in

Αγαπητή «Α, μπα»: Η κόρη μου έχει ως πρότυπο την Kylie Jenner

Παίρνει κιλά για να κάνει καμπύλες

Παίρνει κιλά για να κάνει καμπύλες ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

kalea morgan d6CW 5PCMqo unsplash

Αγαπητή α, μπα και σχολιαστες γεια σας : ) !! Ήρθε η ώρα να σας στείλω και εγώ την δική μου ιστορία, είμαι 43χρονων και έχω μια κόρη 17 ετών . Η κόρη μου έχει ως πρότυπο την Κάιλι Τζενερ. Θέλει να της μοιάσει, και βλέπω πως είδη αρχίζει. Εδώ να πω πως δεν έχω πρόβλημα με τι θέλει να ασχοληθεί η κόρη μου ας γίνει αυτό που την κάνει χαρούμενη infuencer Θέλει να γίνει; ας γίνει. Όμως δεν θέλω να βλέπω την κόρη μου να έχει πρόβλημα με τα σπυράκια της ,την μύτη της, το σώμα της, τα μαλλιά της με τα πάντα πάνω της. Έχει πάρει αρκετά κιλά για να κάνει καμπύλες όμως δεν καταλαβαίνει πως οι γλουτοι και το στήθος της Jenner είναι ψεύτικα και εκείνη είναι απλώς λεπτή και απλά έχει σιλικόνη , για αυτό συνεχίζει να παίρνει κιλά και αυτό με φοβίζει γιατί όταν ήταν μικρή είχα άσθμα . Έχει πλέον μακρυά μαλλιά και νύχια ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν βάφετε γιατί έχει σπυράκια αλλά θέλει να αγοράσει ψεύτικες βλεφαρίδες. Κάθε φορά που της μιλάω η απάντηση της είναι ”όλες οι διάσημες κοπέλες στην ηλικία μου τικτοκερ (κάπως έτσι το είπε) έχουν αυτό το σώμα . Επειδή η αλλαγή στο σώμα τς είναι μεγάλη πλέον απέκτησε ραγάδες και αυτό την κάνει να νιώθει άσχημα ”γιατί οι άλλες δεν εχουν” Τις έχω δείξει άπειρες φορές σελίδες που δείχνουν πως είναι διάσημες πραγματικά και όχι στις επεξεργασμένες φωτογραφίες όμως κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Η μικρή μου έχει λεπτά χείλη και με φοβίζει ότι η Jenner έκανε Την πρώτη δουλειά στα χείλη της στα 16 . Έψαξα στο Instagram αυτό που μου είπε με το ότι όλες έχουν αυτό το σώμα και πραγματικά πολλά κορίτσια θέλουν αποκτήσουν χείλη, σώμα, μαλλιά σαν και εκείνη ,να φανταστείς μπήκα σε πολλούς διαφορετικούς λογαριασμούς και αν μου έδειχνε τις φωτογραφίες δέκα κοριτσιών θα σου έλεγα είναι μια η κοπέλα όλες ίδιες και φοβάμαι ότι αυτό κρύβει ένα μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα. Τρέσες, χειλη ,τεράστιες βλεφαρίδες, σώμα με τεράστια οπίσθια ,λεπτή κοιλιά αν αυτά είναι που κάνουν την κόρη μου να νιώθει καλά να το αφήσω; ή τρέχοντας στον ψυχολόγο? Δεν ξέρω τι να κάνω
-Μαμά σε απόγνωση

 

Είναι οκ να θέλει να νιώθει και να δείχνει όμορφη, δεν είναι οκ να νιώθει μόνιμα ανεπαρκής προσπαθώντας να φτάσει ανεφάρμοστα πρότυπα. Ναι, ψυχολόγος, και πρώτα εσύ, για να μην αυτοσχεδιάσεις και να ξέρεις πώς να καθοδηγήσεις την κόρη σου.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

34 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Μανδάμ Φρου Φρου
Μανδάμ Φρου Φρου
3 χρόνια πριν

Τί μόδα, αγάπη μου, Κιμ Καρντασιαν μόδα;
Κεραβίκυ Καγιά, 2018

loglady
loglady
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μανδάμ Φρου Φρου

2 σεζόν αργότερα: “Ο νικητής ή η νικήτρια του φετινού GNTM θα κερδίσει συμβόλαιο για τρία χρόνια με το πρακτορείο Elite ΤΗΣ ΚΕΝΤΑΛ ΤΖΕΝΝΕΡ!!!!”

… Κάπως έτσι καταλαβαίνουμε ότι το ζόρι που τραβάει η Καγιά με τις Καρντάσιαν είναι ότι δεν είναι ψηλόλιγνες.

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  loglady

Α εγώ αυτό είχα καταλάβει ότι εννοεί, ότι το στυλ τους εμφανισιακά, δεν είναι αποδεκτό στον Κόσμο της Μόδας. Η Βίκυ μας θέλει να είναι επίκαιρη και αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν επιμένει ότι η μόδα θέλει ψιλόλιγνα, στεγνά όπως λέει, σώματα. Λέει και ξαναλέει πόσο έχει αποδεχτεί την ηλικία της αλλά μη αποδεχόμενη την αλλαγή στον Κόσμο και στον Κόσμο της Μόδας, δε δείχνει να έχει αποδεχτεί ότι μπορεί και να μην είναι πρωταγωνίστρια σ’αυτόν, όπως κάποτε. Αναρωτιέμαι πώς κάνει υπομονή μαζί της ο Μπράτης, που έλεγε τόσο ωραία ότι τα ρούχα του είναι φτιαγμένα για να… Διαβάστε περισσότερα »

Anna
Anna
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  loglady

Δεν πρέπει να είναι εύκολο να αποδεχτείς ότι δεν αρκεί σ΄αυτή τη ζωή να είσαι αδύνατη τώρα που το σκέφτομαι.
Ακυρώνονται τόσα χρόνια στέρησης και πρωινής γυμναστικής 🙄

Εντελβάις
Εντελβάις
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μανδάμ Φρου Φρου

comment image

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
3 χρόνια πριν

Κι εγώ θα ήθελα να είμαι σαν τις κοπέλες στο instagram και ας ειμαι 38 χρονων μουλάρα! Η διαφορά είναι ότι γνωρίζω – είτε λόγω εμπειρίας ηλικιακής είτε χαρη στην ενημερωση- ποιες είναι οι επιπτώσεις των επεμβάσεων που κάνουν οι κοπέλες αυτές. Το να βάλει τρέσες και ψεύτικες βλεφαρίδες ένα κορίτσι 17 χρονών δεν το θεωρώ και τόσο τρομερό. Φαντάζομαι ότι αν κάνει καλή διαχείριση στο χαρτζιλίκι της θα μπορέσει κάποια στιγμή να το κάνει και όχι αν υποκύψει κάποιος ενήλικας στις πιέσεις της και τα πληρώσει. Για τις πιο μόνιμες επεμβάσεις μπορείτε να πάτε μαζί σε κάποιον ειδικό ή… Διαβάστε περισσότερα »

Εντελβάις
Εντελβάις
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

Εν τω μεταξύ αυτές οι instagrammers θα έπρεπε να θέλουν να γίνουν Φούστα όχι η Φούστα σαν αυτές. 😊

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

αχαχαχ Εντελβάις!!! Μπορείτε να γίνετε και εσείς Φούστα αν το επιθυμείτε: είναι εύκολο και ανέξοδο!

Μοναχική ψυχή
Μοναχική ψυχή
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

Η Κάιλι Τζένερ δεν αποτελεί ακριβώς πρότυπο ομορφιάς με τόση πλαστικούρα επάνω της. Ηταν ένα πολύ όμορφο και χαριτωμένο κοριτσάκι και πλέον δεν αναγνωρίζεται απο τις τόσες επεμβάσεις. Απορώ γιατί να αποτελούν πρότυπα οι Καρντασιανς και δεν αναφερομαι μόνο στο κομμάτι της εμφάνισης

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μοναχική ψυχή

Λες κι εμείς όταν είμασταν μικρά είχαμε πρότυπο τη Μαρί Κιουρί. Εγώ με Κέλυ και Μπρέντα μεγάλωσα, τι να λεμε τώρα. Το θέμα είναι ότι ο παραμορφωτικός καθρέφτης των σόσιαλ είναι πολύ πιο διαδεδομενος.

Μοναχική ψυχή
Μοναχική ψυχή
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

Εγώ μεγάλωσα με Χάνα Μοντάνα,Πάττυ,Σελίνα Γκόμεζ και Ντεμπι Ράιαν♥️ Ωραίες εποχές

Th3 do
Th3 do
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μοναχική ψυχή

Εγώ απορώ Γτ δεν έρχονται στην δικιά μου οικογένεια να μας κινηματογράφουν όλη μέρα,να δουν ψωμί οι τηλεθεατές,να γίνω και εγώ μετά μια καρντασιανς ρε παιδάκι μου.

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μοναχική ψυχή

Γιατί προβάλλονται εννοείς; Επειδή έχουν τα χρηματα που τους εξασφαλίζουν να την προβολή. Γιατί πασάρονται ως τρεντ; Για να ξοδεύουν χρήματα τα κορίτσια, αγοράζοντας ό,τι προϊόντα πουλάνε και ό,τι τρόπο ζωής “πουλάνε”.
Αποτελούν πρότυπα γιατί μπορούν να προβάλλονται ως σπουδαίες χωρίς να είναι, έχοντας τη δύναμη (και την υποστήριξη) να υπερισχύουν εκείνων που προβάλλουν το πόσο λάθος πρότυπα αποτελούν.

dune
dune
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μοναχική ψυχή

Πραγματικα ηταν σαν κουκλιτσα πριν, πολυ ομορφη.

αμύριστο λουλούδι
αμύριστο λουλούδι
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

εγώ που τα χω ήδη τα κιλά, μήπως μοιάζω στην Κάιλι και δεν το ξέρω;

Maninanina
Maninanina
3 χρόνια πριν

Σίγουρα είναι οκ να θέλει να είναι όμορφη, σίγουρα κυρίως οι έφηβοι επηρεάζονται από «πρωτυπα» της εποχής, όμως όοοολα αυτά μαζί είναι έλλειψη αποδοχής του εαυτού. Και νομίζω πηγάζουν από έλλειψη υγειούς αυτοεκτίμησης και έλλειμα αίσθησης αποδοχής. Στον ψυχολόγο η κόρη να τα ανακτήσει αλλά και εσυ , όχι μόνο για να ξέρεις πως να το αντιμετωπίσεις, αλλά και για να καταλάβεις γιατί δε της το πρόσφερες ως τώρα.

μαύρο πρόβατο
μαύρο πρόβατο
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maninanina

@Maninanina, συμφωνώ γενικά αν και νομίζω ότι είσαι λίγο αυστηρή με τη μητέρα. Οι σημερινές συνθήκες του ινφλουένσινγκ και των τέλειων ψηφιακών εικόνων είναι ιδιαίτερα δύσκολες στο να μπορέσουν να κορίτσια να αποκτήσουν μια υγιή αυτοεικόνα. Και φυσικά δηλώνει όλο αυτό έλλειψη αποδοχής του εαυτού, αλλά το κορίτσι είναι 17 (θυμόμαστε την εφηβεία;).

Εντελβάις
Εντελβάις
3 χρόνια πριν

Με στέλνετε πάλι στο google να δω ποια είναι αυτή. Θλίψη μόνο, τι άθλια πρότυπα προάγουν τα social media στην πιο ευάλωτη ηλικιακή ομάδα, τους εφήβους. Τα σπυράκια οκ καταλαβαίνω να την ενοχλούν, αλλά να θέλει να γίνει καρικατούρα αυτό είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα και δυστυχώς ολοένα και συχνότερο.

Alethiometer
Alethiometer
3 χρόνια πριν

Δεν θα είναι καθόλου βοηθητικό το σχόλιό μου αλλά διαβάζοντας το γράμμα ένιωσα μια ανακούφιση που δεν έχω παιδιά και μια επιβεβαίωση ότι σωστά δεν ήθελα (είμαι mission impossible τύπος, αλλά εδώ μιλάμε για άλλου level πίστα και εικάζω ότι δε θα είναι καν η δυσκολότερη περίπτωση). Γκούγκλισα για να δω ποια είναι η Κάιλι Τζένερ κι αν ερχόταν η κόρη μου να μου πει ότι θέλει να γίνει σαν κι αυτήν θα είχα πάρει τους κάμπους και θα τραγουδούσα δημοτικά τραγούδια. Τι έχει πάει τόσο λάθος εδώ; Τι; Ενδιαφέροντα δεν έχει το παιδί; Σπορ, μουσική, παρκούρ, πατίνια, χορό, ξέρω… Διαβάστε περισσότερα »

Cycling in the rain
Cycling in the rain
3 χρόνια πριν

Έχεις συζητήσει μαζί της γιατι η Κάιλι Τζένερ; Είναι επειδή της αρέσει ο σωματότυπος και το προφίλ της; Η είναι κάτι άλλο; Είναι μόνο η εμφάνιση που την εμπνέει;
Εγώ στη θέση σου θα την έπαιρνα και θα πήγαινα σε σοβαρή διαιτολόγο/διατροφολόγο (θα προτιμούσα γυναίκα), να της εξηγήσει βάση του σωματότυπου τι είναι εφικτό και τι όχι.

Μπισκότο με σοκολάτα
Μπισκότο με σοκολάτα
3 χρόνια πριν

Κοίταξε, αν θέλει να βάλει τρεσες, βλεφαρίδες και μακριά νύχια γιατί επηρεάζεται από τη μόδα και το ινσταγκραμ δεν το θεωρώ τόσο τραγικό. Ωστόσο το ότι τρώει προκειμένου να πάρει κιλά για να μοιάσει σε κάποιον άλλον είναι επικίνδυνο, ίσως έχει μια διαστρεβλωμένη εικόνα της εμφάνισης της. Είναι ανησυχητικό να θέλει τόσο πολύ να αλλαξει το σώμα της και μπορεί να της δημιουργήσει πρόβλημα γιατί τις τρεσες, τα νύχια, τα ρούχα τα ξεφορτωνεσαι, με το σώμα σου όμως είναι διαφορετικά. Δεν το λέω από άποψη εμφάνισης. Αν ελεγε ότι θέλει να έχει παραπάνω κιλά γιατί θα αισθάνεται πιο όμορφα θα… Διαβάστε περισσότερα »

este
este
3 χρόνια πριν

Αρχικά θα πω πως ως μαμά τρέμω την εφηβεία (κρατάει μέχρι τα 17 η εφηβεία, έτσι δεν είναι;). Κυρίως γιατί θυμάμαι την δική μου 😁. Νομίζω η κόρη σου προσπαθεί να μάθει ποια είναι. Η δική σου δουλειά, ακόμα και σ’ αυτή την ηλικία είναι να την γεμίσεις με αυτοπεποίθηση και να την βοηθήσεις πάντα να προσπαθεί να γίνεται το καλύτερο που μπορεί. Το να μιμείται την οποιαδήποτε στάρ, και άρα να θέλει να γίνει κάποια άλλη δεν βοηθάει προς αυτήν την κατεύθυνση, επίσης δεν είναι ιδιαίτερα εφικτός στόχος. Όμως νομίζω οτι πολλά παιδιά νιώθουν έτσι, ότι δηλαδή αν ήταν… Διαβάστε περισσότερα »

bella ciao
bella ciao
3 χρόνια πριν

Ας γίνει influencer λεει. Λες και είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο!

Μοναχική ψυχή
Μοναχική ψυχή
3 χρόνια πριν

Τα 17 είναι μια ευαίσθητη ηλικία. Παρατηρούμε πως αλλάζει το σώμα μας και εκεί αρχίζουν και οι ανασφάλειες. Ζούμε σε μια εποχή που βομβαρδιζόμαστε καθημερινά στα social media,στην τηλεόραση και τα περιοδικά,από εικόνες που φαινομενικά είναι τέλειες. Τα πρότυπα αλλάζουν. Κάποτε πχ ήταν πρότυπο η Britney Spears ενώ σήμερα είναι οι Καρντασενες(ετσι τις αποκαλώ εγώ). Μια ματιά να ρίξει κάποιος στο Instagram θα δει κοπέλες να ποζάρουν πανομοιότυπα,να φοράνε το ίδιο βαρύ μακιγιαζ και να διαφημίζονται ως Influencers η Instagrammers. Ενας ψυχολόγος σίγουρα θα βοηθούσε