in

Το ΥΠΕΠΘ «παγώνει» το πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής «Παίζω με τον Φρίξο»

Τα τελευταία  3-4 χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα προγραμμα σεξουαλικής αγωγής για την προσχολική και την πρώτη σχολική ηλικία από την Μαργαρίτα Γερούκη και την ομάδα της.   ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

upourgeio paideias 8

Τα τελευταία  3-4 χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής για την προσχολική και την πρώτη σχολική ηλικία από την Μαργαρίτα Γερούκη και την ομάδα της.

Εδώ μπορεί να βρει κάποιος το πρόγραμμα και το υλικό και εδώ συνέντευξη της κ. Γερούκη. Ενώ το πρόγραμμα έχει βραβευτεί σε δημόσιο επίπεδο, το υπουργείο παιδείας το πάγωσε  και το “επανεξετάζει”… παραθέτω τα λόγια της κ. Γερούκη από το facebook:

«Τον Οκτώβριο Ελληνίδες εκπαιδευτικοί βραβεύονται μπροστά σε 1500 συνέδρους στο Μεξικό από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τη Σεξουαλική Υγεία για το καλύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής 2019. Η κ. Υπουργός που τουιτάρει συγχαρητήρια ακόμη και στον ήλιο που ανατέλλει σιωπά! Το Δεκέμβριο με πρωτοβουλία της Στέγης Γραμμάτων του Ιδρύματος Ωνάση γίνεται μια μεγάλη εκδήλωση για την αναγκαιότητα της Σεξουαλικής Αγωγής. Μιλούν εκτός από τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Οργανισμού για τη Σεξουαλική Υγεία, επιστήμονες από την Φινλανδία, την Ιρλανδία και την Ελλάδα. Η κ. Υπουργός, αν και καλεσμένη από καιρό, αποφασίζει περιοδεία σε Λάρισα και Καρδίτσα και τουιτάρει παιδικά χαμόγελα! Το Υπουργείο άφαντο στην εκδήλωσή. Ο νέος πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) κάνει έναν ειλικρινή χαιρετισμό, αλλά ζητά να μην τον προσκαλέσουμε στο βήμα με το θεσμικό του ρόλο. Η κ. Γκίκα, συνεργάτης της κ. Υπουργού και Γενική Γραμματέας του Υπουργείου της, κρατά στο συρτάρι εγκρίσεις προγραμμάτων με θέμα τη σεξουαλική αγωγή και το φύλο και τα επιστρέφει στο ΙΕΠ με το αίτημα της επανεξέτασης! Δεν χρειάζεται ούτε καν αιτιολογία! Τόσο δυνατή η υπογραφή της κ. Γκίκα! Λόγω των καθυστερήσεων, τα προγράμματα αυτά χάνονται για φέτος! Ταυτόχρονα το υπουργείο με υπογραφή της κ. Γκίκα πάλι στέλνει στα σχολεία την πρόσκληση των «καλών χριστιανών» με το περίεργο παρελθόν! Με το σάλο η υπουργός τα μαζεύει! Τελικά ξέρει η κ. Κεραμέως ότι υπηρετεί ένα κοσμικό κράτος; Είναι πραγματικά οι συνεργάτες της κατάλληλοι για τη θέση τους; ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ; Ίσως υποχρεωθεί η κ. Κεραμέως να απαντήσει και να ακούσουμε και εμείς τις απόψεις της επιτέλους!”

Άρθρο από Talk

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

6 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Maxima
Maxima
4 χρόνια πριν

Καλωσήρθατε στο Ιράν! Enjoy your staying… Τι κατάσταση και αυτή, τόσο λυπηρή… και ακόμα χειρότερα πόσοι γονείς χαίρονται με κάτι τέτοια… θλίψη

zero-gravity
zero-gravity
4 χρόνια πριν

Καθαρά έλλειψη πολιτικής βούλησης. Αν είναι δυνατό να σκανδαλίζει το θέμα της σεξουαλικής αγωγής εν έτει 2020!
Έτυχε να παραστώ στη παρουσίαση αυτού του προγράμματος στη στέγη και πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω το λόγο που δεν προχωράει. Ήταν εντελώς αλληγορικό.

zero-gravity
zero-gravity
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Andromeda

Εννοούσα πως είναι προσαρμοσμένο στην ηλικία των παιδιών, πως δεν έχει αυτό το διδακτισμό του παλαιού τύπου “Δεν παίρνουμε καραμέλες απο ξένους”. Δεν θεωρώ πως κάνει κάποια αναφορά οπου να μπορεί να πληγώσει των ψυχισμό των παιδιών. Τουλάχιστον έτσι το αντιλήφθηκα απο αυτή τη παρουσίαση.
Μπορεί να μη το διατύπωσα με σαφήνεια ή να μη κατάλαβα εγώ κάτι σωστά και να μη το μεταφέρω σωστά.
Πάντως σίγουρα ως πρόγραμμα δεν είχε τίποτα κακό ωστε να κοπεί.

Alex Rainers
Alex Rainers
4 χρόνια πριν

Μετα γιατι υπαρχει braindrain

Morfeas93
Morfeas93
4 χρόνια πριν

Συγγνώμη, πήρες χαμπάρι ποιο κόμμα κέρδισε τις Εκλογές το καλοκαίρι 2019; Ποια έγινε Υπουργός Παιδείας; Η κυρά Κεραμώ. Ε τότε μην περιμένεις κάτι άλλο. Απολύτως λογική ή μάλλον αναμενόμενη απόφαση. Δεν λέω πως η προηγούμενη ηγεσία έριξε και δα μαύρη πέτρα στις σχέσεις με την Εκκλησία αλλά ουτε την αγκάλιαζε τόσο σφιχτά, έκανε κάτι light αλλαγές μεσω αλλαγής θρησκευτικών και εισαγωγής θεματικών εβδομάδων μη αρεστών σε συντηρητικους και θρησκευτικους κύκλους. Σταδιακά τα καταργεί όλα καθώς αποτελούν ταμπού θέματα.