in

Αγαπητή «Α, μπα»: Είναι ο Τόνι Ρόμπινς μεγαλοφυΐα;

Σκέτη καρικατούρα μου φάνηκε

Αγαπημένη Α,μπα, τα φώτα σου!!! Μια συνάδελφος χθες στη δουλειά, φάση «το σύμπαν συνωμοτεί/feeling blessed/αρμονία κλπ», μου μιλούσε για έναν τύπο-γκουρού στην Αμερική, ονόματι Τόνι Ρόμπινς, ότι διάβασε τα βιβλία του και ανοίξαν οι ουρανοί, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 3iP gKSbPDcKPCPLFqID5Q

Αγαπημένη Α,μπα, τα φώτα σου!!! Μια συνάδελφος χθες στη δουλειά, φάση «το σύμπαν συνωμοτεί/feeling blessed/αρμονία κλπ», μου μιλούσε για έναν τύπο-γκουρού στην Αμερική, ονόματι Τόνι Ρόμπινς, ότι δίαβασε τα βιβλία του και ανοίξαν οι ουρανοί, ο άνθρωπος είναι μεγαλοφυία κλπ… Έβαλα κι εγώ Netflix να δω τι καπνό φουμάρει περιμένοντας στην καλύτερη να δω τον Κοέλιο σε νέα συσκευασία και στη χειρότερη κανέναν τύπο με χλαμύδα να κάνει τον Χριστό! Και τι είδα!!! Έναν τύπο σκέτη καρικατούρα να παραδίδει σεμινάρια σε αίθουσες 3.000 ατόμων (οι οποίοι για 3 μέρες δώσαν 5.000 δολάρια). Αφήνω το αισθητικό κομμάτι στην άκρη, τύπου ουρλιάξτε και αγκαλιαστείτε και χορέψτε να δημιουργηθεί ενέργεια, ας πούμε πως αυτά είναι αμερικανιές και πως και στην Ελλάδα κάποιοι χορεύουν τσάμικα για να φύγει η ένταση.. Πάμε στο σοκ… Ο τύπος, σήκωνε άτομα και έπαιζαν κάτι διάλογοι τύπου «Γιατί είσαι εδώ?» «Γιατί έχω διατροφικές διαταραχές» «Αυτό σημαίνει πως έχεις προβλήματα με τον πατέρα σου, να τον πάρεις να τον βρίσεις και μετά να τα βρείτε!» Ντόιοιοινγκ!!!!! Άλλο «Γιατί είσαι εδώ?» «Είμαι θύμα σεξουαλικής κακοποίησης» «Από αύριο θα δουλεύεις μαζί μου και θα γίνεις θεραπεύτρια ψυχής» . Μία είπε πως ο άντρας της είναι φλύαρος και την έβαλε να τον χωρίσει επιτόπου!!! Μπροστά σε 3.000 άτομα στο άσχετο!!!Α μπα όοοοοτι να ναι!!! Και κόσμος να παραληρεί, να κλαίει και να χτυπιέται από κάτω!!! Αυτά που έλεγε ο τύπος είναι ένα μείγμα υπεραπλουστεύσεων, αυθαίρετων συμπερασμάτων, (στην καλύτερη) κοινοτοπιών και κατά τη γνώμη μου, δεδομένου ότι επηρεάζει κόσμο, ο τύπος είναι επικίνδυνος!!!! Με μηδενικές νομικές γνώσεις, αυτά τα πράγματα είναι νόμιμα?? Ένα άτομο με τέτοια επιρροή, μπορεί να λέει ότι να ναι?? Η μόνη πισινή που κρατάω είναι μήπως έγινε κάποιο άθλιο μοντάζ και δεν έγιναν έτσι τα πράγματα και μία δεύτερη, βλέποντας το κοινό που ήταν όλοι πάμπλουτοι και ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ παραμορφωμένοι από τις πλαστικές,, μήπως αυτά είναι τίποτα βίτσια πλουσίων, στα οποία εμείς δεν έχουμε πρόσβαση και μας φαίνονται μία ξένη γλώσσα… εεεε??? Τι λες??

Δεν έχω χρόνο να χάσω για να ακούσω τον επόμενο γκουρού που υπόσχεται λύσεις δευτερολέπτων για θέματα που χρειάζονται επίπονη προσπάθεια πολλών ετών. Ναι, ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι να’ναι, μέσα σε πλαίσια, αν δεν πρόκειται για λόγο μίσους δηλαδή. Δεν τα έκλεψε τα λεφτά, με τη θέληση τους τα δίνουν. Η φίλη σου είναι πολύ πλούσια, που διάβασε τα βιβλία του και άνοιξαν οι ουρανοί; Προφανώς έχει επιτυχία σε όλα τα στρώματα, αλλά μόνο πλούσιοι μπορούν να δώσουν τα πέντε χιλιάρικα για τρεις μέρες.

Αν γίνεται, να σταματήσουμε να πέφτουμε από τα σύννεφα που κάνουν επιτυχία οι τσαρλατάνοι; Αυτό είναι η ιστορία της ανθρωπότητας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Πάμε μπροστά με τη σκληρή δουλειά της ανώνυμης μειοψηφίας (των επιστημόνων, των φιλόσοφων και των ποιητών), και όχι χάρη στους μαζικούς μεσσίες. Για την ακρίβεια, πάμε μπροστά παρά τους μαζικούς μεσσίες.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

31 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
δε σου λέω!
δε σου λέω!
5 χρόνια πριν

Ούτε τον είχα ξανακούσει τον κύριο, για να πω την αμαρτία μου είδα τη φωτο πρώτα και είπα-τι-σεξυ-γκομενάκι-είναι-τούτο, μετά διάβασα την ερώτηση και ξενέρωσα και δεν τον θέλω πια.

Μαρμελάδα frau-λα
Μαρμελάδα frau-λα
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  δε σου λέω!

Χαχαχαχαχα και εγω ακριβως αυτο!!!

Penthesilea
Penthesilea
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  δε σου λέω!

Παιδιά δεν είναι φτυστός ο Willem Dafoe;

Louk Ritia
Louk Ritia
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  δε σου λέω!

Κοίτα, 5000 δεν έχω, αλλά αν ο συγκεκριμένος όπως τον βλέπω μου έλεγε να πάρω τηλέφωνο και ν’ αρχίσω τα βρισίδια επειδή τρώω σαν βόδι, νομίζω δε θα έλεγα όχι.

Babelfish
Babelfish
5 χρόνια πριν

“Πάμε μπροστά με τη σκληρή δουλειά της ανώνυμης μειοψηφίας (των επιστημόνων, των φιλόσοφων και των ποιητών), και όχι χάρη στους μαζικούς μεσσίες. Για την ακρίβεια, πάμε μπροστά παρά τους μαζικούς μεσσίες.”
Η ιστορία της εξέλιξης της ανθρωπότητας σε δύο προτάσεις. Χειροκρότημα!

Origami Lover
Origami Lover
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Babelfish

Like Για το nick name (και για το σχόλιο). Μου λείπει ο Douglas Adams

sktpsx
sktpsx
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

με τον Douglas ειχα γελασει μεχρι δακρυων κυριολεκτικα, στον μιζερο ηλεκτρικο Ομονοια-Μαρουσι πριν απο πολλα χρονια. Ειχα χωσει το προσωπο μου απο ντροπη μεσα στο βιβλιο. Τι γλυκεια αναμνηση.

idril
idril
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Babelfish

Αχ, babelfish, κι εγώ το έβαλα στα quotes μου αυτό!

Origami Lover, κι εμένα μου λείπει ο Douglas.

Μια συνάδελφός μου ονόμασε το γιο της Marvin. Ενθουσιάστηκα και είχα την ακατανίκητη επιθυμία όταν μου το είπε να τη ρωτήσω, like the paranoid Android; Είπα να είμαι προσεκτική και τη ρώτησα πρώτα αν έχει διαβάσει το Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, μου απάντησε όχι. Κρίμα και πάλι κρίμα. Είμαι σίγουρη ότι θα εκτιμούσε το εν λόγω ανδροειδές!

Πέραν του Marvin, η δική μου αγαπημένη ΑΙ οντότητα είναι το Happy Vertical People Transporter <3

Lasitskene
Lasitskene
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Babelfish

Εξελικτισμος στο Αμπα? :/
(Και η εργατικη ταξη δε γελασε, γιατι η εργατικη ταξη ξερει)

Penthesilea
Penthesilea
5 χρόνια πριν

Εδώ υπάρχουν άτομα που ισχυρίζονται ότι είναι γιατροί, παρουσιάζουν πλαστά πτυχία και πλουτίζουν πείθοντας καρκινοπαθείς να παρατήσουν τις θεραπείες τους και να παρακαλάνε να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για χλιδάτα τριημεράκια σε ξενοδοχεία, καθώς σε αυτά τα τριημεράκια θα μάθουν τον τρόπο να πείσουν τον όγκο στο σώμα τους να σταματήσει να μεγαλώνει. Υπάρχουν αδίστακτοι άνθρωποι εκεί έξω, οι οποίοι κοιμούνται σαν πουλάκια και περνάνε ζάχαρη.

Origami Lover
Origami Lover
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Penthesilea

Και έχουν και ολόκληρο στρατό απο “θαυμαστές” που ορκίζονται στις “ικανότητές τους” γιατί “τους βοήθησε” και έχουν “προσωπική πείρα”. Λερώνεται το πληκτρολόγιο κάθε φορά που γράφω το όνομα του Μουρούτη, του Μαρινάκη και του Πασχαλίδη.

Femme Farfalle
Femme Farfalle
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Πωωω.. Αυτόν τον Πασχαλιδη ρε παιδιά… Και ξέρω και κάποιες τυπισσες που ήταν πορωμενες με την πάρτη του.(μπορεί να είναι κι ακόμα, κι ας αποκαλύφθηκε το παπατζιλικι) Κι ένας κύριος που εκτιμώ ιδιαιτέρως καθότι έχει ένα επίπεδο ως άνθρωπος, κι αυτός μπήκε στη διαδικασία να πάει σε μια “συνάντηση”. Πάντα μου έκανε εντύπωση πώς κάποιοι άνθρωποι πειθονται τόσο εύκολα για το ότι υπάρχουν ανάμεσά μας υπερφυσικα “φωτισμενοι” άνθρωποι οι οποίοι έχουν τη μαγικη ικανότητα να σε “φωτισουν” κι εσένα κάνοντας σου απλά μια – δύο ερωτήσεις. ( του τύπου :πόσα αδέρφια έχεις, είσαι το 1ο ή το 2ο παιδί κλπ)… Διαβάστε περισσότερα »

Ιζόλδη
Ιζόλδη
5 χρόνια πριν

Αχ θε μου, λες μόνο οι πλούσιοι να έχουν βίτσια με τους τσαρλατάνους; Εδώ ο Γιάνης έκανε ολόκληρο έθνος να παραληρεί

Private
Private
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Πες τα ναι και αυτό δεν μπορώ ακόμα να το χωνέψω 😧

AllesGoed
AllesGoed
5 χρόνια πριν

Απίστευτο timing! Αν δεν χρησιμοποιούσες το θηλυκό γένος θα ήμουν σίγουρη ότι αυτή την ερώτηση την έστειλε ο αδερφός μου. Είχαμε sibling bonding evening το σουκου και μου λέει ακουσα για αυτόν τον Τονι Ρομπινς και επειδή και οι δύο πιστεύουμε ότι “η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πραγμα” λέμε ας βάλουμε Netflix να δούμε. Τα συμπεράσματα μας ηταν: 1. Πολύς φτωχός/πονεμενος κόσμος μαζεμένος. Υποψιαζόμαστε ότι έχουν τις πιστωτικές τους φουλαριστες για να συμμετάσχουν σε αυτό το πανηγύρι. 2. Την άλλη που την εβαλε να χωρίσει από τον rebound γκόμενο που βρήκε μετά από το χωρισμό, καλά έκανε,αφού είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Zouzouna Goutsouna
Zouzouna Goutsouna
5 χρόνια πριν

Οι ανθρωποι που πασχουν απο ναρισισστικη διαταραχη ειναι εξαιρετικα πειστικοι στους τροπους τους , γοητεύουν τα πληθη. Επηρρεαζουν τους αλλους και τους χειραγωγουν κατα βουληση.

silverin
silverin
5 χρόνια πριν

Η ανωνυμη μειοψηφια, των επιστημονων, των φιλοσοφων και των ποιητων.
Σκιρτησε μεσα μου η αληθεια σου.

Lasitskene
Lasitskene
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  silverin

Η γνωστη “δυτικη αληθεια” με την οποια ιστορικα εχουμε καταστρεψει τον μισο πλανητη.

βλαχάκι(το)
βλαχάκι(το)
5 χρόνια πριν

Ότι να ‘ ναι. Στην αρχή αρχή νόμιζα ότι έλεγε για τον Τομ Ρόμπινς.

Scotland for Holidays
Scotland for Holidays
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  βλαχάκι(το)

Κι εγω! Μα λεω, κανει τετοιου τυπου συνέδρια ο Ρομπινς;

Το Νταραβέρι
Το Νταραβέρι
5 χρόνια πριν

Αχ ήμουν κι εγώ θύμα του Τόνι στα 19.Είχα αγοράσει και βιβλίο του ,το οποίο παράτησα 4 σελιδες μετά. Ο τίτλος ήταν ”ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας”.(εκεί καταλαβαίνετε τι παέι λάθος με τον κύριο.).θυμάμαι οτι αυτός ο τύπος είχε μια απίστευτη ενέργεια.Πανύψηλος, με τέλεια ένταση φωνής ,τέλεια χροιά , σωστή τονικότητα,σωστη σύνταξη.Δε σε κάνει να βαριέσαι.Σε γοητεύει αρκετά.Δε θυμάμαι να έλεγε αυτα που αναφέρει η γράφουσα,αλλα πανω κάτω σου έλεγε τα προφανή.Νομίζω οτι απλά είχα την ανάγκη τότε να σχετίζομαι και να ακούω ανθρώπους που μου δίνουν απλά μια ώθηση και που μου μεταδίδουν αυτήν την ενέργεια.Πολλοί έχουμε αυτή την… Διαβάστε περισσότερα »

Λιλά57
Λιλά57
5 χρόνια πριν

Διαβάζω τα βιβλία του Τονι Ρομπινς και τον παρακολουθω εδω και 3 χρόνια, αν και δεν έχω συμμετασχει σε κάποιο απο τα σεμινάριά του. Ο Τόνι Ρόμπινς εκτός του ότι έχει “χ’αρισμα” να καταλαβαίνει πλέον τους ανθρώπους απο μια κουβέντα που θα έχει μαζί τους, έχει εκπαιδευτεί και δουλέψει πάρα πολύ πάνω στο κομμάτι τησς αυτο-βελτίωσης και της ψυχολογίας. Μη ξεχναμε ότι τα σεμινάρια του γίνονται στην αμερική και εκέι υπάρχει η κουλτούρα του να προκάλεις ενθουσιασμό και εντυπώσεις αλλα αυτό δεν σημαίνει οότι δεν ξέρεις τι λες. Δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι είναι “Μεσσίας” που μπορεί να αλλάξει τη ζωή… Διαβάστε περισσότερα »

idril
idril
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Λιλά57

Βρε Λιλά57 μου το λες και μόνη σου, “Φυσικά χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά και επιμονή και παίρνει χρόνο να δεις αποτελέσματα (ανάλογα με το πόσο αποφασισμένος είσαι).” Αν δουλεύεις πάνω στον εαυτό σου προσωπικά και επαγγελματικά, αν πιστεύεις στη διαρκή βελτίωση, βάζεις στόχους και κινείσαι προς αυτούς, με υπομονή και επιμονή, δεν πα να σου δώσουν λάθος καθοδήγηση, εσύ θα καταφέρεις πολλά πράγματα. Μόνη σου. Όχι χάρη στον Τόνι Ρόμπινς. Αυτό δεν ξέρουμε στην Ελλάδα. Ότι μπορείς να κάνεις πράγματα μόνος σου, ότι χρειάζεται αυτοπειθαρχία και προσωπικά κίνητρα, και ότι θα πάρει χρόνια να βρεθείς έστω κοντά στο στόχο σου.… Διαβάστε περισσότερα »

AllesGoed
AllesGoed
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  idril

Εγώ πάντως τη φίλη Λιλα την καταλαβαίνω και ,ανήκει δεν με έπεισε ο Ρομπινς συγκεκριμένα,θαυμάζω τους ανθρώπους που πασχίζουν για αυτοβελτιωση.
Για μένα ας πούμε τα βιβλία αυτοβοήθειας είναι σαν τα βιβλία parenting που διάβασα. Πήρα χρήσιμες πληροφορίες και της χρησιμοποίησα με υπομονη και επιμονη για να γίνω καλύτερη. Δεν με έκαναν τα βιβλία καλύτερη αλλα με βοήθησαν να βρω τι πρέπει να κάνω διαφορετικά.

Λιλά57
Λιλά57
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  idril

Μα γι αυτό λέγεται αυτο-βελτίωση, γιατι το καταφέρνεις μόνος σου απλά χρείαζαται καθοδήγηση γιατί αν τα γνωρίζεις όλα τότε δεν επιδέχεσαι και βελτίωσης! Αυτο που σε πειράζει είναι δηλαδή το ότι βγάζει χρήματα απο αυτό που κάνει. Δηλαδή ο Grand Gardone για παραδειγμα που οργανώνει παρόμοιου κόστους και πλήθους σεμινάρια, και αυτός τσαρλατάνος είναι? Ακόμα και να μην μας αρεσει η φάτσα κάποιου, ή ο τρόπος του, ή πολλά άλλα, ας μη βιαστούμε να κρίνουμε ότι αυτά που λέει είναι μπούρδες γιατί πραγματικά χάνεται μια μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν “παραθυράκια” στο εγκεφαλό μας και ίσως κάτι κάνει κλικ. Στο κάτω… Διαβάστε περισσότερα »

idril
idril
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Λιλά57

Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Αφού τον θαυμάζεις τόσο πολύ, ελπίζω να σε βοηθά με κάποιον τρόπο να τον θεωρείς ευεργέτη σου. Ευχαριστώ και καλησπέρα.

Origami Lover
Origami Lover
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Λιλά57

Το είπα εγώ ότι θα πεταχτεί κάποιος θαυμαστής. Δεν ξέρω πόσο καλό σου έκανε πάντως στην “αυτοβελτίωση” πριν 11 μέρες δημοσιεύθηκε ερώτηση σου εδώ στο Α-μπα για πρόβλημα που είχες με τη φίλη σου. Μάλλον οι συμβουλές της Α-μπα είναι πιο χειροπιαστές από τα χοροπηδητά του Ρομπινς (Είναι τόσο κοινό αυτό το επίθετο; Όλους τους λένε “Κοκκινολαίμη” στο εξωτερικό;)

Λιλά57
Λιλά57
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

πολύ εριστικό το σχολιό σου και επιθετικό οπότε δεν έχει νόημα να πω κάτι πάνω σε αυτά που λες αν και έχω πολλά, αλλά σε ατομα με φανατισμένες αποψεις που δεν δέχονται την άλλη πλευρά ούτε σαν αποψη, είναι σαν να προσπαθείς να μάθεις στο γουρούνι γράμματα που λένε.

Λιλά57
Λιλά57
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

είπα και εγώ δεν θα πεταχτεί κάποιος που δεν στηρίζει την αποψή του σε επιχειρήματα αλλά σε προσωπική επίθεση?