Αγαπητή «Α, μπα»: Γιατί η γυναικεία ομορφιά θεωρείται «τρόπαιο» για τους άντρες

Γιατί η γυναικεία ομορφιά θεωρείται “τρόπαιο” για τους άντρες και μάλιστα εφαλτήριο για πλούσιους γάμους; Γιατί αποτελεί προϊόν που αγοράζεται, ενώ στην ουσία έχει ημερομηνία λήξης, αφού με τα χρόνια χάνεται-άρα δεν αποτελεί σίγουρη επένδυση;

floral

Αχ, μα η ημερομηνία λήξης είναι που την κάνει επιθυμητή. Δεν είναι επένδυση. Επένδυση κάνεις όταν παντρεύεσαι αυτόν που σου ταιριάζει.

Αν είχαμε μυαλό, δεν θα κόβαμε λουλούδια να τα βάζουμε σε βάζα. Είναι τρόπαιο ακριβώς γιατί είναι ακριβό και χάνεται. Ο πλούσιος δείχνει τον πλούτο του με μια νέα γυναίκα, επειδή όταν αυτή παλιώσει, θα την αντικαταστήσει με μια νεότερη, και αν έχει παντρευτεί την πρώτη, θα το πληρώσει ακριβά. Η επίδειξη είναι ακριβώς αυτό: πληρώνω για κάτι που είναι μόνο στολίδι, που μάλιστα ξέρω πολύ καλά ότι θα σταματήσει να είναι το ίδιο όμορφο (για τα κοινωνικά στερεότυπα περί γυναικείας ομορφιάς).

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

32 points
Upvote Downvote

39
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
14 Θέματα σχολίων
25 Απαντήσεις θεμάτων
5 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
20 Συντάκτες σχολίων
Sailor EarthI_am_the_lawEvilDeadMitsiLasitskene Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
seagull
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Είναι λίγο γενικό αυτό που λες πάντως και μάλλον αφορά δίκη σου πεποίθηση. Όχι δεν είναι τρόπαιο για όλους τους άνδρες

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Δεν έχουν όλοι οι άνδρες ανάγκη να επιδεικνύουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Ευτυχώς.

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Εδώ ολόκληρος Τρωικός πόλεμος έγινε για μιαν ωραία Ελένη.

Δεν πρόκειται για επένδυση, αλλά ακριβώς για επίδειξη πλούτου, όπως ένα πανάκριβο αυτοκίνητο. Δεν είναι πρακτικό, ούτε πηγαίνεις συνέχεια στις πίστες και σίγουρα αποτελεί κακή επένδυση.

Και βέβαια δεν είναι και παράλογο. Πολλές φορές, το κυρίαρχο αρσενικό στη φύση παίρνει το θηλυκό της επιλογής του ή και όλα τα θηλυκά. Έτσι κι εδώ, αυτός με τη μεγαλύτερη εξουσία θεωρεί ότι πρέπει να διαλέξει την πιο όμορφη γυναίκα (ή γυναίκες).

acantholimon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Με πρόλαβες.Κι εμένα το μυαλό μου εκεί πήγε.Στα μοιράσια Χρυσηίδας-Βρισηίδας.

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

1. Ο τρωικός δεν έγινε για την ωραία Ελένη. Κανένας πόλεμος δεν έγινε ποτέ για καμία γυναίκα. 2. Μην ακούω πάλι “φύση”, μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. 3. Ατυχής η επιλογή σου να συγκρίνεις τα υπόλοιπα είδη του ζωικού βασιλείου με το ανθρώπινο είδος. Αυτό το ψευδοεπιστημονικό επιχείρημα είναι πλέον ξεπερασμένο και επικίνδυνο. 4. Κάθε είδος ζώου έχει εντελώς διαφορετικές συμπεριφορές και τακτικές αναπαραγωγής. 5. Τα θηλυκά στο βασίλειο των ζώων, δεν είναι τόσο επιλεκτικά όσο νομίζεις… Ίσα ίσα που είναι όσο ασύδοτα είναι και τα αρσενικά. Βλέπεις, τα αρσενικά ζώα σε αντίθεση με τους ανθρώπους δεν λένε πουτάνες… Διαβάστε περισσότερα »

Luthien
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

E ναι!

Tokyo
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Tokyo

Preach woman!! 🙌
Δεν θα μπορούσες να με καλύψεις περισσότερο. Κανω copy paste τώρα!

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

1. Ο τρωικός πόλεμος είναι μέρος της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας. Για της ανάγκες του μύθου λοιπόν, ας πούμε ότι δεν βρέθηκαν πετρέλαια στην Τροία. 2. Φύση, φύση, φύση, φύση, xanax. 3. Γιατί είναι ατυχής η επιλογή μου; Ζώο δεν είναι ο άνθρωπος; Στους πιθήκους και τους γορίλλες που είναι ξαδέρφια μας τι συμβαίνει; Οι ορμές και τα ένστικτα αναπαραγωγής δεν ευθύνονται για κάποιες ανθρώπινες συμπεριφορές; 4. Προφανώς κάθε είδος ζώου έχει διαφορετικές συμπεριφορές αναπαραγωγής (και εντός ειδών υπάρχουν διαφορετικές συμπεριφορές), γι’ αυτό λέω “πολλές φορές” και όχι όλες. 5. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θες να πεις, είναι λίγο αντιφατικές οι… Διαβάστε περισσότερα »

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

1. Ο Όμηρος έγραψε το μύθο αυτό ακριβώς επειδή οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι όλα τα κακά προέρχονται από τη γυναίκα άλλο αν στην πραγματικότητα προέρχονταν από τους άντρες. Πατριαρχία βλέπεις και οι άντρες έγραφαν ό, τι τους κατέβαινε. 2. Δεν το ‘πιασα. 3. Όχι δεν ευθύνονται. Μιλάμε για εντελώς διαφορετικά είδη και εντελώς διαφορετικές κοινωνίες. Άλλες κοινωνίες και συμπεριφορές έχουν τα ζώα κι άλλες εμείς. Το ότι μοιάζει το ανθρώπινο dna με αυτό των πιθήκων δεν μου λέει κάτι. Εγώ δεν βλέπω πιθήκους να χτίζουν πόλεις, να κάνουν πολέμους ή να χρησιμοποιούν το σεξ για κακό σκοπό. 4. Δεν… Διαβάστε περισσότερα »

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

1. Όπως και να χει ο μύθος αυτό έλεγε. Και όπως και να χει, επειδή και οι μύθοι κάποια βάση έχουν στην πραγματικότητα, είμαι σίγουρος ότι έχουν γίνει αναρίθμητα φονικά αντρών από άντρες επειδή κάποιος ήθελε μια γυναίκα που δεν μπορούσε να έχει αλλιώς. Ο Freud ισχυριζόταν ότι εκεί βρίσκεται και η απαρχή της δημιουργίας του Θεού, στην πατροκτονία για την επίτευξη συνουσίας. 2. Λες ότι δεν μπορείς να ακούς άλλο για φύση, ηρέμησε λίγο, δεν υπάρχει λόγος να σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Η φύση είναι, πως να το πω, φυσική. 3. Οι ορμές και τα ένστικτα αναπαραγωγής… Διαβάστε περισσότερα »

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Επίκληση στην αυθεντία και συγκεκριμενα στον Φρόυντ βλέπω. Χρησιμοποιείς ξεπερασμένες ψυχολογικές θεωρίες και απλοική “βιολογία” για να δικαιολογήσεις πχ το έγκλημα του βιασμού. Αυτην ακριβώς τη “βιολογία” χρησιμοποιούσαν και οι άντρες “επιστημονες” του 19ου και 20ου αιώνα όπως ο Φρόυντ για να αποδείξουν την κατωτερότητα των γυναικών και των μαύρων. Πολλά εγκλήματα της ανθρωπότητας αποδοθηκαν στην ανθρώπινη “φύση” οπότε ξέχνα το αυτό ως επιχείρημα. Δεν υπάρχει. Η εξελικτική ψυχολογία επισης είναι επικίνδυνη και χρησιμοποιείται από “επιστήμονες” που θέλουν απλά να αποδείξουν με κάθε τρόπο και με θεωρίες που δεν στέκουν αυτό που πιστεύουν κι όχι να βρουν την αλήθεια. Και… Διαβάστε περισσότερα »

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Για να το πάμε λοιπόν στη φιλοσοφία αφού έχεις συγκεκριμένη απόλυτη γνώση στην ψυχολογία, ξεκινάς από λάθος βάση εννοιολογικά. Η ανθρώπινη συμπεριφορά έχει τη βάση της ΚΑΙ στην βιολογία ΚΑΙ στο κοινωνικό περιβάλλον. Όταν αποκλείεις ένα από αυτά τα δύο, κάνεις λάθος. Στην εγκληματολογία τουλάχιστον που σπούδασα εκεί έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής, ότι αυτά τα στοιχεία από κοινού οδηγούν τον άνθρωπο στο έγκλημα, το οποίο δεν είναι παρά κοινωνική κατασκευή. Το πως το αξιολογούμε εμείς μετά, είναι αλλού παπά ευαγγέλιο. Και όλα αυτά είναι μέσα στη φύση. Τίποτα δεν είναι εκτός. Όπως λέει και η Λένα (επίκληση ΥΠΕΡΑΤΟΥ) δεν υπάρχουν… Διαβάστε περισσότερα »

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μάλλον το διατύπωσα λάθος αυτό που ήθελα να πω και φάνηκε σαν προσβολή. Όπως και να χει δεν μπορώ να επεξεργαστώ το σχόλιό μου και να διορθώσω τη διατύπωση. Σίγουρα δεν τα ξέρω όλα όπως είπα και πιο πάνω και φυσικά κανείς μας δεν τα ξέρει. Οι γνώσεις μου περιορίζονται σε όσα έχω διαβάσει και παρακολουθήσει μέχρι τώρα και πολλά είναι αυτά που δεν έχει λύσει ακόμα η επιστήμη. Επιμένω στην άποψη ότι δεν θα έπρεπε να συγκρίνουμε διαφορετικά είδη μεταξύ τους και να θεωρούμε φυσιολογικές πολλές από τις ανθρώπινες συμπεριφορές γιατί όλα είναι υποκειμενικά και ο άνθρωπος είναι κυρίως… Διαβάστε περισσότερα »

EvilDead
Επισκέπτης
Συμμετέχων
EvilDead

Η βία είναι έμφυτη στον Άνθρωπο ναι, και πιθανότατα θα παράγεται κάπου κρυμμένα στη βιολογία μας. Δεν μπορεί να εξηγηθεί ο άνθρωπος στη παγκόσμια ιστορία ως μη βίαιο ον. Δε μπορεί να εξηγηθεί γιατί όταν ο άνθρωπος των σπηλαίων που επινόησε τη κατανομή εργασίας για να ανταπεξέλθει απέναντι στα προϊστορικά ζώα, τότε γεννήθηκε η εξουσία και η πατριαρχία σε επόμενο στάδιο και δεν γεννήθηκε μια άλλη εντελώς δομή βασισμένη στην συλλογική ελευθερία.

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Έχει βάση αυτό που λες evildead. Απλά οι επιστήμονες δεν μπορούν ακόμα να δώσουν μια ολοκληρωμένη εξήγηση για το θέμα αυτό. Πολλά για τις ανθρώπινες συμπεριφορές δεν μπορούμε να τα εξηγήσουμε και να τα κατανοήσουμε πλήρως ακόμα. Γι’αυτό το εργο της επιστήμης δεν εχει ποτέ τέλος, θεωρίες απορρίπτονται και θεωρίες εξελίσσονται κι αποδεικνύονται.

EvilDead
Επισκέπτης
Συμμετέχων
EvilDead

Αν δε μπει η επιστήμη σε αποκλειστική ανθρωπιστική τροχιά δε πρόκειται να αγγιχθούν τέτοια θέματα.
Σωστά πάντως λες ότι δε πρέπει να εξομοιώνεται η ύπαρξη μας με τα ζώα. Ο Άνθρωπος έχει ένα πλεονέκτημα σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ζώα. Έχει ονειρευτεί την ουτοπία, επινόησε το άπιαστο, θέλει να φτάσει έξω από τα όρια της δομής του.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Να πω εδώ ότι πίθηκοι μπονομπο χρησιμοποιούν το σεξ ως μέσο συναλλαγής, για να εξομαλυνθούν καυγάδες, για να έχουν καλύτερη πρόσβαση σε πόρους, για να ξεβαρεθουν… Και επίσης αυνανίζονται όλη την ώρα. Είναι ένα ζώο που δεν κάνει σεξ δηλαδή για αναπαραγωγή, αλλά και για κοινωνικούς λόγους και λόγους ικανοποίησης. Επίσης τα αρσενικά ελάφια όλο το χρόνο είναι σε ένα κοπάδι μόνα τους, μακριά από τα θηλυκά. Έρχονται σε επαφή μαζί τους μόνο την περίοδο της αναπαραγωγής. Όλο τον υπόλοιπο χρόνο το κάνουν μεταξύ τους για να ξεχαρμανιαζουν. Αντίθετα βλέπω τον σκύλο μου που δεν έχει προσπαθήσει να πηδήξει ποτέ… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Κι εγώ δεν το καταλαβαίνω. Γιατί φρικάρεις με τη λέξη “φύση” ? Δεν είμαστε κι εμείς κομμάτι της ? Για να ζευγαρώσουμε και να διαιωνίσουμε τα γονίδιά μας δεν ψάχνουμε, έστω και ασυνείδητα, ένα γερό, νέο και όμορφο ταίρι ? Μου θυμίζει αυτό, το παραμύθι της δημιουργίας, ο θεός έφτιαξε τον κόσμο, τα φυτά και τα ζώα και ΜΕΤΑ τον άνθρωπο, σαν ένα τελείως ξεχωριστό είδος. Μα αυτό προφανώς και δεν ισχύει. Στο ζωικό βασίλειο ανήκουμε κι εμείς και μια χαρά ορμές και ένστικτα έχουμε, που θεωρώ και παράλογο να τα ποινικοποιούμε.

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Η οπτική σας παραείναι αντροκεντρική και η δική σου και του law. Δεν περιστρέφονται όλα ξέρετε γύρω από το μαντζαφλάρι των αντρών. Και οι γυναίκες είναι άνθρωποι και έχουν επιθυμίες. Είναι προσβλητικό και χυδαίο να συγκρίνεται μια γυναίκα με ένα ακριβό αυτοκίνητο και να τα βλέπετε όλα σύμφωνα με το τι θελει ένας άντρας που μεγάλωσε ετσι ώστε να είναι φαλλοκράτης να φέρεται σαν υπάνθρωπος στο αντίθετο φύλο και να πιστεύει ότι αξίζει ανεξάρτητα απο τη δική του εμφάνιση. Η αξία μιας γυναίκας δεν είναι η ομορφιά της. Η ομορφιά είναι προσόν για τα τωρινά δεδομένα αλλά είναι πολύ άσχημο… Διαβάστε περισσότερα »

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Μάλλον μπερδεύτηκες. Δεν είπα (για μένα θα μιλήσω βασικά) ούτε ότι υιοθετώ ούτε ότι επικροτώ αυτές τις συμπεριφορές. Δεν είπα ότι περιστρέφονται όλα από το μαντζαφλάρι το ανδρών επίσης. Μίλησα για επίδειξη πλούτου και ισχύος (όπως και η Λένα btw), μίλησα για κυριαρχία και απλώς παρατήρησα ότι κυριαρχικές συμπεριφορές υπάρχουν σε όλο το ζωικό βασίλειο. Είναι φυσικά προβλητικό και χυδαίο να συγκρίνεις μία γυναίκα και ένα αυτοκίνητο αλλά πολλοί – δυστυχώς- το κάνουν (έχει βγει και σήριαλ), ΟΧΙ ΕΓΩ. Δεν βάζω επίσης ΕΓΩ πάνω από όλα την αξία της ομορφιάς. Η ερώτηση αφορούσε όμως αυτούς που τη βάζουν. Με προσβάλλει… Διαβάστε περισσότερα »

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Law με παρεξήγησες. Απλά ήθελα να διευκρινήσω ότι το όλο σκεπτικό που εννοείται δεν είναι δικό σου αλλά η άσχημη πραγματικότητα, είναι μια κοινωνική κατασκευή κι όχι βιολογία. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να προσβάλλω κανέναν.

Ofglen
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ημερομηνία λήξης έχει γιατί έτσι το καθόρισαν να έχει. Η αντρική ομορφιά για δεν έχει? Α?
Όταν ξεφύγεις από τα στερεότυπα ομορφιάς που μας έχουν πασάρει ξαφνικά γινομαστε όλες όμορφες κι είναι φοβερά απελευθερωτικό αυτό.

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Σωστά. Η αντρική ομορφιά όχι απλώς δεν έχει ημερομηνία λήξης, αλλά ούτε καν τη σημασία της γυναικείας. Δεν λέω ότι δεν μετράει η εμφάνιση στους άντρες, αλλά καμία μα καμία σχέση με το πόσο μετράει στις γυναίκες και πόσο πρέπει να προσπαθούν οι γυναίκες γι’αυτό. Βάλε και ότι πολλά στοιχεία που θεωρούνται γοητευτικά στον άντρα έχουν να κάνουν με την -εσωτερική και εξωτερική- ωριμότητα.

seagull
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Πάντως υπάρχουν αρκετές γυναίκες που περιφέρουν μικρότερους άνδρες σα τρόπαια. Για μένα έχει να κάνει με το πως τοποθετείς εσυ τον εαυτό σου. Αν πουλάς, στην κυριολεξία, την ομορφιά σου ο άλλος αγοράζει ένα αντικείμενο και σαν τέτοιο σε αντιμετωπίζει

mongrel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Και πέρα από αυτό που λέει η Λένα, τα γονίδια δεν έχουν ημερομηνία λήξης.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Εχω συνάδελφο που δηλώνει ευθαρσώς ότι πήρε όμορφη γυναίκα για να του κάνει ωραία παιδιά και να του τα μεγαλώσει κιόλας, δηλαδή να μη δουλεύει. Πολύ ωραία η γυναίκα του, αυτός έχει τα χαλια του, έχει λεφτά βέβαια. Και πολύ γλοιώδης, να με αποκαλεί μωρό, να απλώνει τα χέρια του, να λέει δήθεν τυχαία ότι σε όποιο σχολείο πήγαινε πάντα πηδούσε κάποια δασκάλα. μια μέρα άρχισε να μου δείχνει φωτογραφίες από τη διθέσια BMW που είχε όταν γνώρισε τη γυναίκα του. Εγώ του λέω δεν ενδιαφέρομαι για τα λεφτά σου όμως. Τη γυναίκα του τη γνώρισα και τη λυπήθηκα. Μιλούσε… Διαβάστε περισσότερα »

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μήπως γνωρίζουμε τον ίδιο; Κι εγώ ξέρω έναν 40αρη ασχημο παντρεμένο φτωχομπινέ όμως με πολύ ωραια γυναίκα η οποία του έδωσε και σαν προίκα το εστιατόριο του πατέρα της. Και τις δυο φορές που είχα πάει σε αυτό το εστιατόριο μου την έπεσε άγρια, μεχρι και επίθεση μου έκανε όταν πήγα στην τουαλέτα, και κακολογούσε μονιμως τη γυναίκα του ότι δεν τη θελει κι ότι τον αναγκασε να την παντρευτεί κι οτι παραείναι ωραίος για γαμους γιατί τον θέλουν πολλές κι άλλες τετοιες μαλακίες. Φερόταν οπως ακριβώς και ο γλοιώδης τύπος που περιγράφεις εσύ. Και έχει και τρια μικρά παιδιά.… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Δε λέμε τον ίδιο, αυτός έχει δύο παιδιά. Αλλά υπάρχουν πολλοί τέτοιοι εκεί έξω

EvilDead
Επισκέπτης
Συμμετέχων
EvilDead

Κάποιες φορές μου κάνουν εντύπωση τέτοιες ερωτήσεις. Διότι μου δίνουν την αίσθηση ότι τις κάνουν άνθρωποι που στο μυαλό τους τα ανθρωπολογικά κοινωνικά προβλήματα, τα πολιτικά συστήματα έως και τα υπαρξιακά ζητήματα, είναι εντελώς άσχετες θεματολογίες μεταξύ τους. Δηλαδή σα να μην έχουν επίγνωση πόσο πολύ έχουν αναλυθεί όλα αυτά ήδη από το 19 αιώνα και πλέον και σα να πρόκειται για καινούργια φαινόμενα. Δε το λέω για σνομπ, αλλά σαν εντύπωση.

Υπνερωτομαχία
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δεν υπάρχει νομίζω μόνο ένα “επειδή”. Έχει να κάνει πολλά αυτό που ρωτάς. Το κυριότερο είναι ότι, για κάτι αιώνες τώρα, η ομορφιά θεωρούνταν το μονο “προσόν” μιας γυναίκας. Και είναι και αυτό που “φαίνεται”. Πέραν αυτού, η εμφάνιση γενικότερα είναι – και μάλλον θα συνεχίσει να είναι – ο κύριος άξονας γύρω από τον οποίο κινείται μια νέα γνωριμία (και άρα μια σχέση, ένας γάμος, και ούτω καθεξής). Δε βλέπεις ένα μυαλό ή έναν καλό χαρακτήρα να περπατάει στο δρόμο. Βέβαια, επειδή διαισθάνομαι ότι το θεωρείς άδικο ή παράδοξο, μην ξεχνάς ότι: οι εποχές και τα κριτήρια αλλάζουν, η… Διαβάστε περισσότερα »

acantholimon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Όμηρο δεν κάνατε στο σχολείο;Οι γυναίκες στους πολέμους θεωρούνταν λάφυρα.Όπως μοίραζαν όλα τα πολύτιμα μεταξύ τους οι νικητές,έτσι μοίραζαν και τις γυναίκες.Και πρώτοι επέλεγαν οι αρχηγοί και οι πιο άξιοι πολεμιστές.Αυτοί έπαιρναν τον αφρό.Οι άλλοι ήταν χαμηλά στην ιεραρχία.Αποδέχονταν τη θέση τους και τα β’ διαλογής.Το να κατέχεις λοιπόν κάτι ποθητό από πολλούς και πολύτιμο,σε φέρνει σε θέση ισχύος.Είναι ένδειξη,ότι βρίσκεσαι ψηλά στην ιεραρχία.Είσαι αρχηγόπουλο.Μεγάλος μάγκας.Το ποθητό στο σεξ πολύ συχνά συμπίπτει με το νεανικό και το όμορφο.Κι αν δεν μπορείς να το κατακτήσεις,έχοντας τα αντίστοιχα προσόντα,υπάρχει η δύναμη και το χρήμα.Αν και δεν είναι μετοχές ή κάποιου άλλου είδους… Διαβάστε περισσότερα »

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Ο Όσκαρ Ουάιλντ έλεγε ότι η ομορφιά είναι αυταπόδεικτη αξία.
Δεν είναι πρακτική ή λογική , έχεις δίκιο. Θα φύγει.

Lasitskene
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

(Ο Wilde ηταν εκφραστης του ρευματος του Αισθητισμου, που πρεσβευε ακριβως αυτο.)

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Μα τι περίεργη ερώτηση ! Υπάρχει άνθρωπος που δεν συγκινείται από την ομορφιά ? Ένα έργο τέχνης, ένα άγαλμα, έχεις δει άσχημα αγάλματα ? Δεν είναι κι αυτά ένας ύμνος στην ομορφιά του ανθρώπινου σώματος ? Τώρα όσον αφορά τους ανθρώπους, υπάρχουν και άνδρες και γυναίκες, λίγοι, πολύ λίγοι, που τους βλέπεις και νιώθεις αυτό το ίδιο αίσθημα της πλήρωσης και του θαυμασμού. Ένας άνδρας που έχει πολλά λεφτά γιατί να μην θέλει να έχει δικό του ένα τέτοιο πλάσμα ? Να το κοιτάει και να του φτιάχνει την ημέρα και τη ζωή. Η ομορφιά είναι μεγάλο διαβατήριο.

Rebecca de Winter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Βλέποντας το, ας πουμε τριγωνο, Lady Gaga- Bradley Cooper-Irina Shaik, αυτο σκεφτηκα, πως αυτός ταιριαζει με αυτήν αλλα διαλέγει γυναικες τρόπαια. Αυθαίρετη σκέψη βεβαια, αλλα αυτό σκέφτηκα.

Η θεική ομορφια ειναι ακαταμάχητη!