Αγαπητή «Α, μπα»: Τον βοήθησα χωρίς να πληρωθώ αλλά δεν εκτιμά την στήριξη μου

Νιώθω πικραμένη, δηλαδή σκίζομαι άνευ αμοιβής και βγαίνω και κερατάς και δαρμένος;

Α, μπα θα ήθελα μια γνώμη… Συνεργάζομαι με συναδέλφους με τους οποίους μάλιστα συστεγάζομαι σε κοινό χώρο (κάτι σαν εταιρία).. Ενίοτε μοιραζόμαστε δουλειές, αλλά κάνει κι ο καθένας τα δικά του ελεύθερα. Αν και είμαι μικρότερη όλων και με εμφανώς τα λιγότερα έσοδα, μοιραζόμαστε τα έξοδα του χώρου (ενοίκιο, λειτουργικά, αναλώσιμα κλπ) ακριβώς δια όσοι είμαστε, το οποίο και θεωρώ δίκαιο. Είμαι 30 και ένας από τους συνεργάτες 40+. Πολλές φορές βγαίνω εγώ να πληρώσω τα λειτουργικά και αν προκύψει κανά εξτρά ψιλό τα βάζω απ την τσέπη μου, χωρίς περαιτέρω παρε δωσε. Γενικά δεν φέρνω αντίρρηση στο να κάνω και καμιά αγγαρεία παραπάνω δεδομένου ότι είμαι μικρότερη και με τα ψιλό έξοδα θέλω να είμαι large – είμαι έτσι σαν άνθρωπος. Ο συνεργάτης περί ου ο λόγος και 2 ευρώ να δώσει από την τσέπη του, μου ζητά το μερίδιο που μου αντιστοιχεί. Τον έχω εξυπηρετήσει πολλάκις σε διάφορα θέματα, του δίνω υποδείγματα της δουλειάς μου και τώρα τελευταία του έκανα εξυπηρετήσεις προκειμένου να μην χάσει κάποιες δουλειές με πελάτες εξαιτία ενός προσωπικού του προβλήματος, με την ανάλογη φορολογικη επιβάρυνση από μέρους μου. Σήμερα μου είπε εμμέσως ότι δεν προτίθεται να με πληρώσει κάτι, γιατι δεν τον συμφέρει να χάσει λεφτά. Μου κακοφάνηκε δεν σου κρύβω, όχι γιατί περίμενα το οικονομικό αντίκρυσμα (το έκανα πραγματικά για βοηθήσω να μη χάσει πελάτες), αλλά γιατί βλέπω ότι δεν εκτιμά την στήριξή μου. Όταν του είπα ότι δεν με απασχολεί το χρηματικό και ότι το έκανα χάριν της συναδελφικής μας σχέσης, μου είπε “α όχι δεν θέλω να το κάνεις, έτσι, τότε δεν έπρεπε να το κάνεις καθόλου”. Μάλιστα ύστερα από αυτό μίλησε με έτερο συνεργάτη της δουλειάς και άκουσα να λέει “μετάνιωσα που είπα στη Στεφανία να με εξυπηρετήσει” Και ερωτώ για ποιό λόγο θεωρεί ότι τον εξυπηρέτησα αφού εν τέλει δε με πλήρωσε, και τι υποδηλώνει αυτή του η στάση; Νιώθω πικραμένη, δηλαδή σκίζομαι άνευ αμοιβής και βγαίνω και κερατάς και δαρμένος;

Μου έλυσες φοβερό πρόβλημα, σήμερα που θα πάω σούπερ μάρκετ θα πω στην ταμία ότι δεν θα πληρώσω, γιατί δε με συμφέρει να ξοδέψω λεφτά. Να και πώς θα αποκτήσω επιτέλους το εξοχικό στο Montauk, που είναι το όνειρό μου. Σε ευχαριστώ.

Με μπέρδεψε ο κύριος. Αν δεν ήθελε να τον εξυπηρετήσεις λόγω συναδελφικότητας, και αν δεν ήθελε να πληρώσεις, βάσει ποιας αρχής ήθελε να το κάνεις; Χωρίς κανέναν απολύτως λόγο;

Με μπέρδεψες κι εσύ όμως βρε Στεφανία. Θεωρεί ότι τον εξυπηρέτησες επειδή αυτό έκανες. Η λέξη “εξυπηρέτηση” ακριβώς αυτό υπονοεί, ότι δεν υπάρχει αμοιβή. Όταν στα καταστήματα λένε “πώς να σας εξυπηρετήσω” δεν εννοούν να σου δώσουν ένα ζευγάρι παπούτσια δωρεάν.

Τώρα που νιώθεις πικραμένη, τι να πω; Σε τι είχες υπολογίσει όταν σκίστηκες; Αν δεν περίμενες τίποτα, ορίστε το τίποτα. Αν περίμενες ανταπόδωση, από τον συγκεκριμένο δεν θα την πάρεις. Αν δεν το είχες καταλάβει από τα δίευρα που ήθελε πίσω, το κατάλαβες τώρα. Δεν υπάρχει καμία λογική να κάνεις εσύ τις αγγαρείες επειδή είσαι η μικρότερη. Κανένας τους δεν σε πληρώνει για να έχει λόγο στο τι θα κάνεις. Κοίτα να σταματήσεις να είσαι λαρτζ εκεί που δεν χρειάζεται, ή να είσαι, χωρίς να πικραίνεσαι μετά. Αυτό σημαίνει λαρτζ.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

51 points
Upvote Downvote

30
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
18 Θέματα σχολίων
12 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
25 Συντάκτες σχολίων
πραλίνα φράουλαFelisPenthesileaalalaBourbourita Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
μαύρο πρόβατο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συμμετέχων

εγώ μπερδεύτηκα με την εφορία.. αφήνεις να εννοηθεί ότι φοροεπιβαρύνθηκες για την εξυπηρέτηση.. ελπίζω τουλάχιστον να πήρες το ΦΠΑ, γιατί αλλιώς δε λέγεται εξυπηρέτηση αυτό, αλλιώς λέγεται!!

Xrist
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Xrist

Α τελικά υπήρχε κάτι πιο εμετικό από τους δικηγόρους – αφεντικά. Οι δικηγόροι που νομίζουν ότι είναι αφεντικά.

Stefania
Μέλος
Συμμετέχων

Είμαι η γράφουσα…Η αλλιώς το μέγα κορόιδο.Δυο διευκρινίσεις θα δώσω, επειδή εντυπωσιάστηκα από την ευστοχία των σχολίων, που μου καθρεφτίζουν αυτό που αρνούμαι να δεχτώ ότι συνέβη. 1)Τη δουλειά την παρείχε εκείνος, απλώς επειδή βρισκόταν σε αναρρωτική και προκειμένου να λάβει κάποια αποζημίωση από το ταμείο, δεν έπρεπε να τιμολογεί εργασία εκείνο το διάστημα. Εγώ είμαι σε καθεστώς άνευ ΦΠΑ κα μου ζήτησε αν είναι δυνατόν να κόψω 1 με 2 τιμολόγια στο όνομά μου. Τα γραμμάτια προείσπραξης που τιμολογούμε κάθε φόρα οι δικηγόροι εμπεριέχουν ένα μικρό ποσό υπέρ ΕΦΚΑ το οποίο προπληρώνεται. Αυτό ήταν το δικό μου κέρδος. Δυσανάλογα… Διαβάστε περισσότερα »

Bourbourita
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Γεια σου Στεφανία! Αν μου επιτρέπεις, δεν χρειάζεται να αυτο-μαστιγωθείς. Έπαθες και έμαθες. Απολύτως κατανοητή η επιθυμία σου να έχεις ανθρώπινες σχέσεις στον χώρο εργασίας. Τα δύσκολα έρχονται όταν δεν θέλουν το ίδιο και οι διπλανοί σου ή όταν αντιλαμβάνονται την ανθρώπινη σχέση με άλλο τρόπο. Εκεί είναι που καλούμαστε όλοι να περιφρουρησουμε τα όριά μας. Σου εύχομαι καλή σταδιοδρομία και καλή αυτοπροστασία!

alala
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Νομίζω ότι αυτό που θα ήταν το σωστότερο να κάνεις, ώστε και να τον εξυπηρετήσεις και να μην έχεις χασούρα, θα ήταν να του πεις να σου πληρώσει την εφορία (την οποία αυτός γλίτωσε). Έτσι θα ήσουν ήσυχη με τη συνείδησή σου και απέναντι στο συνάδερφο και απέναντι στον εαυτό σου. Τώρα είστε και οι δύο δυσαρεστημένοι. Μάλλον πρέπει να βρεις τρόπο να ζητάς αυτό που δικαιούσαι στη δουλειά, διαφορετικά κανείς δεν πρόκειται να στο δώσει από την καλή του την καρδιά.Ισχύει και για τους πελάτες αυτό, η μαμά μου λέει αν δεν κλάψει το παιδί η μάνα δεν θα… Διαβάστε περισσότερα »

πραλίνα φράουλα
Μέλος
Συμμετέχων

Δεν ξέρω τι έχετε συμφωνήσει εσείς, εμείς πάντως ανα δίμηνο κάνουμε ενα ραντεβού ειδικά για έξοδα. Εγω θα σου πρότεινα να τα ζητήσεις και αν όχι απλά να μη του αποδίδεις το μερίδιο σου για τα δικά του έξοδα. και σίγουρα σταμάτα να κάνεις έξοδα που δεν τα χρεώνεις στον συγκεκριμένο.

Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

“Γενικά δεν φέρνω αντίρρηση στο να κάνω και καμιά αγγαρεία παραπάνω δεδομένου ότι είμαι μικρότερη”. Ντόινγκ! Πού είναι γραμμένο ότι πρέπει να είσαι το γιουσουφάκι του γραφείου επειδή είσαι μικρότερη; Με αυτή τη λογική ΠΑΝΤΑ θα είσαι αυτή που θα κάνει τις αγγαρείες – να αντιστραφεί ο χρόνος αποκλέιεται. Μήπως να ξαναεξετάσεις την λογική σου; Επίσης, το να είσαι large δεν είναι τίτλος τιμής, ούτε πρόκειται να ανέβεις στα μάτια κανενός – βασικά μπορούν πολύ άνετα να βολεύονται από αυτό και να κάνουν την πάπια, λεφτά γλυτώνουν. Αν θέλεις να κεράσεις, ή να μην μετράς τα 2ευρα, κάντο, μην περιμένεις… Διαβάστε περισσότερα »

Stefania
Μέλος
Συμμετέχων

Τα λόγια σου με χτύπησαν σαν χαστούκι.. Δυνατό, αλλά αρκετό για να ξυπνήσω. Ευχαριστώ!

Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Stefania εύχομαι να είσαι πάντα large, αλλά εκεί που υπάρχει ανταπόκριση και αγάπη, στους δικούς σου ανθρώπους! Για τους υπόλοιπους, κάνε την δουλειά ΣΟΥ και μέχρι εκεί, και άστους να κουρεύονται, αν ταραχτούν ας πιουν καμια βαλεριάνα. Σου στέλνω διαδικτυακή αγκαλιά! 🙂

Andromeda
Μέλος
Συμμετέχων

Ο τυπάς δηλαδή σου λέει ότι κακώς το έκανες χωρίς να ζητάς λεφτά αλλά δεν είναι και διατεθειμένος να πληρώσει. Μάλιστα. Αλλά κι αυτό πάλι που μερικοί νομίζετε ότι είστε λαρτζ όταν σας καβαλανε δεν το καταλαβαίνω. Λαρτζ σημαίνει να βγεις ένα βράδυ και να πεις: ” Σήμερα κερνάω εγώ παιδιά γιατί έτσι” και να μην περιμένεις την επόμενη φορά να κεράσουν οι άλλοι απαραίτητα. Αυτό που κάνεις εσυ είναι οτι βασικά ντρέπεσαι να πεις ότι πλήρωσες από την τσέπη σου κάτι και να τους ζητήσεις το ποσό που τους αντιστοιχεί, ντρέπεσαι να ζητήσεις αμοιβή για τη δουλειά που έκανες… Διαβάστε περισσότερα »

Ελάφι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ναι, αυτό το λαρτζιλίκι κι εμένα με παραξενεύει. Ο καθένας δίνει τη δική του ερμηνεία ως προς το τι θα πει λαρτζ και καλύπτει μια οποιαδήποτε συμπεριφορά. Ο αδερφός μου για παράδειγμα είναι άνετος οικονομικά και έχει την κουμπάρα του που με διάφορες δικαιολογίες δεν πληρώνει ΠΟΤΕ τίποτα και ο αδερφός μου κερνάει αεροπορικά, διαμονές, και μια στο τόσο που το συνειδητοποιεί ότι τον πιάνει κορόιδο, λέει απλά “δεν βαριέσαι, εγώ είμαι λαρτζ”. Λες και αυτό αναιρεί το γεγονός ότι πιάστηκε κορόιδο.

Chaotic Jester
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Chaotic Jester

Κορόιδο μπορεί να πιάστηκε την πρώτη φορά. Από τη δεύτερη και μετά, κάποια δικιά του ανάγκη ικανοποιεί με το χουβαρνταλίκι, και το λέω εγώ που έχω παρόμοια συμπεριφορά ορισμένες φορές, ή απέναντι σε ορισμένους ανθρώπους.

demonoula
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Επιβαρύνθηκες φορολογικά, πώς; Έκοψες τιμολόγια εσύ, πληρώθηκες και του έδωσες τα χρήματα χωρίς να κρατήσεις το ΦΠΑ που θα αποδόσεις; Γιατί; Και γιατί του έδωσες τα χρήματα αν τη δουλειά την έκανες εσύ; Εξυπηρέτηση θα ήταν αν αναλάμβανες τους πελάτες όπως είπες για να μην πάνε αλλού και τους χάσει τελείως σαν πελάτες. Δηλαδή να κάνεις τη δουλειά που θα έκανε αυτός αλλά για λογαριασμό του, όχι σαν Στεφανία ΕΠΕ. Αλλά όχι και να μην πληρωθείς. Εσένα σου περισσεύει ο χρόνος δηλαδή για να τον χαρίζεις σε κάποιον που συστεγάζεστε; Αυτό που έκανε ο κύριος είναι καθαρή εκμετάλλευση κι αντί… Διαβάστε περισσότερα »

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Εγώ απ όλη την απάντηση (πολύ καλή btw), κρατάω το Montauk.
“Meet me in Montauk…..”
The eternal sunshine of the spotless mind

Penthesilea
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Τ Α Ι Ν Ι Α Ρ Α.

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

ΑΚΡΙΒΩΣ!!! Την έχω δει άπειρες φορές! Η ιδέα, το σενάριο, τα σκηνικά, η φωτογραφία, εκεί στο τέλος που γκρεμίζεται το σπίτι και μέσα έχει άμμο, τι να πρωτοθυμηθώ! Την έχω μάθει απ έξω! Η μόνη ταινία όπου εκτίμησα τις υποκριτικές ικανότητες του Jim Carrey, του ταίριαξε απίστευτα ο ρόλος. Και μια καταραμένη Clementine ανεμοστρόβιλο, μία ηρωίδα θεά, δεν μπορούσα να πάρω τα μάτια μου από πάνω της! Έχω ρίξει και κλάμα εγώ μ αυτήν την ταινία, και δεν κλαίω κι εύκολα! Εκεί που είναι κάτω από το πάπλωμα και καθώς σβήνεται η μνήμη λέει ο Joel “please, let me keep… Διαβάστε περισσότερα »

Penthesilea
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Lioness, τα έγραψες όλα όπως ακριβώς τα σκεφτόμουν! Την ξαναείδα σχετικά πρόσφατα μετά από αρκετά χρόνια και με διέλυσε αυτή ακριβώς η σκηνή… Κι έτσι όπως ήμουν κουκουλωμένη κι εγώ στον καναπέ, το μόνο που ήθελα ήταν να κρυφτώ στην κουβερτούλα μου και να κλάψω με μαύρο δάκρυ.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Εκτός από την ταινιάρα αυτή, διάβασε και Μακρύ Σαββατοκύριακο στο Λονγκ Αϊλαντ (Μόντοκ)…

MarinaK
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Αγαπώ αυτήν την ταινία! Αυτό που ηθελε να πει και ο τρόπος που το είπε. Την θεωρώ την ωραιότερη ιστορία αγάπης στο σινεμά.

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Μίλα βρε κορίτσι μου. Πιάσε κι εσύ τον έτερο συνεργάτη ή και τον ίδιο και πες “εγώ να δεις πόσο μετάνιωσα που εξυπηρέτησα”. Και μην ξαναεξυπηρετήσεις

este
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Πάντως ρε παιδί μου, η τσιπιά, γιατί περί αυτού πρόκειται είναι απίστευτο πράγμα. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα απολύτως για να αλλάξεις αυτό το χαρακτηριστικό κάποιου. Μόνο τις μεταξύ σας σχέσεις μπορείς να αλλάξεις ώστε να μην χρειαστεί να έρχεσαι αντιμέτωπη με τέτοιες συμπεριφορές.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Πρέπει να αλλάξεις το σκεπτικό σου. Κατ΄αρχήν δεν βλέπω γιατί επειδή είσαι μικρότερη (30 συν είσαι, όχι 10 να σε στέλνουν για τα θελήματα) είσαι υποχρεωμένη να κάνεις τις αγγαρείες και να πληρώνεις τα εξτραδάκια από την τσέπη σου. Εφόσον είσαστε όλοι συνάδελφοι, είσαστε όλοι ΙΣΟΙ, ο καθένας να κάνει τα δικά του και να πληρώνει το μερίδιό του. Τέλος. Βγάζεις επικίνδυνους και αχρείαστους συναισθηματισμούς σε εργασιακές καταστάσεις και το σπουδαιότερο υποβιβάζεις τον εαυτό σου απέναντι στους συναδέλφους σου και θα βρεις άσχημα με αυτή την τακτική. Για τον συγκεκριμένο συνάδελφο, βλέπεις ένα τσιγγούνικο γαϊδούρι, το ξέρεις ότι είναι ένα… Διαβάστε περισσότερα »