in

Αγαπητή «Α, μπα»: Είμαι παράλογη ή η φίλη μου με μειώνει και δε δείχνει καμία ενσυναίσθηση;

Έχω δουλέψει με ψυχολόγο και είδα και έπαθα να διώξω αυτές τις ενοχές ότι δεν προσπαθώ αρκετά

Έχω δουλέψει με ψυχολόγο και είδα και έπαθα να διώξω αυτές τις ενοχές ότι δεν προσπαθώ αρκετά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 55

Αγαπητή α μπα και αναγνώστες, έχω μια φίλη με την οποία σπουδασαμε μαζί στην ίδια πόλη εγώ φυσικό αυτή μαθηματικό. Εκείνη έχει τελειώσει τη σχολή της αρκετά νωρίς ενώ εγώ ακόμα σπουδάζω. Γενικότερα στις σπουδές μου αντιμετώπισα αρκετά προβλήματα ψυχικής υγείας, οικογενειακά που με εμποδιζαν και με εμποδίζουν με τις σπουδές. Σήμερα δεν τα πήγα καλά σε ένα μάθημα και μιλώντας στο τηλέφωνο της ζήτησα παρηγοριά. Η αντίδραση της ήταν ως συνήθως δε διαβάζεις αρκετά ή με το σωστό τρόπο,προσπαθησε περισσότερο. Και για πρώτη φορά θύμωσα γιατί από τον Οκτώβριο διαβάζω ασταμάτητα και δεν είναι θέμα προσπάθειας α μπα. Το ξέρω γιατί έχω δουλέψει με ψυχολόγο και είδα και έπαθα να διώξω αυτές τις ενοχές ότι δεν προσπαθώ αρκετά. Είμαι παράλογη ή η φίλη μου με μειώνει και δε δείχνει καμία ενσυναισθηση ; – φοιτήτρια σε απογνωση

Η φίλη σου έχει ταυτίσει την τύχη της με τις ικανότητες της. Είναι άβγαλτη, και την ευκολία την έχει σκληρή. Δεν ξέρω αν έχει περιθώρια να βελτιωθεί, αν θα της δείξει η ζωή τα δόντια της, της εύχομαι να μην βγει ποτέ από τη φούσκα της, αλλά εσύ μην ψάχνεις επίμονα ενσυναίσθηση από άτομα που σου έχουν δείξει ήδη ότι δε μπορούν. Λες ότι η αντίδραση της ήταν “ως συνήθως”. Οπότε, γιατί συνεχίζεις να της τα λες; Αφού βλέπεις ότι δεν καταλαβαίνει.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

19 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
4 χρόνια πριν

Ωχ, πραγματικά, αυτοί και οι “έχεις-ένα-πρόβλημα-εγώ-έχω-μεγαλύτερο” είναι για άμεση απομάκρυνση, τουλάχιστον στη δική μου ζωή. Το’χω κάνει παντιέρα αυτό που είπε @ Open_S, και θα το λέω παντού: Να πηγαίνετε εκεί που σας γιορτάζουν. Με ανθρώπους που σας σηκώνουν, όχι που σας ρίχνουν (δεν εννοώ με ψευτοκομπλιμέντα, μην το πάμε αλλού). Αρκετή μαυρίλα έχουμε γύρω μας, δεν τη θέμε κι απ’τους κοντινούς μας, νισάφι πια.

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Υπνερωτομαχία

καταπληκτικό το μότο “Να πηγαίνετε εκεί που σας γιορτάζουν” !

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Υπνερωτομαχία

Σαν να σε βλέπω είναι, καπνοί απ’τ’αυτιά και τα πατούσια 😀 😀

Ελάφι
Ελάφι
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Υπνερωτομαχία

Εννοείται πως συμφωνώ, αλλά αναρωτιέμαι τον τελευταίο καιρό έντονα, τι κάνεις αν βλέπεις κάποια φίλη σου να κάνει τη μία λάθος κίνηση μετά από την άλλη; Πριν καιρό έλεγα την γνώμη μου (όταν μου τη ζητούσε) και μια διαφορετική οπτική γωνία, αλλά πλέον σταμάτησα διότι απλά διαφωνώ και θα φαίνεται λες και το κάνω επίτηδες.
Εννοείται είναι όμορφο να βλέπουμε και να αναγνωρίζουμε τα όμορφα, αλλά δεν πρέπει να ειπωθεί και η αλήθεια σε κάποια φάση;

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ελάφι

Κοίτα, το “τη μία λάθος κίνηση μετά την άλλη” επιδέχεται πολλών ερμηνειών. Αν μιλάμε για κινήσεις που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή της, ναι, παρεμβαίνεις. Και πάλι, μέχρι ένα σημείο, δεν μπορούμε να σώσουμε κανέναν εκτός απ’τον εαυτό μας. Αν μιλάμε για αδιέξοδη σχέση απ’την οποία δε βγαίνει, ή επιχειρηματική κίνηση που παίζει να τη φαληρίσει, είμαι της γνώμης ότι λέμε τη σκέψη μας όταν μας ζητηθεί, όσο πιο ειλικρινά μπορούμε. Από ‘κει και πέρα, αν επανέρχεται, της υπενθυμίζεις ότι την ξέρει την γνώμη σου, κι όπως (πιθανώς) δεν άλλαξε εκείνη, δεν άλλαξες ούτε εσύ. Αν τώρα οι επιλογές της… Διαβάστε περισσότερα »

Tawn Tawn
Tawn Tawn
4 χρόνια πριν

Περίπου μέχρι τότε νιώθεις παντοδύναμος, ότι αξίζεις τον κόσμο και άλλα κοελικά… Μετά τρως τα χαστούκια της ζωής κ έρχεσαι στα ίσα σου!

Observer
Observer
4 χρόνια πριν

Τέτοιες φίλες είναι μόνο για καφέ σε καφετέριες με καλό καφέ και αξιόπιστο WiFi.

Τσιτσίγκειος Πένα
Τσιτσίγκειος Πένα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Observer

Πολύ καλό!

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν

Εσύ συνέχισε να προσπαθείς και να βελτιώνεις τη δική σου ζωή όπως πολύ όμορφα κάνεις. Η φίλη αυτή και άλλοι παρόμοιοι φίλοι θα περάσουν σιγά σιγά στην κατηγορία “γνωστοί” εκτός αν θέλεις να επιμένεις να κάνεις παρέα με άτομα που δε σε νοιάζονται ή έστω δεν ξέρουν τον τρόπο να στο δείξουν. Είναι μέρος της ενηλικίωσης όλο αυτό. Θα σου πρότεινα να συνεχίσεις να βλέπεις ψυχολόγο για να δυναμώσεις κι άλλο τον εαυτό σου. Πέρασες δύσκολα και από ό,τι φαίνεται είσαι ικανή να τα καταφέρεις. Μην επικεντρώνεις σε λάθος στιγμές, λάθος ανθρώπους, κάνε φόκους σε εσένα.

kissed by fire
kissed by fire
4 χρόνια πριν

εγώ να πω και ένα μπράβο για τη δουλειά που κάνεις και πλεόν έχεις αρχίσει να βλέπεις τα μοτίβα σου. αυτό σημαίνει οτι η δουλειά αποδίδει. Δυστυχώς η ζωή μας είναι μια διαρκής δοκιμασία εφαρμογής της δουλειάς που κάναμε με τον εαυτό μας . Μη πτοείσαι keep up the good work που λένε και στο χωριο μου και μη γυρεύεις κατανόηση απο άτομα που σου έχουν δείξει μέχρι που μπορουν!

Pannenkoek
Pannenkoek
4 χρόνια πριν

Κρίμα που ακόμα είναι φίλη σου. Από όσο γνωρίζω -αν και εξαρτάται από το ποια σχολή είσαι- το Φυσικό ενίοτε έχει πιο δύσκολα μαθηματικά από το Μαθηματικό. Επίσης, σε ελληνικό πανεπιστήμιο η εμπειρία μου μού έχει δείξει ότι ΜΗΝ στεναχωριέσαι για εξέταση αν δεν δεις τον τελικό βαθμό. Μπορεί το γραπτό σου μπροστά στων άλλων να είναι αριστούργημα! Είναι ΚΑΙ θέμα τύχης το αν και πώς θα περάσεις ένα μάθημα. Μην αποθαρρύνεσαι. Καμιά φορά όταν κάνεις πασάλειμμα διάβασμα, και θυμάσαι μόνο τα σοβαρά χωρίς να ξέρεις κάθε +/- και τελεία στη σελίδα 139 παράγραφο 3, 2η σειρά, τότε μπορεί να… Διαβάστε περισσότερα »

Ladida
Ladida
4 χρόνια πριν

Τι έγινε ρε παιδιά, παντού διαβάζω για ενσυναίσθηση. Αυτό είναι το νέο buzzword; Εγώ γιατί δεν πήρα το μεμο;

Τσιτσίγκειος Πένα
Τσιτσίγκειος Πένα
4 χρόνια πριν

Να χέσω το success story σου μωρή. Αυτό να της πεις την άλλη φορά. Τι πόζα είναι αυτή, λες και κατέκτησε το κουραδόκαστρο.

mongrel
mongrel
4 χρόνια πριν

Εσύ έχεις καταλάβει γιατί δεν πήγες καλά; της το είπες; μήπως, αφού διαβάζεις καιρό, όντως δε διαβάζεις με το σωστό τρόπο; μπλοκάρει όταν πας να γράψεις;

Andromeda
Andromeda
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mongrel

Not the point

Ασκαρδαμυκτί!
Ασκαρδαμυκτί!
4 χρόνια πριν

Επειδή, από όσα μας λες, το έργο μάλλον επαναλαμβάνεται, μήπως να αλλάξεις… κινηματογράφο; Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι για όλα.
Η “φίλη” είναι αυτή που είναι και δεν έχει κανέναν λόγο να αλλάξει.
Οπότε ή εσύ ξεκόβεις μαζί της ή αναθεωρείς τις προσδοκίες που τρέφεις για εκείνη και συναντιέστε πού και πού για καφέ, χαβαλέ και άλλα ανώδυνα πράγματα. Αν ζητάς από τη συγκεκριμένη ηθική συμπαράσταση, ψυχολογική στήριξη και ενσυναίσθηση γενικώς, καλό θα ήταν να απευθυνθείς σε άλλους.