in

Αγαπητή «Α, μπα»: Πλέον ό,τι και να μου λέει δεν την λογαριάζω

Την ρωτάω είσαι καλά, λέει ναι αλλά δεν έχω και καμία όρεξη να ρωτήσω ή να ακούσω τίποτα περισσότερο

Την ρωτάω είσαι καλά, λέει ναι αλλά δεν έχω και καμία όρεξη να ρωτήσω ή να ακούσω τίποτα περισσότερο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 17

όταν φίλη σου ανακοινώνει πως χώρισε με τον άντρα της γιατί είχαν πολλά προβλήματα 10 χρόνια τώρα και δεν πάει άλλο (αλλά εσένα δε σου είχε αναφέρει ποτέ κανένα, ίσα ίσα μόνο πόσο καλά τα είχαν βρει έλεγε) πως της επικοινωνείς ότι πλέον ό,τι και αν σου λέει (έχει νέα σχέση στα πολύ καπάκια, στα πάρα πολύ καπάκια θα έλεγα) δε την πολυλογαριάζεις? δηλ. την ρωτάω είσαι καλά, λέει ναι αλλά δεν έχω και καμία όρεξη να ρωτήσω ή να ακούσω τίποτα περισσότερο.

 

Πριν πεις ότι δεν την πολυλογιαριάζεις (που κατά τη γνώμη μου δεν είναι από αυτά που χρειάζεται να ειπωθούν ποτέ ανοιχτά) θα μου φαινόταν πιο λογικό να ρωτήσεις γιατί δεν έλεγε τίποτα εδώ και δέκα χρόνια. Ρώτησες;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

27 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
μπερμπαντισσα
μπερμπαντισσα
3 χρόνια πριν

Πολλες φορες καποιος που δεν μοιραζεται πραγματα για τη ζωη του το κανει ειτε απο ντροπη (πολυ συχνο ειδικα σε καταστασεις οπως αυτη που περιγραφεις) ειτε γιατι ο συνομιλητης του ειναι ανθρωπος στον οποιο δεν ειναι ευκολο να ανοιχτεις (επικριτικος ή αδιαφορος). Σκεψου αν μπορει να ισχυει κατι απ τα δυο πριν ξεγραψεις τη φιλη σου.

aphroditimaria
aphroditimaria
3 χρόνια πριν

Ήταν δικαιωμά της να κρατάει τα προβλήματά της με τον άντρα της για εκείνους και να μην τα μοιράζεται και με κανέναν ενδεχομένως. Ίσως πάλι να μην ένιωθε ότι εσύ μπορείς ή θες να ακούσεις ή να βοηθήσεις. Άλλωστε για να λέμε την αλήθεια, φαίνεσαι πολύ επικριτική για τις επιλογές της, αφού υπονόησες ότι ήταν πολύ νωρίς να κάνει καινούρια σχέση. Κατα τ’αλλα, γιατί νιώθεις την ανάγκη να της πεις ότι δεν την πολυλογαριάζεις? Αφού δεν έχεις κανένα ενδιαφέρον για τη ζωή της και γι την ίδια, είναι ξεκάθαρο ότι δεν τη θεωρείς φίλη σου, οπότε απλά απομακρύνσου.

mm
mm
3 χρόνια πριν

Axxx! 11 γραμμές ερώτηση και έχεις θάψει μέσα ένα κάρο επικρίσεις για τη ζωή ενός ανθρώπου. Ναι η φίλη σου όντως μπορεί να είχε 10 χρόνια προβλήματα και να μην σου είχε πει τίποτα για να μην την κρίνεις (όπως κάνεις τώρα). Μπορεί και να μην ήταν άξια λόγου ή να μην μπορούσε να τα ονομάσει καν από την αρχή πχ μια συνεχόμενη υποβίβαση από τον άλλο, μια συνεχόμενη τριβή, μια συνεχόμενη γκρίνια που στην αρχή είναι χαριτωμένη μετά όμως όχι. Μπορεί και να μην είχε κανένα απολύτως πρόβλημα απλά μια μέρα, την ώρα που περίμενε στο ταμείο του σουπερμάρκετ… Διαβάστε περισσότερα »

daria
daria
3 χρόνια πριν

Νομίζω ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να μην συζητάει ένα θέμα που τον απασχολεί ακόμη και τον πιο κοντινό του φίλου. Μέχρι τώρα στη ζωή μου, σπάνια έχω μοιραστεί με τους πραγματικά πολυ αγαπημένους μου φίλους τα σοβαρά προβλήματα μου όταν συμβαίνουν γιατί θέλω να τα λύνω μόνη μου, δεν θέλω να με αποσυντονίζει η γνώμη κανένος άλλου. Δεν θυμάμαι ούτε μία φορά να έχω αναφέρει τα πρόβλημα που μπορεί να υποήρχε σε μία σχέση μου, παρα μόνο αφού χώριζα, όπου εξηγούσα τη θέση μου, και πάλι δεν έλεγα πολλές λεπτομέριες.

avis
avis
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  daria

κι εγώ το ίδιο ακριβώς! Πέρα από τα 20 που τότε κατάλαβα ότι εσύ θες να πεις τον πόνο σου και οι άλλοι προβάλλουν τα δικά τους και ακούν άλλα και κάποιοι συμβουλεύουν κιόλας και απαιτούν να ακολουθήσεις τις συμβουλές τους.

daria
daria
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  avis

Εγω δεν το κάνω για τους λόγους που αναφέρεις. Απλώς πολλές φορές δεν μου βγαίνει οταν με απασχολεί κάτι πολύ σοβαρό να το μοιραστώ. έχει συμβεί και σε μένα να μου κάνει θέμα φίλη μου όταν της είπα οτι χώρισα απο μια σχέση μου αρκετά μεγάλη επειδή τον διάστημα πριν απο το χωρισμό δεν έλεγα οτι υπάρχει θέμα. Αλλά απλά δεν ήθελα να πω κάτι γιατί δεν ήξερα και ακριβώς τι έννιωθα για να το εκφράσω, και όταν με ρωτούσαν τι κάνει η σχέση μου έλεγα απλώς καλά. Αντίστοιχα έχει συμβεί να περάσω ένα σοβαρό ιατρικό θέμα και να μην… Διαβάστε περισσότερα »

δε σου λέω!
δε σου λέω!
3 χρόνια πριν

Επικριτικότητα, εκνευρισμός και αδιαφορία μαζί, για τη δική της ζωή και τις δικές της επιλογές.

Γιατί είσαι φιλη μαζί της είπαμε;

Anna
Anna
3 χρόνια πριν

Νομίζω δεν κατάλαβα, γιατί αν κατάλαβα, θύμωσες και θέλεις να πεις κάτι που θα την πληγώσει σκόπιμα επειδή δεν σου ανοιγόταν για τα προβλήματα που είχε με τον άντρα της;

Κι εγώ δυσκολεύομαι να καταλάβω τους ανθρώπους που θέλουν να δείχνουν πάντα ότι όλα είναι καλά, αλλά μήπως το πήρες πολύ προσωπικά; Μήπως δεν κατάλαβα τι εννοείς; Κατάλαβε κανείς κάτι περισσότερο;

Eva
Eva
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Anna

Εγώ κατάλαβα ότι νομίζει πως η φίλη της είχε τον καινούριο φίλο της από πριν και για αυτό χώρισε. Αυτό για κάποιον λόγο εκνευρίζει την γραφουσα, ίσως επειδή θεωρεί ότι η φίλη δεν της είπε την αλήθεια για το λόγο του χωρισμού της.

Anna
Anna
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Eva

Πιθανό να έχεις δίκιο, δε μου πέρασε καν από το μυαλό!

Eva
Eva
3 χρόνια πριν

Εγώ κατάλαβα ότι το λέει αυτό με τον νέο φίλο στα καπάκια για να ενισχύσει το ότι δεν της έλεγε τίποτα 10 χρόνια και πως τώρα πάλι με τον καινούργιο συνεχίζει να μην της λέει τίποτα….

Συμφωνώ βέβαια με Αμπά ότι πρέπει να αναλογιστεί γιατί ήταν φίλες και δεν της έλεγε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια και πως τώρα πάλι τίποτα δεν της λέει… Τις πταίει? αν πταίει κάποιος? μάλλον δεν είναι φίλες, απλά γνωστές…. αλλά η ερωτώσα δεν το είχε καταλάβει… είναι σκληρή η συνειδητοποίηση!

luckystrike
luckystrike
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Eva

Εγώ κατάλαβα 1.αυτό που λέει η μίτσι ή 2. υπονοούμενο ότι τον είχε από πριν.

Eva
Eva
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  luckystrike

Ε ναι, αυτό εννοεί, ότι τον είχε από πριν, άρα θεωρεί ότι η φίλη της λέει ψέματα για τον λόγο που χώρισε.

Lou
Lou
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Eva

Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν μιλάνε ποτέ για τα προσωπικά τους, έχω μία φίλη από τη σχολή, θα τρέξει για σένα, θα ενδιαφερθεί, επίσης έχει πολύ χιούμορ και γίνεται το επίκεντρο της παρέας, αλλά δεν θέλει να μιλάει για το αγόρι της και γενικά για τα προσωπικά της. Έμαθα μετά από 1 χρόνο+ ότι έχει κάνει σχέση μέσω μίας φίλης, η οποία απλά ήταν πιο άμεση από εμένα και τη ρώτησε. Ούτε με τη δίδυμη αδερφή της συζητάει για αυτά, νιώθει αμήχανα. Εμένα προσωπικά δεν είναι από τα στοιχεία που με χαλάνε σε ένα άτομο, την έχω ρωτήσει μια φορά,… Διαβάστε περισσότερα »

Τσιτσίγκειος Πένα
Τσιτσίγκειος Πένα
3 χρόνια πριν

Ειλικρινά όσο και αν κάποια πράγματα είναι υποκειμενικά και έχουν την αξία και τη βαρύτητα που ο καθένας από εμάς τους δίνει, αδυνατώ να καταλάβω ορισμένες φορές πώς γίνεται να μιλάς για φιλία και να υπάρχει τόσο υποτυπώδης αλληλεπίδραση. Ναι κάθε σχέση είναι διαφορετική και ναι δεν λέμε τα ίδια σε όλους τους ανθρώπους που είναι κοντά μας, αλλά πώς γίνεται να είσαι φίλος με κάποιον και να μη σε απασχολεί καν να ρωτήσεις και να μάθεις για τη ζωή, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του δεν το καταλαβαίνω καθόλου. Όταν για έναν άνθρωπο λες “δεν τον πολυλογαριάζω”(πόσο βαρύ εν… Διαβάστε περισσότερα »

Louise B.
Louise B.
3 χρόνια πριν

Είσαι θυμωμένη μαζί της, ίσως επειδή δεν σου επικοινωνούσε τα προβλήματα που είχε και σου πρόβαλε μια άλλη εικόνα και τώρα νιώθεις ότι κάθε λέξη της είναι ανελεικρινή και ψέματα; Αν δεν θέλεις πλέον επαφή έχεις κάθε δικαίωμα να την βγάλεις από την ζωή σου, δεν υπάρχει λόγος να γίνεις όμως αγενής, να της πεις ότι δεν την λογαριάζεις. Ούτε να σχολιάσεις πόσο νωρίς ή αργά ξεκίνησε μια σχέση μετά τον χωρισμό της. Αυτή τη στιγμή νιώθεις θυμό, απογοήτευση, εκνευρισμό, καλό είναι να αφήσει να περάσει λίγος καιρός. Αν δεν την θέλεις ως φίλη, απομακρύνσου, δεν βρίσκω όμως τον λόγο… Διαβάστε περισσότερα »

Σουσουράδα
Σουσουράδα
3 χρόνια πριν

Δεν σε εμπιστεύεται και φταίει αυτη δηλαδή; Πολλές οι ερμηνείες. 1) καμιά φορά αν κάτι πληγώνει, δεν ανακουφίζει πάντα το να το συζητήσουμε. Αντίθετα, συζητώντας το, το ξαναζούμε και ξαναπονάμε. Οποτε εγω πχ προτιμώ να μιλήσω για κάτι άλλο να ξεχαστώ όταν βγω και μόνο αν ειμαι σε φαση θα το συζητήσω κ πρεπει το άλλο άτομο να μου εμπνέει όχι μόνο εμπιστοσύνη αλλά να εκτιμώ οτι έχει και τη συναισθηματική νοημοσύνη να καταλάβει τι θα πω και να με νιώσει. 2) Για να μην χαρείς με τη δυστυχία της. Ειδικά αν εισαι σαν αυτές που στέλνουν εδώ κακοσχολιάζοντας τη… Διαβάστε περισσότερα »