Αγαπητή «Α, μπα»: Θεωρεί πως δεν έχουμε πρόβλημα στο γάμο μας

Μου έχει βάλει την ταμπέλα της γκρινιάρας και της υπερβολικής

Αγαπητή Α,μπα, είμαι 47 ετών και είμαι παντρεμένη από τα 27 μου με τον πρώτο μου έρωτα (ετών 49) μετά από οχτώ χρόνια σχέσης εξ΄ αποστάσεως (λόγω των σπουδών μας & στρατού). Πραγματικά ένιωθα πως ζω το παραμύθι. Όμως, περνώντας τα χρόνια, δουλεύοντας 10ώρα και με δύο παιδιά, έχω κουραστεί να ακούω τον εαυτό μου να παραπονιέται για τα ίδια πράγματα. Από το να πλύνει τα δόντια του πριν ξαπλώσουμε γιατί με ενοχλεί η δυσάρεστη αναπνοή -ειδικά εάν έχουμε βγει για ποτό- μέχρι το ότι θα ήθελα να μου κάνει ένα τραγούδι αφιέρωση. Επίσης, για ξεκούραση θεωρεί πως “αδειάζει το κεφάλι του” όταν παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή κάτι που έχω εκφράσει ότι δεν είναι το καλύτερο μου να τον βλέπω έτσι, ενώ έχουμε ελάχιστο κοινό χρόνο. Θεωρεί πως δεν έχουμε πρόβλημα στην σχέση μας, παρόλο που έχω εκφράσει έντονα πως νιώθω εξαντλημένη και ουρλιάζοντας έχω πει πως νιώθω πως δεν εισακούγομαι. Έχω καταλάβει(?) πως έτσι είναι, δεν αλλάζει ο άνθρωπος. Καμιά φορά τον ρωτάω…αφού ξέρεις πως μου αρέσει η δροσερή αναπνοή και αφού έχεις όρεξη για σεξ γιατί δεν πας πρώτα να βουρτσίσεις τα δόντια σου και μετά να μου τριφτείς; Ότι πιο αντισεξουαλικό αλλά το έχω πει κι αυτό. (Σεξ υπάρχει κάθε δύο εβδομάδες μέσος όρος αλλά όταν γίνεται είναι σούπερ). Έιναι λάθος μου που τα λέω έτσι ωμά; Πώς εγώ μαγειρεύω το αγαπημένο σου φαγητό ενώ βαριέμαι να μαγειρέψω; Μου έχει βάλει την ταμπέλα της γκρινιάρας, της υπερβολικής και της αγχώδους. Ο ίδιος δεν είναι καθόλου νευρικός. Λέει για παράδειγμα να πάρουμε βοήθεια για τις δουλειές του σπιτιού, απαντάω πως από τον μισθό μου δεν μπορώ να δώσω γιατί έχουμε τα φροντιστήρια, τις δραστηριότητες των παιδιών κλπ και πως εάν θέλει ας μου δίνει 40 ευρώ τον μήνα για να φωνάξω βοήθεια και συμφωνεί. Κανονίζω μία κοπέλα, έρχεται, λέω δώσε μου 40 ευρώ και μου απαντάει πως δεν έχει και τρέχω στο ATM να βγάλω από την πιστωτική. Οπότε δεν την ξαναφώναξα, παρά μόνο όταν μου περισεύει κανα 2Ο-30ευρω να έρθει για σιδέρωμα ή για τα χαλιά κλπ μια φορά τον μήνα κι εάν. Για να τον δικαιολογήσω σκέφτομαι πως η ηρεμία του με τράβηξε όταν τον είχα πρωτογνωρίσει.; Ότι παραήμουν υποχωρητική. Έλα όμως που τώρα την θεωρώ αφασία την συμπεριφορά του αυτή… Αυτά τα λόγια όπως τα γράφω εδώ του τα έχω πει και του ίδιου. Λόγω ασθένειας των γονιών μου, λόγω θανάτου νέου συγγενικού μας προσώπου και λόγω του ότι μεγαλώνω, κάνω σκέψεις του τύπου “αυτό ήταν;” ”χαρές θα δω μόνο από τα παιδιά μου και αν”; Για να είμαι ειλικρινής, τραγούδι πια μετά από τόσα χρόνια ούτε θέλω να μου αφιερώσει…το μόνο(;) που ζητάω και ρωτάω εδώ είναι που πήγε η αγάπη; Είμαστε ζωντανοί και υγιείς και είναι αυτό αρκετό;

Μέσα στο κουτί

Δεν μπορεί να σου απαντήσει άλλος για το τι είναι αρκετό, αυτό μόνο εσύ πρέπει να το ξέρεις. Αν δεν το ξέρεις, είναι επειδή αποφεύγεις να αποφασίσεις, γιατί αν αποφασίσεις, θα πρέπει να λάβεις θέση, και δεν θέλεις να λάβεις θέση, γιατί μετά από είκοσι χρόνια, είναι πολύ τρομαχτική η αλλαγή, και ακόμα πιο τρομαχτική ίσως η ιδέα ότι «αυτό ήταν». Οπότε, παραμένεις εκεί που είσαι, προσπαθώντας να δικαιολογήσεις, ελπίζοντας ότι όντως είσαι υπερβολική, ότι κάτι τελικά θα αλλάξει.

Όποιον λόγο κι αν είχες για να τον διαλέξεις τότε, έχουν περάσει πολλά χρόνια πια. Έχεις δικαίωμα να αλλάξεις γνώμη, και δεν είναι δυνατόν να μην έχεις αλλάξει και η ίδια. Δεν χρειάζεται να αναρωτιέσαι γιατί τώρα τα βλέπεις διαφορετικά, είναι αδύνατον να μην βλέπεις αλλιώς τα πράγματα στα 47 σου.

Σίγουρα δεν πρέπει να περιμένεις χαρές από τα παιδιά σου – δεν ξέρω καν τι εννοείς, αλλά αυτό, σταμάτα το τώρα που είναι νωρίς. Παιδιά έκανες επειδή ήθελες παιδιά, όχι για να σου δώσουν χαρές στα 47 σου. Αν είσαι δυσαρεστημένη από τη ζωή ΣΟΥ, τα παιδιά σου δεν πρέπει να έχουν καμία ανάμιξη σε αυτό. Αν χαρείς με τις ζωές τους, ωραία, αλλά μην το περιμένεις για να νιώσεις καλύτερα. Και τέλεια να είναι τα παιδιά, έχουν δικαίωμα στα λάθη τους, δεν χρειάζεται να ανησυχούν μήπως αναστατώσουν εσένα.

Στο ερώτημα που πήγε η αγάπη, η απάντηση είναι ότι μετατρέπεται σε κάτι άλλο. Δεν μπορώ να του δώσω εγώ όνομα, μόνο εσύ ξέρεις τι νιώθεις. Αν δεν ξέρεις, και σου φαίνεται πολύ δύσκολο να καταλάβεις, αν νιώσεις έτοιμη να αντιμετωπίσεις τον εαυτό σου, μπορείς να το κάνεις μαζί με έναν ψυχολόγο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

58 points
Upvote Downvote

37
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
18 Θέματα σχολίων
18 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
26 Συντάκτες σχολίων
Miss VanjiexrusaDreamerBetween WorldsGarde_tes_songes Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Αυτό είναι που λέγαμε για το ταίρι που βρίσκεις μικρή και τελικά αποδεικνύεται πως δεν ήταν ο άνθρωπός σου μετά από κάποια χρόνια. Αγαπητή φίλη, αυτό που βλέπω εγώ είναι πως ακόμα παραείσαι υποχωρητική. Αν σου λέει πως θα σου δώσει χρήματα για τη βοήθεια στο σπίτι και δεν τα δίνει, η λύση δεν είναι να σταματήσεις τη βοήθεια, αλλά να φροντίσεις να έχεις πάρει τα 40 ευρώ πριν έρθει η βοήθεια. Αντισεξουαλικό δεν είναι να πεις πως θέλεις καθαρή αναπνοή για να κάνεις σεξ, αντισεξουαλικό είναι να μην έχεις καθαρή αναπνοή γενικά. Οι άνθρωποι βολεύονται. Ο άντρας σου βολεύτηκε,… Διαβάστε περισσότερα »

Κοτόπουλο με μπάμιες
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αυτό ακριβώς.
Δεν την παίρνει στα σοβαρά εν ολίγοις.
Οπότε ή θα συνεχίσει στη μιζέρια της ή θα σπάσει αυγά.Τουλάχιστον να φοβηθεί και να θορυβηθεί ο άλλος.Γιατί όσο πιστεύει ότι απλά θα γκρινιάξει και μετά θα της περνάει,τόσο θα βολεύεται και θα κάνει τα δικά του.

Παπαρουνα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Αυτό ακριβώς (δις) Και είναι καιρός να αλλάξεις τακτική. Από το 40αρι που θα έχεις από πριν. Συγκεκριμένα την ώρα που στο είπε, η λίγο μετά. Επίσης αν δεν έχει πλύνει τα δόντια του, του λες καληνύχτα και γυρνάς την πλάτη χωρίς γκρίνιες. Εσύ να φανταστω.. κάνεις κάθε φορά την σκηνή ” να στο είπα, πόσες φορές θα το πω.. πότε δεν ακούς, βαρέθηκα να το λέω” και μετά ενδίδεις η σε αποκαλεί γκρινιάρα και τελειωσε εκεί η βραδιά; Ε .. δοκίμασε και κάτι διαφορετικό Με λίγα λόγια.. γίνε και εσύ αραχτη… Και απορώ πως δεν το έχεις κάνει ήδη.… Διαβάστε περισσότερα »

Between Worlds
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

*κρεμαστείς (το διορθώνω για τυχόν παρανοήσεις από την γράφουσα)

Επίσης, αν θέλει το αγαπημένο του φαγητό, μπορεί να το μαγειρέψει μόνος του.
Γενικά, μην θεωρείς δεδομένο, ότι αφού εσύ κάνεις υποχωρήσεις, θα κάνει κι αυτός. Αφού βλέπεις ότι δεν κάνει.

Λουλού
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Συμφωνώ με όλα όσα σου απάντησε η Λένα, πολύ διεισδυτική απάντηση. Θέλω μόνο να προσθέσω ότι ένας από τους λόγους που είναι αναποτελεσματικές οι κρούσεις σου, κατά τη γνώμη μου είναι ότι είναι εφ όλης της ύλης. Δηλαδή κάπως μου φαίνεται ότι βάζεις στην ίδια λίστα το ότι δεν σου αφιερώνει τραγούδι με τις δουλειές του σπιτιού. Οι δουλειές του σπιτιού είναι καθημερινότητα είναι η ίδια η ζωή, ο καθένας οφείλει να συμμετέχει πρακτικά και οικονομικά και καλά κάνεις και το απαιτείς. Το να σου αφιερώσει τραγούδι είναι ένας από τους τρόπους να σου δείξει την αγάπη του και μπορεί… Διαβάστε περισσότερα »

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Συμφωνώ, το τραγούδι δεν είναι καν θέμα να φτιάχνει μέσα στο μυαλό της. Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό τρόπο να δείχνει την αγάπη του και αν ψάξει κανείς, μπορεί να εκπλαγεί πολύ ευχάριστα.

Between Worlds
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Νομίζω, αυτό είναι στα γενικά παράπονα. Δεν δείχνει την αγάπη του. Θα μπορούσε να δείξει ότι τη σκέφτεται, αναλαμβάνοντας τις υποχρεώσεις του στο σπίτι. Όχι μόνο δεν το κάνει, αλλά δεν κάνει ούτε μικρά πράγματα να της δείξει ότι τη σκέφτεται.
Θα χωρίσουν και θα νομίζει ότι είναι καπρίτσιο της γράφουσας, ότι είχαν την τέλεια σχέση (αυτός την έχει).

Το φάουλ που βρίσκω από τη γράφουσα, είναι γιατί δεν του δίνει να καταλάβει ότι οι πράξεις μας έχουν συνέπειες. Αν δεν πλύνει τα δόντια, δεν έχει φιλί/σεξ. Δεν γουστάρει έτσι και το έχει πει. Ούτε γκρίνια, ούτε τίποτα.

Ο ήλιος λάμπει για όλους
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καλά και με τα παιδιά μόνη σου το τραβάς το κουπί , είναι σίγουρο. Εξ ου και η επένδυση σε αυτά ή τουλάχιστον έτσι διαβάζεται. Τώρα για το τέλμα, το δικο σου , ναι, φταίει που είσαι υποχωρητική και υπερκαλύπτεις σε τέτοιο βαθμό τις τρύπες που αφήνει παντού , ώστε να μη διαταραχτεί η ιδεατή εικόνα της οικογένειας σας , και αυτονόητα κάποια στιγμή φτάνεις στα όριά σου και ουρλιάζεις από απόγνωση. Και εκει έρχεται ο κύριος και σε λέει γκρινιάρα και υπερβολική . Εκεί που μας χρωστάγανε δηλ , μας πήραν και το βόδι. Σου έχω νέα : Τίποτα… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Με λίγα λόγια και μιλώντας στον εαυτό μου: “Δεν ήσουν καλά και τον έπρηξες. Τα δίκια σου τα έχανες όχι επειδή δεν ήθελε να τα ακούσει αλλά γιατί χάνονταν μέσα στον θόρυβο από στις ομοβροντίες αναγκών και επιθυμιών, στα αστραπόβροντα ή το ατελείωτο ψιλόβροχο. Δεν ήσουν καλά και δεν μπορούσες ούτε εσύ να τον ακούσεις και να τον δεις, γιατί προσπαθούσες ν’ακούσεις και να δεις εσένα αλλά δεν μπορούσες, γιατί δεν ήσουν καλά. Και γι’αυτό ζητούσες να το κάνει εκείνος για σένα, να σε ακούσει και να σε δει. Γιατί εσύ δεν μπορούσες να σε δεις και να σε ακούσεις.… Διαβάστε περισσότερα »

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μια χαρά της το ανέλυσες!

Αννα Μπουμπουλα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αν κατάλαβα καλα εισαι 20 χρονια με τον άντρα σου, κάνετε σουπερ σεξ και θεωρεις πως υπαρχει πρόβλημα γιατι δε πλενει τα δοντια του. Μάλιστα. Το έχεις πει αυτο σε άλλες φιλες σου που ειναι στην ίδια φαση με σενα για να δεις τι φασκελο θα φας? Οπως μεγαλοποιείς αυτο το κουσούρι ετσι πιστευω πως κανεις και για τα υπόλοιπα. Ολο το κειμενο μου έβγαλε μια απίστευτη γκρίνια με αποκορύφωμα το μελο φινάλε “που πηγε η αγαπη”. Γιατι παιζει παιχνίδια και δεν σου αφιερώνει χρονο, γιατι δεν σου αφιερώνει τραγουδια (wtf) . Ο αντρας σου δεν ειναι ο διασκεδαστής σου,… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

“είμαι 47 ετών και είμαι παντρεμένη από τα 27 μου με τον πρώτο μου έρωτα (ετών 49) μετά από οχτώ χρόνια σχέσης εξ΄ αποστάσεως (λόγω των σπουδών μας & στρατού). Πραγματικά ένιωθα πως ζω το παραμύθι.”. Η γυναίκα αυτή ένιωθε ότι ζει το παραμύθι γιατί η κοινωνία έχει μάθει τις γυναίκες ότι το παραμύθι (δηλαδή, το ιδανικό) είναι να παντρευτούν τον πρώτο άντρα που γνώρισαν (δηλαδή, να κάνουν σεξ σε όλη τους τη ζωή μονο με έναν άντρα). Αντίθετα, για τους άντρες η κοινωνία έχει ορίσει ως παραμύθι (δηλαδή, ως ιδανικό) να κάνουν σεξ με όσο περισσότερες γυναίκες μπορούν και… Διαβάστε περισσότερα »

Perilio
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

To the point που λέμε και στα ελληνικά!

Th3 do
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Απο που βγηκε το συμπέρασμά αυτο “H γυναίκα αυτή ένιωθε ότι ζει το παραμύθι γιατί η κοινωνία έχει μάθει τις γυναίκες ότι το παραμύθι (δηλαδή, το ιδανικό) είναι να παντρευτούν τον πρώτο άντρα που γνώρισαν (δηλαδή, να κάνουν σεξ σε όλη τους τη ζωή μονο με έναν άντρα). ” ? Εγω προσωπικά μέχρι τα 27 είχα τόσο έντονη σεξουαλική ζωή που ειλικρινά κουράζομουν μέ τόσα διαφορετικά σώματα και μυρωδιές και μεγεθοι. Και έφτασα στα 28 μου να περιμένω μωρό με τον πρώτο μου παιδικό έρωτα που ήμασταν μαζί στο λύκειο για ενάμιση χρόνο. Οποίος το ακούσει θα πει “μικρή ηλικία… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Th3 do, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων (αντρών και γυναικών) ενστερνίζεται τα κοινωνικά στάτους γιατί αν δεν τα ενστερνιστεί θα περιθωριοποιηθεί κοινωνικά και αυτό δεν το αντέχει. Αν εσύ κάνεις, προς το παρόν τουλάχιστον, αυτό που θεωρείς σωστό για τον εαυτό σου και όχι αυτό που προστάζει η κοινωνία, τότε συγχαρητήρια αλλά είσαι εξαίρεση. Επίσης, η κοινωνία εδώ και χιλιάδες χρόνια υπαγορεύει ότι το σενάριο του “ένα και μοναδικού άντρα – πρίγκηπα” είναι αυτό που πρέπει να ακολουθούν οι γυναίκες και για αυτό θεωρώ ότι η συγκεκριμένη γυναίκα παντρεύτηκε τον πρώτο άντρα που γνώρισε χωρίς να σκεφτεί την πιθανότητα στο… Διαβάστε περισσότερα »

Th3 do
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Το αντιλαμβάνομαι απόλυτα,αυτό που λες και έχεις άπειρα δικιά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις όμως. Η κοπέλα στάθηκα μάλλον σε άλλο πράγμα στο ότι περιθωριοποίηθηκαν οι ανάγκες της και χάθηκε η δυναμική της σχέσης της με τον αντρα της για δικούς τους λόγους,δεν μας αναφέρει κάπου ότι δεν είχε συντρόφους πριν τον άνδρα της.Αλλα και να μην είχε, μπορεί να ήταν ολοκληρωμένη με έναν και μόνο σύντροφό σε όλη της την ζωή και να είναι ευχαριστημένη με αυτό,μας λέει όμως για άλλο της πρόβλημα (την κούραση τής,το θέμα υγιεινή του και την αμέλεια του ως προς τις δουλειές που του αναλογούν).

no-no
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Πάντως 8 χρόνια ήταν μαζί με αυτόν εξ’αποστάσεως πριν το γάμο, από ότι λέει.

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

To ότι η κοπέλα πρέπει να είναι παρθένα πριν παντρευτεί κι ο άντρας απαραιτήτως έμπειρος (με την έννοια των διαφορετικών ερωτικών παρτνέρ) είναι στερεότυπο που έχει παρέλθει ήδη από τη δεκαετία του ’50-’60. Εκτός αν ομιλούμε για το Κολοκοτρωνίτσι! Επίσης, μιλώντας επακριβώς, είναι λίγο αυθαίρετο το συμπέρασμα ότι ήταν ο πρώτος άντρας που γνώρισε η συγκεκριμένη. Συγκεκριμένα λέει “ο πρώτος μου έρωτας” (μπορεί δηλαδή να υπήρξαν άλλος/οι που δεν τους ερωτεύτηκε πιο πριν. Μένει να μας το προσδιορίσει). Το πρόβλημα της συγκεκριμένης όμως ΔΕΝ είναι η φεμινιστική προβολή “άδικη πατριαρχία που κρίνεις ανόμοια την σεξουαλική εμπειρία”. Μια χαρά θέμα είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Ο ήλιος λάμπει για όλους
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σεξ υπαρχει καθε δυο εβδομαδες κατα μεσο ορο, λεει, οχι δυο φορες την εβδομαδα.

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ουπς, λάθος μου. Ημι-προβολή! Βιάστηκα.
Πάντως ανά 15μερο δεν είναι στο φάσμα του τραγικού, καλά ξηγιούνται άμα είναι σούπερ!

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Και από πού βγήκε το συμπέρασμα ότι ζει το παραμύθι επειδή παντρεύτηκε τον πρώτο της; Που δεν ξέρουμε καν αν ήταν; Και τι σχέση έχουν όλα αυτά με τα προβλήματα αυτής της γυναίκας στο σήμερα; Καμια!

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Mitsi, αν η κοινωνία δεν είχε γαλουχήσει τις γυναίκες ότι είναι το “ιδανικό, ρομαντικό παραμύθι” το να παντρεύεσαι τον πρώτο σου, μπορεί η γυναίκα αυτή πριν παντρευτεί τον συγκεκριμένο άντρα να το είχε σκεφτεί πολύ καλύτερα, να είχε δει ότι δεν ταιριάζουν, να μην τον είχε παντρευτεί, και να είχε επιλέξει έναν άντρα με τον οποίο δεν θα είχε τώρα αυτά τα προβλήματα. Γι αυτό ίσως η ρομαντική άποψη που είχε τα πρώτα χρόνια ότι “ζει το παραμύθι” να την οδήγησε στο να βρίσκεται τώρα σε έναν γάμο με προβλήματα. Το παραπάνω είναι ένα υποθετικό σενάριο, όμως σίγουρα το να… Διαβάστε περισσότερα »

Amat Eur
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μπήκα να γράψω το ίδιο Φωτεινή. Και για να απαντήσω και στην Κάραβαν, ναι δεν ζούμε στο ’50, αλλά νουθετούμαστε και πάλι με πατριαρχικές ιδέες. “Η γυναίκα μας λέει ότι ήταν υπερευχαριστημένη επειδή κατ’ευθείαν γνώρισε έναν άνθρωπο που μίλησε στην ψυχή της.” Θα μπορούσαμε να το αντικρούσουμε αυτό λέγοντας ότι αν όντως δεν είχε (και στο μυαλό της ερωτώσας συγκεκριμένα) καμία αυταξία το να παντρευτείς τον πρώτο σου, ίσως να ήταν πιο επιφυλακτική στο να δεσμευθεί τόσο σοβαρά χωρίς (καμία απ’ ότι καταλαβαίνω – σίγουρα όχι κάποια σημαντική) προηγούμενη εμπειρία σχέσεων. Εννοώ γιατί ο ενθουσιασμός που πέτυχε “διάνα” με την… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Ρε φωτεινή πως βγάζεις αυτό το συμπέρασμα για τη συγκεκριμένη γυναίκα; Από πού και ως που; Ας λίγο το τι συμβαίνει συνήθως και δες ότι βγάζεις ένα συμπέρασμα χωρίς να υπάρχει πουθενά στο κείμενο κάτι που να το δικαιολογεί.

Perilio
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καιρός να βγεις από το κουτί που έχεις βάλει ηθελημένα τον εαυτό σου!Δεν μπορώ να ακούω μια σύγχρονη γυναίκα,στην ηλικία μου,που έχει καταφέρει αρκετά πράγματα,να φέρεται σαν γιαγιά 85 χρονών και να μιλάει για “χαρές”μόνο από τα παιδιά της.Με το να κάθεσαι αγκιστρωμένη στην comfort zone σου δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι ουσιαστικά.Αλήθεια,φίλες,παρέες δικές σου έχεις;Ενδιαφέροντα,χρόνο αποκλειστικά για σένα;Η σχέση σου με τον άντρα σου θέλει σίγουρα πολλή δουλειά για να μπορέσει να είναι πραγματικά λειτουργική και όχι μόνο για το θεαθήναι και για τα παιδιά(οι γνωστές δικαιολογίες).Έχεις βάλει στο περιθώριο εντελώς εσένα την ίδια,αγκομαχώντας καθημερινά για τις ανάγκες των… Διαβάστε περισσότερα »

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Το φαινόμενο λέγεται Μαίρη Παναγιωταρά φίλη.
Ακουσε το “Η μέρα μιας Μαίρης” , δες τη ζωή της, δώσε συμβουλές στη Μαίρη, και μετά εφάρμοσέ τες σε εσένα.

Karlee
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Εννοειται θες ψυχολογο, αλλιως δε θα την παλεψεις! Εσυ τον λες χαλαρο, εγω αναξιοπιστο. Οσο για τις αφιερωσεις, το λες και κολληματακι. Κρατα το σημαντικο. Οτι δε σεβεται οτι ξαπλωνει διπλα σ εναν ανθρωπο και δεν τηρει τη στοιχειωδη υγιεινη. Και φτανεις να αναρωτιεσαι αν εισαι υπερβολικη. Οχι δεν εισαι, αλλα πρεπει να βρεις τη δυναμη να υποστηριξεις τον εαυτο σου και τα θελω σου.

άχθος αρουράκι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ο καθένας μας είναι ελεύθερος να έχει τις θεωρίες του, αλλά ένα ζευγάρι αποτελείται από δύο άτομα και εσύ θεωρείς, δικαίως κατ’ εμέ, ότι υπάρχει πρόβλημα. Αυτό είναι αρκετό για να κινητοποιηθείτε κ να δείτε πως θα το λύσετε. Είναι έλλειψη σεβασμού να το αγνοεί απλά γιατί αυτός είναι βολεμένος. Από εκεί και πέρα, η καθημερινότητα είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχουμε. Οι διακοπές, τα ταξίδια, οι χαρές και οι λύπες είναι απλά διαλείμματα. Δεν μπορούμε να αγνοούμε το κάθε μέρα. Απλά, έχε στο μυαλό σου ότι ακόμη και μέσα στις υποχρεώσεις με παιδιά, δουλειά, σπίτι και σύντροφο, χρειαζόμαστε… Διαβάστε περισσότερα »