Αγαπητή «Α, μπα»: Νιώθω ότι δέχομαι bullying στο σπίτι

Όταν τσακωνόμαστε δεν υπολογίζει τίποτα…. λέει πολύ σκληρά πράγματα αδιαφορώντας για το πόσο μπορεί να με πληγώνουν ή και να με μειώνουν κάποιες φορές… και μένω… και υπομένω… και το ξανασυζητάω… και δεν βρίσκω ποτέ το δίκιο μου… και το silent treatment στο τσεπάκι

Αγαπητή ομάδα! άλλη μια φορά να ευχαριστήσω για την έμπνευση και την υποστήριξη που παρέχεται απλόχερα σε αυτό το site. Είμαι σε μια πολύ μπερδεμένη φάση – δεν ξέρω αν μένω στη σχέση μου από αγάπη ή από φόβο… Την τελευταία 5ετία συζώ με έναν άνθρωπο που αγαπιόμαστε και τσακωνόμαστε… και το λέω τόσο απλά – γιατί όσο δυνατό είναι το ένα είναι και το άλλο… Είμαι με έναν άνθρωπο που περνάει περιόδους κυκλοθυμίας και έχει πολύ συσσωρευμένο θυμό μέσα του- από την άλλη όμως το καλό του κομμάτι ανεκτίμητο… το κακό του κομμάτι καταστροφικό… Όταν τσακωνόμαστε δεν υπολογίζει τίποτα…. λέει πολύ σκληρά πράγματα αδιαφορώντας για το πόσο μπορεί να με πληγώνουν ή και να με μειώνουν κάποιες φορές… και μένω… και υπομένω… και το ξανασυζητάω… και δεν βρίσκω ποτέ το δίκιο μου… και το silent treatment στο τσεπάκι… και μετά πάμε πάλι από την αρχή…. το μαζεύουμε και αγαπιόμαστε μέχρι την επόμενη φορά… Κάθε φορά σοκάρομαι με αυτά που ακούω την ώρα της έντασης… δυσκολεύομαι να τα πιστέψω… τα βαφτίζω όλα ότι είναι λόγια της έντασης και θα περάσουν… αλλά την επόμενη πάλι τα ίδια… και η προβολή επίσης στο τσεπάκι… έρχεται και μου φωνάζει αυτά ακριβώς που θα έπρεπε να του λέω εγώ… ΄και ανάληψη ευθύνης για τη συμπεριφορά του καμία… χτες του είπα σε ένα διαπληκτισμό πολύ ήρεμα ότι τον καταλαβαίνω αλλά πρέπει να προσέξει τον τρόπο που μιλάει γιατί με πληγώνει… και έγινε έξαλλος… και συνεχίστηκε το έργο Νοιώθω ότι τρώω bullying στο σπίτι… θέλω να ξαναβρώ τον παλιό μου εαυτό – αυτόν που θα τα έκανε όλα κεραμιδαριό και θα έφευγε … αυτόν που με αξιοπρέπεια θα έβαζε τα πράγματα στη θέση τους και θα έκανε τη ζωή του… αλλά… έχω φορτωθεί ενοχές… εκείνη την ώρα νοιώθω ότι φταίω και μετά που το ξανασκέφτομαι γίνομαι έξαλλη με τον εαυτό μου που ανέχεται όλο αυτό… άλλά στο τέλος υπερισχύει η αγάπη (ή ένας ηλίθιος ανεδαφικός φόβος?). νοιώθω πως δεν είναι φυσιολογικό όλο αυτό, δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας άνθρωπος που αγαπάει έναν άλλο τον πληγώνει έτσι χωρίς δεύτερη σκέψη και την επόμενη μέρα του λέει πόσο μοναδικός είναι… δεν γίνεται να φτάνουμε στο “χωρίζουμε” με αφορμή τα σκουπίδια που κάποιος ξέχασε να πετάξει… έχω χάσει τη μπάλα με αυτήν την κατάσταση… και ενώ και τώρα που τα σκέφτομαι και τα γράφω μοιάζει ξεκάθαρη η λύση…

-Cassy

Αγαπητή φίλη, πριν προχωρήσεις στο διάβασμα, διάβασε αυτό

Σημάδια-μιας-κακοποιητικής-σχέσης-ο-κύκλος-της-βίας

Μετά, διάβασε όλα όσα μπορείς να βρεις για αυτό το θέμα.

Πρέπει να απομακρυνθείς από αυτόν τον άνθρωπο το συντομότερο. Ζήτα βοήθεια από τους φίλους σου, τους γονείς σου, από όποιον μπορεί να σου συμπαρασταθεί.

Δυστυχώς, αυτό που ζεις είναι πολύ κοινό, μια άλλη κρυφή πλευρά της βίας κατά των γυναικών. Πάρα πολλές γυναίκες το ζουν αυτό καθημερινά, και δεν μπορούν να καταλάβουν ότι είναι κακοποιημένες, γιατί μας έχουν γεμίσει το κεφάλι με την πλύση εγκεφάλου σχετικά με την “αγάπη”. Δεν είναι αυτός ο μοναδικός λόγος που σου συμβαίνει αυτό που σου συμβαίνει, αλλά σε αυτό θέλω να αναφερθώ τώρα.

H αγάπη είναι ικανότητα, και ο καθένας μας την έχει στον βαθμό που μπόρεσε ή προσπάθησε να αναπτύξει. Η αγάπη δεν είναι μια παγκόσμια σταθερά. “Αγάπη είναι”, και η καθεμία κάθεται και γράφει αναλύσεις επί αναλύσεων (τα αγόρια φυσικά δεν το έκαναν αυτό, έπαιζαν μπάσκετ) αυτές τις σαχλαμάρες που μας έχουν μάθει να αναμασάμε από μικρές, αντιγράφοντας η μία την άλλη, για να νομίζουμε ότι είναι κάτι σπουδαίο, υπερφυσικό, μαγικό, που τα λύνει όλα. Ούτε σπουδαίο είναι, ούτε υπερφυσικό είναι, ούτε λύνει κάτι. Δεν λύνει τίποτα, για την ακρίβεια. Η αγάπη είναι συγκολλητική, αλλά δεν μπορεί να αλλάξει έναν άνθρωπο μόνιμα, να τον κάνει κάτι άλλο από αυτό που είναι. Ένας ισορροπημένος άντρας δεν χρειάζεται να αγαπήσει για να μην φέρεται κακοποιητικά στη σύντροφό του, και ένας θύτης όπως ο δικός σου, ούτε θα σωθεί, ούτε θα σώσει αν αγαπήσει. Αν αγαπάει, ως εκεί φτάνει. Η αγάπη του είναι που του λέει να σε ελέγχει, να σε μειώνει, να σε καταστρέφει σιγά σιγά. Αυτή είναι η δική του ικανότητα αγάπης. Έτσι γίνεται να σου λέει ότι “σε αγαπάει” και μετά να σε απειλεί. Στο δικό του μυαλό, ναι, αυτό είναι αγάπη.

Θεωρείς δεδομένο ότι η αγάπη είναι κάτι καλό και αν κάποιος σου πει ότι σε αγαπάει, πρέπει να αγνοήσεις όλα τα άλλα, επειδή “αγάπη”. Αυτό σου του έχουν μάθει για να μην φεύγεις ακόμα και όταν κινδυνεύεις. Γι’αυτό έχεις μπερδευτεί τώρα και δεν καταλαβαίνεις γιατί δεν φεύγεις. Θεωρείς ότι είναι ιεροσυλία, ότι είσαι αχάριστη. Ότι είσαι υποχρεωμένη να μένεις όταν σου λένε ότι σε αγαπάνε. Ή ότι είναι κάτι που αξίζει, και πρέπει “να παλέψεις”. Όλα αυτά, μα όλα αυτά, είναι η κοινωνία που σου λέει να κάθεσαι με τον άντρα που σε διάλεξε, γιατί είναι τιμή σου που σε διάλεξε, και αν σηκώνει και χέρι, ε, έτσι είναι οι άντρες. Από αγάπη σε δέρνει.

Κι εσύ, έχεις πειστεί ότι αφού σε αγαπάει (εφόσον το λέει) τότε κι εσύ τον αγαπάς (αφού δεν φεύγεις, αυτός θα είναι ο λόγος), άρα, δεν γίνεται να χωρίσεις, γιατί τότε θα χαθεί μια αγάπη. Οι σωστές γυναίκες δεν εγκαταλείπουν τους άντρες που τις αγαπάνε. Κάθονται και το “παλεύουν”, οι σουρλουλούδες είναι που σηκώνονται και φεύγουν στην πρώτη δυσκολία. Τι ωραία που ήταν παλιότερα, που οι γυναίκες τις έτρωγαν και δεν έφευγαν ποτέ, όλα ήταν πιο ρομαντικά, τότε οι σχέσεις ήταν αληθινές.

Είσαι θύμα της συστημικής καταπίεσης, η οποία έχει στείλει πολλές γυναίκες στο νοσοκομείο, και υπερβολικά πολλές στο νεκροταφείο. Φοβάμαι για σένα, δεν θέλω να γίνεις άλλο ένα νούμερο στατιστικής. Ζήτα βοήθεια, και από φίλους, και από συγγενείς, και από γυναικεία οργάνωση, βρες μια στην περιοχή σου, και ακολούθησε τις συμβουλές τους για να φύγεις.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

97 points
Upvote Downvote

47
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
23 Θέματα σχολίων
24 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
33 Συντάκτες σχολίων
Barbie ζωντοχήρα😘SotRosieΥπνερωτομαχίαFuchsia Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
bella ciao
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Ο αδερφός μου εδώ και λίγο καιρό βρίσκεται σε μια ακραία κακοποιητικη σχέση με μια γυναίκα που πατάει πάνω στις ένοχες του “Εσύ πήρες διαζύγιο, εσύ δεν ξέρεις να κάνεις σχέσεις,να πάλι σκατα τα κάνεις ” και υπομένει παραλογισμους, λεκτική βία, συναισθηματικούς εκβιασμούς..Η πρώην του μετατρέπεται από “καλή κοπέλα που ούτε αυτή δε σε άντεξε ” σε “γύρνα στην π@υτανα που είστε ιδιοι” σε χρόνο dt. Παραλογισμός, ακρότητες τρελά ξεκατινιασματα.. Το έχουμε ξαναπεί, αυτά τα πράγματα μπορεί να συμβούν στον καθένα, ανεξαρτήτου ηλικίας, μόρφωσης και φύλου. (Ναι η συντριπτική πλειοψηφία είναι γυναίκες αυτές που υφίστανται αυτές τις συμπεριφορές,αλλά ευδοκιμεί και… Διαβάστε περισσότερα »

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Σκεφτόμουν πρόσφατα με μία αφορμή πόσο δύσκολο μας είναι να διακρίνουμε την κακοποιητική σχέση από γυναίκα προς άνδρα. Ίσως γιατί είναι πιο σπάνια; δεν ξέρω. Έχω βρεθεί όμως κοντά σε δύο τέτοιες σχέσεις και άργησα να πάρω μπρος και να πω ρε συ αυτός είναι θύμα λεκτικής κακοποίησης.

Rebecca de Winter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Είναι άπειροι οι άνδρες που υφίστανται ψυχολογική βία από τις συντροφους τους. Κρύβονται, φυσικά, πίσω από το αηδιαστικό κλισέ “πέφτει παντοφλα” που καλύπτει πολλή καταπίεση

sktpsx
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

οχι!!!! πολυ με στεναχωρησε αυτο! πες του οτι εχει φαν κλαμπ (ενα ατομο εμενα)
Και ο συζυγος μου ειχε μια τετοια ακατανοητη μακροχρονια σχεση.Ηταν ο προσωπικος του μεσαιωνας.

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Ααα bella ciao νόμιζα είχες πει παλιότερα ότι χώρισε και είχε γλιτώσει.. 😢

bella ciao
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Απ ότι φαίνεται, το δύσκολο είναι να γλιτώσεις απ τον εαυτό σου

Fuchsia
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Fuchsia

Οι περγαμηνες και τα πτυχια δεν λενε τιποτε.Κριμα που πολλοι δεν το καταλαβαινουν και θαμπωνονται.
Η πρωην του ταλαιπωρου αδελφου σου δεν λειτουργει καλα στο μυαλο της πιθανοτατα εχει καποιο θεμα ψυχιατρικης φυσης.
Εξου και η αλλοπροσαλλη συμπεριφορα και τα ξεκατινιασματα.

bella ciao
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Επίσης να συμπληρώσω πως,όπως οι γυναίκες εγκλωβίζονται χειρότερα με την περιρρέουσα νοοτροπία “Ναι αλλά καλό παιδί και Σ αγαπάει ” αντίστοιχα εγκλωβίζονται και οι άντρες λόγω του ότι κάνεις δε σπουδαιολογει αυτό που τους συμβαίνει. Συγκεκριμένα στην περίπτωση του αδερφού, ο πατέρας μας θεωρεί την όλη φάση ξεκαρδιστική (Θάτσερ η καινούργια νύφη, έτσι πρέπει, σκληρή διακυβέρνηση χαχαχαχα) ο σύζυγος μου είναι συγκλονιστικά χλιαρος ( αυτός τη διάλεξε ποιός του φταίει ή μπορεί να γουστάρει) και όλοι οι φίλοι κουκουρουκου (δε βαριέσαι, έχει και τα καλά της) Έτσι, φυσικά και δυσκολεύεται να δει καθαρά!!!

Fuchsia
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Fuchsia

Εχω κοντινο μου προσωπο που μιλα στους αλλους με τον ιδιο ακριβως αλλοπροσαλλο τροπο που μιλα η συντροφος του ατυχου αδελφου σου.
Εξαπολυει λεκτικες επιθεσεις για ασημαντες αφορμες και σε ακυρωνει συνολικα σαν προσωπικοτητα.Συνεχως. Δεν παλευονται τετοιοι ανθρωποι. Χαρα στο κουραγιο του αδελφου σου.
Και οι δυο κανουν ακριβως τους ιδιους παραλογους συλλογισμους.
Ειναι εντυπωσιακο το πώς μοιαζουν-ας μου επιτραπει- καποιοι ανισορροποι ανθρωποι.

Barbie ζωντοχήρα😘
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πολυ λυπαμαι γι αυτο που ζει ο αδελφος σου, φυσικα υπαρχουν και πολλοι αντρες που ζουν σε κακοποιητικες σχεσεις, και υφιστανται βια απο τις συντροφους τους, κυριως λεκτικη και ψυχολογικη. Και εγω εχω εναν τέτοιο αντρα στο περιβαλλον μου, του εχω πει να ζητησει βοηθεια, να μιλησει σε ψυχολογο αλλα δεν συνειδητοποιει ουτε ο ιδιος οτι αυτο που ζει δεν ειναι νορμαλ, το να θελει η συντροφος σου να σε αποκοψει απο ολες τις παρεες σου και απο τους συγγενεις σου δεν ειναι νορμαλ, το να μιλαει σε πρωτο πληθυντικο για αυτα που εσυ εχεις καταφερει στη δουλεια και στις… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έχοντας μεγαλώσει σε μία οικογένεια στην οποία οι γονείς είχαν μια σχέση σαν αυτή που περιγράφεις, θα σου δώσω την οπτική γωνία του παιδιού στην υπόθεση. Όχι γιατί μπορεί να κανεις παιδιά με αυτόν τον άνθρωπο (ελπίζω όχι, ελπίζω να βρεις τη δύναμη να φύγεις), αλλά γιατί κάποιες φορές τα παιδιά βιώνουν τις καταστάσεις πολύ πιο «καθαρά», χωρίς τις κοινωνικές πιέσεις, τις οποίες ακόμα δεν τις γνωρίζουν 100%. Το παιδί λοιπόν, σε μία τέτοια σχέση είναι σε έναν συνεχόμενο κίνδυνο. Δεν θέλει να φάει, δεν θέλει να παίξει, νιώθει απροστάτευτο και αδύναμο να αντιδράσει, και σιγά σιγά όλες μα όλες… Διαβάστε περισσότερα »

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Πολύ ωραίο σχόλιο.

Ηλιοστάλλακτη
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

“Οι σωστές γυναίκες δεν εγκαταλείπουν τους άντρες που τις αγαπάνε. Κάθονται και το “παλεύουν”, οι σουρλουλούδες είναι που σηκώνονται και φεύγουν στην πρώτη δυσκολία. Τι ωραία που ήταν παλιότερα, που οι γυναίκες τις έτρωγαν και δεν έφευγαν ποτέ, όλα ήταν πιο ρομαντικά, τότε οι σχέσεις ήταν αληθινές. ” Θα έπρεπε να μας το διδάσκουν από την πρώτη δημοτικού. Ευτυχώς γεννήθηκα σουρλουλού!

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Εμάς πάντως, δόξα τω θεώ, η μαμά μας μας έμαθε σωστά. Ο άντρας είναι ανώτερος κι άμα πει και καμιά κουβέντα παραπάνω ε άντρας είναι κι άμα σε χτυπήσει μήπως κάτι έκανες; Α να τα λέμε τα σωστά. Ο άντρας μας κάνει χάρη που μας παντρεύτηκε οπότε πρέπει να τον φροντίζουμε.

Υπνερωτομαχία
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Α εννοείται. Πώς θα τον κρατήσεις αλλιώς; Οι δικοί μου συμπαθούσαν πολύ τον πρώην σύντροφό μου, τόσο που μπήκα στο τρυπάκι να “αρραβωνιαστώ” κιόλας (οι μαλακίες πληρώνονται). Μεταξύ άλλων ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΝ σχολίων που μπορείς να φανταστείς ότι άκουσα μετά τις πρώτες γνωριμίες, ο γαμπρός μου μου είπε “να ξέρεις ότι τώρα, τέτοιο παιδί που είναι, ό,τι και να γίνει, αν χωρίσετε εσένα θα κατηγορήσουμε”. Χύμα. Ευθέως. Ανερυθρίαστα. Και θα συνέβαινε, αλλά μας πήραν μπάλα οι τραγωδίες, και ο χωρισμός κατέληξε πταίσμα. ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΟΥΡΛΟΥΛΟΥΔΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ.

Ηλιοστάλλακτη
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Please join The SurLuLu Club 😉

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Πάντως, είναι εντυπωσιακό το πότε μπορει να γινει το κλικ σε μια γυναίκα που κακοποιειται, πότε γυρνάει ο διακόπτης και αντέχει να δει την αλήθεια (ή μέρος της αλήθειας). Αυτό το λέω συνειρμικα, γτ είπες για αρραβωνες, και θυμήθηκα μια πολύ αγαπημένη φίλη μου που μου είπε πότε έγινε το κλικ και αποφάσισε να φύγει από έναν λεκτικα/σωματικά/σεξουαλικα/ψυχολογικα βίαιο, κατά καιρούς εξαρτημενο αντρα: όταν είδε τη μερα του αρραβωνα της τον εαυτό της στον καθρέφτη του μπάνιου, με ροζ κουφετι μπον μπον φόρεμα, φτιαγμένο ψεύτικο νυχι, 3 κιλά μεικ απ και στημενες μπουκλες με 5 κιλά λακ, και το μονοπετρο,… Διαβάστε περισσότερα »

Υπνερωτομαχία
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

@lionessάκι, σαν ταινία… Πόσο χαίρομαι για τη φίλη σου! Και κάνω και την επόμενη σκέψη, πόσες μπορεί να ένιωσαν ακριβώς όπως η φίλη σου αλλά να μην μπόρεσαν να κάνουν πίσω;

(Εγώ ήμανε τυχερή, μια χαρά άνθρωπος ήταν, άλλοι λόγοι)

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Ναι, λεγαμε ενα βράδυ η καθεμια τον πονο της με κρασιά, είναι απίστευτες κάποιες ιστορίες. Ελπίζω ότι κάθε μέρα που περνάει, όλο και περισσότερες γυναίκες θα βρίσκουν τη δύναμη και το υποστηρικτικο περιβάλλον για να γλιτωσουν. Πάντως, λέω ότι είναι εντυπωσιακό το πότε γίνεται αυτό το κλικ και φεύγει το πεπλο, γτ η φίλη μου πχ είχε περασει αυτοφορο επειδή αυτός έκρυψε κοκαινη στο κράνος της και τους σταματησαν σε έλεγχο. Μετά ακολούθησαν και παααρα πολλά άλλα. Έμενε στο όνομα της “αγάπης”, την είχε ανάγκη, πώς να τον αφήσει, επιπλέον, στα καλά του ελεγε την αγαπούσε και της φεροταν καλά… Διαβάστε περισσότερα »

Betty Boop
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Αχ, τι μου θύμησες. Εκεί στα 20+ είχα βρει ένα καλό΄παιδί (με την κακή έννοια) και διαλαλούσα μόνη μου ότι είναι τόσο καλός που αν χωρίσουμε θα φταίω εγώ. Μόνη μου. Αυτός εντωμεταξύ μας γ@@σε τη ζωή. Ευτυχώς τον χώρισα, μου πήρε καιρό βέβαια.

Γβρμ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Αχ, ωραία πράγματα. Εμένα μου είχε πει η μαμά μου “να ξέρεις αν έρθεις και μου πεις ότι σε δέρνει, καμιά εντύπωση δεν θα μου κάνει και θα σου αξίζει γιατί είσαι τόσο κακότροπη”. Τι καλά να έχεις τέτοια οικογένεια γύρω σου ε; ❤️ Αγκαλιά από μένα, από κακότροπη σε σουρλουλού με αγάπη

Tawn Tawn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Πραγματικά ελπίζω τέτοιες απόψεις να εκλείψουν μετά τη γενιά της μαμάς γιατί δε μας βλέπω καθόλου καλά…

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Όλα αυτά που σου είπε η Λένα. Φύγε. Δεν σου αξίζει όλο αυτό. Μην μένεις ούτε μια μέρα. Δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα. Μόνο χειρότερο θα γίνεται. Δεν σε αγαπάει. Κανέναν δεν αγαπάει. Ούτε τον εαυτό του.
Σκέψου αν αυτήν την κατάσταση μπορείς να την αντέξεις ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Γιατί για πάντα θα ειναι.
Δεν μιλώ εκ του ασφαλούς. Εγώ τον παντρεύτηκα. Ίδιος ακριβώς.
Πήγαινε σε ψυχολόγο για να σε βοηθήσει. Μιλά στους οικείους σου, μην ντρέπεσαι, δεν έχεις κάνει κάτι λάθος εσύ.
Είμαστε δυστυχώς πολλές. Φύγε και μετά , επειδή θα ξέρεις τα σημάδια, άνοιγε τα μάτια άλλων κακοποιημένων όπως κάνω εγώ τώρα.

Μάνα Κουράγιο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Εύχομαι να ακολουθήσεις τις συμβουλές της Λένας. Και μετά να στείλεις ενα update να ξέρουμε ότι όλα πήγαν καλά ❤️

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Δεν ξέρω τι να πω για να φύγεις απ’αυτή τη σχέση. Άμα το ήξερα θα το είχα πει και στην αδερφή μου. Φοβάμαι μην πούμε πράγματα που θα σε κάνουν να αμυνθείς και να πεις ε όχι δεν είναι έτσι ο δικός μου και να αποκλείσεις την επικοινωνία με τους γύρω σου που θα σε βάλουν αντιμέτωπη με την πραγματικότητα, που είναι πως αυτός ο άνθρωπος σε κακοποιεί συστηματικά. Ακόμα κι αν δε σε χτυπήσει ποτέ τα λόγια του θα σου τσακίσουν την όποια αυτοπεποίθηση. Θα νιώθεις ηλίθια γιατί στο είπε αυτός. Θα ψάχνεις δικαιολογίες για τη συμπεριφορά του αλλά… Διαβάστε περισσότερα »

Melissa
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Βασικά, οι υπεύθυνοι του σάιτ πρέπει να βγάλουν ενα κουμπάκι που να σημειώνουμε ως “αγαπημένο μου!” όποια ερώτηση ξεχωρίζουμε ιδιαίτερα.Και να μπαίνει σε ενα folder ξεχωριστα για να κάνουμε “επανάληψη”😄🙃

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Τι ωραία ιδέα

Υπνερωτομαχία
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ναι, γιες πλιζ! Έχω ειδικό φάκελο στα bookmarks γι’αυτόν το λόγο!

kissed by fire
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αγαπητή φίλη έχεις τη συμπαράσταση και τη σκέψη μου όπως και είμαι σίγουρη και πολλων πολλών αλλων απο εδω. Αλλά δε φτάνει. Οχι γιατί είμαστε διαδικτυακα, Προφανώς δεν υποτιμώ τη ψυχική δυναμη που αντλει κανείς από τα σχόλια. Όμως κανείς δε μπορεί να σε σώσει μαγικά. Μακάρι να υπήρχε μια superwoman που θα έτρεχε να σωσει όλες οσες κακοποιούνται στον κόσμο αυτο. Ομως αυτή βρίσκεται μέσα σου. Η Λένα σου έδωσε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται κανείς για να ξεκινήσει απο κάπου. Υπάρχουν άνθρωποι που ειδικεύονται σε αυτό και είναι εκει για εσένα. Κάνε το βήμα και πάρε σήμερα τηλέφωνο..

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Δεν σε αγαπάει όπως θες, σε αγαπάει (ή τουλάχιστον λέει οτι σε αγαπάει) με έναν δικό του διεστραμμένο τρόπο. Το ότι σου λέει οτι σε αγαπά και είσαι μοναδική (μοναδική του αγάπη σε λέει; μήπως τον λένε Μάνθο;) δεν σημαίνει απολύτως τίποτα αν μετά σε μειώνει και σε κάνει σκουπίδι, εννοείται οτι ξέρει πόσο σε πληγώνει γιατί του το έχεις πει. Δεν ξέρω αν βγάζει δικές του ανασφάλειες και κόμπλεξ πάνω σου αλλά δεν είναι δική σου ευθύνη να λύσεις τα ψυχολογικά του. Φύγε χθες! Αυτός ο άνθρωπος δεν σου κάνει καλό, μην μένεις μαζί του από συνήθεια ή επειδή… Διαβάστε περισσότερα »

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

πρώτη στο επόμενο βιβλίο παρακαλώ !

Melissa
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Aυτό ήθελα να πώ κι εγώ!!!!