Αγαπητή «Α, μπα»: Υπάρχει περίπτωση να καταπιέζω τον εαυτό μου;

Εμένα μου αρέσει πολύ αυτή η όμορφη φιλική σχέση που έχουμε και θα ήθελα να κρατήσει πολλά χρόνια


Καλησπέρα, πριν από δύο χρόνια έφυγα για σπουδές στην όμορφη Κύπρο και εκεί γνώρισα κάποιον που μου άρεσε πολύ εμφανισιακά, βρεθήκαμε να είμαστε στην ίδια παρέα, οπότε έτσι άρχισα να τον γνωρίζω και κατάλαβα πως είχαμε πολλές διαφορές, διαφωνούσαμε συχνά σε διάφορα πράγματα (είχε κάποιες σεξιστικές αντιλήψεις/θεωρούσε ότι είχα κόλλημα με το περιβάλλον) και δυσανασχετούσε ο ένας με τον άλλον. Παρόλα αυτά κάναμε κανονικά παρέα αφού βρισκόμασταν κάθε μέρα σε κοινή παρέα και κανείς δεν σκόπευε να αλλάξει φίλους. Η αλήθεια είναι πως υπήρξαν στην αρχή και φορές που είχε δείξει ο ένας στον άλλον ερωτικό ενδιαφέρον χωρίς να γίνει ποτέ κάτι. Κάνουμε λοιπόν άλμα ένα χρόνο μετά, που ο καθένας έχει κάνει τις σχέσεις του, έχει χωρίσει, δεν υπάρχει πλέον κανένα ενδιαφέρον ανάμεσά μας και σιγά σιγά χωρίς να θυμάμαι πως ακριβώς, αλλά αρχίζουμε να κάνουμε περισσότερη παρέα, αρχίζουμε να μιλάμε για τα άτομα που μας αρέσουν, για τα φετιχ μας, για τους @@ τους πρώην, βρισκόμαστε και εκτός παρέας οι δυο μας, μιλάμε όποτε δεν είμαστε στην σχολή ώρες στο τηλέφωνο, σχολιάζουμε, γελάμε, ενημερώνουμε ο ένας τον άλλον για τα γκομενικά μας και μοιραζόμαστε τα προβλήματα μας. Έχουμε οικειότητα και νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον, ακόμα διαφέρουμε απλά αυτό δεν εμποδίζει την φιλία μας. Δεν ξέρω τι άλλαξε. Προσαρμοστήκαμε; Κάναμε και οι δύο ένα βήμα πίσω; Τον επηρέασε η παρέα μαζί μου και άλλαξε; Μήπως έγινα λίγο πιο ελαστική εγώ; Υπάρχουν άτομα που με κοιτάζουν με λίγη δυσπιστία όταν τους μιλάω για αυτόν και με ρωτάνε αφού σου αρέσει εμφανισιακά και ψυχικά γιατί δεν υπάρχει κάτι ερωτικό. Θα μπορούσα να το φανταστώ να συμβεί κάτι τέτοιο, όμως με τίποτα δεν θα μπορούσα να σκεφτώ να μην είμαστε φίλοι και ούτε ζηλεύω που μιλάει για άλλες κοπέλες ούτε τίποτα. Υπάρχει περίπτωση να καταπιέζω τον εαυτό μου; Εμένα μου αρέσει πολύ αυτή η όμορφη φιλική σχέση που έχουμε και θα ήθελα να κρατήσει πολλά χρόνια. Υ.γ. Έχω αρχίσει να βγαίνω με ένα άλλο παιδί που έχουμε πει ότι δεν είναι σοβαρό το μεταξύ μας, αλλά αισθάνομαι καλυμμένη σε όλους τους τομείς της ζωής και είμαι μια χαρά

-Βανέσα

Δηλαδή αν κάποιος μας αρέσει εμφανισιακά και ψυχικά, σημαίνει οπωσδήποτε ότι θέλουμε και να τα φτιάξουμε μαζί του;

Ε, τότε δεν θα υπήρχαν φιλίες.

Υπάρχει περίπτωση να καταπιέζεις τον εαυτό σου, όπως υπάρχει περίπτωση για οτιδήποτε, από το να σε χτυπήσει κεραυνός μέχρι να κληρονομήσεις έναν παπαγάλο. Δεν ξέρω περισσότερα, εσύ ξέρεις τι νιώθεις. Αν λες ότι είσαι μια χαρά, εγώ το δέχομαι, είσαι μια χαρά. Και αν έχεις αυτόν τον φίλο και έχετε και οι δυο στην άκρη του μυαλού σας «ποιος ξέρει τι γίνεται», πάλι μια χαρά είναι.

Αυτό που δεν είναι μια χαρά, είναι η μανία των άλλων να βάζουν τις σχέσεις άλλων ανθρώπων σε συγκεκριμένα κουτάκια γιατί έτσι νομίζουν ότι ελέγχουν το δικό τους χάος. Έχετε ακριβώς αυτή τη σχέση που έχετε, δεν χρειάζεται να την χαρακτηρίσετε κάπως εφόσον είσαστε και οι δυο μια χαρά με αυτή. Δηλαδή μην φτιάχνουμε και προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν επειδή «οι άλλοι σε κοιτάζουν με δυσπιστία».

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

33 points
Upvote Downvote

17
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
11 Θέματα σχολίων
6 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
15 Συντάκτες σχολίων
Little WolfdreammakergataPandora Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Σήμερα στα « Προβλήματα που δεν είναι προβλήματα αλλά τι διάολο δεν έχω προβλήματα, μήπως είναι πρόβλημα;» η Βανέσα περνάει μια χαρά, έχει φίλους, ένα ενδεχόμενο αμόρε, έναν ωραίο φίλο με τον οποίον περνάνε καλά, αλλά υπάρχει πρόβλημα, διότι κάποιοι φίλοι και γνωστοί απορούν για ποιο λόγο δεν είναι ζευγάρι με τον ωραίο φίλο αφού πριν ένα και χρόνο της άρεσε αλλά δεν έγινε κάτι. ΟΙ γραμμές θα ανοίξουν σε λίγο, στείλτε μας και στο twitter και στο instagram για να λάβετε μέρος και στον διαγωνισμό για ένα iphone8.

soukaivou
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Βασικά θέλει να της πούμε “ναι, κρυφοκαίγεστε ο ένας για τον άλλο χρόνια τώρα, όσο πιο νωρίς το ομολογήσετε, τόσο πιο νωρίς θα ξεκινήσει το παραμύθι σας”.

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Λες; Δεν ξέρω, μπορεί. Ίσως να της φαίνεται περίεργο πώς γίνεται να μην ελκύεται πλέον από αυτόν, ενώ τον συμπαθεί και κάνουν παρέα, κάπως ” where did all the love go”.

Tartine
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τώρα φαντάζομαι πώς θα ήταν η ζωή μου αν κληρονομούσα έναν παπαγάλο.

Το_κοτσύφι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Κάπως ενθουσιάστηκα στην προοπτική ότι υπάρχει πιθανότητα να κληρονομήσω παπαγάλο και τον φαντάστηκα κιόλας, μεγάλο, χρωματιστό σαν αυτούς του Λουμίδη, ομιλώντα και αιωνόβιο.

Μετά θυμήθηκα ότι κανενας μου γνωστός ή συγγενής δεν έχει παπαγάλο😞.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Αυτοί οι παπαγάλοι αν δεν κάνω λάθος δε μιλάνε. Καλύτερα μια μάινα, σαν αυτή που είχε ι Μάνθος στο Κωνσταντίνου και Ελένης, τη θυμάστε;

Little Wolf
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

μιλάνε, μιλάνε! macaw λέγονται αλλά δεν συνιστώνται για μέσα στο σπίτι
https://www.youtube.com/watch?v=Ay5iY94TJpI

Betty Boop
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

και σκεφτόμουν τόση ώρα πως μπορεί ο παπαγάλος να έχει περιουσία να να μπορεί να την διαθέτει. Αλλά δεν ήταν αυτό!

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Σε άλλα νέα πώς να αποκτήσετε πρόβλημα που δεν είχατε επειδή κάποιος σας είπε κάτι.

Pandora
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Τέλειο να κληρονομήσεις παπαγάλο. Ένας συνάδελφος κληρονομησε τέσσερα φίδια και μια αράχνη από τον πατέρα του.

este
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Επίσης, οι σεξιστικές απόψεις του τι απέγιναν;; Τι ακριβώς λες με έναν άνθρωπο με αυτά τα χαρακτηριστικα απορώ, (είτε σε φιλικό είτε σε ερωτικό επίπεδο);

fufutos
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτό με τον παπαγάλο κληρονομιά ΠΟΛΥ καλό!!!
Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι μπορεί να μου συμβεί…

Ocelotoς
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ταυτίζομαι.Ίδια φάση πριν μερικά χρόνια .Έκανα παρέα με ένα παιδί για καιρό και υπήρχε αυτή η αμοιβαία συμπάθεια- έλξη.Ταυτόχρονα κατά την διάρκεια της φιλίας μας και οι 2 είχαμε κάνει σχέσεις και κατά την διάρκειά τους με βασάνιζε αυτο το “μήπως καταπιέζομαι?”Οσο καλό παιδί ήταν και μου άρεσε η παρέα μαζί του ,διαφωνούσαμε σε διάφορα και σε γενικές γραμμές ενω είχαμε έρθει πολύ κοντά ψυχικά (ας πούμε) δεν παιζόταν κάτι παραπάνω.Εν τέλη δεν έγινε κάτι γιατί 1)έκανα την πολύ όμορφη σχέση με έναν άνθρωπο την οποία δεν θα ρίσκαρα 2)η φιλία μας ήταν πιο σημαντική για μένα .Στην τελική αν… Διαβάστε περισσότερα »

gata
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

(Εμένα πάλι παραλίγο να μου χαρίσουν παπαγάλο πέρυσι, την τελευταία στιγμή πριν δεχτώ ρώτησα πώς τον λένε. “Γιώργο”, μου απάντησαν. “Πάρτον πίσω τώρα!!!” ανέκραξα, καθότι μόλις είχα χωρίσει με ένα Γιώργο και το βρήκα τραγικά αστείο να φωνάζω το ζωάκι με το όνομα του π@π@ρ@..!!!) Βανέσα, σκέφτομαι πως ίσως αυτοί που σχολιάζουν τη φιλία σου με το όμορφο αγόρι, ίσως λέω, να ζηλεύουν λιγουλάκι…. Σταμάτα να ασχολείσαι μαζί τους, απόλαυσε τη φιλία σου, τη νέα σου σχέση, τη ζωή. Τώρα αν το δεις κάποια στιγμή διαφορετικά εσύ, ή/και αυτός… αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Ζήσε το τώρα, σταμάτα να απασχολείς το μυαλό… Διαβάστε περισσότερα »

Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ποιος άλλος εκτός από σένα μπορεί να ξέρει ότι καταπιέζεις τον εαυτό σου;
Για να στέλνεις να ρωτάς κάτι σε τρώει. Το κείμενο δίνει μια αίσθηση ότι με κάποιον τρόπο που δεν ομολογείς θα ήθελες να κάνει αυτός μια κίνηση. Γνώμη μου.

dreammaker
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

χεχε τόπιασες εσύ. Η ερωτικη σχεση ειναι βασικα παιγνιδι εξουσιας και μεγαλο μερος των μελοντικων ισορροποιων κρινεται κατα τη δημιουργια της. Το παιγνιδι και των δυο παραμενει αμυντικο (διερευνητικες κινησεις) γιατι κανενας δεν διακινδυνευει τη μελλοντικη θεση του. Ή υπο τους ορους του ή καθολου. Σπανια ξεκινανε αυτες οι σχεσεις. Και ειναι η βαση για της περισσοτερες φιλιες αντιθετου σεξ. προσανατολισμου