Αγαπητή «Α, μπα»: Είναι αλήθεια ότι οι άντρες διστάζουν να προσεγγίσουν τις ωραίες γυναίκες;

ήταν ερωτευμένος μαζί της, αλλά δεν έκανε κίνηση γιατί την θεώρησε πολύ όμορφη

Γλυκιά μου Α,μπα και σχολιάστριες διαβάζω εδώ και λίγο καιρό τη στήλη και οι ερωτο-απαντήσεις με έχουν βοηθήσει αρκετές φορές στον τρόπο που σκέφτομαι και αντιμετωπίζω την καθημερινότητα. Το ερώτημά μου είναι ανάλαφρο, αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας. Ισχύει ότι πολλοί άντρες κομπλάρουν να προσεγγίσουν ή να έρθουν πιο κοντά με τις ωραίες γυναίκες ακόμα και όταν οι ίδιες δείχνουν την προτίμησή τους ; Δε μου αρέσουν οι γενικεύσεις, αλλά το έχω ακούσει αρκετές φορές σε συνεντεύξεις γνωστών γυναικών και από φίλες μου και πρόσφατα από τη ξαδέρφη μου που της έτυχε ένα περιστατικό. Μου ανέφερε λοιπόν, ότι πριν από 3 χρόνια είχε γνωρίσει έναν γιο επιχειρηματία ψιλογνωστό στην περιοχή μας. Υπήρχε συμπάθεια, αλλά αυτός δεν ζήτησε ποτέ να βγουν για καφέ ή κάτι τέτοιο. Μετά από 3 χρόνια αραιής επικοινωνίας βρέθηκαν από κοντά και αυτός της εξομολογήθηκε ότι ήταν ερωτευμένος μαζί της, αλλά δεν έκανε κίνηση γιατί την θεώρησε πολύ όμορφη. Αυτός άνθρωπος φαινόταν να έχει αυτοπεποίθηση και τον βλέπαμε να κυκλοφορεί με “μοντέλα”. Η ξαδέρφη μετά από αυτήν την εξομολόγηση έχει πέσει σε κατάθλιψη του τύπου “Δίκιο έχουν που λένε η ομορφιά είναι κατάρα. Τι ζωή θα έκανα τώρα… κτλ.” Εγώ μέχρι τώρα δεν τα πίστευα αυτά. Η άποψή μου ήταν πως όταν θέλεις κάτι το διεκδικείς. Αν δεν διεκδικείς μάλλον το θέλεις λιγότερο από ότι νομίζεις. Της λέω πως ότι έγινε έγινε, τώρα ο άνθρωπος είναι παντρεμένος και στο κάτω κάτω δεν έκανε ούτε η ίδια κάποια κίνηση, εφόσον ήθελε τόσο πολύ. Ωστόσο, νομίζω ότι της έχει κολλήσει το θέμα της εξωτερικής εμφάνισης. Γκρινιάζει πως δε θα βρει άντρα, αφού φοβούνται να την προσεγγίσουν. Από την άλλη έχει παρατηρήσει πως όταν τους προσεγγίζει και η ίδια, κομπλάρουν. Θέλω να της πω ότι το τι θεωρείται ωραίο για τον καθένα διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και επίσης αλλάζει και η αντίδραση του κάθε ατόμου απέναντι στο ωραίο. Φοβάμαι όμως ότι θα το πάρει σαν κακία από μέρους μου. Ποια είναι η δική σας άποψη;

-Λέτα

H ξαδέρφη σου διάλεξε να κολλήσει σε μια εναλλακτική πραγματικότητα για να αποφύγει να ζήσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην πραγματική της ζωή, και αυτό το κάνουν πολλοί άνθρωποι, συνέχεια, για διάφορους λόγους. Ο τάχα ερωτευμένος είπε εκεί μια βλακεία βολική, με μηδέν κόστος, για να ζήσει κι αυτός την ωραία του εναλλακτική πραγματικότητα, τώρα που είναι παντρεμένος. Αν σε είχα από κοντά θα ρωτούσα τι γυναίκα παντρεύτηκε, και δεν εννοώ πόσο ωραία είναι. Στην κοινωνική συμβατότητα το πάω, όπως φαντάζεσαι. Γιατί όταν ήταν να βγαίνει ραντεβού, δεν τον φόβιζαν οι ωραίες.

Όμως, η ομορφιά για μια γυναίκα μπορεί πραγματικά να είναι εμπόδιο, γιατί μια γυναίκα σύμφωνα με τις Γραφές δεν μπορεί να είναι και όμορφη και έξυπνη, θα είναι ένα από τα δυο. Η ξαδέρφη έχει ένα κάποιο δίκιο. Μόνο που η εμφάνιση κάθε γυναίκας είναι εμπόδιο στην εξέλιξη της, είτε είναι ωραία, είτε είναι άσχημη, ακόμα και αν είναι μεσαία. Η καθεμία νομίζει ότι μόνο η δική της εμφάνιση είναι πρόβλημα. Έρχονται συνέχεια ερωτήσεις στο α μπα τύπου «μικροδείχνω, δεν με παίρνουν στα σοβαρά», «έχω παραπάνω κιλά, δεν με παίρνουν στα σοβαρά», «έχω το τάδε εμφανισιακό θέμα, δεν με παίρνουν στα σοβαρά», και τώρα το «είμαι ωραία, δεν με παίρνουν στα σοβαρά». Είναι σα να μην μιλάμε μεταξύ μας. Δεν βλέπουμε ότι το κοινό που έχουμε είναι ότι είμαστε γυναίκες;

Γεννιόμαστε με το εμπόδιο της εμφάνισης: αρκεί που έχουμε εμφάνιση. Όποια και να είναι αυτή η εμφάνιση, σε κάποια κατηγορία θα μπούμε, αλλά αυτό που δεν μας λένε, είναι ότι δεν υπάρχει κατηγορία που την γλιτώνει. Αν είσαι ωραία, είσαι ή ρηχή, ή απρόσιτη, αλλά αν δεν είσαι ωραία, είσαι παραιτημένη, ή αόρατη. Αν είσαι στη μέση, ή υπερβολικά διαθέσιμη θα είσαι, άρα όχι για σπίτι, ή υπερβολικά μαζεμένη, άρα όχι για ραντεβού. Εμείς, επιμένουμε να προσπαθούμε να τραβήξουμε μαλλιά, ρούχα, πόδια χέρια, κιλά, στριφώματα, μπας και μπούμε στο καλούπι που κερδίζει. Ακόμα να δεχτούμε ότι δεν υπάρχει.

Η ξαδέρφη τώρα νομίζει ότι θα είχε καλή ζωή επειδή θα είχε παντρευτεί έναν πλούσιο; Δεν τον ξέρει καν τον άνθρωπο, μια συμπάθεια υπήρχε. Πιστεύει ότι θα είχε καλή ζωή με έναν άντρα που παντρεμένος λέει σε μια γυναίκα ότι ήταν ερωτευμένος μαζί της, αλλά δεν την πλησίασε επειδή ήταν ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ;

Η ξαδέρφη δεν απευθύνεται στους κατάλληλους άντρες. Όχι ότι είναι το μόνο πρόβλημα. Αλλά σίγουρα απευθύνεται στους λάθος άντρες.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

97 points
Upvote Downvote

29
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
17 Θέματα σχολίων
12 Απαντήσεις θεμάτων
4 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
26 Συντάκτες σχολίων
Barbie ζωντοχήρα😘masal gibixrusavaggelisΕλάφι Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
miakotara
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Για κάποιο λόγο εμένα αυτές οι δηλώσεις περί ομορφιάς μου θυμίζουν αυτά τα: “Το ελάττωμά μου είναι η τελειομανία και η ειλικρίνεια” που λέμε στις συνεντεύξεις για δουλειά.

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ακριβώς.

Dotti Kali Linnea
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πραγματικά, στην επόμενη συνέντευξη θέλω να πω “το ελάττωμα μου είναι ότι είμαι φτωχή και πρέπει να δουλεύω”.

Between Worlds
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Περιμένουμε feedback, αν αποφασίσεις να το κάνεις.

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Ε καλά, φως φανάρι ότι το ειπε μπας και παίξει κάτι εξωσυζυγικο. Φοβερά χειριστικη ατάκα, από τις καλύτερες, έχουμε φάει κι εμεις τέτοια φόλα πες της. Αν κάποιος θέλει όντως το κυνηγάει. Δεν του άρεσε για Χ λόγους, ας πάει παρακάτω. Τώρα ότι ήθελε να εξαργυρωσει την ομορφιά της με έναν καλό γάμο με επιχειρηματία, ας το κοιτάξει λίγο. Όλο ελπίζω ότι έχουμε προχωρήσει, κι όλο σκονταφτω σε πατριαρχικες παπατζες. Δεν χρειάζεται καλό γάμο, να δουλέψει με τον εαυτό της και να της είναι αρκετή χρειάζεται και θα προκύψει κάτι πολύ καλύτερο από τον ‘λεφτά’ της γειτονιάς.

Queen of spades
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εδω θα διαφωνησω μαζι σου αγαπητη εξωγηινη! Οπως το βλεπω, αγωνιζομαστε για να μη χρειαζεται η γυναικα εναν καλο γαμο, αλλα να χει παντα την ελευθερια να τον επιδιωκει αν αυτο θελει.

ChainReaction
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Νομιζω η εξωγήινη στεκεται στο ‘θελει΄, το οποιο μπορει να ειναι περισσοτερο πλασματικο (πατριαρχικη παπατζα!) παρα ουσιαστικο

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Την ελευθερία βεβαίως να την έχει, συμφωνώ. Γάμος και οικογένεια δεν σημαίνουν τα ίδια πράγματα για όλους μας. Απλώς στην περίπτωση της συγκεκριμένης είναι αφέλεια να πιστεύει ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν κελεπούρι που έχασε απλώς και μόνο επειδή είχε λεφτά. Κι ακόμα μεγαλύτερη αφέλεια ότι έκανε σημαία την ατάκα του “αχ είμαι πολύ όμορφη, δε θα βρω άντρα”, αντί να κάτσει να δει τα πράγματα στη διάστασή τους. Συμφωνώ με την εξωγήινη ότι η ατάκα του ήταν χειριστικότατη και εντελώς παπάτζα.

Queen of spades
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Mafalda, καλα ναι, στη συγκεκριμενη περιπτωση ειναι οπως τα λετε κ εσυ και η εξωγηινη.

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Από κάτι τέτοια ο Μολιέρος έγραφε θεατρικά.

Από τη μια ο ψιλογνωστός στην επαρχιακή πόλη επιχειρηματίας (φαντάζομαι πρώην μέλος 15μελούς στο σχολείο που άνοιξε καφετέρια, εναλλακτικά εμπόριο κάποιου είδους, πιθανότατα υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες εκλογές),. Από τη άλλη η ξαδέρφη που κλαίει το κελεπούρι που ντράπηκε να της την πέσει ελεύθερος, αλλά παντρεμένος δε ντράπηκε, γιατί αυτό ή ρίχνω άδεια να πιάσω γεμάτα ήταν, ή να της δείξω τι έχασε της κοπελιάς, που η νόμιμη πλέον σύζυγος κάνει “καλή ζωή”.

Γβρμ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Μα τον Τουτάτη, δεν καταλαβαίνω τον συλλογισμό της ξαδερφης. Ο επιχειρηματίας κυκλοφορούσε με άσχημα μοντέλα; Ή αυτή είναι πολύ ωραιότερη από μοντέλο; Ή τα μοντέλα τα ήθελε για σεξ, για παντρειά ήθελε μόνο ασκημες και ταλαιπωρήθηκε που ερωτεύτηκε μια πανέμορφη; Άντε ο άλλος είπε μια ανακόλουθη μαλακία γιατί ένιωσε ότι τον παίρνει. Ποιο το αποτέλεσμα; Εξέθεσε τη γυναίκα του και έκανε την ξαδέρφη να έχει υπαρξιακά λόγω της μοιραίας της ομορφιάς! Ωραιος. Κελεπούρι. Αλλά και η ξαδέρφη θέλει να το ζήσει το δραμα της. Ούτε η Ελένη του Ευριπίδη τέτοια κατάρα, τέτοια παρεξήγηση! Για κάποιον λόγο ψάχνει να βρει κάτι… Διαβάστε περισσότερα »

Neverlander
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Έλιωσα με όλο σου το σχόλιο, Γβρμ μου👌👌😂

masal gibi
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

συμφωνώ σε όλα Γβρμ! ε μα! κάποιος έπρεπε να τα πει!

Eleanor Oliphant
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Eleanor Oliphant

Στα μονδέλα δεν κόμπλαρε, αλλά στην ξαδέρφη κόμπλαρε; Μάλλον θα την έβλεπε σοβαρά την ξαδέρφη, γιατί είναι και ωραία και έξυπνη και σοβαρή και από καλή οικογένεια, ενώ τα μοντέλα όχι.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Εμένα πάντως πολλοί άντρες μου το έχουν πει αυτό. Ότι δε θα με πλησίαζαν έξω γιατί είμαι πολύ ωραία και πολύ ψηλη και θα κομπλαραν. Η απάντηση μου ήταν και εσύ θα έχανες αγαπητέ. Οπότε όχι, δε θα κάτσω να σκάσω για αυτούς που αντί να πάνε σε αυτήν που τους αρέσει περισσότερο πάνε σε αυτήν που θεωρούν ότι δε θα φάνε τόσο εύκολα χυλοπιτα. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν σοβαρό θέμα αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης και εξ ορισμού δε με ενδιαφέρουν.

Barbie ζωντοχήρα😘
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εγω εχω το προβλημα αυτο απο την ακριβως αντιθετη πλευρα. Επειδη κι εγω εχω ακουσει οτι οι αντρες φοβουνται τις πολυ ομορφες και δεν τις πλησιαζουν, Οποτε καποιος με πλησιαζει σκεφτομαι οτι με θεωρει ασχημουλα και αρα πιο ευκολη. Οποτε δεν ανταποκρινομαι,
Γενικως τα τελευταια χρονια με εχουν πλησιασει αρκετοι μαλακες. Οταν ακουω “οι αλλες ειναι ντιβαρες εσυ εισαι καλη κοπελα” αυτοματως το μεταφραζω σε “γουσταρω πολυ ομορφες κοπελες που δε μου καθονται, εσυ εισαι μετρια, κατσε μου, οριστε σε ειπα και καλη κοπελα”

Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Αχουυυυ…. αυτά δεν μπορώ, τις χαζές χειριστικές ατάκες τύπου “δεν έκανα κάτι μαζί σου γιατί είσαι υπερβολίκα όμορφη” σαν το “δεν μπορώ να είμαστε μαζί, γιατί σου αξίζει κάλύτερος από μένα” και άλλες τέτοιες μπούρδες. Που σημαίνουν συνήθως “καλή είσαι για σεξάκι, αλλά μη ζητήσεις και σοβαρή σχέση, να κυκλοφορούμε και τέτοια”.
Πολύ στα σοβαρά πήρε το “επιχείρημα” του φραγκάτου τυπά η ξαδέρφη σου. Είναι και παντρεμένος ο κύριος, μπράβο του: Τώρα το θυμήθηκε ο Γιακουμής; Χαιρετίσματα στην γυναίκα του, και καλή συνέχεια. 😐

Ελάφι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συμφωνώ απόλυτα! Αυτή η εκ του ασφαλούς θεωρητικούρα είναι η πιο εκνευριστική και στην προκειμένη περίπτωση είναι και από τις δύο πλευρές. Ο μεν γιος επιχειρηματία λέει ότι δεν έκανε κάτι μαζί της γιατί είναι υπερβολικά όμορφη και η δε ξαδέρφη ότι “αχ τι ζωή θα έκανα τώρα”. Σίγουροι και οι δύο ότι θα πετύχαινε το πράγμα και ζούνε το ντράμα στα μουγκά. Το έχει πει γνωστός μου για μένα σε φίλη μου, με τον οποίο είχαμε μιλήσει σε πλαίσιο κοινής παρέας και χαχα χουχου, τίποτα παραπάνω, ότι “αν δεν ήταν με τον τάδε, εγώ θα την παντρευόμουν”. Τόσο σίγουρος… Διαβάστε περισσότερα »

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Αχ τι καλά, βρήκα γιατί είμαι μόνη σαν λεμόνι και κάνω παρέα με το απέναντι μπαλκόνι, είμαι πολύ ωραία. Έφτιαξε η διάθεση μου, βρήκα λύση στο πρόβλημα μου.

Between Worlds
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Yo!

Mr Mazis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εγώ θα πρόσθετα οτι το κομπλάρισμα με όμορφες γυναίκες υφίσταται κυρίως όταν η γυναίκα συνδυάζει και κάποιου ειδους τουπέ, επιτήδευση, επιθετική διάθεση. Δυστυχως συμβαίνει και άντρες και γυναίκες με ωραία εμφάνιση να υιοθετούν μια συμπεριφορά λόγω της ευκολίας και υπεροχής που τους δινει η εμφάνιση τους αυτή. Και βέβαια το κομπλάρισμα προϋποθέτει άτομα με καποια συστολή, ντροπαλοσύνη κλπ. Σίγουρα δε ειναι κανονας οτι “αν δεν κυνηγάς κατι ειναι διοτι μαλλον δεν το θελεις αρκετά”. Τώρα στο συγκεκριμένο σκηνικό μου χτυπάει οτι αυτός της το εκμυστηρεύτηκε αφού έδεσε το γάιδαρο του, δηλαδή ή παίζει με τα αισθήματα της ή θελει καβαντζα,… Διαβάστε περισσότερα »

The scientist_91
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Η εμφάνιση ανοίγει πόρτες, η συμπεριφορά και ο χαρακτήρας τις κλειδώνουν.