in

Προσωπική ιστορία: «Ο ξάδερφος μου με κακοποιούσε σεξουαλικά»

Σε εκείνη την ηλικία ένας, επτά χρόνια μεγαλύτερος, ξάδερφος μου αποφάσισε ότι είμαι η αγαπημένη του ξαδέρφη κι άρχισε να με αγγίζει σε σημεία που δεν έπρεπε. Όποτε τύχαινε να βρισκόμαστε σε κάποιο σπίτι, φρόντιζε να με ξεμοναχιάζει και να με κακοποιεί ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3fc27b60244a8e383f682f3f66a9514d

Διαβάζοντας τις ιστορίες των γυναικών που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά, θεώρησα χρέος μου να αφηγηθώ κι εγώ τη δική μου ιστορία κακοποίησης. Όλα ξεκίνησαν όταν ήμουν επτά ετών.

Σε εκείνη την ηλικία ένας, επτά χρόνια μεγαλύτερος, ξάδερφος μου αποφάσισε ότι είμαι η αγαπημένη του ξαδέρφη κι άρχισε να με αγγίζει σε σημεία που δεν έπρεπε. Όποτε τύχαινε να βρισκόμαστε σε κάποιο σπίτι, φρόντιζε να με ξεμοναχιάζει και να με κακοποιεί. Η κακοποίηση περιείχε τα πάντα, πλην της διείσδυσης. Αυτό κράτησε για επτά ολόκληρα χρόνια, πλέον ήμουν 14 ετών εγώ κι εκείνος ήταν 21. Έκανε άλλη μια κρούση όταν ήμουν 16 αλλά εκεί ήμουν τυχερή και το απέφυγα. Αυτό που θέλω να κάνω σαφές σε όλα τα κορίτσια και τις κοπέλες που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση είναι το εξής: Δεν φταίνε εκείνες.

Φταίνε όλοι οι άλλοι γύρω τους αλλά όχι εκείνες. Δεν πρέπει να ντρέπονται ή να κρύβονται. Αυτός που το έκανε πρέπει να ντρέπεται και να κρύβεται. Πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι να συνειδητοποιήσω τί είχε συμβεί. Το είχα κρύψει τόσο καλά μέσα μου που σχεδόν το είχα ξεχάσει, μέχρι την ηλικία των 30 που έγινα μητέρα. Να πω δε ότι όλα αυτά τα χρόνια που μεσολάβησαν από την κακοποίηση μέχρι τη συνειδητοποίηση, εγώ δεν είχα μιλήσει ποτέ και σε κανέναν. Έβλεπα στις ειδήσεις για κορίτσια που αυτοκτονούσαν λόγω της κακοποίησης κι απορούσα γιατί το κάνουν αυτό.

Θεωρούσα ότι εμένα δε με είχε επηρεάσει πουθενά. Ήμουν σίγουρη. Η αλήθεια όμως είναι πιο σκοτεινή από αυτή μου την άποψη. Σαφώς, σαφέστατα, κι η κακοποίηση με έχει επηρεάσει. Και μόνο που μου στέρησε την παιδική μου ηλικία, είναι αρκετή ζημιά από μόνη της. Πλέον έχω ξεκινήσει συνεδρίες με ψυχίατρο και προσπαθώ να διαλύσω τα σκοτάδια που έχω μέσα μου. Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να κερδίσω αυτή τη μάχη αλλά είμαι αισιόδοξη. Αν θα μπορούσα να δώσω μια συμβουλή στις άλλες γυναίκες εκεί έξω που το έχουν υποστεί ή τη υφίστανται αυτή την περίοδο, θα ήταν να αποδεχτούν για αρχή την κατάσταση. Να αποδεχτούν ότι είναι κακοποιημένες ακόμη κι αν δεν το αισθάνονται. Το ότι το θύμα αρνείται κι αντιστέκεται να αποδεχτεί την κατάσταση δεν είναι σημάδι δύναμης αλλά φόβου. Μιλήστε σε όποιον αισθάνεστε κοντά σας και ζητήστε τη βοήθεια ειδικού. Μη μένετε άλλο με τις πληγές ανοιχτές. Αφήστε κάποιον να σας φροντίσει. Αξίζετε τη φροντίδα. Είμαστε δυνατές, το έχουμε αποδείξει αλλά δε χρειάζεται να τεντώνουμε τον εαυτό μας στα άκρα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

6 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
5 χρόνια πριν

Κορίτσι μου καλό, πόσο γενναία είσαι! Να σου πάνε όλα καλα ευχομαι

Χρύσα Μεγαγιάννη
Χρύσα Μεγαγιάννη
5 χρόνια πριν

Μπράβο σου που το αντιμετωπίζεις! Όλα θα πάνε καλά!!!!!

Rubia
Rubia
5 χρόνια πριν

Σου εύχομαι τα καλύτερα από δω και πέρα. Καλά κάνεις και συνεχίζεις τη δουλειά με τον ψυχίατρο. Μια μεγάλη αγκαλιά.

Evelina Leivada
Evelina Leivada
5 χρόνια πριν

Μια αγκαλιά κι από μένα. Είσαι δυνατή.

Βου
Βου
5 χρόνια πριν

Συγχαρητήρια για τη δύναμή σου να το αντιμετωπίσεις και να μιλήσεις γι’αυτό. Είναι σημαντικό να ακούγονται ιστορίες κακοποίησης, γι’αυτές που ακόμα δεν έχουν βρει το κουράγιο να το αντιμετωπίσουν. Σου εύχομαι τα καλύτερα!

Marina
Marina
5 χρόνια πριν

Μπραβο σου που βρηκες τη δυναμη να φροντισεις και να γιατρεψεις τον εαυτο σου! Σ ευχαριστουμε που εβαλες λεξεις σε κατι που σε πονα για να το μοιραστεις μαζι μας! Συνεχισε ετσι και ειμαστε εδω για σενα οποτε μας χρειαστείς. Και για σένα και για όλες εκείνες τις ιστορίες που δεν κατάφεραν ακόμα να γίνουν λέξεις.