Αγαπητή «Α, μπα»: Αλλάζουν οι ρόλοι από κάποιο σημείο και μετά;

Α, μπα μου αγαπημένη ΒΟΗΘΕΙΑ! Κάθομαι στην αναπαυτική – και καλά- καρέκλα του γραφείου μου και σε διαβάζω μετ’ επιμελείας. Και κάπου εκεί μέσα στα όμορφα, απαντάς ότι είναι συνηθισμένο σε ένα ζευγάρι ο ένας να θέλει πιο πολύ από τον άλλον – αιώνιο πρόβλημα λες!… Και ισχύει. Το συνειδητοποιώ από τον δικό μου μικρόκοσμο τουλάχιστον, όχι μόνο σε ερωτικές αλλά και σε φιλικές σχέσεις. Έχοντας λοιπόν κοιμηθεί με τον φίλο μου το προηγούμενο βράδυ (μόλις 2 μήνες μαζί) καταλαβαίνω ότι δεν μου δίνει την τρυφερότητα που δίνω και θέλω να πάρω γιατί την έχω ανάγκη. Άλλος θα με έλεγε υπερβολική αλλά μέσα στο βράδυ θέλω να με παίρνει αγκαλιά πιο πολύ, να με φιλάει κλπ. Αυτό έχω εγώ ανάγκη αλλά εκείνος όχι τόσο (ή όχι τόσο από εμένα;)… Οπότε μάλλον εγώ θέλω πιο πολύ! Και το ερώτημα είναι πώς ξεπερνιέται αυτό; Είναι πληγή που αργά ή γρήγορα θα κάνει την σχέση να τελειώσει; Αλλάζουν οι ρόλοι από κάποιο σημείο και μετά; Πρέπει να το ψάξω με τον εαυτό μου αν μπορώ να το δεχτώ σαν δεδομένο και να συνεχίσω και αν δω ότι δεν μπορώ να το σταματήσω; Σεντονάκι… Η γνώμη σου μου είναι πολύ χρήσιμη, είμαι 24, εμπειρίες από σχέσεις μηδενικές και άρα όλα βουνό!!!

Μ.Τ.

Νομίζω ότι συγχέεις δυο πράγματα μεταξύ τους. Το ένα είναι το πόσο θέλεις τον άλλον, το άλλο είναι με ποιον τρόπο εκδηλώνεις την τρυφερότητα σου στον άλλον. Αν κάποιος δεν εκδηλώνεται με τον τρόπο που θα ήθελες, δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι δεν σε θέλει. Μπορεί και να σημαίνει βέβαια, επίσης μπορεί και να σημαίνει ότι δεν του βγαίνει με σένα αλλά θα του έβγαινε με άλλη. Δεν είναι εύκολο να πεις τι από όλα συμβαίνει, χρειάζεται όμως σίγουρα παραπάνω στοιχεία από το πόσο συχνά σε φιλάει μέσα στο βράδυ – αυτό είναι πραγματικά πολύ περιοριστικό, πολύ συγκεκριμένο. Μπορεί να κοιμάται βαριά ο άνθρωπος. Μπορεί να θέλει το χώρο του. Δεν ελέγχεις αυτό που κάνεις στον ύπνο σου. Και θα είχε ενδιαφέρον να αναρωτηθείς γιατί νιώθεις ότι έχεις ανάγκη κάτι τόσο συγκεκριμένο.

Αν καταφέρεις να ξεδιαλύνεις αν υπάρχει όντως ανισότητα αυτού του είδους, ή αν πρόκειται για μια ανάγκη που δύσκολα θα καλυφθεί – μου φαίνεται δύσκολο να βρεις κάποιον που ταιριάζετε σε πολλά, συν αυτό το θέμα με τις αγκαλιές τη νύχτα, θα ήταν τρομερή σύμπτωση – τότε θα φτάσει η ώρα να αναρωτηθείς αν αυτό ξεπερνιέται. Θα το απαντήσεις όμως μόνο για τη συγκεκριμένη σχέση, όχι για όλες τις σχέσεις που θα κάνεις, πόσο μάλλον για τις σχέσεις όλων των ανθρώπων. Άλλοι το ξεπερνάνε, άλλοι όχι, άλλες φορές αλλάζει η δυναμική και οι ρόλοι, αλλά συνήθως όχι, δεν υπάρχουν συνταγές ή ασφαλείς προβλέψεις για τέτοια θέματα. Καταλαβαίνω το άγχος σου να καταλάβεις, αλλά θα τα μάθεις όλα με τον δύσκολο τρόπο όπως όλοι, με την εμπειρία.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

37 points
Upvote Downvote

23
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
17 Θέματα σχολίων
6 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
20 Συντάκτες σχολίων
bozonioverve de vieno_rootsEleanor Oliphant Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι στα 20+ παρακαλάς να σε φιλάει περισσότερο όταν κοιμάσαι και στα 40+ παρακαλάς να προλάβεις να κοιμηθείς πριν αρχίσει να ροχαλίζει 😛

Lio
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Χαχαχα πόσο αλήθεια!!

Eleanor Oliphant
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Eleanor Oliphant

Εγώ γυρνάω πλάτη και τραβάω και όλο το πάπλωμα. Άμα αρχίσει να με φιλάει και με ξυπνήσει παίζει να φάει και μπουνιά.

Neverlander
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Eleanor Oliphant is completely fine 😋😁

Eleanor Oliphant
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Eleanor Oliphant

μη τα συζητάς

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Έλεος, πάρε ένα αρκουδάκι, άσ’ τον άνθρωπο να κοιμηθεί.

Haifischnet
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Haifischnet

Έλα ντε! Εγώ τον γκόμενο τον θέλω στον ξύπνο μου. Στον ύπνο θέλω κάτι μαλακό.

polkadots
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ως άνθρωπος που λατρεύει τον ύπνο και δεν χαρίζομαι σε αυτό το κομμάτι, θα σου πω ότι αν ο άλλος μου έκανε σκηνικό ότι δεν τον αγκαλιάζω εκείνη την ώρα θα τον κοιτούσα λες και ήρθε από άλλον γαλαξία.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Ρε παιδιά εντάξει να θέλετε αγκαλιές και φιλιά στον ξύπνιο σας, αλλά και στον ύπνο σας; Αγαπητή μου βγάζεις μια ανασφάλεια πάντως, σαν να πρέπει ο άλλος να κοιμάται κολλημένος πάνω σου σαν στρείδι για να νιώθεις ότι σε θέλει αρκετά. Αυτό δεν ισχύει. Από αλλού φαίνονται αυτά, όχι από τον ύπνο!

Φρουφρου
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εγώ πάλι το καλοκαίρι δε θέλω ούτε να μ’ ακουμπαει και το χειμώνα κολλάω πάνω του σαν βδέλλα όλο το παγωμένο μου κορμί 😨. Τι συμπεράσματα να βγάλει ο άνθρωπος 😂😂😂

Aces Full
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτό που ξέρω εγώ και δεν σήκωσα ποτέ κουβέντα, είναι ότι ο ύπνος είναι ΙΕΡΟΣ, τέλος. Άσε τον άνθρωπο να κοιμηθεί όπως τον βολεύει, δεν φαίνεται από εκεί η τρυφερότητα ή μη του άλλου, φαίνεται όμως πολύ καλά πόσο υπολογίζει ο άλλος τον ύπνο και την ξεκούραση του συντρόφου του. Δεν στο λέω επιθετικά, δες το όμως κι έτσι.

Μανδάμ Φρου Φρου
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ε να βάζει ξυπνητήρι βρε ανά 10λεπτο, να σου σκάει κι ένα φιλάκι. Να σου πω εγώ μια άποψη από τον αντίποδα; Για κάποιους ανθρώπους, ο ύπνος με κάποιον άλλον μαζί είναι μαρτύριο. Βάλε τον περιορισμό, βάλε το στρώμα το ξένο (αν δεν κοιμάστε στο σπίτι του), βάλε αυτή την ηλίθια σύμβαση ότι τα ζευγάρια πρέπει να κοιμούνται αγκαλίτσα. ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ; Τέρμα περιοριστικό κι άβολο. Τέλος πάντων, ας πούμε ότι για κάποιους, τα ξεχωριστά δωμάτια δε θα ήταν καθόλου κακή ιδέα. Εν κατακλείδει κοίτα πώς σου φέρεται στον ξύπνιο κι όχι στον ύπνο του.… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εγώ πάλι έτυχα άνθρωπο που χορεύουμε όλο το βράδυ αγκαλιά στο κρεβάτι. Ακόμα και σε υπερδιπλο μόνο την μια πλευρά χρησιμοποιουμε γιατί είμαστε όλη την ώρα αγκαλιά. Άμα γυρίσω εγώ γυρνάει κι αυτός, άμα γυρίσει αυτός γυρνάω και τον παίρνω αγκαλιά εγώ. Δεν έχω ξανά ταιριάξει με άνθρωπο έτσι στον υπνο. Τα σώματα μας γίνονται ένα εν ώρα ύπνου, εντελώς ασυνείδητα.

bozonio
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ναι βρε μοναχικο ιόν! Και εγώ έτσι είμαι. Αν δεν είμαι με τη γυναίκα μου δυσκολεύομαι να κοιμηθώ γιατί με βολεύει τόσο πολύ η αγκαλιά. Από τα αλλά σχόλια φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο κοινό.

Μάρα Φέτη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ωχ, τι να σου πω… Εγώ είμαι του hug ‘n’ roll 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=j0eStJlnNKo