in

«Α, μπα» classics: Ντρέπομαι που σε τέτοια ηλικία είμαι τόσο άπειρη στις σχέσεις

Έχω ανάγκη να ερωτευτώ και να με ερωτευτούν. Δεν έχω ιδέα πως να το ”καταφέρω”

Hello there! Θα μπω στο ψητό: Δεν ξέρω πως λειτουργεί μια ερωτική σχέση. Και δε ξέρω πως να το διαχειριστώ και για αυτό συμπεριφέρομαι σα χαζή συνήθως! Είμαι σχεδόν 20 και πριν πέντε μήνες γνώρισα κάποιον ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Capture 9

Hello there! Θα μπω στο ψητο: Δεν ξέρω πως λειτουργεί μια ερωτική σχέση. Και δε ξέρω πως να το διαχειριστώ και για αυτό συμεπριφέρομαι σα χαζη συνήθως! Ειμαι σχεδόν 20 και πριν πέντε μήνες γνώρισα κάποιον, υπήρξε αμοιβαία έλξη κλπ αλλά δεν με ήθελε αρκετά μάλλον για να επενδύσει συναισθηματικά. Εγώ επένδυσα λιγάκι όμως παρόλο που δεν θα το ανταπέδιδε και το ήξερα, αλλά μου το συγχωρώ γιατί ειμαι εντελώς άπειρη και ήταν ο πρώτος άνδρας που μου έδωσε τέτοιου είδους προσοχή. Του άρεσα μεν αλλά σε φάση να κάνουμε σεξ, να σε δω μία φορά τη βδομάδα άντε να πάμε και για κανένα φαλάφελ. Εγώ ένιωθα ότι ήθελα και άλλα και το έληξα(ή μάλλον το άφησα να λήξει) γιατί εκείνος ήθελε να παίρνω προτεραιότητες και εγω απλά σταμάτησα να τις παίρνω. Όπως και να έχει δεν ξέρω αν είχα δίκιο. Δεν ξέρω τίποτα! Αυτό είναι το πρόβλημα! Άφησα τόσα χρόνια εφηβείας και μεταεφηβείας να πάνε έτσι χωρίς να επιδιώξω τίποτα ερωτικό με κανένα και τώρα πληρώνω! Πληρώνω που δεν είχα το θάρρος να τον ρωτήσω εξ αρχής τι θέλει από τη ζωή του και να του πω και εγώ. Πληρώνω που ίσως έκανα βλακεία που το σταμάτησα γιατί αυτή μπορεί να είναι για αυτόν μια φάση γνωριμίας (3 μήνες διήρκησε-σεξ κάναμε 2 φορές τον τελευταιο μηνα που είχαμε επαφές) και εγώ να το έληξα κάνοντας τον να νομίζει ότι δεν τον θέλω πια ενώ δεν ισχύει! Παρόλα αυτά κάτι λέει μέσα μου οτι δεν του άρεσα αρκετά! Τέλοσπαντων έχεις πει στο παρελθόν ότι τους κανόνες μιας σχέσης τους κανονίζουν οι συμμετέχοντες και μόνο και ότι κάθε σχέση είναι ένα ξεχωριστό σύμπαν. Ωραία αλλα εγω δεν ξέρω καν τι θα πει σχέση. Πως ξέρω ότι είμαι; Εγώ αυτη τη στιγμή έχω ανάγκη να ερωτευτώ και να με ερωτευτούν. Δεν έχω ιδέα πως να το ”καταφέρω”. Νιώθω ότι πάω στα τυφλά. Το θέμα είναι ότι επειδή ήμουν σίγουρη ότι θα καταλήξει σε σχεση όλο αυτό με τον Χ έκανα χαζομάρες και ίσως αυτο τον ξενέρωσε! Α μπα ντρέπομαι που σε τέτοια ηλικία είμαι τόσο άπειρη! Δώσε τα φώτα σου. Φιλάκια απο Μεγαλόνησο <3

– cherry chapstick

Είναι ώρα να βάλεις το αυτό – μαστίγιο σου στο πλυντήριο. Μετά, βάλτο στο στεγνωτήριο. Μετά, πέτα το στα σκουπίδια.

Δεν κατάλαβα ακριβώς τι έγινε και γιατί έγινε, κατάλαβα ότι δεν έγινε κάτι τρομαχτικό ή εξαιρετικό ή αφύσικο που χρειάζεται τιμωρία ή ανάλυση. Οι σχέσεις δεν είναι πυρηνική φυσική για να χρειάζεσαι ανώτατες σπουδές ή την εμπειρία του Γιόντα για να τα «καταφέρεις». Η κοινή εμπειρία της ζωής, αυτά που μαθαίνεις ζώντας, αρκεί. Δεν είναι καθόλου παράξενο ότι δεν κατάλαβες τι έκανες και τι ακριβώς έγινε, και δεν φταίει (μόνο) που είσαι είκοσι. Μη νομίζεις ότι αν τα είχες φτιάξει με δύο συμμαθητές στα δεκαπέντε σου τώρα θα είχες βρει τις απαντήσεις. Και σε δέκα χρόνια, και σε είκοσι χρόνια, πάλι δεν θα καταλαβαίνεις τι ακριβώς συμβαίνει, την στιγμή που συμβαίνει. Στην καλύτερη περίπτωση καταλαβαίνεις ποιος απέρριψε ποιον και γιατί στην μεθεπόμενη σχέση.

Όλοι θέλουν να ερωτευτούν και να τους ερωτευτούν, δεν είναι κάποια αδυναμία που έχεις εσύ και σε κάνει πιο ευάλωτη. Αυτό που σου λείπει δεν είναι η εμπειρία των σχέσεων, αλλά η εμπειρία γενικότερα. Δεν κατάλαβες τι έγινε, και δεν καταλαβαίνεις τι πρέπει να κάνεις για αυτές τις περίφημες «σχέσεις», επειδή δεν καταλαβαίνεις ακόμα ποια είσαι, και πώς να καταλάβεις άλλωστε στα είκοσι (αυτοί που νομίζουν ότι ξέρουν, κατά κόρον κάνουν λάθος. Αντιγράφουν κυρίαρχες τάσεις από το εντελώς άμεσο περιβάλλον τους και νομίζουν ότι αυτό είναι). Εμένα μου φαίνεσαι πολύ ωραίος τύπος. Μια χαρά θα τα πας. Μην ανησυχείς για τους άντρες. Να ανησυχείς πρώτα για το ποια είσαι, τι θέλεις να είσαι, τι ονειρεύεσαι να γίνεις, τι θέλεις να καταφέρεις.

(Επίσης, μην εκλογικεύεις και μην φιλτράρεις την πρώτη σου εντύπωση. Ξεκίνησες λέγοντας «αλλά δεν με ήθελε αρκετά μάλλον για να επενδύσει συναισθηματικά. Εγώ επένδυσα λιγάκι όμως παρόλο που δεν θα το ανταπέδιδε και το ήξερα, αλλά μου το συγχωρώ γιατί είμαι εντελώς άπειρη και ήταν ο πρώτος άνδρας που μου έδωσε τέτοιου είδους προσοχή». Το πιο πιθανό είναι ότι ακριβώς έτσι έχει η ιστορία και μια χαρά κατάλαβες τι έγινε. Δεν μπορούσες να πεις ή να κάνεις κάτι για να αλλάξει αυτή η πορεία. Το να θέλει ο ένας περισσότερο από τον άλλον είναι ιστορία από την εποχή του Αδάμ και της Εύας.)

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

8 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Thereisalwayshope11
Thereisalwayshope11
4 χρόνια πριν

Εγώ από όλο το κείμενο κόλλησα σε αυτό: “Του άρεσα μεν αλλά σε φάση να κάνουμε σεξ, να σε δω μία φορά τη βδομάδα άντε να πάμε και για κανένα φαλάφελ.” ΦΑΛΑΦΕΛ! ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΦΑΛΑΦΕΛ; Εμείς στα 20 μας πηγαίναμε για κανένα ποτό, κανένα κρασί… Τι να πω- πόσο αλλάξανε τα πράγματα πια που τα σημερινά 20χρονα πάνε για κανένα φαλάφελ. ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ.

Lady Chatterley
Lady Chatterley
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Thereisalwayshope11

Χαχα! Κι εγω εκεί κόλλησα! Βεβαια το φαλαφελ φωναζει Αγγλια.

Το λενε και οι ερευνες: οι νεοι απορριπτουν το αλκοολ. Καθε φορα που παραγγελνω κρασι και τα 25χρ γυρω μου παιρνουν χυμους με βατομουρα και ελντερφλαουερ, νιωθω ρετρό!

Λουκρητί@
Λουκρητί@
4 χρόνια πριν

Ε, και τώρα ντρέπομαι εγώ που όλα αυτά τα κατάλαβα μετά τα 35.🙄🙄🙄
Είσαι 20!!! Δηλαδή, μόνο στην αρχή.
Μια χαρά τα ακούω αυτά που γράφεις, και ξαναλέω…είσαι μόνο 20!

μιμόζα
μιμόζα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Λουκρητί@

Άσε ασε, και γω τωρα στα 31 τα καταλαβαίνω. Κάλιο αργά παρά ποτέ.

The Skate Witch
The Skate Witch
4 χρόνια πριν

Ρε κοπελιά συγγνώμη 20 και νιώθεις άσχημα που είσαι άπειρη από σχέσεις;;; Είμαι 24 και δεν έχω κάνει ποτέ “σοβαρή” (κλαίω και μόνο με τον όρο) σχέση. Το πρώτο μου φιλί το έδωσα στα 21. 😊 Μια χαρά τα βλέπεις τα πράγματα και νομίζω ότι είσαι φουλ συνειδητοποιημένη και χωρίς τις εμπειρίες που νομίζεις ότι πρέπει να έχεις.

Επίσης ΤΙ ΦΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΦΑΛΑΦΕΛ;;;;;

Perilio
Perilio
4 χρόνια πριν

Αχ,αυτά τα ηλικιακά όρια,ακόμα για το πότε θα αρχίσεις τα γκομενικά!Έτσι σκεφτόμουν κι εγώ κάποτε όταν αισθανόμουν άσχημα που πριν τα 24 δεν είχα ακόμα ολοκληρωμένη σχέση.Γλυκιά μας cherry έχεις ακόμα πολλά χρόνια μπροστά σου να ανακαλύψεις τα μυστήρια των ερωτικών σχέσεων.Μην ακούς κανέναν!Δεν είναι όλοι προγραμματισμένοι να κάνουν τα ίδια πράγματα,την ίδια εποχή,με την ίδια συχνότητα και ένταση!Άκου φαλάφελ…μπλιαχ!(χαχαχα)

DiCat
DiCat
4 χρόνια πριν

Μήπως η γράφουσα έκανε λάθος και αντί για 3 στο πληκτρολόγιο πάτησε το διπλανό 2; Ποια είναι τα τόσα χρόνια μεταεφηβειας και γιατί τονίζει τόσο την ηλικία της σε σχέση με ο,τι την απασχολει; Στα 20 είναι το πιο σύνηθες να είσαι εντελώς άπειρος !

νυχτολουλουδο
νυχτολουλουδο
3 χρόνια πριν

Δε χρειάζεται άγχος κοριτσάκι! Είσαι μικρή ακόμα. Γενικώς εγώ θέλω να μείνω σε αυτό που λέει η Λένα ότι μην νομίζεις ότι αν είχες κάνει περισσοτερα πραγματα στα 15 τώρα θα ένιωθες πιο έμπειρη κτλ. Γιατί σε κάθε φάση της ζωής μας είμαστε διαφορετικοί. Σε κάθε μια σχέση μας ξεκιναμε από την αρχή. Θα δεις ότι η διαδικασία προσδιορισμου του ποια είσαι και των θέλω σου απο καθε άνθρωπο που γνωρίζεις ειναι μια διαδικασία δυναμική που δε σταματάει ποτε. Τώρα μόλις ξεκινάς. Με τις εμπειρίες που θα αποκτάς θα κάνεις αργότερα τον απολογισμό σου και θα μάθεις πως να αλληλεπίδρας… Διαβάστε περισσότερα »