Αγαπητή «Α, μπα»: Eίμαι στον 6ο μήνα και σκέφτομαι να χωρίσω

Είμαι 23 και περιμένω το δεύτερο παιδί μου

Έφτασα στο σημείο να γράψω κάπου γιατί πραγματικά πιστεύω ότι θελω κάποια αντικειμενική συμβουλή ή οτιδήποτε. Είμαι 23 χρόνων και περιμένω το δεύτερο παιδί μου ..από άλλο άντρα. Στο πρώτο παιδί στα 19 μου ήμουν με κάποιον πολύ λίγο καιρό ενώ αρχικά φαινόταν ότι το ήθελε πολύ και ότι είχα βρει το άλλο μου μισό μόλις γεννήθηκε το παιδί έγινε άλλος άνθρωπος και όταν έφτασε το μωρό 3 μηνών απλα έφυγε χωρίς καμία εξήγηση. Εν τέλη κατάλαβα ότι ήταν για το καλύτερο και έζησα 2 υπέροχα αλλά και πολύ δύσκολα χρόνια με τον μικρό να τα βγάζω πέρα σαν μόνη μαμά και ευτυχώς είχα τον μπαμπά μου να με βοηθάει στο babysitting όσο δούλευα. Λίγο πριν ο γιος μου κλείσει τα 2 γνώρισα εναν άντρα σχεδόν 10 χρόνια μεγαλύτερό μου. Κατευθείαν μου έβγαλε μια αίσθηση σιγουριάς και σκέφτηκα μετά από 2 χρόνια μόνη να δοκιμάσω μια σχέση. Ο γιος μου τον συμπάθησε αμέσως- κάτι που δεν κάνει ευκολα- οπότε κ εγώ το πήρα σαν πολύ θετικο κομμάτι . Η σχέση προχωρούσε γρήγορα μέτα από 4 μήνες που περνούσαμε πολύ χρόνο μαζί και με το παιδί μου συγκατοίκησαμε . Βέβαια πάντα ήμουν επιφυλακτική για το παιδί οπότε ακόμα παραμένω εγώ αυτή που έχει την κυρια φροντίδα του στα πάντα. Μόλις κλείσαμε 2 μήνες συγκατοίκησης άρχισαν πολύ έντονοι τσακωμοί για το τίποτα αλλά καθώς τα βρησκαμε και επειδή ο γιος μου ήδη είχε δεθεί μαζί του δεν έκανα βήμα χωρισμού αν κ το σκεφτομουν. Πέρασαν άλλοι 5 μήνες και είχα φτάσει στα όρια μου ήμουν έτοιμη να χωρίσω και τότε ..μένω έγκυος. Για λίγες μέρες όλα ήταν τέλεια καθώς αυτός ήθελε πολύ ένα ακόμα παιδί. Μετά άρχισαν πάλι τα ίδια. Ηλίθιοι τσακωμοί που όμως λίγο λίγο έχουν σκοτώσει σχεδόν κάθε συναίσθημα απέναντι του. Είναι καλός άνθρωπος κατά τα άλλα , αλλα δεν είμαι ευτυχισμένη μαζί του. Είμαι στον έκτο μήνα και σχεδόν κάθε μέρα σκέφτομαι να χωρίσω. Λατρεύω τον γιο μου και τώρα νιώθω τρελές ενοχές που σκέφτομαι ότι εύχομαι να γινόταν κάτι και να μην ήμουν έγκυος πια..δεν θα έκανα ποτέ έκτρωση , ιδικά για τόσο “εγωιστικό” λόγο γι’αυτό και δεν έκανα αλλά είμαι δυστυχισμένη μαζί του..ότι και να πω ότι και να κάνω είναι κάτι κακό για αυτόν και λάθος και άξιο τσακωμού ενώ κ εγώ έχω φτάσει στο σημείο απλά να μην τον αντέχω αλλο. Είμαι 23 όπως είπα και νιώθω απαίσια στην ιδέα να χωρίσω και να μείνω μόνη με δύο παιδιά και μάλιστα από δύο διαφορετικούς γονείς. Όπως και νιώθω πολύ άσχημα να υποβάλλω τον γιο μου σε συνεχείς αλλαγές γιατί απέναντι του φέρεται πολύ καλά και τον λέει ήδη μπαμπά. Νιώθω εγκλωβισμένη και σε αδιέξοδο και κυρίως δυστυχισμενη. Είμαι εντελώς χαμένη … Ευχομουν ότι αυτή η εγκυμοσύνη γεννά παιδί θα την ζούσα αλλιώς μέσα σε μια οικογένεια και όχι μόνη μου…Νιώθω τόσο ηλίθια

 

Αυτό που θέλεις είναι να ζήσεις σε ένα περιβάλλον απόλυτης προστασίας στο οποίο θα έχει άλλος τις ευθύνες για τις δυσκολίες της ζωής και νομίζεις ότι ο τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι να κάνεις παιδί με έναν άντρα, άρα, οικογένεια.

Η οικογένεια, αυτό που φαντάζεσαι ως οικογένεια, δεν δημιουργείται αυτόματα μόλις κάνεις παιδί. Το πλαίσιο ασφάλειας που ονειρεύεσαι γίνεται μεταξύ δυο ανθρώπων που έχουν ισότιμη σχέση και κανένας δεν είναι εκεί για να σώσει τον άλλον. Υποτιμάς τη νοημοσύνη μας, αλλά και την δική σου, όταν λες ότι ο λόγος που συγκατοίκησες με κάποιον ήταν ότι τον συμπάθησε ο γιος σου που δεν συμπαθεί εύκολα. Ένα σχεδόν βρέφος συμπαθεί όποιον του υποδείξει η μαμά του να συμπαθήσει: εσύ τον οδήγησες εκεί που ήθελες γιατί αυτό ευχόσουν. Έβαλες το παιδί μπροστά και αυτό είναι ανεπίτρεπτο.

Το παιδί δεν λέει μπαμπά κάποιον χωρίς να του έχει δοθεί η άδεια ή η ενθάρρυνση από τους μεγάλους να το κάνει. Όπως το έμαθε, πρέπει να το ξεμάθει. Όπως κι εσύ πρέπει να μάθεις ότι τα παιδιά δεν λύνουν προβλήματα στα ζευγάρια, μόνο δημιουργούν, οπότε για να επιβιώσει μια σχέση με ένα παιδί πρέπει να είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΡΗ και αυτό δεν γίνεται τυχαία, μαγικά. Χρειάζεται δουλειά από τον καθένα, προσωπική δουλειά και προσπάθεια, που δεν έχεις κάνει.

Πρέπει να κάνεις θεραπεία για να λύσεις το όραμα ευτυχίας που έχεις, γιατί και λάθος είναι, και με λάθος τρόπο προσπαθείς να αποκτήσεις.

Και μια σημείωση: τα πρώτα δυο χρόνια δεν ήσουν μόνη μαμά. Είχες τον πατέρα σου που τράβηξε ΤΟ κουπί να σε στηρίζει. Αν δεν τον είχες, τότε θα ήσουν μόνη μαμά, δεν ξέρω αν συνειδητοποιείς πόση ασφάλεια είναι να έχεις τόσο αξιόπιστο babysitting ΔΩΡΕΑΝ. Δεν αντέχω να βλέπω την άμισθη εργασία των παππούδων να αντιμετωπίζεται ως «βοήθεια». Αν δεν τον είχες, θα καταλάβαινες τι εννοώ.

Και δεν εξετάζω καν το «έμεινα έγκυος» σε μια σχέση που σκεφτόσουν να εγκαταλείψεις. Ούτε την θεωρία ότι είναι εγωιστικό να κάνεις έκτρωση επειδή δεν θέλεις το παιδί. Δηλαδή, ποιος άλλος λόγος θα μπορούσε να υπάρχει, που δεν είναι εγωιστικός; Αυτά τα δέχομαι όπως είναι, γιατί είναι πλέον δεδομένα. Όμως δεν γίνεται να τα κρατήσεις ως δεδομένα στη ζωή σου για πάντα, γιατί έτσι θα κάνεις και τρίτο παιδί με τρίτο άντρα, ελπίζοντας στην οικογένεια που θα σου λύσει όλα τα προβλήματα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

-54 points
Upvote Downvote

71
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
39 Θέματα σχολίων
32 Απαντήσεις θεμάτων
8 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
47 Συντάκτες σχολίων
MarialadelbarriocatmeowΑιλουροειδέστατοFridaFreeAnna Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Λένα δίκασες και πολύ καλά έκανες, γιατί υπάρχει μια ρομαντική αφέλεια που ήδη παίρνει στο λαιμό της τέσσερις ανθρώπους (μαζί με τον παππού) και συνεχίζει. Αγαπητή γράφουσα το κουβάρι θα θέλει πολύ ξετύλιγμα αλλά δυστυχώς δε γίνεται αλλιώς… Καλό κουράγιο.

μιμόζα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Φφφφφ και ‘γώ πολύ λυπάμαι, αλλά μαντάρα τα έχει κάνει και ένας γερός λόγος μακάρι να πιάσει τόπο. Ξαναείδαμε ερώτηση για 19χρονη να θέλει να κάνει παιδιά/μένει έγκυος, και ναι, υπάρχουν τα ελαφρυντικά λόγω ηλικίας. Αλλά στα 23 με μικρό παιδί η ζωή θα έπρεπε να την έχει ήδη διδάξει πως τα προβλήματα δε λύνονται φτιάχνοντας στα χαρτιά την ιδανική οικογένεια.

FridaFree
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συμμετέχων

το έχω δει και στα 40 δυστυχώς! η ηλικία ως παράγοντας ωριμότητας και μαθημάτων ζωής τείνω να πιστέψω ότι είναι λάθος κριτήριο. Φίλη, χωρίζει άσχημα με μωρό 3ων και στον 1ο μήνα του χωρισμού, οδεύοντας προς το διαζύγιο, με τις διαπραγματεύσεις για την επιμέλεια κτλ έβγαινε εναγωνίως με το κάθε σούργελο, γιατί όπως έλεγε έπρεπε να βιαστεί να κάνει δεύτερο παιδί και να έχει σύζυγο. Μάλιστα με ρωτούσε αν είναι κακό που θέλει να παντρευτεί ξανά. της απαντούσα κι εγώ ότι όσο δεν έχει διαζύγιο τουλάχιστον, δε γίνεται. Λεπομέρεια (;): Πρόβλημα με τη μάνα της, παθολογία στο φουλ, ψυχίατροι που… Διαβάστε περισσότερα »

Σουσουράδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Πρότεινέ του να κάνετε θεραπεία ζεύγους. Αν δεν πετύχει (που σας εύχομαι να πετύχει) μην ξανασυγκατοικήσεις με κάποιον στους 4 μήνες γνωριμίας. Είναι πολύ κακό δείγμα και για εκείνον που το προτείνει και για σενα που το θέλεις. Η απελπισία σε ρίχνει σε επιπόλαιες αποφάσεις.

Tulina S.
Μέλος
Ενθουσιώδης

Κι όμως, ξέρεις πόσος κόσμος πάει με ταμπούνια για συγκατοίκηση από τον πρώτο μήνα? Γενικά το λέω, όχι για την ιστορία αυτή…

μιμόζα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Εντάξει, αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Όπως τη βρίσκει το κάθε ζευγάρι. Το κακό είναι να παίρνεις στο λαιμό σου παιδιά.

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Στην περίπτωση της γράφουσας που υπάρχει παιδί είναι κάκιστη ιδέα να συγκατοικήσεις και ειδικά τόσο νωρίς. Αν δεν υπάρχουν παιδιά όμως γιατί όχι;; Ίσα ίσα καταλαβαίνεις και πιο γρήγορα αν ταιριάζεις με τον άλλο στην καθημερινότητα.

Έβδομο πέπλο
Μέλος
Συμμετέχων

Νομίζω το πρόβλημα δεν είναι η συγκατοίκηση αλλά ότι αποφασισε να κάνει παιδί μαζί του στους 6 μήνες γνωριμίας

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Επίσης, εκείνη το ήθελε στα 23, οπότε μπορεί κανείς να της αναγνωρίσει το ελαφρυντικό της ηλικίας. Εκείνος όμως στα 33 θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός, ειδικά επειδή υπάρχει και το παιδί στη μέση.

Σουσουράδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Ένας άνθρωπος ο οποίος είναι ευχαριστημένος απο τη ζωή του και τα έχει βρει με τον εαυτό του δεν αλλάζει διαταράσσει εύκολα τις ισορροπίες στη ζωή του, δεν προχωράει εύκολα σε μεγάλες αλλαγές. Τέτοιες βιαστικές κινήσεις κάνουν όσοι ψάχνουν από κάποιον να πιαστούν, να καλύψει τα κενά τους. Το οποίο νομοτελειακά ειναι αποτυχία γιατί δεν υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να σε καλύψει στα πάντα, απο όποιον κι έχεις αυτή την προσδοκία εννοείται πως θα σου φανεί λίγος στην πορεία, θα τον απομυθοποιήσεις όπως έγινε με αυτούς τους δυο. Ηθική ικανοποιήση, ψυχική ενδυνάμωση, αίσθημα του ανήκειν αντλούμε απο χιλιες δυο πλευρες:… Διαβάστε περισσότερα »

Sleepy yet busy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Είναι κάποιες ερωτήσεις που σου απομυζούν όλη την ενέργεια. Μια απ’αυτές είναι κ αυτή.
Τόσο που αναρωτιέμαι πως θα αισθάνεται η Λένα όταν απαντάει.

Tulina S.
Μέλος
Ενθουσιώδης

Πολύ εύστοχη η απάντησή της και μάλιστα έθιξε και παραμέτρους που δε νομίζω ότι θα ανέφερα καν (πχ. ότι αν συνεχίσει έτσι, θα έχει παιδιά από διαφορετικούς άντρες, τους οποίους ούτε καν γνωρίζει).

Mami Salami
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κι εγω αυτο σκεφτηκα!!!

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Με στεναχώρησε αυτό το κείμενο, πολύ, όχι για σένα όμως αλλά για τα παιδιά σου και τον πατέρα σου. Δεν ξέρω από που πηγάζει αυτή η λανθασμένη εικόνα που έχεις για την οικογένεια και τις σχέσεις. Αρχικά έγκυος δεν μένεις καταλάθος, δεν τυχαίνει, έμεινες έγκυος είτε επειδή με τον εκάστοτε σύντροφό σου δεν παίρνατε μέτρα προστασίας είτε επειδή το θέλατε. Και με τους δύο συντρόφους ήσουν λίγο καιρό και έφερες/θα φέρεις παιδιά στον κόσμο για πιο λόγο ακριβώς; Για να κρατήσεις τις σχέσεις, γιατί έχεις προβλήματα κι ένα παιδί θα τα φτιάξει όλα; Συγγνώμη που στο λέω αλλά μου φαίνεται… Διαβάστε περισσότερα »

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Έκανες παιδί στα 19 με κάποιον που ήσουν πολύ λίγο καιρό μαζί. Δεν πήρες το μάθημά σου και ξανακάνεις ακριβώς τα ίδια με τον επόμενο, σου έβγαλε και σιγουριά από τον πρώτο μήνα επειδή τον συμπαθησε ένα δίχρονο. Ειλικρινά λυπάμαι πολύ, είσαι πάρα πολύ ανώριμη και παίρνεις στο λαιμό σου αθώους ανθρώπους. Εύχομαι να έχεις για πολλά χρόνια ακόμα τον πατέρα σου γιατί διαφορετικά θα καταλάβεις σε όλο τους το φάσμα τις συνέπειες των πράξεών σου.

Mami Salami
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σε παρακαλω, σε εκλιπαρω, αγαπητη γραφουσα, διαβασε ξανα κ ξανα την απαντηση της Λενας, μεχρι να την καταλαβεις, χωρις να θιχτεις κ χωρις να στεναχωρηθεις. Τα λεει ολα πολυ σωστα, οταν φτασεις στο σημειο να τα καταλαβεις η ιδια, θα εισαι σε θεση να παιρνεις ( πιο) σωστες αποφασεις, η αν μη τι αλλο να αναγνωριζεις τα λαθη πριν τα κανεις! Σου ευχομαι δυναμη κ κουραγιο!

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Εγωιστικό να κάνεις έκτρωση αν είσαι με το ένα πόδι εκτός σχέσης, μάλιστα. Αυτός είναι ο λόγος που θεωρώ ότι πρέπει και τα δύο μέλη να αναλαμβάνουν ευθύνες απέναντι στο παιδί αν αυτό γεννηθεί. Επειδή ακόμα και χωρίς άλλους παράγοντες, δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε την επιλογή στην έκτρωση ως αυτονόητο δικαίωμα επειδή έχει κατοχυρωθεί νομικά. Υπάρχει τέτοια κοινωνική και ηθική πίεση γύρω από το θέμα που το να μιλάμε για ελεύθερη επιλογή είναι απλά αστείο. Όταν έκανες το πρώτο σου παιδί ήσουν σχεδόν παιδί η ίδια και μάλλον η κοινωνία και η οικογένειά σου θα μπορούσαν να σε είχαν προστατεύσει… Διαβάστε περισσότερα »

Κοσμική Νεράιδα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν πιστευω πως υπήρχε τόσο το ηθικό κομμάτι στην έκτρωση ασχετως που λέει τα αντίθετα.Θεωρω ότι συνειδητά το κράτησε με την ελπίδα πως αυτό το παιδί θα είναι η αγκυρα της σε μια σχέση.Πως έτσι θα μείνει για πάντα ο εκάστοτε σύντροφος μαζί της και κάποιος άλλος θα την φροντίζει.

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Μπορεί, δεν σκεφτόμουν μόνο τα ηθικά, αλλά κι τα κοινωνικά ζητήματα, γενικά, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη γυναίκα.

Tulina S.
Μέλος
Ενθουσιώδης

Είναι απ’ τις ιστορίες, που σβήνεις-γράφεις και δε ξέρεις τί να πεις…

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Άουτς…. Η απάντηση αυτή πόνεσε και εμένα που ουδεμία σχέση η ταύτιση έχω με την ιστορία. Πολύ σωστή απάντηση όμως.

tsoupra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

πολύ σκληρή η απάντηση της Λένας και όμως τόσο ειλικρινής και αληθινή. έτσι είναι φίλη, όπως τα λέει η Λένα πρέπει να κάνεις πολύ εσωτερική προσπάθεια για να σταθείς στα πόδια σου και να μάθεις ποια είσαι. η κατάσταση που είσαι είναι σκληρή και δυσάρεστη όμως με αυτά τα δεδομένα που έχεις και τις επιλογές που έχεις ήδη κάνει πρέπει να αποκτήσεις τη γνώση ώστε να μην γίνουν ίδια λάθη. να είναι καλά ο πατέρας σου να είναι στηριγμά σου και στο μέλλον.