Αγαπητή «Α, μπα»: Γιατί τα εκμυστηρεύονται όλα από την αρχή της σχέσης;

Ο έρωτας φταίει γι’ αυτό;

Έχω μία λίγο περίεργη απορία. Είμαι 23 χωρίς να έχω κάνει σχέση ποτέ στην ζωή μου. Ίσως για αυτό και η ερώτηση. Παρατήρησα πρόσφατα ότι η φίλη μου η Κ. που πάντα ερχόταν σε εμένα και μοιραζόμασταν τα πάντα, τώρα όχι άπλα ζητάει αλλά απαιτεί στήριξη σε πρόβλημά από άνθρωπο που είναι σε σχέση εδώ και πολύ μικρό χρονικό διάστημα και του λέει και τα πάντα. Έχοντας παρατηρήσει αυτό το φαινόμενο και άλλες φορές μου έχει δημιουργηθεί μία απορία. Γιατί οι φίλες ξαδέρφες μου και τα λοιπά που μπαίνουν σε μία σχέση εμπιστεύονται σχεδόν τα πάντα από την αρχή στην σχέση τους; Τις βλέπω να τους λένε τα οικογενειακά τους, τα προσωπικά τους, προβλήματα των φίλων τους ενώ είναι δεν είναι λίγους μήνες μαζί. Αντί να πάνε στις φίλες τους που είναι χρόνια κοντά και τις έχουν στηρίξει. Όταν γνωρίζεις έναν άλλο αργείς να τον εμπιστευτείς εντελώς και το πας σιγά-σιγά… Γιατί με τα αγόρια τους, συμβαίνει αυτόματα; Αυτό δεν πρέπει να πάρει λίγο καιρό να οικοδομηθεί; Το πυροδοτεί ο έρωτας;

Ναι, ή μάλλον, το σεξ μαζί με τον έρωτα. Οι ερωτικές σχέσεις είναι μια προσπάθεια επιστροφής στην παιδική ηλικία. Αν ήταν μια ανέφελη, ασφαλής περίοδος, επιστρέφεις εκεί και νιώθεις την ελευθερία να ξαλαφρώσεις από ό,τι κρατάς μέσα σου, ακόμα και από τους φίλους σου, ακόμα και από αυτούς που ξέρεις από πάντα. Αν δεν ήταν έτσι τα παιδικά σου χρόνια, πάλι αυτό προσπαθείς να κάνεις, αλλά τότε θεωρείς και πολλά από τα κακά του παρελθόντος αυτονόητα (την ειρωνεία, την περιφρόνηση, την απουσία, αναλόγως τι αρνητικό εισέπραξες). Φυσικά και είναι συνήθως κακή ιδέα, γιατί ο έρωτας είναι κακός οδηγός για να κρίνεις πού είσαι ασφαλής, χρειάζεται χρόνος και ωριμότητα για να καταλάβεις ποιος αξίζει τόση εμπιστοσύνη, και αν δεν έχεις πραγματική προηγούμενη εμπειρία από το σπίτι σου, δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι υπάρχει τέτοιο περιβάλλον στ’ αλήθεια.

Επίσης κάποιες από αυτές λένε όλα τους τα εσώψυχα τους σε μια προσπάθεια να δέσουν τον άλλο πάνω τους μέσω της συνενοχής, μέσω της υποχρεωτικής εγγύτητας. Αυτό είναι ακόμη χειρότερη ιδέα, και αν δεν καταλαβαίνουν καθόλου γιατί το κάνουν, μετά ρωτάνε «αν στις μέρες μας υπάρχει αληθινή αγάπη», και «εγώ τα έδωσα όλα και δεν πήρα τίποτα». Εσύ καλά κάνεις και αναρωτιέσαι. Προσπάθησε να μάθεις από τις εμπειρίες άλλων, είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να βγάλεις συμπεράσματα, αλλά και ο πιο δύσκολος.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

76 points
Upvote Downvote

5
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
5 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
5 Συντάκτες σχολίων
Διαλεχτή ΚιούσηΑγριομολόχαBabyDollΚοσμική Νεράιδα Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Η σοφή θεία μου συνήθιζε να μου λέει απο μικρή.”το βάθος της καρδιάς σου και του πορτοφολιού σου δεν πρέπει να το ξέρει κανένας! ”
Πολλές φορές σκέφτομαι πως είχε δίκιο .

Κοσμική Νεράιδα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Έτσι ακριβώς είμαι κι εγώ!πως λες στον άλλον έτσι αμέσως τα εσωψυχα σου; μπορεί πολύ εύκολα να τα χρησιμοποιήσει εναντίον σου

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Το να ξέρεις τα μυστικά κάποιου δημιουγεί ένα δέσιμο μεταξύ σας και οι φίλες σου αυτό προσπαθούν να κάνουν. Θέλουν η σχέση τους να είναι σημαντική και την κάνουν σημαντική με το να μοιράζονται όχι μόνο το σώμα τους αλλά και τα μυστικά τους. Ισως γιατί τους είναι δύσκολο (και νομίζω σε αυτές τις ηλικίες πιο σύνηθες) το σεξ να μπερδεύεται με την αγάπη και τον έρωτα και την εμπιστοσύνη που δημιουργούν. Και μετά υπάρχουν και άτομα που λένε τα προσωπικά τους σε σχεδόν αγνώστους. Είχα μια φίλη που έλεγε πολύ προσωπικά πράγματα σε άτομα που σχεδόν μόλις είχε γνωρίσει,… Διαβάστε περισσότερα »

Αγριομολόχα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Ίσως να έχει να κάνει και με την ηλικία. Όσο περνάνε τα χρόνια, κρατάς περισσότερα για τον εαυτό σου. Γίνεσαι πιο επιφυλακτική, τουλάχιστον μέχρι να περάσει ένα αρκετά μεγάλο διάστημα που θα σε κάνει να μπορείς να εμπιστευτείς τον άλλο. Επίσης δεν ξέρεις πότε θα το χρησιμοποιήσει ο άλλος εναντίον σου.

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Κι έχω μείνει παγωτό μετά από την ανάγνωση της απάντησης και όλο αυτή σκέφτομαι σαν το τραγούδι του ΣΙ Ντι που γι αυτό και μόνο άξιζε η αγορά .
Δεν ξέρω πως αλλιώς να σου πω το ποσο με αγγιξες. 💪💃💝