Αγαπητή «Α, μπα»: Γιατί «μισώ» τις πρώην του;

Αγαπιόμαστε κλπ, μόνο που στην αρχή της σχέσης έκανε συνέχεια αναφορές σε πρώην και ενώ εγώ προσπαθούσα να του εξηγήσω ότι δεν θέλω να ξέρω πολλά

Γεια σου αγαπητή α,μπα , θα ήθελα αρχικά να σε ευχαριστήσω για την παρέα σου (παντα με τον πρωινό μου καφέ ) και για τις συμβουλές σου που με έχουν κάνει να προβληματιστω και να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Με το αγορι μου είμαστε 3 χρόνια μαζί (26 χρονών και οι δυο). Αγαπιόμαστε κλπ, μόνο που στην αρχή της σχέσης έκανε συνέχεια αναφορές σε πρώην και ενώ εγώ προσπαθούσα να του εξηγήσω ότι δεν θέλω να ξέρω πολλά-πολλά εκείνος επέμενε και μου έλεγε. Οι αναφορές ήταν τύπου: “με την Χ είχαμε πάει εκεί και τα πλήρωσα όλα εγώ ” “με την Κ δεν είχαμε κάνει σεξ μόνο όλα τα άλλα “. Μετά από πολλές διαφωνίες και διάφορα πράγματα όλο αυτό σταμάτησε. Μάθαμε ότι έχει κονδυλώματα έκανα τεστ Παπ (το αγόρι αυτό ήταν ο πρώτος μου) και τελικά τα κόλλησα κι εγώ από εκείνον . Γενικά όλα αυτά με έχουν φθείρει και σκέφτομαι τις πρώην ρου και μου φαίνεται αηδιαστικό ότι τα είχε πιο πριν με άλλες κοπέλες. Ξέρω ότι είναι άσχημες οι σκέψεις μου. Αλλά γιατί σκέφτομαι και νοιώθω έτσι? Γιατί μισώ τις πρώην του? Γιατι νομίζω δεν είμαι αρκετή και θα προτιμούσε να ειναι μαζι τους?Ξέρω ότι θα σε στεναχωρήσω με την ερώτηση μου αλλά θα ήθελα πολύ την βοήθεια σου.

Κερασοπιτα

Όντως με στενοχώρησες.

Μισείς τις πρώην του γιατί αυτός το μεθόδευσε, όπως το μεθόδευσε όλη η κοινωνία να είσαι καχύποπτη απέναντι σε όλες τις γυναίκες από τότε που γεννήθηκες.

Είδε ότι μασάς με το παρελθόν του, και μασάς όχι επειδή είσαι εσύ, συγκεκριμένα, αλλά επειδή είσαι νέα γυναίκα και δεν είσαι άνετη με τη γυναικεία σεξουαλικότητα, οπότε ούτε με τη δική σου, οπότε βλέπεις το σεξ μόνο από την πλευρά του άντρα, εσύ και οι άλλες είσαστε εκεί για να «ικανοποιείτε». Αυτός, με όλα τα κόμπλεξ που κουβαλάει για να αποδείξει ότι είναι Άντρας, πάτησε το δικό σου κουμπί αφήνοντας να εννοηθεί ότι «ξέρει πολλά».

Τα κονδυλώματα σε μια χώρα βαθιά συντηρητική (όλες οι χώρες είναι βαθιά συντηρητικές αλλά η Ελλάδα παραπάνω από πολλές δυτικές χώρες) είναι συνώνυμα με βρώμικο σεξ. Φυσικά δεν είναι έτσι, αλλά εμένα θα ακούσεις; Οπότε νιώθεις ότι αυτός έκανε βρώμικο σεξ με βρώμικες γυναίκες που όμως αυτός δεν καταδικάζει ακριβώς ως βρώμικες, αντίθετα με τον τρόπο του σου λέει ότι τις εξουσίαζε, έκανε τα κουμάντα του. Εσύ δεν είσαι αρκετά καλή, γιατί ούτε καυτή και βρώμικη είσαι, αλλά ούτε τον ανάβεις όσο θα ήθελε.

Αυτά που σε σφίγγουν και δεν μπορείς να καταλάβεις τι σου φταίει είναι αυτά που σφίγγουν όλες τις νέες γυναίκες που δεν μπορούν να καταλάβουν τι τους φταίει και δηλώνουν ότι «αγαπιέμαι κλπ».

Στην καλύτερη περίπτωση, πέντε χρόνια μετά, θα λες «τι του έβρισκα του μπιπ». Όχι, υπάρχει και καλύτερη περίπτωση: να το καταλάβεις τώρα. Όχι σήμερα, όχι αύριο, αλλά σύντομα, πριν φας τα νιάτα σου αμφισβητώντας τον εαυτό σου.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

92 points
Upvote Downvote

29
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
21 Θέματα σχολίων
8 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
24 Συντάκτες σχολίων
AlethiometerSotΜιμομιValdaΧαρουλίδιο Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Κόκκινο κρασί
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κερασοπιτα μου, όλα αυτά που σου λέει, στα λέει για να σε χειριστεί.
Σου λέει ότι είχε πολλές πρώην, άρα να χαιρεσαι που σε επέλεξε ένας τέτοιος άντρας που τον κυνηγάνε όλες (ΞΕΡΝΑΩ).
Σου αναφέρει τα “ελαττώματα” τους για να σου δείξει τι πρέπει να κάνεις εσύ για να τον έχεις στα όπα όπα.
Μην πιστεύεις ούτε τα μισά.
Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που δεν θα σε κάνουν να αισθάνεσαι άσχημα με τον εαυτό σου.

Sarmaspower
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

“Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που δεν θα σε κάνουν να αισθάνεσαι άσχημα με τον εαυτό σου”

Τί γλυκό σχόλιο, μου χάρισες ένα χαμόγελο σ’ευχαριστώ!

Κόκκινο κρασί
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

❤️

Σουβλίτσα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Αναφορές σε πρώην, πιο χειριστικό πεθαίνεις.

bitch alternative
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Οκ, φυσικά και είναι η πατριαρχία ένας λόγος. Θα προσέθετα όμως και την απειρία της γράφουσας: είναι 26 κι έχει πάει μόνο μαζί του. Δεν ξέρει πώς είναι να “έχεις πρώην”, να έχεις κάνει στο παρελθόν σεξ με άλλους συντρόφους. Δεν το έχει η ίδια σαν εμπειρία και πιθανώς είναι κι αυτό ένα μικρό αγκαθάκι: η απειρία της. Όταν θα χωρίσουν, θα πει “αααα, έτσι ήταν, no big deal”. Εγώ τα λεφτά μου τα βάζω εκεί 🙂

este
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δεν μισείς τις πρώην του. Δεν τις ξέρεις καν. Μισείς αυτό που ο ίδιος σου μεταφέρει γι’ αυτές. Με την “Χ” κάναμε αυτό, με την “Ψ” κάναμε το άλλο. Αισθάνεσαι σαν να τις ξέρεις τις Χ και Ψ. Μόνο που δεν τις ξέρεις φίλη μου. Ξέρεις μόνο το αγόρι σου. Και (ευτυχώς) δεν το συμπαθείς το αγόρι σου. Και κάνεις πολύ καλά. Είναι σημαντικό να μάθεις να αναγνωρίζεις τον εχθρό. Καμμία από τις πρώην του δεν είναι εχθρός σου. Ο ίδιος είναι.

Sleepy yet busy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τι του έβρισκα του μαλάκα θέλει να πει η Λένα.
Άσε να το πω εγώ να το φχαριστηθώ για τον τύπο που πέρασαν 5 χρόνια για να το πω.

Melissa
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Παρόμοια περίπτωση εδώ. Η πρώτη μου σχέση, ημουν 18 κι αυτός να αραδιάζει ότι είχε κάνει με τις πρώην του με έμφαση σε μία συγκεκριμένη (προφανώς ηταν η καψούρα του;).Χειριστικός φούλ και κομπλεξικός προφανώς κι εγω να στεναχωριεμαι γιατί τι είχαν οι άλλες και μιλάει έτσι γιαυτές κι εμένα ούτε να με φτύσει στο σεξουαλικό κομμάτι; όλο παράπονα, δεν τον καλύπτω κλπ κλπ.Εφτασα να αισθάνομαι τόσο λίγη και καημένη που ότι έκανα όλο δεν έφτανε και να θεοποιώ (ακου τώρα!) όλες τις πρώην ζηλεύοντάς τες ταυτόχρονα γιατί κάτι έκαναν καλύτερα (?) και κάλυπταν στο σέξ το κελεπούρι μου. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧ στερνή… Διαβάστε περισσότερα »

Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Το ότι μισείς τις πρώην του είναι το λιγότερο που σου συμβαίνει. Αυτό που θα σου συμβεί σε λίγο καιρό είναι με μαθηματική ακρίβεια είναι ότι θα καταλήξεις να μισείς τον εαυτό σου (για λόγους που θα έχουν πυροδοτηθεί από τη “συγκριτική” και ελεεινή συμπεριφορά του). Φύγε. ΧΘΕΣ. Και στείλε update. (Και μην τρελαίνεσαι με τα κονδυλώματα, έχει λίγο μανούρα η θεραπεία αλλά θεραπεύεται).

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Κι άμα είναι τυχερή όπως εγώ, μπορεί να μη χρειαστεί καν θεραπεία, αλλά απλή παρακολούθηση μέχρι να σταματήσει να ανιχνεύεται στο Παπ.

Sot
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ασχετο αλλα αυτη η σειρα πολυ μου άρεσε (His dark materials)

Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Άσχετο, δεν έχω δει τη σειρά, τα βιβλία όμως είναι το κάτι άλλο (στ’ αγγλικά όμως, ελληνικά δεν ξέρω τι παίζει με τις μεταφράσεις τους).

Valia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Εγωκεντρικός ανεύθυνος. Τα κονδυλώματα είναι πολύ συνηθισμένα πια, αλλά θα μπορούσε να έχει κάνει εξετάσεις πριν έρθει σε επαφή μαζί σου. Οι συχνές εξετάσεις για ΣΜΝ δεν είναι κάτι που αφορά τις γυναίκες μόνο.
Με τρομάζει το να κολλήσω κάτι (για λόγους που δεν μπορώ να εξηγήσω τώρα- σίγουρα όχι ηθικολογικούς), αλλά έχω φίλες που έχουν χρόνια και δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Όμως, θα ήμουν πολύ θυμωμένη μαζί του και για αυτό.
Ελπίζω να μπορέσεις να δεις πόσο προβληματική είναι η συμπεριφορά του σύντομα.

δήθεν
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δεν υπάρχει τεστ HPV για τους άντρες. Μόνο οπτική εξέταση για κονδυλώματα, αλλά αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχει τον ιό και να τον μεταδίδει χωρίς να φαίνεται. Επίσης τα κονδύλωματα κολλάνε ακόμα και με χρήση προφυλακτικού. Οπότε όχι για αυτό δε χρειάζεται να είναι θυμωμένη, ούτε μαζί του, ούτε με τον εαυτό της. Συμβαίνει συχνά σε σεξουαλικά δραστήριο πληθυσμό. Εμένα με ανησύχησε αυτή η ερώτηση αλλά και το μήνυμα σου. Έτσι όπως δομήθηκε η ερώτηση ένιωσα σαν η αφορμή για την αηδία σχετικά με τις πρώην, να ήταν ακριβώς τα κονδύλωματα. Επειδή κυκλοφορεί αρκετά η αντίληψη αυτή, κυρίως εναντίον… Διαβάστε περισσότερα »

Valia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Το ξέρω πώς τα κονδυλώματα κολλάνε και με προφυλακτικό, ακριβώς επειδή δεν καλύπτει τη βάση τού πέους. Έτσι κόλλησε φίλη μου στα 21 της και ψαχνόμασταν πώς συνέβη, αφού πάντα χρησιμοποιούσε προφυλακτικό. Υπάρχει εξέταση για τους άντρες. Παραθέτω ακριβώς το κείμενο, που μολις βρηκα στο ίντερνετ, από εργαστήριο σχετικά με τον έλεγχο για HPV στους άντρες “…γίνεται συλλογή βιολογικού δείγματος ώστε να πραγματοποιηθεί HPV Τest, με στόχο την ανίχνευση του ιικού γονιδιώματος και την τυποποίηση των στελεχών του HPV” Γράφεις σαν να μην ξέρεις ότι οι μισοί άντρες δυσανασχετούν με το προφυλακτικό (που δεν προστατεύει 100% ούτε από εγκυμοσύνη, αλλά… Διαβάστε περισσότερα »

Σιντι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν μας είπες αν αυτός είναι αρκετός για σένα. Να κάτι ακόμα που ξεχνάμε να αναρωτηθούμε.
Εσύ βλέπεις αστεράκια στο σεξ; Σου κάνει αυτό που δίνει;
Το ότι αγαπιεστε κτλ. άστο στην άκρη καλύτερα. Το ότι σου έλεγε για τις πρώην του ενώ του έλεγες ότι δε θες να ακούσεις, πως σου φαίνεται;
Να το άλλο με το οποίο έχω χάσει χρόνο στη ζωή μου. Η δικαιολογία της αγάπης που προεκυπτε από το γεγονός οτι ήθελε ΣΧΕΣΗ μαζι μου. Δεν σέβεται τις επιθυμίες μου, δεν καλύπτει τις ανάγκες μου αλλά με αγαπάει.

Manouri marmelada
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Του είπες ξεκάθαρα ότι δεν θέλεις να ξέρεις για τις πρώην και αυτός σε έγραψε εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Δεν έχεις θέμα με τις πρώην με αυτόν έχεις.
Δείχνει πολύ ανασφαλής για να χρειάζεται να χειρίζεται με τέτοιο τρόπο μια άπειρη κοπέλα. Βρες κάτι καλύτερο σύντομα.