Αγαπητή «Α, μπα»: Ποιά είναι η άποψη σου για την ομοιοπαθητική;

Τι έγινε στην περίπτωση μου;

Ποιά είναι η άποψη σου για την ομοιοπαθητική; Νομίζω ότι παλαιότερα είχες σχολιάσει ότι δεν την πιστεύεις αλλά δεν είμαι σίγουρη. Αν ισχύει αυτό μπορείς να μας πεις το λόγο; Κι εγώ είχα αμφιβολίες παλαιότερα γιατί είχα κάνει ομοιοπαθητικές θεραπείες από το 2006-2010 με τρεις διαφορετικούς γιατρούς και όντως δεν είχα δει αποτέλεσμα. Από 20 χρονών ταλαιπωριόμουν από επιχείλιο έρπη και όταν λέω ταλαιπωριόμουν εννοώ ότι έβγαζα κάθε 15 μέρες. Με το που έφευγε ο ένας έβγαινε καινούριος. Το μεγαλύτερο διάστημα που έτυχε να μη βγάλω ήταν 2 μήνες. Έκανα επανειλημμένα θεραπείες σε δερματολόγους για να αραιώσουν οι κρίσεις (πήρα χάπια μέχρι και για έξι μήνες) αλλά δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Έβγαζα ακόμα και κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Τώρα είμαι 42 χρονών και δε φαντάζεσαι πόσο έχω ταλαιπωρηθεί. Στο διάστημα 2014-2016 έβγαζα κάθε 10 μέρες και κόντευα να τρελαθώ! Και μου την έσπαγε ακόμη περισσότερο γιατί τότε ζούσα το μεγάλο έρωτα και ήμουν πολύ ευτυχισμένη. Ξαναέκανα ομοιοπαθητική το 2016 χωρίς όμως να πιστεύω ότι θα αποδώσει. Ο μόνος λόγος που ξαναπροσπάθησα ήταν επειδή τα έξοδα καλύπτονταν από τη δουλειά οπότε δεν είχα τίποτα να χάσω. Να φανταστείς έκανα τη θεραπεία και είχα ξεχάσει ότι την έκανα, τόσο δεν την πίστευα. Να μη στα πολυλογώ, εδώ και 2 χρόνια βγάζω κάθε 5 μήνες περίπου (ακόμα δεν το πιστεύω!) και αυτά τα 2 χρόνια ήταν από τα χειρότερα της ζωής μου. Δηλαδή δεν παίζει να ήμουν καλά ψυχολογικά και αυτό να βοήθησε στην μη εμφάνιση του έρπη. Αν η ομοιοπαθητική είναι απάτη τι έγινε στην περίπτωση μου; Τις δερματολογικές θεραπείες (με αλοιφές και χάπια) τις έχω σταματήσει από το 2008 οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να έδρασαν καθυστερημένα. Λένε ότι η ομοιοπαθητική έχει δοκιμαστεί σε μωρά, παιδιά και ζώα με θετικά αποτελέσματα και αυτό αποδεικνύει ότι δεν είναι θέμα αυθυποβολής. Δεν ξέρω πια τι να πιστέψω.

pathy

Κάνεις ομοιοπαθητική συστηματικά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Και τώρα που ξανάκανες έχουν αραιώσει τα συμπτώματα.

Από πού βγαίνει το αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα ότι έχουν αραιώσει λόγω της ομοιοπαθητικής θεραπείας που κάνεις τώρα; Γιατί δεν έπιανε η ομοιοπαθητική επί τέσσερα συνεχόμενα χρόνια; Γιατί θεωρείς ως απόδειξη επιτυχίας τα τελευταία δύο, και όχι ως απόδειξη αποτυχίας τα πρώτα τέσσερα, που είναι και περισσότερα;

Ποιοι είναι αυτοί που λένε ότι η ομοιοπαθητική έχει δοκιμαστεί σε μωρά, παιδιά και ζώα με θετικά αποτελέσματα; Το έχεις ψάξει προσωπικά; Έχεις βρει τέτοιες μελέτες;

Κάνεις την υπόθεση ότι ο έρπης είναι είτε θέμα που λύνεται με θεραπεία δερματολογική, ή είναι κάτι ψυχοσωματικό. Μπορεί να μην είναι τίποτα από τα δυο. Μπορεί να μην έκανες ποτέ την κατάλληλη (δερματολογική) θεραπεία. Αν η ομοιοπαθητική είναι απάτη, δεν ξέρω τι συνέβη στην περίπτωση σου. Χίλια δυο μπορεί να έχουν συμβεί. Ο άνθρωπος είναι ένα πολύ σύνθετο σύστημα που ο Άνθρωπος ακόμα δεν έχει αποκρυπτογραφήσει. Ακόμα στις δοκιμές είμαστε. Μπορεί να μην καταλάβεις ποτέ γιατί υποχώρησε ο έρπης. Σου εύχομαι να μείνει έτσι και να πάει ακόμα καλύτερα, και ας πιστεύεις ότι πάει καλύτερα επειδή πίνεις νερό αραιωμένο με νερό.

Έχω 1800 λόγους για να μην πιστεύω στην ομοιοπαθητική.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

42 points
Upvote Downvote

99
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
17 Θέματα σχολίων
82 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
27 Συντάκτες σχολίων
Liobridgetjones19SouviSunshineOrigami Lover Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Origami Lover
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Origami Lover

Ο επιχείλιος έρπης είναι ιός, από τη στιγμή που θα κολλήσεις παραμένεις φορέας όλη σου τη ζωή και μπορεί ανα περιόδους να πυροδοτείται έξαρση του ιού. Οι λόγοι που μπορεί να πυροδοτήσουν την έξαρση είναι πολλοί και όχι πάντα ξεκάθαροι. Χαμηλό ανοσοποιητικό, άγχος, δευτερογενείς λοιμώξεις, αυτοάνοσα νοσήματα, ορμονικές αλλαγές. Τα διαστήματα ανάμεσα στις εξάρσεις ποικίλουν μπορεί να είναι κοντινά (κάθε 10-15 μερες) η μεγαλύτερα (εβδομάδες μήνες χρόνια). Ακόμα και τα ιοκτόνα σκευάσματα όπς το ασικλοβιρ (Zovirax) καταπολεμούν τοπικά τον ιό εξακολουθείς να είσαι φορέας. Δεν αραιωσε η ομοιοπαθητική τις εξάρσεις, κάποια στιμή θα έχεις πάλι συχνές και μετά πάλι αραιες.… Διαβάστε περισσότερα »

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Eν τω μεταξύ κι ο Ιπποκράτης (για να μην τον αδικούμε) παραχαράσσεται χοντρά προς επίτευξιν αξιοπιστίας από άλλους γιατρούς/ερευνητές που επικαλούνταν εκείνον ως πρωτογενή πηγή ανά τους αιώνες. Κι ακόμη δηλαδή οποιοσδήποτε επικαλεστεί “ιπποκρατική μέθοδο” το κάνει γι’αυτόν ακριβώς το σκοπό (θυμάμαι έναν νηστειολόγο που μόνον που δεν “έστειλε” κάτι ασθενείς, είχα μια γνωστή που ορκιζόταν στο όνομά του…)
Θαρρώ αυτό που όντως είπε ο Ιπποκράτης είναι ότι “η δοσολογία είναι που κάνει το φάρμακο ή το δηλητήριο”, κι από κει το ξεχείλωσαν.

Origami Lover
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Origami Lover

Επίσης είπε και ένα σωρό ανοησίες. ας πούμε ότι η μήτρα της γυναικας κυκλοφορεί ελευθερη στο σωμα της και όταν κολλάει πάνω σε κάποιο όργανο δημιουργεί προβληματα (από εκεί και το υστερία υστέρα=μήτρα). Τόσα ήξερε τόσα έλεγε

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Kι όμως, όχι, δεν ήταν ανοησία. Περιγράφει αυτό που στην ουσία είναι η ενδομητρίωση, ενδομήτριος ιστός ξεφεύγει από την κοιλότητα της μήτρας κι επικολλάται σε όργανα και δημιουργεί προβλήματα.

Την λέξη “υστερία” για τις γυναικείες ψυχολογικές κρίσεις δεν την δημιούργησε ο Ιπποκράτης, αλλά ο 19ος αιώνας και την αποδόμησε πρώτος ο Charcot. O αρχαίος όρος είναι υστερική πνιγμονή και αναφέρεται σε φυσικά συμπτώματα.

Όχι ότι είμαι απολογήτρια του Ιπποκράτη, αλλά να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ (ή τέλος πάντων του Τουτάτη, του Μπελένο κλπ.)

Where are the turtles???
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Where are the turtles???

@Καραβάν μπορείς να παραπέμψεις σε κάποια βιβλιογραφία για τον Ιπποκράτη;

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πολύ ευχαρίστως! Το πλέον ολοκληρωμένο έργο και πιο referenced είναι από Jacques Jouanna στην Collection Bude στα γαλλικά, Hippocrates Oeuvres Completes. Όποιος δεν διαβάζει γαλλικά ή βαριέται μπορεί να βρει πληρέστατο λήμμα στην Encyclopedia Britannica (σε όλες τις βιβλιοθήκες). Για τα γυναικεία θέματα, που ενδιαφέρουν τις αναγνώστριες εδώ, υπάρχει ένα εκτενές δοκίμιο στην συλλογή Women’s History and Ancient History της Sarah Pomeroy σχετικά με συγκεκριμένες περιπτώσεις ιπποκρατικής θεραπείας. Υπάρχει στο Ecole Francaise d’Athenes (στα αγγλικά). Η παρεξήγηση με την απόδοση διαφόρων ρήσεων και θεωριών στον Ιπποκράτη (άλλωστε κι ο Παράκελσος επανέλαβε την ρήση του φαρμάκου ή δηλητηρίου) οφείλεται στην ύπαρξη… Διαβάστε περισσότερα »

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Eπίσης δείτε αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο:

https://honey-guide.com/2017/10/31/hippocratic-misquotations-let-thy-quotations-not-be-by-hippocrates/

Καθώς και τις misquotations του εκκλησιαστικού σιναφιού περί νηστειοθεραπείας (που την ανέφερα σε σχέση με “θεραπευτή” που εφαρμόζει την “ξηρασία” ως ιπποκρατική μέθοδο με ουρές στο ιατρείο του…η γνωστή μου κόντεψε να “μείνει” από την παρατεταμένη έλλειψη υγρών. Έχασε 15 κιλά σε ένα μήνα!)

http://www.pemptousia.gr/2011/05/xirasia/

(Η γλώσσα που αναφέρεται ως αποδιδόμενη στον Ιπποκράτη στην παρ.1 είναι ελληνιστική κοινή και όχι η διάλεκτος της Κω, της εποχής του Ιπποκράτη).

Louk Ritia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Wow! Δεν ήξερα τίποτα για την ομοιοπαθητικη γιατί δεν το είχα ψάξει ποτέ, αλλά η απάντησή σου είναι μια καλή αρχή νομίζω. Δεν είχα άποψη γιατί ποτέ δεν ψαχτηκα όπως είπα, όμως πάντα την αμφισβητουσα μέσα μου για κάποιο λόγο. Θυμάμαι μια φίλη που ξεκίνησε ομοιοπαθητικη για την ακμή αφού τίποτε άλλο δεν πέτυχε και εκτός από χάπια, της είχε πει ο ομοιοπαθητικος να κόψει καφέδες, κόκα κόλα κ τετοια.. Είχε δει πράγματι τεράστιο αποτέλεσμα αλλά τώρα που το σκέφτομαι το να κόψεις καφέ, κόκα κόλα κτλ αποτελεί από μόνο του παράγοντα που συμβάλλει στη μείωση της ακμής.

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δεν είναι το κόψιμο των ουσιών αυτών καθεαυτών, αλλά η αίσθηση ότι κάνεις μια θυσία “για το καλό σου” που επιδρά ψυχολογικά θετικά.
Δεν είναι τυχαίο ότι πάντοτε κόβονται ευχάριστες γεύσεις/αισθήσεις/συνήθειες και πριμοδοτούνται θεωρητικά δυσάρεστες. (πικρές γεύσεις, κουραστικές ασκήσεις, κρύα ντουζ κλπ κλπ)
Έχει ψυχολογική επίδραση στον άξονα πειθαρχία (=αποδοχή κάτι όχι ευχάριστου)-ανταμοιβή-τιμωρία.

Muse
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Ακριβώς. Ο έρπης είναι ιός (έρπητας ζωστήρας) και αντιμετωπιζεται ΜΟΝΟ με φαρμακευτική αγωγή.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Ώπα. Ο επιχείλιος έρπης δεν έχει καμία σχέση με τον έρπητα ζωστήρα. Ο έρπης ζωστήρα είναι δευτερογενής εμφάνιση του ιού της ανεμοβλογιάς (καμιά απολύτως σχέση με άλλους ερπητες δλδ) και για να τον εμφανίσεις πρέπει να έχεις περάσει ανεμοβλογιά. Ποτέ δεν εμφανίζεται σαν πρωτη προσβολή. Ο ιός της ανεμοβλογιάς μενει ανενεργός στο σώμα,κρυμμένος στα νεύρα, και μπορεί κάποια στιγμή, συνήθως μετά τα 60-70 που είναι πεσμένο το ανοσοποιητικό να εμφανιστεί προσβάλλοντας κάποιο νευρο. Ακριβώς επειδή προσβάλλει ένα νεύρο τα εξανθήματα που βγάζει (που μοιάζουν οπτικά μόνο σαν έρπης) εκτείνονται πάνω στο νεύρο από τη μια πλευρά του σώματος σχηματίζοντας και… Διαβάστε περισσότερα »

Muse
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Έχεις δίκιο! Το έψαξα και βρήκα ότι υπάρχουν 4 βασικά είδη έρπητα. Ο ζωστήρας είναι κατηγορία.
Οπως και να έχει, πρόκειται για ιό σε όλες τις περιπτώσεις. Οπότε, χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

σε αυτο ακριβως που ειπε ο ιπποκρατης, βασιζεται η λειτουργια των εμβολιων.
απλα, ο καθενας που θελει να κανει το μαγαζακι του, το παιρνει, τοτ εντωνει και το κανει αρχη του..
η αληθεια αποδεικνυεται πλεον, με κατι που λεγεται ερευνα καισ τατιστικη.
τα υπολοιπα ειναι σολομωνικες για οσους θελουν να παραμυθιαζονται, που βεβαιως ΕΧΟΥΝ και εφαρμοσιμη υποσταση σε καποιες περιπτωσεις , μονο που ειναι ανεξελεγκτη. λεγεται: placebo effect…

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Δεν είναι θρησκεία η ομοιοπαθητική (μέχρι τώρα τουλάχιστον) για να μιλάμε με όρους πιστεύω/δεν πιστεύω. Θέλει να περνιέται για επιστήμη, οπότε πάμε στο δίπολο δουλεύει/δε δουλεύει. Και οι μελέτες λένε ότι δε δουλεύει, τόσο απλό.

Origami Lover
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Origami Lover

ΥΓ αν θέλεις να δεις αν πραγματικά “βοηθάει” σε πραγματικές ασθένειες η ομοιοπαθητική δες πόσοι ομοιοπαθητικοί εργάζονται στις επιδημίες έμπολα στην Αφρική. Σου δίνω ένα στοιχείο αρχίζει από Μη και τελειώνει σε δέν

dex_
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Καλά ε, απίθανο! Πριν δύο χρόνια μια ξαδέρφη της μάνα μου, είχε και αυτή τρομερό πρόβλημα με τον έρπη, είχε κάνει άρτο (γιάμι!) στην Αγία Ιωάννα τη Χειλουδάκη, προστάτιδα των χειλιών (μεγάλη η χάρη της ) υπέρ όλων των ερπιτικών και της πέρασε. Φαντάζομαι, έπιασε και σένα και σου πέρασε, όχι με ομοιοπαθητικές, φάρμακα και άλλα τέτοια σατανιστικά. Εξάλλου,, όλοι έχουν να λένε για τα θαυματά της.

Clumsie
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

AXXAXAXAXA

Origami Lover
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Origami Lover

Οχι στην αγία Ιωάννα βρε dex στην αγία Ευγενία τη Χειλουδάκη

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Να επισημάνω απλώς ότι άπαξ κι έχεις το στέλεχος του έρπη στον οργανισμό σου (HSV 1), κάποτε υπό συγκεκριμένες συνθήκες θα επανεμφανίζεται. Το ζήτημα είναι να ελαχιστοποιήσεις τις εξάρσεις.

Υπάρχουν στοιχεία ότι η λήψη λυσίνης ως συμπλήρωμα διατροφής 1000 i.e. (διεθνείς μονάδες) ημερησίως δρουν προληπτικά στις εξάρσεις.

ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3115841

Και βέβαια το ανοσοποιητικό πρέπει γενικά να λειτουργεί καλά.

H κατάληξη της Λένας “νερό αραιωμένο σε νερό” έχει βάση. H μετα-μελέτη μάλλον έρχεται να το επιβεβαιώσει.
smithsonianmag.com/smart-news/1800-studies-later-scientists-conclude-homeopathy-doesnt-work-180954534/

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δεν είναι επιστήμη, δεν υπάρχουν μελέτες που να την στηρίζουν (γιατί άραγε; κανείς τους δεν το προσπάθησε;), δεν βασίζονται οι θεωρίες τους περί δυναμοποίησης σε επιστημονικά δεδομένα (για την ακρίβεια, ενώ έχει τόσο προχωρήσει η επιστήμη, μνήμη νερού μέσω δυναμοποίησης δεν αποδείχθηκε από κανέναν) και το ποσοστό ίασης είναι περίπου όσο το placebo, δηλαδή γύρω στο 30%. Placebo effect: σε όλες τις φαρμακολογικές μελέτες μέρος του δείγματος πληθυσμού λαμβάνει φάρμακο χωρίς την δραστική ουσία. Ζαχαρίτσα σκέτη. Εμφανίζεται ποσοστό ίασης περίπου 30% σε αυτήν την ομάδα. Υπάρχουν μελέτες ότι υπάρχει γονίδιο που σχετίζεται με την εμφάνιση αυτού του φαινομένου. Γιατί υπάρχουν… Διαβάστε περισσότερα »

Light
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Αμύριστο λουλούδι, συμφωνώ σε όλα.

Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με την ομοιοπαθητική (και μόνο που απαγορεύει τον καφέ, μου αρκεί 😀 ), λίγο κουφάθηκα με αυτά που γράφετε περί «μνήμης νερού», αλλά έχω μία αφελή απορία: Αν για κάποιους αυτό το πράγμα δουλεύει, έστω και ως placebo, γιατί να μην το κάνουν? Ή έστω, γιατί να τρώνε κράξιμο? Επειδή αμφισβητούν τις επιστημονικές μεθόδους και πιστεύουν ότι θα σωθούν από κάτι παντελώς αβάσιμο? Κι έτσι να’ναι, so what?

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ωραία, και που το ξέρεις ότι θα δουλέψει το placebo για σένα πριν το δοκιμάσεις; Και αν το δοκιμάσεις και δεν δουλέψει τελικά, μήπως εν τω μεταξύ χαθεί πολύτιμος θεραπευτικός χρόνος; Πολύ ρίσκο μου φαίνεται. Και στο κάτω κάτω, γιατί να μην πάρεις κατευθείαν φάρμακο που δουλεύει και θεραπεύει;

Light
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Χμ, ναι, δεν το διατύπωσα σωστά…περισσότερο σκεφτόμουν «γιατί να μην το κάνουν αν δεν έχουν δει αλλιώς αποτέλεσμα?»

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Και να συμπληρώσω ότι υπάρχουν άνθρωποι που στρέφονται για τη θεραπεία του καρκίνου, του ΚΑΡΚΙΝΟΥ! σε εναλλακτικά φάρμακα. Αυτό δεν είναι έγκλημα;;;

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Προτείνω να διαβάσεις λίγο για την ασθένεια του Steve Jobs και ποιά θεραπεία επέλεξε στο τέλος. Το so what θα απαντηθεί άμεσα.

Light
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Καραβάν, ευχαριστώ για την παραπομπή, δεν το ήξερα.
Βέβαια, εγώ αναφερόμουν σε μη θανατηφόρες ασθένειες, καθώς έτσι ξεκίνησε η συζήτηση.
Σε κάθε περίπτωση, γι’αυτό μου αρέσουν οι συζητήσεις εδώ μέσα, πάντα δίνονται εναύσματα για περαιτέρω αναζητήσεις 

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Παρακαλώ. Ναι, τα εναύσματα στις συζητήσεις είναι η μισή μου απόλαυση και μένα. Είναι ωραίο να μαθαίνει κανείς καινούργια πράγματα, νιώθει ζωντανός!

Μαριάννα Θ.
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Αμύριστο λουλούδι, να ρωτήσω κάτι, γιατί δε γνωρίζω για αυτά: είναι και ο βελονισμός μέρος της ομοιοπαθητικής; Επίσης πρόκειται για placebo effect;

Origami Lover
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Origami Lover

Όχι, ναι. Ο Βελονισμός είναι άλλη “εναλλακτική” θεραπεία που “την κάνανε για 6000 χρόνια οι Κινέζοι και άρα δεν μπορεί θα δουλεύει” μόνο που για 6000 χρόνια ο μεσος όρος ηλικίας ήταν τα 40 και μόλις τα τελευταία έχει περάσει τα 60 έτη (χωρίς βελονισμό)

Corry Karav O'Keerie
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ο βελονισμός σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 574/Α4/1191/4-2-1980 απόφαση του Υπουργείου Υγείας είναι ιατρική πράξη, και στηρίζεται στις κατευθυντήριες οδηγίες του ΠΟΥ.

Origami Lover
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Origami Lover

Και το πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει μεταπτυχιακό ομοιοπαθητικής. Αυτό δεν σημαίνει οτι ΔΟΥΛΕΥΕΙ.

Clumsie
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Είμαι απλή αναγνώστρια της Αμπα: πάτησα για το κράξιμο ψευδοεπιστήμης, γέλασα, έφυγα.

brightbird
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν έχω κάνει ομοιοπαθητική και δεν ξέρω αλλά θέλω να σου μιλήσω για την κωλοφαγούρα της αδερφής μου! Έχει πάει σε γυναικολόγους, δερματολόγους, ομοιοπαθητικούς ΠΑΝΤΟΥ . Τελικά ξέρεις τι ανακάλυψε; Ότι το πρόβλημα είναι στο μυαλό της. Το πρωί που δουλεύει και είναι στην ένταση μια χαρά , το βράδυ φαγούρα. Γιατί; Γιατί το σκέφτεται! Από τότε έχει αρχίσει να κάνει διάφορα για να απασχολεί το μυαλό της , χειροποίητα ,πλέξιμο, γυμναστική και λοιπά. Κατά καιρούς και ανάλογα με την ψυχολογία της επιστρέφουν τα συμπτώματα αλλά όχι στον αρχικό βαθμό και στην αρχική ένταση.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Και διαβάζω κωλοφαγουρα και λέω την φαγουριζει ο κωλος της…αλλά διαβάζοντας παρακάτω λέω μπα, ως πρόθεμα θα το βάλε, δεν μπορεί!

brightbird
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

χαχαχα …κι όμως τη φαγουρίζει ο κώλος της !!Μπορεί να ακούγεται λίγο αστείο mitsi αλλά σκέψου να είσαι κουρασμένη να πηγαίνεις για ύπνο και να μην μπορείς να κοιμηθείς από τη φαγούρα….για εβδομάδες!!!!Και έχει γυρίσει ένα κάρο γιατρούς

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Την έστειλαν για καλλιέργεια κοπράνων για οξύουρους;
Συνήθως έχουν τα παιδάκια, γι’αυτό και ίσως να μην έχει πάει κάποιου ο νους, αλλά δεν αποκλείεται και σε ενήλικο!

http://www.healthyliving.gr/2017/02/17/oxyouroi-fagoura/

brightbird
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ναι την έστειλαν. Η γυναικολόγος παρόλο που το απέκλεισε θεωρητικά λόγω ηλικίας της είπε να το κάνει για να είμαστε 100% σίγουροι. Να σου πω κάτι Καραβάν μετά από παρατήρηση των συμπτωμάτων και της διάρκειας και κάθε πότε επαναλαμβάνονται κατέληξε ότι είναι καθαρά ψυχολογικό και αποτέλεσμα άγχους.

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Kάνατε την καλλιέργεια με τον τρόπο που ανέφερα; (Κάποιες φορές δεν στα λένε αναλυτικά οι γιατροί επειδή θεωρούν αυτονόητα κάποια πράγματα και σε αφήνουν ξεκρέμαστο). Μπράβο στην γυναικολόγο που το θεώρησε πάντως πιθανό και το έψαξε για σιγουριά. Πάντως αυτό το “δεν έχεις τίποτα, απ΄το άγχος είναι” είναι ακριβώς η δικαιολογία που με τρώει ο κώλος μου (χαχα) να πω στα παιδιά μου όταν με πρήζουν με διάφορες ενοχλήσεις και δεν έχω απάντηση! Δεν το λέω όμως επειδή παιδιά μου είναι, έχω ευθύνη. Αν το ίδιο σκέπτονταν κι οι γιατροί για τους ασθενείς τους…τι καλά που θά’ταν Ερώτηση στο/η γιατρό… Διαβάστε περισσότερα »

brightbird
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καραβαν είσαι αποθέωση…κάνω εικόνα το γιατρό !!

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Επίσης η σωστή καλλιέργεια κοπράνων να συμπληρώσω γίνεται με υποβολή δείγματος στο μικροβιολογικό, αναμονή 2 ημέρων, ξανά υποβολή δείγματος, ξανά αναμονή 2 ημερών και ξανά υποβολή δείγματος επειδή ο χρόνος ζωής τους μπορεί να κυμαίνεται και με μία δόση να μην βρεθούν (να έχεις δηλαδή ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα)

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Ξέρεις είναι και οι εκφράσεις τον έτρωγε ο κωλος του κτλ που κάνουν την εν λόγω φαγούρα αστεία θεωρητικά. Αλλα όσο το ζεις σίγουρα αστείο δεν είναι.

Souvi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Διαβάζω πόση ώρα τα σχόλια και θέλω να πω ότι δε περίμενα ότι τόσοι γιατροί ,φαρμακοποιοί, ψυχολογικοί και ειδικοί στη κλινική χημεία και στη φαρμακοκινητική έχουν σχολιάσει. Λοιπόν για να μη μακρυγορώ θα πω τη δική μου εμπειρία με την ομοιοπαθητική και μάλιστα στα γρήγορα Λοιπόν ξεκινάμε 1.Αλλεργική ρινίτιδα η οποία δε παρουσιάστηκε άνοιξη ή φθινόπωρο η δε ξέρω πότε θα πρεπε άλλα εντελώς ξαφνικά .Απίστευτη καταρροή ασταμάτητο φτάρνισμα .Ταλαιπωρία κάθε πρωί για καμιά ώρα. Επίσκεψη σε αλλεργιολόγους (2) ,εξετάσεις, τεστ αλλεργίας ,ξανά εξετάσεις χάπια κτλ κανένα μα κανένα αποτέλεσμα.Επίσκεψη σε ομοιοπαθητικο (απελπισμένη και με σκεπτικισμό πιστέψτε με) σταμάτησε σε… Διαβάστε περισσότερα »

Origami Lover
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Origami Lover

1) Placebo, δεν γράφεις όλα τα στοιχεία, αν σε ταλαιπωρούσε ΜΟΝΟ για κάποια ωρα μόνο κάθε πρωί μπορούν να ευθύνονται πολλοί παράγοντες ακόμα και το μυαλό σου. Τώρα δεν φταρνίζεσαι ποτέ; Καπνιζες και το έκοψες; άλλαξες στρωμα όταν ξεκίνησες την “θεραπεία”; Πέθανε ή γάτα σου; άλλαξες σπίτι; αλλαξε αφτερ σειβ ο γκόμενός σου; 2)Καραplacebo οι ημικρανίες είναι η μεγαλύτερη “επιτυχία” των ομοιοπαθητικών γιατι έχουν κυρίως ψυχολογικά αίτια, 9 στους δέκα όταν τους ρωτας σε τι σε βοήθησε η ομοιοπαθητική λένε “ημικρανία” 3)Και εγώ είχα χρόνια ιγμορίτιδα από παιδί έχει να με απασχολήσει πάνω από 20 χρόνια χωρίς θεραπεία, έχω πάρει… Διαβάστε περισσότερα »

Souvi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το πρόβλημα δεν είναι αν εγώ πιστεύω την ομοιοπαθητική.Ναι πιστεύω έχω τους λόγους μου και το πιστεύω. Το πρόβλημα είναι ότι όλοι εσείς που δε τη πιστεύεται θέλετε να μη την πιστεύει κανείς .Όποιος υποστηρίζει μία μέθοδο γιατί του κάνει βρε αδερφέ ,είναι δικαίωμα του .Τι κράξιμο είναι αυτό?Εγώ δεν είπα είχα αυτά τα αποτελέσματα τρέξτε όλοι Είπα είμαι ευχαριστημένη ΕΓΩ ,την υποστηρίζω τέλος. Όπως επίσης δεν είπα ο φίλος μου έκανε η δεν έκανε ομοιοπαθητικη και έπαθε η δεν έπαθε. Μίλησα μόνο για μένα. Αυτά με τους φίλους που πήγαν σε ομοιοπαθητικό και κόντεψαν να πεθάνουν έχω βαρεθεί να… Διαβάστε περισσότερα »

Μακαρονοτέρας, το αληθινό
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Νομίζω ότι το θέμα είναι, στον ορισμό ιατρική. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία και την ζωή του ανθρώπου. Π.χ. το να κάνει κάποιος ορισμένες αλλαγές στη ζωή του, όπως το να τρέφεται πιο σωστά, να αλλάξει μια πολύ αγχωτική δουλειά, ή να πηγαίνει για μια ώρα περπάτημα κάθε μέρα στη φύση, μπορεί να οδηγήσουν στην εξάλειψη πολλών προβλημάτων, σωματικών και ψυχολογικών. Δεν είναι όμως μέθοδος ιατρικής ο περίπατος στη φύση. Ωφέλιμος ναι, αλλά ιατρική όχι. Γι’ αυτό υπάρχει αυτή η επιθετική στάση απέναντι στην ομοιοπαθητική. Γιατί θέλει να ενταχθεί μέσα στο πλαίσιο της ιατρικής. Αν περιγραφόταν… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Για τις επιστήμες ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟΨΗ. Υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα. Δεν προσπαθούμε να σου επιβάλλουμε την “άποψή ” μας. Σου παραθέτουμε επιστημονικά δεδομένα.
Μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις. Αλλά. Δεν είναι όλες οι “απόψεις” σεβαστές.

Origami Lover
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Origami Lover

Όχι γιατί αντίστοιχα υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν την πόση ούρων αγελάδας ως θεραπεία. Και η προσωπική τους εμπειρία λέει πως πίνοντας ούρα αγελάδας θεραπεύθηκαν. Οπότε όχι δεν πρέπει να υποστηρίζει κανείς τα δυναμοποιημενα νερά και την αραίωση 30c . Ομοιοπαθητικός με ομοιοπαθητικό έχει διαφορά Νο1 επιχείρημα των υποστηρικτών όχι δεν έχει διαφορά ίδιο νερό πουλάνε . Δεν είπα ότι ευθύνεται το μυαλό σου για τη ρινίτιδα είπα ότι μπορούν να παίξουν ρόλο πολλοί εξωγενείς παράγοντες που δεν τους ανέφερες . Δεν ξέρεις αν δεν βοήθησε η κλασική ιατρική. Δεν εξαντλησες τις πιθανότητες. Κάνεις ψυχοθεραπεία και μειώθηκαν οι ημικρανίες αλλά το… Διαβάστε περισσότερα »

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Τι μου θύμησες! Ακολουθεί βιωματικό ανέκδοτο. Στην αστείρευτη οικογενειακή βιβλιοθήκη όπου σκάλιζα έφηβη (παναγίτσα μου ως και τη Ζυστίν είχαν φόρα παρτίδα) ανακάλυψα ένα βιβλιαράκι σχήματος Βίπερ και παρομοίας εκτύπωσης με τίτλο “Γυμνάσιος Λαυριώτης, Όλη η ζωή του και 304 Συνταγαί του” (εκδόσεις βιβλιοπωλείου Παπαδογιάννη, έκδοση του 1930) από τον συγγραφέα Πριμικίδη, ο οποίος είχε γνωρίσει τον Λαυριώτη προσωπικά (είχαν βγει και φωτό μαζί που την παραθέτει). Πρόκεται για έναν μοναχό τύπου Παΐσιου, με ιδιότητα βοτανολόγου, που ήταν καταδιωκόμενος στην Βόρειο Ελλάδα σε εποχές Βαλκανικών Πολέμων και κατόπιν, ιδιαίτερα στη Θάσο, και αθωώθηκε όπως μας λέει ο συγγραφέας εν τέλει… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Από άνθρωπο που τον βάφτισαν Γυμνάσιο λογικα τα βρίσκω, σκέψου πόσα εγκεφαλικά κύτταρα εκαψε με αυτό το όνομα που του δώσανε μόνο!

Souvi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Θα σου ξαναπαντησω γιατί πάλι φαίνεται ότι μάλλον δεν ήμουν σαφής εγώ. Και αν και αρχίζει να δείχνει σαν αντιπαράθεση και δε μου αρέσει δυστυχώς επίσης δε μου αρέσει και να με υποτιμούν οπότε θα τα ξαναπώ άλλη μία. Στις περιπτώσεις που ανέφερα γράφω καθαρά ότι εξάντλησα τις πιθανότητές που μου έδωσε η κλασική ιατρική.Πήρα τα χάπια μου και έκανα τη θεραπεία μου .Στις δύο μάλιστα περιπτώσεις πήγα σε 2 γιατρούς οι οποίοι μου είπαν μάλιστα σχεδόν τα ίδια. άφησα και χρόνο αρκετό για την κατάσταση όσο άντεχα διότι όπως μπορούμε όλοι να καταλάβουμε όταν υποφέρεις από κάτι δε κάθεσαι… Διαβάστε περισσότερα »

η Domus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Και εμένα μου πέρασε η αλλεργική ρινίτιδα με την ομοιοπαθητική. Δε ξέρω πώς και γιατί αλλά μου πέρασε. Δυστυχώς δεν την συνέχισα γιατί δε μπορούσα να αλλάξω τρόπο ζωής (αποκλεισμός τροφών κλπ). Από τότε ζω με Zirtek τα οποία δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα πια, νομίζω έχω εθιστεί, αν δε πάρω είμαι σαν άρρωστη( με συμπτώματα συνάχι κλπ) . Δεν την υποστηρίζω γενικα αλλά εγώ για κάποιο λόγο είδα αποτέλεσμα.

Clumsie
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

“Διαβάζω πόση ώρα τα σχόλια και θέλω να πω ότι δε περίμενα ότι τόσοι γιατροί ,φαρμακοποιοί, ψυχολογικοί και ειδικοί στη κλινική χημεία και στη φαρμακοκινητική έχουν σχολιάσει.” Ευχαριστούμε για την ειρωνεία. Εφόσον λοιπόν δεν είσαι και εσύ κάτι από αυτά , δε σημαίνει ότι η άποψή σου μετράει περισσότερο από αυτήν των “πολέμιων” όπως λες. Πίστεψέ με, δεν ξέρεις την τύφλα σου από ιατρική, ούτε από το τι σημαίνει “εξατομικευμένη ιατρική”. Και ναι, είναι πάμφθηνα γιατί είναι σκέτος διαλύτης σχεδόν. Και σε περίπτωση που δεν κατάλαβες τι εννοεί η Λένα, να το πω και ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΚΑΛΙΣΤΙΚΑ: Έστω ότι… Διαβάστε περισσότερα »

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Σωστά, επειδή η αλλεργική ρινίτιδα κι η δερματική πάθηση που μιμείται την ψωρίαση έχουν τον ίδιο βαθμό θνητότητας με τον καρκίνο…. 😛 Χωρίς σαρκασμό τώρα: εφόσον κάτι πιστεύετε ότι σας κάνει καλό, κι η πάθηση είναι κάτι στο οποίο η καθυστέρηση/αναβολή κλασικής ιατρικής θεραπευτικής δεν είναι ζωτικής σημασίας, κάντε το. Κανείς δεν σας εμποδίζει. Απλώς λόγω της αρχής της αναλογικότητας δεν έχει θέση η σύγκριση σε συζήτηση όπου αναφέρθηκαν νοσήματα απειλητικά για την ζωή. Και δεν είναι απαραίτητο κάποιος να είναι ειδικός σε έναν συγκεκριμένο τομέα ώστε να μπορεί να εντοπίσει λογικές πλάνες και παραλείψεις ή συσχετισμούς. Αρκεί να έχει… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

έτσι, επειδή έθιξες τους σχολιαστές του Αμπα, αναρωτιέμαι: ξέρεις τις σπουδές μας και το επάγγελμά μας; Απ’ότι ξέρω υπάρχουν ανάμεσά μας γιατροί, νοσηλευτές, βιολόγοι και εγώ είμαι χημικός με διδακτορικό στη φαρμακολογία.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

η ομοιοπαθητικη εχει αποτυχει σε οτι κοντινες μου περιπτωσεις γνωριζω. δεν ξερω τι λενε τα βιβλια, αλλα η προσωπικη μου εμπειρια λεει οτι ο επιχειλιος ερπης, ειναι κατι που εξασθενει με τα χρονια. τον επαθες σε μεγαλη ηλικια και σε ταραξε προφανως, και δεν ξερω για ποιους αλλους λογους. εγω τον ειχα απο παιδι, ισως και εκ γεννετης. δεν εκανα ποτε καμια θεραπεια, εκτος απο αλοιφη. τα πρωτα χρονια ηταν πιο συχνος και ΠΟΛΥ επωδυνος. περνωντας τα χρονια αραιωνε και δεν ηταν οδυνηρος, εβγαινε ενα μικρο σπυρακι σε μεγαλο στρες η οταν με τριγυριζε κρυολογημα, η καιγομουν απο τον ηλιο,… Διαβάστε περισσότερα »

bridgetjones19
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Είμαι από τους ανθρώπους που έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ με το θέμα επιχείλιος έρπης από τα 15 μου και τώρα είμαι 41.. δε νομίζω ότι έχει να κάνει με την ηλικία βασικά γιατί ακόμα και τώρα έχω έξαρση ανά δύο μήνες στάνταρντ, άλλες φορές σε μικρότερη έκταση και άλλες φορές χειρότερα.. η αλοιφή δεν κάνει απολύτως τίποτε εκτός από το να περιορίζει την επέκταση του ιού και σε άλλα σημεία στα χείλη. Κατά τα άλλα, νομίζω έχω δοκιμάσει ό,τι είδος φαρμακευτικού σκευάσματος κυκλοφορεί, τα μόνα που μπορώ να επισημάνω ως αποτελεσματικά ήταν ένα ομοιοπαθητικό μανιτάρι σε χάπια που το αγόρασα από… Διαβάστε περισσότερα »

Origami Lover
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Origami Lover

Γανόδερμα ρε Μπριτζετ; Σοβαρά τώρα; και μάλιστα απο ΙΡΙΔΟΛΟΓΟ; Ερώτηση πάντως που την έκανα και παραπάνω, εξετάσεις γενικές έχετε κάνει; Αιμα, βιοχημικές, ανεπάρκεια βιταμινών κλπ; Έντερο, θυρεοειδή, ζάχαρο; Πιο πιθανό μου φαίνεται κάποιο άλλο νόσημα να πυροδοτεί τον ερπη παρα το ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ.

bridgetjones19
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Origami, έχω κάνει τα πάντα από όσα ανέφερες και παίρνω και βιταμίνες.. πραγματικά δεν ξέρω πού άλλού να ψαχτώ..

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

απο τις ασθενειες που αναφερεις, δεν εχω καμια.και γενικα δεν εχω καμια ασθενεια και δεν ειχα ποτε.μεχριγριπη εχω φτασει απο ασθενειες.
εγω zovirax αλοιφη εβαζα παντα, εκτος απο μια φορα που ειχα καει απο τον ηλιο και το βραδυ ειδα φαντασμα σε ενα χωριο του πηλιου. το πρωι ξυπνησα με ερπη σε ολα τα χειλη, πανω κατω παντου. μοναδικη φπορα που επαθα κατι τετοι . πηρα τοτε και τα χαπια τα ζοβιραξ.αλλα εχει τουλαχιστον 5 χρονια που δεν εχω βγαλει τπτ

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

τι ειναι το γανοδερμα βρε παιδια;

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ένα υποτίθεται θαυματουργό μανιτάρι-υπερτροφή (ανα τριετία βγαίνει και μια καινούργια για να μην βαριέται το καταναλωτικό κοινό και να τα ξανασκάει στα συμπληρώματα: πρώτα ήταν το ιπποφαές, μετά η αλόη, μετά ο κουρκουμάς, τώρα το γανόδερμα…κλπ κλπ ων ουκ έστι τέλος)

Θυμίζω την περίφημη φραπελιά! (την έζησα αυτή την εποχή)
ellinikahoaxes.gr/2014/08/04/frapelia/

Το δηλητήριο του μπλε σκορπιού, από την εξωτική Κούβα.
greekmeds.gr/forum/topic/14450-%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%B5-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%80%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%BF%CF%83-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/

Και ακόμα παλιότερα το Θαυματουργό Νερό του Καματερού…
news247.gr/afieromata/nero-kamateroy-40-chronia-apo-tote-poy-oi-ellines-dagkonan-o-enas-ta-cheria-toy-alloy-gia-ena-mpoykali.6407297.html

Δεν υπάρχει χειρότερη ασθένεια στον άνθρωπο από την ελπίδα…

Κοντράριος
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Κοντράριος

Καραβάν υπάρχει και η Kombucha!

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Eγώ πάντως ορκίζομαι στην Pucha, είναι θαυματουργή, μεγάλη η χάρη της!

(welcome back Κοντράριε!)

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Το γανόδερμα είναι ΑΠΑΤΗ κι επικίνδυνο δυνητικά (σε αρτηριακή πίεση, κυκλοφορικό, αιμοπετάλια). Γνωρίζω προσωπικά τον άνθρωπο που εισάγει από/διαμέσω μυστηριώδους νήσου της Ανατολικής Μεσογείου (μέγα λαμόγιο). Μακριά!
Λυπάμαι πολύ γι’αυτό που περνάς, αλλά οφείλω να πω αυτό που γνωρίζω.

bridgetjones19
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Δε νομίζω ότι ήταν γανόδερμα αυτό που έπαιρνα, θα το θυμόμουν.. πάνε και αρκετά χρόνια βέβαια και δεν θυμάμαι ακριβώς την σύσταση, το είχα πάρει από το φαρμακείο όμως, αλλά ήταν φυτικό /ομοιοπαθητικό σκεύασμα.

Μακαρονοτέρας, το αληθινό
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ο Tim Minchin (θεούλης) έχει κάνει το παρακάτω βίντεο με θέμα και την ομοιοπαθητική, το οποίο είναι υπερτέλειο!
youtu.be/HhGuXCuDb1U