μπαμπάς ασκεί βία, πολύ εύκολα μάλιστα. Προσπάθησα να τους μιλήσω, και το αποτέλεσμα ήταν να χάσω τη δουλειά μου και τα παιδιά να τρώνε ακόμα ξύλο. Αν ήμουν σε σχολείο και διαπίστωνα κάτι τέτοιο, θα ενημέρωνα την διεύθυνση και θα μπορούσαμε να κινηθούμε ως φορέας με… Διαβάστε περισσότερα »

Eleanor Oliphant
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Eleanor Oliphant

Εγώ έκανα ιδιαίτερα σε ένα αγοράκι και ο μπαμπάς στο άλλο δωμάτιο φώναζε στην 14χρονη κόρη του ότι είναι πουτ@ν@ και να μαζευτεί γιατί θα την πλακώσει 🙁

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Μπορείς να μου πεις πως το διαχειρίστηκες;

Eleanor Oliphant
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Eleanor Oliphant

Ντρέπομαι που το γράφω, αλλα δεν το διαχειρίστηκα. Έκανα χιούμορ με τον μικρό και ζήτησα από τον πατέρα φεύγοντας αν μπορεί να κάνει λίγη ησυχία την ώρα που έχουμε μάθημα. Σκέφτηκα ότι ίσως νιώσει άσχημα και μαζευτεί, αλλα δεν πήρε χαμπαρι.

Femme Farfalle
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Αχ θυμήθηκα τώρα ένα αγοράκι που είχα μαθητή. Ο οποίος δεν ήταν καλός μαθητής. Αλλά τι σημασία έχει.. Ήταν ένα ευγενεστατο, ευαίσθητο και αξιοπρεπεστατο παιδάκι. Ήρθε ένα απόγευμα ο πατέρας του και τον έκανε κουρελι μπροστά στα μάτια μου. “άχρηστος – ντρέπομαι για αυτόν” κλπ. Το παιδί ήταν έτοιμο να κλαψει. Το υπερασπιστηκα όσο μπορούσα. Του λέω “μη χρησιμοποιείτε τόσο βαριές κουβέντες είναι πολύ άδικο για το παιδί”. Και που το είπα τι έγινε; Τίποτα… Τι να διαχειριστεις σε τέτοιες φάσεις.. Θυμάμαι ότι όταν βγήκα από το σπίτι είχα τέτοια ναυτία. Ήθελα να κάνω εμετό. Δε θα το ξεχάσω ποτέ… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Περιμένω με ανυπομονησία σχόλια από εκπαιδευτικούς. Και η ανεψιά μου είχε το ίδιο θέμα με τα ιδιαίτερα και η απάντηση μου στις αγωνίες της ήταν σχεδόν ό,τι λέει η Α,μπα. Είναι αναμενόμενο στα 23 τα δικά μας παιδικά χρόνια να είναι ακόμα νωπά, στις πρώτες μας επαφές με παιδιά να ταυτιζόμαστε αλλά αυτό πιστεύω πως αλλάζει όσο μεγαλώνουμε, γιατί κι εμείς αλλάζουμε. Εγώ ήμουν σε θέση να βοηθήσω λίγο τη σκέψη της ανεψιάς γιατί και τη γνωρίζω και γνωρίζω πώς νιώθει και έχω πάρει απαντήσεις σχετικά μ’αυτά τα συναισθήματα. Ωστόσο της είπα πως επειδή αυτό είναι κάτι που αφορά άμεσα… Διαβάστε περισσότερα »

MadHatter
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μπορείς να ψάξεις για mentoring. 2 καθηγητές από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ασοεε) έχουν φτιάξει μια πλατφόρμα για δωρεάν mentoring σε πάρα πολλούς κλάδους, άσχετους με τα οικονομικά.
Εγώ το έκανα και με βοήθησε.
Καλή επιτυχία!

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Αφού είσαι των θετικών επιστημών (πείτε τι ρε παιδιά όμως) και σου αρέσει η διδασκαλία και είσαι και δημιουργική, νομίζω θα σου πάει γάντι να ασχοληθείς με κέντρα που κάνουν δημιουργική απασχόληση σε παιδιά γύρω από τις επιστήμες. Για παράδειγμα, στη δημοτική αγορά Κυψελης ξεκινούν εργαστήρια μικρών φαρμακοποιών, μικρών χημικών και πάει λέγοντας. Τσεκάρετε επίσης και αυτή την ομάδα Θεατρόνιο που κάνει παραστάσεις σε σχολεία και συνδυάζει φυσική/χημεία με θεατρικό παιχνίδι. Είναι πολύ διαδεδομένο πλέον σε παιδότοπους και λοιπά κέντρα- τουλάχιστον στις μεγάλες πόλεις. Ασε τα μαθήματα ρομποτικής για παιδιά που κι αυτά ξεπετάγονται παντού. Και δε θα έχεις και… Διαβάστε περισσότερα »

Femme Farfalle
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Έλα να βγούμε όλοι οι εκπαιδευτικοι στη φόρα παρακαλώ! Όταν διάβασα τον τίτλο σκέφτηκα να σου προτείνω τεστ επαγγελματικου προσανατολισμου αλλά όταν διάβασα αυτό που έγραψες ως το τέλος άλλαξα γνώμη. Συμφωνώ 100% με τη Λένα. Θα ήταν καλή μια επίσκεψη σε ψυχολόγο γιατί θεωρώ ότι έχεις θέμα διαχείρισης αρνητικων καταστάσεων και προσωποποιεις τα προβλήματα. Εάν παραμείνεις στον εκπαιδευτικό κλάδο και δουλέψεις σε φροντιστήριο εκεί θα βρεις αλλά αρνητικα. Μου έχει τύχει μια χρονιά να με πιέζει μια μαμά να την παίρνω τηλέφωνο μετά από κάθε μάθημα. Της είπα ότι υπάρχουν κι άλλα τμήματα μετά και μου είναι δύσκολο να… Διαβάστε περισσότερα »

Η μπλε ώρα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εγώ έχω νιώσει το ίδιο με σένα για πάρα πολλά χρόνια ως καθηγήτρια κ πήγα σε ψυχολόγο με αφορμή άλλα θέματα όπου βγήκε κ αυτό κάποια στιγμή εκεί η ειδικός μου πε κάτι που με ακολουθει από τότε : “Μπλε ώρα η απόδοση ενός μαθητή είναι αποτέλεσμα κ εξωτερικών παραγόντων και όχι μόνο δική σου εργασία και προσπάθεια, βγες από αυτό και κάνε τη δουλειά σου όσο πιο καλά μπορεις γιατί δεν είσαι μόνο η δουλειά σου και κατά πόσο είσαι καλή σε αυτό αλλά ΚΑΙ πολλά άλλα πράγματα” Αυτά από μένα και μια μεγάλη αγκαλιά, είσαι στην αρχή της… Διαβάστε περισσότερα »

Between Worlds
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Κι έψαχνα να βρω ποια είναι η μπλε ώρα του μαθητή και γιατί εγώ δεν είχα.

Η μπλε ώρα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Χαχαχαχ! Εγώ φταίω που δεν έβαλα κόμμα μετά, στη θέση του μπλε ώρα έβαλε απλά το όνομα μου!:)

Granita Lemoni
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Εμένα με έσωσε η εποπτεία. Μέχρι πρότινος εποπτεία κάναμε κυρίως οι ειδικοί θεραπευτές. Αλλά τα τελευταία χρόνια υπάρχουν ατομικές ή ομαδικές συναντήσεις εποπτεία και για εκπαιδευτικούς. Είναι γενικά άγνωστος ως θεσμός στην Ελλάδα και αναρωτιέμαι γιατί. Ειδικά οι εκπαιδευτικοί που τελειώνουν (ή και όχι) τις σχολές τους και αρχίζουν τα ιδιαίτερα αναρωτιέμαι πώς μπορούν να γνωρίζουν ότι κάνουν σωστά τη δουλειά τους, εφόσον δεν έχουν κάποιον εμπειρότερο να τους καθοδηγεί. Οι γονείς ειδικά μπορεί, δυστυχώς,να είναι μεγάλο αγκάθι στην παιδαγωγική διαδικασία. Ο/Η επόπτης/τρια θα σε βοηθήσει πολύ, ειδικά τώρα που είσαι άπειρη. Οι θεραπευτές δε (και ειδικά στο εξωτερικό) κάνουν… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Πες τα! Κι εγώ στις αρχές, κάθε φορά που η ανεψιά μού έλεγε για τις δυσκολίες σε διάφορα θέματα με τα ιδιαίτερα, της έλεγα ότι είναι πιο λογικό να μπορεί να τη βοηθήσει η αδερφική μου φίλη, που 1ον κάνει χρόνια ιδιαίτερα, 2ον έκανε και στην ίδια και ήταν κατευχαριστημένοι και 3ον είναι τόσο καλή που αναγκάζεται να διώχνει κόσμο κάθε χρόνο και έρχεται σε δύσκολη θέση. Αλλά δεν τη ρώτησε ποτέ, ρωτούσε τον μπαμπά της, που είναι μεν εκπαιδευτικός αλλά λίγα χρόνια, όχι από πάντα, και ακόμα λιγότερα στην Α’βάθμια λόγω μετάταξης. Αυτό με τους επόπτες θα το ψάξω,… Διαβάστε περισσότερα »

Granita Lemoni
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Πόντια, ρώτα ό,τι θες τώρα που γυρίζει!!! Επόπτες μπορεί να βρει και για δια ζώσης και για skype συνεδρίες. Εγώ πάντως παρότι είμαι κάτι λιγότερο από 10 χρόνια στον κλάδο, ακόμη κάνω εποπτεία (πλέον κάνω και εποπτεία ως επόπτρια γιατί έχω αναλάβει κάποιους νέους επαγγελματίες). Πάντα θα υπάρχει κάτι που μας προβληματίζει και πάντα θα χρειαζόμαστε καθοδήγηση και ανακούφιση. Αυτό που θα πρότεινα στην ανιψιά σου, αν αποφασίσει να κάνει εποπτεία, είναι να βρει για επόπτη κάποι@ν που να έχει εμπειρία στον κλάδο της. Εγώ π.χ. δυσκολεύτηκα πολύ να βρω επόπτρια παιδαγωγό γιατί οι περισσότεροι ήταν ψυχολόγοι και πραγματικά παρότι… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Έκανα μια αναζήτηση αλλά δε νομίζω ότι βρήκα κάτι. Βγάζει κυρίως για ειδική αγωγή και κάποια άλλα που όμως δεν βλέπω να λένε για επόπτες δια ζώσης η skype.
Έχεις κάποιο λινκ να έχω ως οδηγό?

Granita Lemoni
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Έχω δει και για εκπαιδευτικους, κυριως σε σελιδες στο fb (από ειδικούς παιδαγωγούς με εμπειρία και στη γενική αγωγή). Δεν ξέρω αν μπορώ να βάλω link, για να μην θεωρηθεί διαφήμιση. Πάντως πολλά κέντρα ειδικών θεραπειών προσφέρουν και εποπτεία σε παιδαγωγούς και σε εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής.

Piripiri
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πρεπει να δωσεις λιγο χρονο στον εαυτο σου να μπορεις να διαχειριστεις τα συναισθηματα σου. Τωρα που ειναι αρχη, ειναι λογικο να σε στεναχωρει το οικογενειακο περιβαλλον του παιδιου. Σε φθειρει τωρα γιατι ειναι η πρωτη σου επαφη με παιδια. Περνωντας ο καιρος ομως, θα αρχισεις και να συνηθιζεις και να βρειε πιο ευκολους τροπους αμυντικους να ανταπεξελθεις των περιστασεων. Θα μπορεις να μιλας πιο ανετα με τους γονεις, με τα παιδια, με τους ανωτερους σου. Δεν ξερω αν ειναι σχετικη η ιστορια που θα πω, νομιζω πως ειναι. Οντας φοιτητρια στα 18-19 καναμε πρακτικη σε νοσοκομεια. Τοτε ηταν που… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Ο άνθρωπος που νοιάζεται και συμπονει είναι ο πλέον κατάλληλος να γίνει εκπαιδευτικός. Όμως θα πρέπει να μπορεί να αφήνει τη δουλειά πίσω του όταν σχολαει γιατί αλλιώς πίστεψέ με θα καταλήξει με ψυχοφαρμακα. Είναι πολύ δύσκολη και ψυχοφθόρα δουλειά και χρειάζεται μηχανισμούς αντιμετώπισης. Πολύ φοβάμαι ότι έχεις κατάλοιπα από τη δική σου παιδική ηλικία και ταυτίζεται υπέρ του δέοντος. Είναι αξιοθαύμαστο να συμπονεις και να προσπαθείς να βοηθήσεις, πρέπει όμως να ξέρεις και τα όρια σου και να μην κουβαλας αυτό το βάρος μέσα σου. Πρέπει να λύσεις ό,τι θεματα έχεις από παιδί αν θέλεις να ασχοληθείς με τη… Διαβάστε περισσότερα »

sktpsx
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

το πόσο συμφωνώ με την τελευταία παράγραφο δεν περιγράφεται. Έμπλεξα με ένα τέτοιο.. λοιπον θα τα πω όλα. ακολουθεί παραλήρημα. Πριν χρονια , οχι πολλα δεν εχει σημασια, μου λεει το σπαουσακι, παμε να δουμε μια γνωστη μου που παραιτηθηκε απο την δουλεια (στελεχος/λεφτα) που ανεβαζει παρασταση κατι με χορο. οκ παμε. Ηταν μαζι με μια επαγγελματια χορευτρια. Εβλεπα το πρωην στελεχος ΔΕΚΟ με νυχτικο επι σκηνης να προσπαθει. Ενιωσα αβολα. Σημερα. πριν κανα μηνα. Λεω στο σπαουσακι. “πνιγομαι θελω να κανω κατι μια δραστηριοτητα” πηγαινε σ Αυτην κανει το ταδε χομπι. Του λεω, δεν μου αρεσαν τα χορευτικα της.… Διαβάστε περισσότερα »