in

Αγαπητή «Α, μπα»: Είναι 27 χρονών με χαμηλή αυτοπεποίθηση, χωρίς καμία ερωτική εμπειρία

Μου αρέσει πάρα πάρα πολύ αλλά η υπομονή μου λιγοστεύει

Μου αρέσει πάρα πάρα πολύ αλλά η υπομονή μου λιγοστεύει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2869fbc43212b30487e93c84efc8bdab

Γνώρισα μέσα από φίλους έναν νεαρό. Πριν 2 μήνες βγήκαμε οι δυο μας ένα επαγγελματικό ραντεβού και με κοιτούσε στα μάτια συνεχώς. Αρχίσαμε να μιλάμε δειλα δειλά στο Facebook. Κανά δύο φορες του είπα να ξαναβγούμε, αλλά μου βρήκε δικαιολογίες. Η αλήθεια είναι ότι μένουμε σε διαφορετικές πόλεις και είναι λίγο δύσκολα. Πριν λίγο καιρό στο Facebook του είπα τι νιώθω γι’ αυτον κι από τότε η επικοινωνία μας έγινε σχεδόν καθημερινή. Αυτός είναι 27 χρονών (όπως κι εγώ), με χαμηλή αυτοπεποίθηση, χωρίς καμία ερωτική εμπειρία, ούτε καν έχει φιλήσει κοπέλα. Αλλά είναι κοινωνικός, δηλαδή έχει φίλους και δουλειά. Τι να φταίει; Δεν του αρέσω αρκετά; (οι φίλοι του πιστεύουν ότι του αρέσω 100%), Κομπλαρει; (αφού συνεχώς του δείχνω το ενδιαφέρον μου), Πώς να συνεχίσω μαζί του; (να του πω να ξαναβγούμε; κι αν πάλι μου αρνηθεί;) Μου αρέσει πάρα πάρα πολύ αλλά η υπομονή μου λιγοστεύει…

 

Βρε Φανή, δεν έχει καν φιλήσει κοπέλα, και αναρωτιέσαι τι να κάνεις ΕΣΥ; Πόσο πιθανό είναι να αλλάξει το πάτερν της ζωής του, τώρα;

Υπάρχει λόγος που δεν έχει καμία ερωτική εμπειρία ως τώρα με γυναίκα. Δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος. Ξέρω όμως ότι δεν είναι ότι δεν γνώρισε ποτέ κάποια που να του αρέσει, αν του αρέσουν οι γυναίκες, και ξέρω ότι αν δεν του αρέσουν οι γυναίκες και του αρέσει κάτι άλλο, δεν θα αλλάξει κάτι επειδή κοιταχτήκατε βαθιά στα μάτια.  Δεν είναι στο χέρι σου τι θα γίνει, περιλαμβάνεται κι άλλος άνθρωπος. Έδειξες τον ενδιαφέρον σου, πρότεινες συνάντηση, όχι, δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνεις. Οι φίλοι δεν λένε απαραίτητα αυτό που συμβαίνει, αλλά αυτό που θα ήθελαν να συμβαίνει. Μην βασίζεσαι σε αυτούς, βασίσου στα γεγονότα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

13 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Morticia
Morticia
4 χρόνια πριν

Δεν είναι τοοοοσο σπάνιο όσο νομίζετε παιδιά, έχω φίλη που έκανε σεξ για πρώτη φορά στα 27 της, και φίλο που είναι 26 και δεν έχει κάνει ακόμα. Και στις δύο περιπτώσεις προέρχονται από επαρχία, και είχαν αρκετά κιλά παραπάνω μέχρι τα τα 22-23 τους, που μετέπειτα τα έχασαν. Αυτό το λέω γιατί σε μια μικρή κοινωνία είχαν λιγότερες επιλογές, περισσότερη κοινωνική πίεση και πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση λόγω των κιλών που οδήγησε στο να μην έχουν άνεση να φλερτάρουν (ετεροφυλόφιλοι και οι 2). Δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο εφόσον έδειξες το ενδιαφέρον σου, ίσως χρειαστεί περισσότερο χρόνο.… Διαβάστε περισσότερα »

Anna
Anna
4 χρόνια πριν

Αν δε θέλει να βγείτε και εσύ δεν θέλεις απλά να μιλάτε μέσω facebook, τι να κάνεις;
Τα μάγια δεν πιάνουν, η πίεση είναι μορφή κακοποίησηςκαι η αναμονή θα έχει επιπτώσεις στη δική σου ζωή, οπότε δε βλέπω τι άλλο μπορείς να κάνεις.

Ocelotoς
Ocelotoς
4 χρόνια πριν

Αν δεν έχει εμπειρίες είναι απολύτως λογικό να κομπλάρει.Επίσης όπως αναφέρει και η Morticia από κάτω δεν είναι τόσο σπάνιο να συναντήσεις ένα αγόρι που δεν έχει ολοκληρώσει μετα τα 20.Προσωπικά έχω γνωρίσει αγόρια που ολοκλήρωσαν στα 21, στα 24 και 25.Βέβαια θα μου πεις άλλο 21-25 και άλλο 27.Το λέω αυτό για να κρατάς τα ένα ανοιχτό μυαλό για τους λόγους που κάποιος το έχει καθυστερήσει χωρίς βέβααι να σημαίνει πως δεν μπορεί να τρέχει κάτι πιο σοβαρό.
Για τον συγκεκριμένο δεν ξέρω.Έδειξες το ενδιαφέρον σου,τωρα είναι η σειρά του.
It takes two people που λένε…

Barbie ζωντοχήρα😘
Barbie ζωντοχήρα😘
4 χρόνια πριν

Μπορεί να έχει όμως και τρακ ο άνθρωπος , σκεφτείτε λίγο πόσο δύσκολο θα ήταν για μια γυναίκα ξαφνικά στα 27 της χωρίς καμία άλλη ερωτική εμπειρία να προσπαθεί να κάνει κάτι με κάποιον , νομίζω για έναν άντρα η αντίστοιχη περίπτωση θα ήταν ακόμη πιο δύσκολη και λόγω στερεοτύπων

Vanda Black
Vanda Black
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Barbie ζωντοχήρα😘

Ισχύει στο λέει μια στα 37 της. Δεν είναι καθόλου εύκολο να δείξεις ενδιαφέρον. Λες άστο τώρα, ο άλλος μπορεί να βρει κάτι καλύτερο,κατι πιο εύκολο βρε παιδί. Μετα βλέπεις και τα σχόλια-συμβουλες προς τους άλλους να παραιτηθούν της προσπάθειας ,αφού είναι προβληματικός άρα προχωρά, τους λενε, δεν θα λύσεις εσυ τα προβλήματα του αλλου, θα λυθούν μαγικά με κανένα ραβδι που θα κουνήσει ο μαγο-γιατρος.
Αστο δεν, καλύτερα λες να γίνω γατομανα και εργασιομονης! Να μην σκοτιζετε έτσι κανείς!

Nomila
Nomila
4 χρόνια πριν

Κόλλησα λίγο στις φράσεις “τον γνώρισα μέσω φίλων” και μετά “βγήκαμε επαγγελματικό ραντεβού”. 🤔 Σε αυτή την περίπτωση, μέσω δουλειάς δεν θα προέκυπτε η γνωριμία? (Ή μήπως μετά από 2 μήνες καραντίνας έχει θολώσει η κρίση μου?!)
Τέλος πάντων, δεν διαθέτουμε αρκετά στοιχεία, αλλά υποψιάζομαι ότι “he’s playing for the other team” και ντρέπεται να εκδηλωθεί δημοσίως ή δεν το έχει επεξεργαστεί ακόμα μέσα του. Εσύ όμως έκανες αυτά που έπρεπε, και η απροθυμία του μάλλον έχει να κάνει με αυτόν και όχι με εσένα. Καλύτερα να στρέψεις το ενδιαφέρον σου σε κάποιον συναισθηματικά -και όχι μόνο- διαθέσιμο.

Miorina
Miorina
4 χρόνια πριν

Αγαπητή φίλη,
Το χαμηλή αυτοπεποίθηση δε μπορεί να δικαιολογήσει το γεγονός ότι στα 27 του δεν έχει καμία ερωτική επαφή ούτε καν έχει φιλήσει κοπέλα !!!!!! Μηπως λέω μήπως είναι ένας άνθρωπος καταπιεσμένος, λίγο ντροπαλός και συνεσταλμενος σε κλειστή κοινωνία, χωρίς ενδεχομενως να μπορεί να παραδεχτεί ούτε κι εκείνος στον εαυτό του ότι οι προτιμήσεις του διαφέρουν;;;;;
Μιλάτε σχεδόν καθημερινά…..όμως αποφεύγει να σε δει..τι παραπάνω λοιπόν μπορείς να κανεις εσυ;;; Βγάλε λίγο από το μυαλό σου το «μου αρέσει παρά παρά πολύ» και δες τα γεγονότα χωρίς να αποκλείεις ενδεχόμενα απλά και μόνο επειδή σου μιλάει.

dune
dune
4 χρόνια πριν

Δε νομιζω οτι ειναι θεμα ντροπαλοσυνης, επειδη μου αρεσουν οι συνεσταλμενοι, μπορω να εγγυηθω οτι ακομα κι αν δε σε “κυνηγουν” θα ειναι ιδιαιτερα θετικοι στο να βγειτε οταν προτεινεις. Αν δε βλεπεις ανταποκριση υπαρχει ειτε ψυχολογικο προβλημα/φοβια/αποφυγη, ή απλα ο ανθρωπος ειναι homosexual, asexual ή aromantic.

este
este
4 χρόνια πριν

Εγώ στην θέση σου δεν θα έψαχνα τόσο το τι πρόβλημα έχει αυτός αλλά τι πρόβλημα έχω εγώ, που μ’ ενδιαφέρει τόσο ένας τέτοιος άνθρωπος. Και αλήθεια, δεν σου το λέω αυτό ειρωνικά. Ψάξε και είμαι σίγουρη οτι θα ανακαλύψεις πολλά και ενδιαφέροντα για σένα.

angus
angus
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  este

Γιατί είναι πρόβλημα ότι της αρέσει ο συγκεκριμένος; Επειδή είναι “προβληματικός”;

este
este
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  angus

Κυρίως γιατί την “τραβάει” ένας άνθρωπος με φανερή δυσλειτουργία ο οποίος δεν της δίνει καμμία σημασία.

soukaivou
soukaivou
4 χρόνια πριν

Δεν θα του λύσεις εσύ το πρόβλημά του. Άλλη μία, δεν θα του λύσεις εσύ το πρόβλημά του. Κι άλλη μία για όσους κάθονται πίσω πίσω, δεν θα του λύσεις εσύ το πρόβλημά του.