in

Αγαπητή «Α, μπα»: Θέλω να τρώω πίτσα με τα χέρια

Αγχώνομαι μήπως ο φίλος μου με θεωρεί χωριάτα

Ο φίλος μου πήγε σε σχολή μαγειρικής και παρόλο που δεν την τελείωσε και δεν ασχολήθηκε ποτε επαγγελματικά, έχει πάρα πολύ μεράκι για το φαγητό και του αρέσει πάρα πολύ και να μαγειρεύει και να τρώει καλά. Όμως αυτό τον κάνει πολύ σνομπ σε θέματα φαγητού και με πειράζει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2a0766e29b3525ecf928341ba3d33891

Ο φίλος μου πήγε σε σχολή μαγειρικής και παρόλο που δεν την τελείωσε και δεν ασχολήθηκε ποτε επαγγελματικα, έχει πάρα πολύ μεράκι για το φαγητό και του αρέσει πάρα πολύ και να μαγειρεύει και να τρώει καλά. Όμως αυτό τον κάνει πολύ σνομπ σε θέματα φαγητού και με πειράζει και μενα τις λίγες φορές που μαγειρεύω (που προσπαθώ δηλαδή κάτι γιατί έτσι κι αλλιώς δεν μαγείρευα ποτέ πέρα από τα βασικα) αλλά εντελώς παιχνιδιαρικα και στην πλακα , αλλά και όταν βγαίνουμε έξω να φάμε. Θέλει να μου δείξει πως να “τρώω σωστα” , δηλαδή με τα διάφορα μαχαιροπιρουνα και ποιο κρασί πάει με τι και τετοια. Αυτός στο μεταξυ σε όλη την υπόλοιπη ζωή του δεν ειναι καθόλου κυριλε, πηγαίνει πχ σε καλά εστιατόρια με τζιν. Εμένα όμως όλος αυτός ο σνομπισμος με κάνει λίγο να αγχωνομαι μήπως με θεωρεί “χωριατα”.

ΥΓ. Αλήθεια δεν περίμενα όταν τον γνώρισα σε ελεύθερο καμπινγκ σε εντελως χαλαρη φαση ότι θα είχε τέτοια πλευρα και θα έτρωγε με τριων ειδων πιρουνια Τι με συμβουλεύεις;Θέλω να τρώω πίτσα με τα χερια,

 

Η απάντηση εξαρτάται από αν σε θεωρεί χωριάτα, ή αν εσύ νομίζεις ότι σε θεωρεί χωριάτα. Αν το νομίζεις χωρίς να ισχύει, τον θεωρείς σνομπ και καταπιέζεσαι, αν ισχύει, είναι σνομπ και σε καταπιέζει. Αν δεν ισχύει, είναι ευκαιρία να μάθεις πράγματα που δεν ξέρεις – δεν είναι κακό να ξέρεις να τρως με τα σωστά μαχαιροπήρουνα και να ξέρεις ποιο κρασί πάει με ποιο, γιατί τόση αντίσταση; Άλλοι πληρώνουν για να τα μάθουν αυτά, κι εσύ έχεις έναν ειδικό που είναι πρόθυμος να σε διδάξει. Αν πάλι ισχύει ότι σε θεωρεί χωριάτα, χρησιμοποιεί αυτές τις γνώσεις για να σου υπενθυμίσει τη θέση σου.

 

Για να καταλάβεις τι ισχύει από τα δύο πρέπει να σταματήσεις την αντίσταση και να αφεθείς, να δεις τι μπορείς να κερδίσεις σε γνώση. Σταμάτα να στυλώνεις τόσο τα πόδια, και οι γκουρμέδες την πίτσα με τα χέρια την τρώνε. Όταν αντιστέκεσαι σε αυτά που του αρέσουν είναι σα να μην τον αποδέχεσαι. Αυτός είναι. Όχι αυτός που γνώρισες στο ελεύθερο κάμπινγκ. Η έκπληξη για μένα είναι ευχάριστη, γιατί δεν ανήκει σε προκάτ χαρακτήρα ελεύθερου κάμπινγκ, έχει κι άλλες διαστάσεις. Μην επιμένεις άλλο σε αυτό που νόμιζες ότι είναι, μάθε ποιος είναι στην πραγματικότητα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

23 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
tomato soup
tomato soup
5 χρόνια πριν

Εγω αν ήμουν στην θέση σου θα του μιλούσα. Ειναι πολύ ωραίο να μαθαίνεις καινούργια πράγματα και να μπορεις να εισαι ανοιχτός σε αυτά. Καμια φορά όμως δεν θέλεις να μάθεις τίποτα, θέλεις απλά να φας την πίτσα σου με το χέρι, χαλαρά στον καναπέ.

Eva A.
Eva A.
5 χρόνια πριν

Γέλασα και μόνο με τον τίτλο! Είναι η αιώνια “διαμάχη” μεταξύ εμού και του συζύγου, από την αρχή της σχέσης μας. Είμαι της σχολής (και έτσι έμαθα): μαχαιροπίρουνο σε επίσημες εμφανίσεις, αλλά στο φιλικό, στη χαλαρή ταβέρνα και στο σπίτι, όπως νιώθω άνετα, δλδ ενίοτε, σε φαγητά όπως σουβλάκι και πίτσα, με το χεράκι. Καταλαβαίνεις τι έπαθα όταν τον είδα για πρώτη φορά να τρώει το τοστάκι που του έφτιαξα με μαχαιροπίρουνο! Και όταν μου είπε δε, ότι ο πατέρας τους τους έβαζε βιβλία κάτω από τις μασχάλες για να μάθουν τη σωστή στάση στο τραπέζι ήταν η πρώτη φορά… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Eva A.

Πάνω που ήμουν έτοιμη να ξεκινήσω δίαιτα με διατροφολόγο, σ’ευχαριστώ γι’αυτό το σχόλιο!
Από σήμερα κιόλας θα τρώω με βιβλία στις μασχάλες και μαχαιροπίρουνο. Ήδη μου κόπηκε η όρεξη.

Μια μέρα είχαμε γεμιστά. Πεινούσα πολύ, ήταν και τα γεμιστά θεσπέσια, της αδερφής, έτρωγα όπως έπρεπε, σαν να μην υπήρχε αύριο, σαν να ήταν το τελευταίο μου γεύμα. Οπότε λέω στην αδερφή, αχ αν με καλέσουν ποτέ για φαγητό και έχουν γεμιστά, θα ξεφτιλιστώ εντελώς. Και μου απάντησε (καρδούλες) μην αγχώνεσαι καλέ, άνθρωπος που θα σε καλέσει και θα σου κάνει γεμιστά, είναι καλός άνθρωπος, δε θα σε κακολογίσει.

Eva A.
Eva A.
5 χρόνια πριν

Αγαπητή πόντια ιντερνάσιοναλ και υπόλοιπες φίλες, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, αντιλαμβάνομαι αυτό το “χούι” του -επίσης Πόντιου- συζύγου όχι ως διάθεση επίδειξης όπως γράφουν φίλες μας σε σχόλια, αλλά, βλέποντας ότι το κάνει επειδή το νιώθει, ως κατά κάποιο τρόπο “ψυχαναγκασμό” που του έχουν εμφυσήσει. Και… για να λέμε την αλήθεια, δεν είναι και η χειρότερη συνήθεια να έχεις τρόπους στο τραπέζι 😀 Απλά μερικές φορές θες να αισθάνεσαι και πιο άνετος βρε αδερφέ. Επειδή λοιπόν κι εγώ έχω ίσως 200 άλλους ψυχαναγκασμούς (εντάξει, λίγο υπερβολή), που πρέπει να ζει με αυτούς και που ίσως να… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Eva A.

Καλή μου Eva, είναι νομίζω ολοφάνερη η διαφορά του συζύγου σου με τον φίλο της ερώτησης. Εκτιμώ τους καλούς τρόπους και όσους ανθρώπους έχουν διάθεση να δείξουν σε άλλους πώς ν’αποκτήσουν καλύτερους τρόπους. Και αναγνωρίζω ότι είναι κάτι πολύ δύσκολο να καταφέρεις χωρίς να αισθανθεί ο άλλος, ως ενήλικας που είναι, ότι δεν τον υποτιμάς. Έκανα εικόνα ένα παιδί να τρώει με βιβλία στις μασχάλες όμως και ταράχτηκα. Θα ήθελα το παιδί μου να μπορεί να ευχαριστηθεί λαδωμένα πιτόγυρα με τους φίλους του και σφυρίδα με τον Κάρολο με την ίδια άνεση, επικεντρωμένος σε αυτό που συμβαίνει κατά τη διάρκεια… Διαβάστε περισσότερα »

selina
selina
5 χρόνια πριν

Εμένα ένας πρώην μου το έκανε αυτό από την ψωνάρα του, για να δείξει οτι ναι δεν τελείωσα την σχολή αλλά είμαι εκλεπτυσμένος και ξέρω πολλά..είχε γενικότερα αυτον τον αέρα του ξερόλα και οτι είναι ανώτερος πολύ εκνευριστικό

Madeline Ashton
Madeline Ashton
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  selina

Πιθανότατα θα το είχε ξεπεράσει αν την είχε τελειώσει

dolores.p
dolores.p
5 χρόνια πριν

ναι,ωραίο είναι να μαθαίνουμε καινούρια πράγματα αλλά να μην καταπιεζόμαστε κιόλας,,,,μήπως να του δείξεις με όμορφο τρόπο οτι θες αυτή τη χαλαρότητα την ώρα του φαγητού?

Mary Jane Lollipol
Mary Jane Lollipol
5 χρόνια πριν

Ο φίλος σου έχει πολύτιμες γνώσεις. Αν τον ακούσεις θα δοκιμάσεις νέες γευστικές συγκινήσεις!
Πάντως επειδή αυτό με το κρασί το κάνω κι εγώ στον φίλο μου (και ναι είμαι λιγουλααακι σνομπ), χαλάρωσε και απόλαυσέ το. Δεν το κάνει απαραίτητα για να σε μειώσει. Αν βέβαια σε ενοχλεί όλο αυτό, κάνε μια συζήτηση μαζί του και αναλόγως πράττεις.

Οχεντρα
Οχεντρα
5 χρόνια πριν

Αγαπητή μου φίλη όπως πολύ ωραία λεει η λενα αν ο σύντροφός σου δεν κρύβει κάποια υποτιμητική συμπεριφορά απέναντι σου εκμεταλλεύσου την δυνατότητα που σου δύναται. Ειμαι σε μια παρόμοια κατάσταση όπου αγαπω τις πίτες την φέτα και τον τραχανά και ο σύντροφός μου ερχόμενος απο την Ασία θέλησε να φέρει τις φαγητικες του συνήθειες στην Αθήνα (ειναι Έλληνας) στην αρχή εκνευρίζομουν που δεν εξιψωνε την φέτα όπως εγώ αλλά με τον καιρό βρήκαμε ισορροπίες και τωρα απολαμβάνω Ταϋλάνδεζικο και κινέζικο στο σπιτι και δοκιμάζω εξωτικά φρούτα ως μέρος της καθημερινής μου διατροφής όπως τα ραμπουταν. Έμαθα πως να πινω… Διαβάστε περισσότερα »

rudi
rudi
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Οχεντρα

Φαγητική εμπειρια??

idril
idril
5 χρόνια πριν

Μου ήρθε αυτό κατευθείαν στο μυαλό με την ερώτηση. Και μετά διάβασα την απάντηση και… ρίγη… καταλαβαίνετε.
youtube.com/watch?v=Td13HMUc0N8

Πολλά χαμόγελα ολούθε.

ΛιλούκοΝαυαρχούκο
ΛιλούκοΝαυαρχούκο
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  idril

Εγώ πάλι είδα τον υπότιτλο και σκέφτηκα:
“Τί έγινε Κωστάκη; Σε γουστάρει η χωριάτισσα;”
youtu.be/WXC2jYEBAWs
😘

Κοντράριος
Κοντράριος
5 χρόνια πριν

Θυμάμαι πάντως, όταν έβλεπα Ramsay τότε που ήταν στη μόδα, ότι έβγαζε αφρούς όταν έβλεπε να τρώνε την πίτσα με το χέρι, δεν ξέρω αν το έκανε στ’ αλήθεια ή ως μέρος της περσόνας του. Κυκλοφορεί ένα βίντεο στο Youtube που την έλεγε στη Σοφία Βεργκάρα, αλλά το είχε πει και στις εκπομπές του.
Μήπως η κοπέλα το αναφέρει επειδή όντως της είπε ο bf να την τρώει με μαχαιροπίρουνο;

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
5 χρόνια πριν

Εμένα μου φαίνεται εντελώς καταπιεστικός και με τεράστια ανάγκη για αναγνώριση. “αλλά εντελώς παιχνιδιαρικα και στην πλακα , αλλά και όταν βγαίνουμε έξω να φάμε. Θέλει να μου δείξει πως να «τρώω σωστα»” Θέλει να σου δείξει πώς θέλει να τρως, γιατί εκείνος έχει μεράκι το φαγητό και τη μαγειρική. Αν το είχες κι εσύ τόσο μεράκι, θα ένιωθες συγκλονισμένη με την απίθανη τύχη να γνωρίσεις σε ελεύθερο κάμπινγκ άνθρωπο που, αν ερχόταν απρόσκλητη η Ελισάβετ, θα σε έβγαζε ασπροπρόσωπη. Εκείνος έχει μεράκι και όλα στον υπερθετικό, αλλά τη σχολή δεν την τελείωσε. Οπότε το μεράκι του να ασχολείται με… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
5 χρόνια πριν

όχι Μίστερ, Μεσιέ!
φτου. ένα έντιτ ρε παιδιά για εμάς τους αδιόρθωτους βιαστικούς.

Τσουμπλέκια
Τσουμπλέκια
5 χρόνια πριν

Ναι Πόντια ναι, αυτό ακριβώς σκεφτόμουν και το είπες και καλύτερα. Άνθρωπος που σε πρήζει για το πώς θα φας την πίτσα σου δεν έχει μεράκι, κόμπλεξ έχει. ΄Άλλο να έχεις να πας σε καλό εστιατόριο και να θέλει να σου εξηγήσει δυο πράγματα, κι άλλο να σου κάνει “αστειάκια” στην καθημερινότητα. Και φυσικά το χειρότερο είναι ότι της “την λέει” όταν εκείνη θέλει να μαγειρέψει, αυτό είναι που κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά. Φίλε μου, εσύ έχεις την πετριά σου με τη μαγειρική και καλά κάνεις, άλλοι άνθρωποι απλώς θέλουν να φτιάξουν κάτι να φάνε και να μην πεινάνε, και… Διαβάστε περισσότερα »

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Τσουμπλέκια

ήταν καλός και σε άλλα δωμάτια @Mitsi ?

Laura Palmer
Laura Palmer
5 χρόνια πριν

Νομίζω κάπου εδώ κολλάει αυτό: https://local.theonion.com/cooking-together-is-so-fun-says-man-correcting-girlf-1826573899?utm_source=Facebook&utm_medium=SocialMarketing&utm_campaign=SF&utm_content=Main Πάντως στη θέση σου ίσως να μου δημιουργούσε κι εμένα το ίδιο άγχος, για πολλά χρόνια είχα μεγάλο κόμπλεξ με το να τρώω μπροστά στους άλλους. Σχεδόν δεν ήξερα να χρησιμοποιώ το μαχαίρι και τα χέρια μου έτρεμαν, με αποτέλεσμα να μου πέφτει η μπουκιά από το πιρούνι πριν φτάσει στο στόμα μου. Είμαι σίγουρη ότι το μεγαλοποιούσα κιόλας λίγο στο κεφάλι μου, εκ των υστέρων που το σκέφτομαι γελάω. Αν ήμουν εσύ θα εκμεταλευόμουν την ευκαιρία να μάθω μερικά πράγματα παραπάνω. Ωστόσο αν ένιωθα ότι ο σύντροφός μου με πιέζει ως προς το… Διαβάστε περισσότερα »