Αγαπητή «Α, μπα»: Μπορεί δύο φίλοι να επισκέπτονται τον ίδιο ψυχολόγο;

Πώς αλλιώς να βρω καλό ψυχολόγο;

Καλησπέρα! Θεωρείτε ότι το να πάει κάποιος στον ίδιο ψυχολόγο με ένα φιλο του μπορεί να επηρεάσει τη θεραπεία; Μου έχουν συστήσει φίλοι εξαιρετικούς κατα τη γνώμη τους ψυχολόγους και θα ήθελα να τους δοκιμάσω αλλα σκέφτομαι αν και πόσο θα με απασχολεί το γεγονός ότι επισκεπτομαστε τον ίδιο. Δεν αναφερομαι φυσικά στο επαγγελματικό απορρητο που προφανώς υπάρχει, αλλα στο γεγονός ότι αν θέλω να μιλήσω στον ψυχολόγο για το φίλο μου θα αισθάνομαι οτι ξέρει παραπάνω πράγματα. Θα είναι αντικειμενικός; Ευχαριστώ
-Πώς αλλιώς να βρω καλό ψυχολόγο;

Η ερώτηση αυτή επαναλαμβάνεται τελευταία, κι έχει απαντηθεί ήδη από τη Φαίνια, οπότε παραπέμπω εδώ κι εδώ.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

-7 points
Upvote Downvote

5
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
5 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
5 Συντάκτες σχολίων
ΜιμομιBetween WorldsGalina Reznikovπόντια ιντερνάσιοναλ Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Νομίζω ακόμα κι αν ο ψυχολόγος δεν έχει πρόβλημα, εσύ ήδη αναρωτιέσαι για την αντικειμενικότητά του, οπότε αν πας στο ίδιο ψυχολόγο που πηγαίνει κάποιος φίλος σου, πολύ φοβάμαι μήπως αναλωθείς σε τέτοιες σκέψεις, αντί να αφοσιωθείς απερίσπαστα σ’εσένα.

Galina Reznikov
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

1ον) Είναι πολύ σημαντικό να ταιριάξετε ως άνθρωποι θεραπευτής-θεραπευόμενος. Οπότε, η γνώμη των φίλων* για το πρόσωπο του ψυχολόγου είναι σημαντική, πλην όμως υποκειμενική και ως εκ τούτου, όχι καθοριστική αναφορικά με την αίσθηση που θα σου δημιουργηθεί για τη δική σου θεραπεία. 2ον) Θα μπορούσες να απευθυνθείς σε κάποιον από τους θεραπευτές που σου έχουν προταθεί. Και λογικά, από τα πρώτα πράγματα που θα σε ρωτήσει θα είναι και το πώς πληροφορήθηκες και πήγες στον συγκεκριμένο. Οπότε, εκ των πραγμάτων θα τεθεί ως ζήτημα, δηλαδή είναι κάτι το οποίο θα συζητηθεί μεταξύ σας για να δείτε πώς θα είστε… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έχει πολύ μεγάλη σημασία νομίζω και τι βαθμού φίλος μιλάμε. Άλλο ένας καλός φίλος ο οποίος όμως δεν εμπλέκεται στους τωρινούς τουλάχιστον προβληματισμούς σου και πάντα είχατε μια καλά οριοθετημένη σχέση και άλλο π.χ. ο/η σύντροφος σου ή η στενή οικογένεια. Στην πρώτη περίπτωση ίσως το να έχεις μία καλή σύσταση να αξίζει το ρίσκο να προκύψουν κάποια στιγμή στο μέλλον θέματα με τον φίλο αυτό για τα οποία να θες να μιλήσεις και άρα να προκύψει πρόβλημα. Στη δεύτερη IMHO, πας πολύ γυρεύοντας να φέρεις τον ψυχολόγο στα όριά του, θα πρέπει να υπάρχει πολύ καλός λόγος γιατί να… Διαβάστε περισσότερα »

Between Worlds
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Καταρχάς, μία καλή επαγγελματίας, με το που θα πεις τη σχέση με το κοινό άτομο, θα σου πει, αν μπορεί να σε αναλάβει. Επίσης, εξαρτάται και από την μέθοδο που ακολουθεί. Και φυσικά, εξαρτάται από τη σχέση που έχεις με το κοινό άτομο (δηλαδή, εξαρτάται το βαθμό της φιλίας, αν παρακολουθείται ταυτόχρονα, και αν έχεις να πεις κάτι για το κοινό άτομο). Εγώ έχω πάει συστημένη και όταν είπα στην αρχή για το κοινό άτομο, η απάντηση ήταν ψιλοαδιάφορη, ίσως ήταν και μέρος της θεραπείας. Ως πελάτισσα, δύο πράγματα θα με προβληματίζαν, που έχουν να κάνουν με την δική μου… Διαβάστε περισσότερα »

Μιμομι
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Σαν εφιάλτης μου ακούγεται εμένα προσωπικά!! Να βρει αλλού ο φίλος / φίλη ..