in

Αγαπητή «Α, μπα»: Μήπως έδειξα υπερβολική ευαισθησία;

Πήγα σε συνέντευξη για δουλειά σε φιλανθρωπικό οργανισμό και δάκρυσα λόγω της ευαισθησίας του θέματος

Αγαπητή Α μπα καλημέρα! Σήμερα είχα την τριτη μου συνέντευξη για δουλειά σε φιλανθρωπικό οργανισμό κάτι που ήθελα πολύ. Συνέβη κάτι τρομερό όμως. Προς το τέλος της συνέντευξης συγκινήθηκα πολύ και δακρυσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

flowers face

Αγαπητή Α μπα καλημέρα! Σήμερα είχα την τριτη μου συνέντευξη για δουλειά σε φιλανθρωπικό οργανισμό κάτι πιυ ήθελα πολύ. Συνέβη κάτι τρομερό όμως. Προς το τέλος της συνέντευξης συγκινήθηκα πολύ και δακρυσα λόγω της ευαισθησίας του θέματος. Θα δουλέψω με παιδιά πρόσφυγες. Θα ξέρω αν πήρα την θέση σε λίγες μέρες αλλά θα ήθελα την γνώμη σου πάνω στην ευσυγκηνησια μου. Όταν η θέση απαιτεί ενσυναίσθηση, όταν θεωρείς ότι είναι λειτουργημα γιατί είναι τόσο κακό να συγνινηθεί κάποιος. Οι δικοί μου αναστατώθηκαν όταν τους είπα τι έγινε αλλά εγώ έχω ηρεμήσει τώρα. Αφού είμαι ευαίσθητη και αυτά που είπα τα πιστεύω, έδειξα τον πραγματικό εαυτό μου. Θα ήθελα τη γνώμη σου. Σ’ευχαριστώ πολύ.

-Ευαισθησία

 

Δεν ήμουν μπροστά για να εκτιμήσω την κατάσταση, εξαρτάται πολύ από τις περιστάσεις, την κουβέντα, την ατμόσφαιρα της συζήτησης εκείνη τη στιγμή. Από μόνο του δεν είναι καταδικαστικό. Δεν είναι ντε φάκτο κακό να δείξεις συναίσθημα σε επαγγελματικό περιβάλλον. Ούτε είναι όμως οπωσδήποτε αποδεκτό επειδή είναι ευαίσθητο το θέμα. Λίγο προσοχή με την ενσυναίσθηση γιατί κάνουμε ξαφνικά σα να ανακαλύψαμε κάτι άγνωστο ως τώρα. Πάντα χρειαζόταν να είσαι σε θέση να αντιλαμβάνεσαι τις διαθέσεις και τα συναισθήματα του άλλου, είναι βασική ικανότητα για να είσαι μέρος της κοινωνίας, είναι ζήτημα επιβίωσης, κυριολεκτικά. Λίγο προσοχή και με τον «πραγματικό εαυτό» στη δουλειά. Εκεί δεν θέλουν τον πραγματικό σου εαυτό, θέλουν τον εαυτό που θα κάνει τη δουλειά γρήγορα και αποτελεσματικά.

Αφού έφτασες στην τρίτη συνέντευξη θα πει ότι τους κάνεις και από δω και πέρα είναι και ζήτημα τύχης. Καλή τύχη, λοιπόν!

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

12 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Mary Jane Lollipol
Mary Jane Lollipol
5 χρόνια πριν

Μπορεί κάποιος να έχει ευαισθησία και ενσυναίσθηση χωρίς να χύνει δάκρυ. Από την άλλη μπορεί να κλαις όλη μέρα αλλά να μην έχεις την απαραίτητη ενσυναίσθηση. Όπως είπαν και οι παραπάνω εξαρτάταται σε τι σημείο έβαλες τα κλάματα. Γενικά πάντως, η συμβουλή μου (αν φυσικά την θέλεις), επειδή κι εγώ δουλεύω με ευαίσθητη ομάδα είναι η εξής: μην μπλέκεις τη δουλειά με τα συναισθήματά σου. 1) Να καταλαβαίνεις τις ανάγκες των παιδιών, να έχεις ενσυναίσθηση, αλλά να μην παρασύρεσαι από τα συναισθήματά σου και πελαγώνεις γιατί έτσι δεν θα μπορείς να είσαι αποτελεσματική στη δουλειά σου. Μόνο με στοργή, φροντίδα… Διαβάστε περισσότερα »

Shea
Shea
5 χρόνια πριν

Α, εγώ κατάλαβα την τρίτη συνέντευξη για δουλειά σε φιλανθρωπικό οργανισμό, όχι για την συγκεκριμένη θέση.

namai
namai
5 χρόνια πριν

Στις συνεντευξεις σημαντικό ρόλο παίζουν και οι χαρακτήρες των ατόμων που εμπλέκονται.
Πολλές φορές μεγαλύτερη τύχη να πάρουν μια θέση έχουν οι υποψήφιοι που “μοιάζουν” στους ανθρώπους που πέρνουν την συνέντευξη.
Συνεπώς συναισθηματικές εκδηλώσεις κατά την δίαρκεια μιας συνέντευξης μπορεί να αποβούν είτε μοιραίες είτε άκρως αποτελεσματικές.
Αν βγαίνοντας απο την συνέντευξη ένιωσες καλά … Εμπιστεύσου το ένστικτό σου και όλα θα πάνε περίφημα.

Franny
Franny
5 χρόνια πριν

εξαρταται απο το τι λεγατε εκεινη την στιγμη κι αποτο πως το εξελαβε αυτος που επαιρνε την συνεντευξη.
αν για παραδειγμα σου περιεγραφε πανω στηνσ υζητηση τα δεινα αυτων των παιδιων , ειναι πολυ νορμαλ πιστευω να συγκινηθεις χωρις να τον προβληαμτισεις, αν ομως ηταν μια νορμαλ στιγμη της συζητησης οπου μιλουσατε για διαδικαστικα, για καποια καθηκοντα διεκπεραιωτικα κλπ, δεν ειναι καθολου καθολου καλο, γιατι γιατι δεν παραπεμπει σε ενσυναισθηση, αλλα σε συναισθηματικη ασταθεια..
δεν ειναι μυστικο οτι περα απο τους κοινωνικα ευσυνειδητους, απο τετοιες δουλειες ελκονται και ανθρωποι με ψυχολογικα και υπαρξιακα προβληματα.

ank1986
ank1986
5 χρόνια πριν

Τελοσπάντων, αν πρόκειται για καμία ΜΚΟ με επαγγελματίες “ευαίσθητους” μπορεί όντως να το εκτιμήσουν, ως ένδειξη ήθους, ανθρωπιάς, αθωότητας κλπ.. Γενικά όμως, δεν είναι και ο,τι πιο επαγγελματικό. Πολλές δουλειές έχουν ευαίσθητο αντικείμενο, και είναι σε αυτές κυρίως που απαιτείται ψυχραιμία για ορθή αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν. Αν πας να καταγράψεις τα ανήλικα/ να τους πάρεις συνέντευξη κλπ θεωρείς ενδεδειγμένο να βάλεις μπροστά τους τα κλάματα; Η μπροστά στον όποιον βαριεστημένο διοικητικό υπάλληλο που θα προσπαθεί να σε ξεφορτωθεί;

I_am_the_law
I_am_the_law
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  ank1986

Στον διοικητικό υπάλληλο μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματικό, αν δεν πιάσουν όλα τα άλλα (με το καλό, φωνές, απειλές, χρηματισμός κλπ).

ank1986
ank1986
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

Σωστό κι αυτό

alpha
alpha
5 χρόνια πριν

Συμφωνώ ότι εξαρτάται από το τι και πώς το λέγατε, από το τι δουλειά θα κάνεις αλλά και από αυτούς που σου έπαιρναν την συνέντευξη. Θα ήθελα όμως να πω και το εξής: Φαντάσου έναν γιατρό ο οποίος πάει να ανακοινώσει σε έναν ασθενή ότι είναι άρρωστος, ο γιατρός βάζει τα κλάματα, και ο ασθενής έχει να αντιμετωπίσει όχι μόνο την κακή του μοίρα αλλά να παρηγορήσει και το γιατρό. Ναι άνθρωποι είμαστε, αλλά πόσο αποτελεσματικός είναι ο γιατρός εκείνη την στιγμή;

Rosie
Rosie
5 χρόνια πριν

Αχ κορίτσι μου. Ελπίζω να πήγαν τελικά καλά στη συνέντευξη και να πήρες τη θέση. Στο θέμα της ευαισθησίας θέλω να σταθώ. Θα πρέπει να βρεις τρόπο να αποστασιοποιείσαι και αυτό για να προστατέψεις εσένα. Δουλεύοντας με παιδιά πρόσφυγες θα ακούσεις σκληρές ιστορίες και θα βιώσεις ιδιαίτερες καταστάσεις. Φυσικά και είναι καλό να ενδιαφέρεσαι και να δείχνεις ευαισθησία στη δουλειά σου. Είναι, όμως, απαραίτητο το να μπορείς να βάλεις όρια, να ξέρεις μέχρι που μπορείς να βοηθήσεις, να μπορείς να το δεχθείς όταν δεν μπορείς να βοηθήσεις και να μην παίρνεις τη δουλειά μαζί σου στο σπίτι. Θα υπάρξουν περιπτώσεις… Διαβάστε περισσότερα »

Maggie
Maggie
5 χρόνια πριν

Εγώ θα έβαζα τα κλάμματα και μόνο για το γεγονός ότι με καλέσανε 3η φορά για την ίδια θέση. Άντε 2, αλλά 3 φορές;

analphabet
analphabet
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Εξαρτάται από τη δομή του κάθε οργανισμού. Κ έχουν καλέσει κ 4, πρώτα ο HR officer, μετά η προϊσταμένη της ομάδας, μετά ο διευθυντής της ομάδας κ τέλος η HR head με την οικονομική προσφορά… Αν είναι μεγάλος Οργανισμός συμβαίνει!

rudi
rudi
5 χρόνια πριν

Αφου που έγινε λες οτι ηταν κατι το τρομερο επειδή το πιστευεις εσυ η ιδια πραγματικά ή επειδή σου το ειπε ο μπαμπας και η μαμα?? Νομίζω οτι εσενα δεν σου φάνηκε τοσο τρομερο που δάκρυσες. Το τί γνώμη εχουν οι γονείς σου λιγη σημασία εχει, δεν ηταν εκεινοι παροντες και δεν μπορουν να κρινουν αντικειμενικα . Αν δεν εχεις καποιο ψυχιατρικό προβλημα να μη ανησυχείς καθόλου επειδή δάκρυσες, αν όμως ο λόγος ανησυχίας σου ειναι επειδη διαισθάνεσαι οτι κατα βάθος υπάρχει καποιο τετοιο πρόβλημα άλυτο ακόμα , τότε να ζητησεις τη βοήθεια ειδικου γιατι πολλες φορες πισω απο την… Διαβάστε περισσότερα »