in

Προσωπική ιστορία: «Η φαγούρα ήταν τόσο έντονη που ένιωθα ότι θα έπαιρνα φωτιά»

Ας καταθέσω και εγώ την προσωπική μου εμπειρία με τους γυναικολόγους. 22 χρονών ήμουν, όταν αποφάσισα να επισκεφτώ για πρώτη φορά έναν γυναικολόγο μετά από μια ελαφριά φαγούρα που ένιωθα και δεν υποχωρούσε. Τον γυναικολόγο μου τον πρότεινε μια φίλη και ύστερα από εξέταση ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

b0d2932b753067dc5af5e9e2c5c7c4c1

Ας καταθέσω και εγώ την προσωπική μου εμπειρία με τους γυναικολόγους.

22 χρονών ήμουν, όταν αποφάσισα να επισκεφτώ για πρώτη φορά έναν γυναικολόγο μετά από μια ελαφριά φαγούρα που ένιωθα και δεν υποχωρούσε. Τον γυναικολόγο μου τον πρότεινε μια φίλη και ύστερα από εξέταση αφού θεώρησε απαραίτητο να κάνουμε και ένα παπ τεστ που βγήκε καθαρό, πήρε επιπλέον δείγμα και μου το έδωσε για να το πάω σε μικροβιολόγο, και να του πω να κάνει και αντιβιόγραμμα. Επίσης με ρώτησε με τι πλένομαι στην ευαίσθητη περιοχή και όταν του είπα με αυτό που κάνω και μπάνιο, μου είπε ότι δεν κάνει, και μου σύστησε το υγρό antibacter. Σε ερώτηση μου, πόσο συχνά κάνει να πλένομαι με αυτό, μου απάντησε «όσες φορές την ημέρα θες».

Άρχισα να πλένομαι με το σαπούνι που μου πρότεινε και πήρα και τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έδειξαν ότι έχω μια απλή κολπίτιδα. ΤΙΠΟΤΑ δηλαδή, όπως μου είπε. (παρακαλώ σημειώστε αυτό το τίποτα γιατί θα ακουστεί κάμποσες φορές). Μου σύστησε όμως μια αντιβίωση για 7 μέρες για θα γίνω καλά και κάτι κολπικές αλοιφές. Την αντιβίωση την πήρα όπως και τις αλοιφές και η φαγούρα άρχισε να υποχωρεί, έως που σχεδόν εξαφανίστηκε, όμως καλά δεν ένιωσα να γίνομαι.

Γι’ αυτό και λίγο καιρό αργότερα πήγα να επαναλάβω την εξέταση (άλλα χρήματα δηλ) για να βγουν στα αποτελέσματα ότι δεν έχω ΤΙΠΟΤΑ απολύτως, εκτός από μερικούς μύκητες που θα φύγουν όμως. Έλα όμως που όχι μόνο δεν έφυγαν αλλά η φαγούρα επανήλθε λίγο καιρό μετά, και όσο περνούσε ο καιρός γινόταν και πιο έντονη. Ξανά λοιπόν στον γιατρό, νέα εξέταση που έδειξε ξανά κολπίτιδα και ακολούθησε νέα αντιβίωση. Και αυτή την φορά η φαγούρα επανήλθε λίγο καιρό μετά, οπότε και ακολούθησε τρίτος γύρος εξετάσεων με ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα. Στο τέλος του τρίτου γύρου με την φαγούρα σταθερή αξία γύρισε και μου είπε ότι έχω εμμονή με τους γιατρούς, μιας και στις εξετάσεις φαίνεται ότι δεν έχω ΤΙΠΟΤΑ, εκτός από λίγους μύκητες, με ρώτησε αν πλένομαι με το σαπούνι που μου πρότεινε, τον διαβεβαίωσα πως «ναι», οπότε και κατέληξε ότι όντως έχω εμμονή με τους γιατρούς και όλα είναι ιδέα μου. Πρότεινε επίσης να με δει ψυχολόγος για την εμμονή μου, ενώ παράλληλα να συνεχίσουμε και την θεραπεία.

Το ίδιο διάστημα περίπου σε κάποιο φαρμακείο ρώτησα για το σαπούνι που μου είχε προτείνει να πλένομαι για να πάρω την απάντηση ότι είναι κάτι σαν… «χλωρίνη». Τόσο δυνατό δηλ που δεν πρέπει να πλένεσαι πάνω από μια φορά τον μήνα και αν (εγώ πλενόμουν 2-3 φορές την μέρα). Το σαπούνι αυτό έχει καταργηθεί πια. Δεν τόλμησα να ξανάπαω σ’ αυτόν τον γιατρό, για τον επιπλέον λόγο γιατί είχα κρατήσει όλες τις εξετάσεις που έκανα και τις έριξα μια προσεκτική μάτια, και ανακάλυψα ότι ο εν λόγω γιατρός, έβλεπε το αντιβιόγραμμα που έδινε ο μικροβιολόγος κάθε φορά (το αντιβιόγραμμα δείχνει εκτός από το αποτέλεσμα της εξέτασης και μια σειρά από αντιβιώσεις που προτείνονται, ξεκινώντας από την πιο αδύναμη ως την πιο δυνατή, και ο γιατρός διάλεγε την μεσαία που έβλεπε κάθε φορά), και από κει καθόριζε τι αντιβίωση θα μου δίνει. Πράγμα που θα μπορούσα να κάνω και εγώ δηλ και ο καθένας.

Αυτός μόνο δείγμα έπαιρνε, που επίσης θα μπορούσα να το κάνω και εγώ. Στο μεταξύ η φαγούρα γινόταν όλο και πιο έντονη οπότε αναγκάστηκα και πήγα σε άλλον γιατρό που μου πρότεινε άλλη φίλη, και αφού και αυτός ο γιατρός με εξέτασε και του εξιστόρησα και το ιστορικό με τον προηγούμενο γιατρό (για αντιβιώσεις και σαπούνια) μου έδωσε χάπια για μύκητες για 7 μέρες. Και αυτός ο γιατρός με διαβεβαίωσε ότι δεν έχω ΤΙΠΟΤΑ. Στο μεταξύ είχε περάσει κάνα 6μηνο. Πήρα τα νέα χάπια, και επιτέλους ένιωσα να γίνομαι καλά. Όμως η χαρά μου κράτησε μέχρι και την περίοδο μου, γιατί μετά ξανάρχισε η φαγούρα, και όσο περνούσε ο καιρός όλο και δυνάμωνε. Μετά δε την δεύτερη περίοδο η φαγούρα και ο ερεθισμός ήταν τόσο έντονα που ένιωθα ότι θα έπαιρνα φωτιά.

Ξαναπήγα στον γιατρό και μου ξαναπρότεινε τα χάπια τα ξαναπήρα, σταμάτησε η φαγούρα για εκείνον τον μήνα για να ξαναρχίσει ξανά, μετά την επομένη περίοδο. Ξαναπήγα 3 φορά στο γιατρό και το θυμάμαι έντονα να σηκώνεται έξαλλος από το γραφείο του και να μου λέει ότι τέτοιο πράγμα δεν το έχει ξαναδεί και κανονικά έπρεπε να είμαι καλά και τέλος πάντων, δεν ξέρει τι άλλο να μου κάνει. Φοβισμένη πλέον από τις αντιδράσεις των γιατρών και τρομοκρατημένη με την σκέψη ότι έχω κάτι σοβαρό που δεν μπορούν να βρουν, επισκέπτομαι (έπειτα από σύσταση άλλης γνωστής) δερματολόγο/αφροδισιολόγο αυτή την φορά και την καλύτερη της πόλης, και της είπα επιφυλακτικά «υποφέρω και κάνεις δεν με πιστεύει» Πλέον επειδή είχα αργήσει κάμποσο να πάω, η φαγούρα είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο που πονούσα όταν περπατούσα και η περιοχή εκεί είχε γίνει κατακόκκινη από τον ερεθισμό. Μου απάντησε ότι με πιστεύει και με έστειλε να κάνω επιπλέον και εξετάσεις αίματος όπου μέσα έβαλε για εξέταση κάθε λογής αρρώστια. Και πάλι τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δεν έχω ΤΙΠΟΤΑ εκτός από μύκητες. Μου πρότεινε και αυτή, κάποια άλλα χάπια για μύκητες. Πήρα και αυτά τα χάπια, ξαναέγινα καλά, αλλά όταν ξανάρθε η περίοδος μου η φαγούρα επανήλθε (και κλασσικά όσο πέρναγε ο καιρός φούντωνε και ειδικά μετά την μεθεπόμενη περίοδο απογειώθηκε από πόνο και ερεθισμό).

Πλέον είχα απελπιστεί και δεν ήξερα τι να κάνω. Η μάνα μου τότε μου πρότεινε έναν άλλον γυναικολόγο, και αυτός χρόνια στο επάγγελμα, και μου είπε «αν θες να γίνεις καλά, εκεί να πας», και πήγα και εκεί. Όταν άρχισα να του εξιστορώ τα συμβάντα (πλέον είχε περάσει πάνω από χρόνος) με σταματά κάποια στιγμή και μου λέει «δεν μπορώ να ακούσω άλλα φτάνει». Τελικά αφού με εξέτασε και αυτός μου είπε, να μη φοβάμαι και ότι έχω κάτι πάρα πολύ απλό, μύκητες δηλ, και απλά στην περίπτωση μου έχει καταστραφεί η χλωρίδα της περιοχής (η άμυνα δηλ) μετά τόσες αντιβιώσεις και σαπούνια, και θέλει χρόνο να επανέλθει, και αυτό θα γίνει με μια ελαφρά θεραπεία για μύκητες που όμως θα κρατήσει λίγο παραπάνω. Δηλαδή θα πάρω χάπια για 7 μέρες για να γίνω καλά (όπως μου δίνανε οι άλλοι), με το επιπλέον όταν ξαναρθεί η περίοδος θα πάρω ακόμη 4 (μέσα στις μέρες της περιόδου), και ξανά στην μεθεπόμενη περίοδο θα πάρω ακόμη 4. Και αυτό θα γίνει γιατί η περίοδος αυξάνει τους λίγους μύκητες που απομένουν, και μ’αυτόν τον τρόπο να δώσουμε χρόνο την περιοχή να επανέλθει. Αυτή ήταν και η διάφορα με τις προηγούμενες θεραπείες, ότι έπρεπε να πάρω επιπλέον χάπια στις επόμενες περιόδους. Επίσης μου σύστησε να τρώω κάθε μέρα γιαούρτι και στο φαρμακείο που πήγα μου πρότειναν και κάτι βιταμίνες με προβιοτικά, και τις πήρα και αυτές, και τελικά σχεδόν 2 χρόνια μετά, επιτέλους έγινα καλά. Αμήν

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

64 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Νίκος Αθανασόπουλος
Νίκος Αθανασόπουλος
5 χρόνια πριν

Τρομακτική ιστορία. Πραγματικά πρέπει να ήταν βασανιστήριο. Ευτυχώς που ο τελευταίος γιατρός σου έδωσε την συνιστώμενη θεραπεία και κατάφερες να θεραπευθεί. Αξίζει να σταθούμε σε δύο τρία σημεία που ανέφερες πάντως: 1) Τα διάφορα “ειδικά σαπούνια” για την “ευαίσθητη περιοχή” (sic) αποτελούν αμαρτωλή ιστορία. Γενικά δεν βοηθάνε και ιδιαίτερα, ενώ διαταράσσουν και την χλωρίδα του κόλπου. Ειδικότερα αν το παρακάνεις κιόλας και τα χρησιμοποιείς τόσο συχνά, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς ερεθισμούς. Για αυτό και δεν υπάρχει καμία επίσημη σύσταση για τη καθημερινή χρήση τους από τις διεθνείς επιστημονικές εταιρείες. 2) Μετά την περίοδο, λόγω αλλαγών στο pH του κόλπου η… Διαβάστε περισσότερα »

Karlee
Karlee
5 χρόνια πριν

Τα γιαουρτια υπαρχει περιπτωση να τα ειπε λογω αντιβιωσης? Γιατι καθε φορα που εχει τυχει να πσρω (οχι για γυναικολογικα) συστηνουν γιαουρτι και ενα χαπακι νομιζω για τη χλωριδα στο στομαχι (αν το λεω σωστα).

fantasmataki
fantasmataki
5 χρόνια πριν

Νομίζω πως η λογική πίσω από την κατανάλωση γιαουρτιού μαζί με αντιβιοτικά βασίζεται στην και καλά αποκατάσταση της βακτηριακής ισορροπίας του εντέρου που διαταράσσεται λόγω του αντιβιοτικού. Έρευνες έχουν δείξει πως αυτό δεν ισχύει πιθανόν επειδή καταστρέφονται στο στομάχι τα ευεργετικά βακτήρια και δεν φτάνουν τελικά στο έντερο. Τα προβιοτικά που περιέχουν μεταξύ άλλων και S. Boulardii δείχνουν να βελτιώνουν την κατάσταση. Τώρα, ή συγχορήγηση γιαουρτιού με αντιμυκητιασικά (που λογικά παίρνει κάποια ασθενής που έχει μυκητίαση) είναι άλλη ιστορία. Κάποιοι προτείνουν τοπική εφαρμογή γιαουρτιού για την καταπολέμηση του Candida.

Ιζόλδη
Ιζόλδη
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  fantasmataki

Γιαούρτι τοπικά προτείνουν κάθε λογής τσαρλατάνοι κι εναλλακτικοί, όχι γιατροί. Επανελέγξτε τις πηγές που ενημερώνεστε

fantasmataki
fantasmataki
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη
Νίκος Αθανασόπουλος
Νίκος Αθανασόπουλος
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  fantasmataki

Η ιατρική βιβλιογραφία δεν προορίζεται για χρήση από ασθενείς και γενικά μη-ιατρούς. Οι πηγές που αναφέρετε είναι από αμφισβητούμενες εργασίες από το Ιραν και την Αίγυπτο. Δεν έχουν υποβληθεί σε κανένα έλεγχο και χρειάζεται προσοχή στην αξιολόγησή τους. Η σύγχρονη ιατρική βασίζεται σε μεγάλες τυχαιοποιημένες μελέτες οι οποίες αξιολογούνται από επίσημες επιστημονικές εταιρείες οι οποίες προβαίνουν στην σύσταση κατευθυντήριων οδηγιών. Είναι απαράδεκτο ιατρικά να δώσουμε συμβουλές βασιζόμενοι σε τέτοιου είδους άρθρα, τα οποία κυκλοφορούν σωρηδών. Μια αναζήτηση στο google δεν μπορεί να αντικαταστήσει έναν βιβλιογραφικά ενήμερο ιατρό. Όποια γυναίκα θα ήθελε να δοκιμάσει κολπικές πλύσεις με γιαούρτι και μέλι βασιζόμενη… Διαβάστε περισσότερα »

fantasmataki
fantasmataki
5 χρόνια πριν

Οι γιατροί παρέχουν θεραπεία με βάση τα διεθνή guidelines και καλά κάνουν. Από κει και πέρα, αναζητήσεις σε επιστημονικά περιοδικά μπορούν να βοηθήσουν να γίνει ένας γιατρός βιβλιογραφικά ενήμερος. Ούτε για μενα στέκει ως ιατρική οδηγία η τοπική εφαρμογή (η κολπική πλύση είναι άλλο πράγμα) γιαουρτιού με μέλι, απλά κάποιοι έκαναν έρευνες για αυτό και τις δημοσίευσαν σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι στη διάθεση του καθένα που έχει κάποια σχετική γνώση να τις κρίνει επιστημονικά. Δεν καταλαβαίνω όμως από πού προέρχεται το “αμφισβητούμενες” και με ενοχλεί πολύ η σύνδεση με το Ιράν και την Αίγυπτο. Η έρευνα δεν πρέπει να… Διαβάστε περισσότερα »

Ιζόλδη
Ιζόλδη
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  fantasmataki

Οι αμφισβητούμενες αφορούν, μεταξύ πολλών άλλων, στο traditional and complementary medicine center. “Κέντρο παραδοσιακής και εναλλακτικής ιατρικής”. Η σχετική γνώση που μπορεί να έχετε είναι τόσο σχετική που δε σας αρκεί για να αξιολογήσετε τις πηγές σας. Κρατάτε τέτοιες πρακτικές για τον εαυτό σας ή εάν τις διαδίδετε, μην τις διαδίδετε με επιστημονικό μανδύα. Όσο για τις αιχμές που αφήνετε για το γιατρό του σάιτ, είναι απαράδεκτες. Έχω διατυπώσει και σε άλλο σχόλιο τις επιφυλάξεις μου για το ρόλο σας και άθελά σας με δικαιώνετε

fantasmataki
fantasmataki
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Εσείς τώρα γιατί απαντάτε εξ’ ονόματος άλλου, δεν καταλαβαίνω. Έχετε ενδυθεί κάποιον νομικό μανδύα; Teacher’ s pet? Τι φάση; Όταν μπαίνει στο μικροσκόπιο μια εναλλακτική προσέγγιση είναι πολύ λογικό ένας απο τους 5 συγγραφείς να ανήκει σε αυτόν το χώρο. Δεν θα χρησιμοποιήσω το επάγγελμά μου για να αποδείξω ούτε σε εσάς ούτε σε κανέναν άλλο το παραμικρό. Και δε νομίζω ότι είστε σε θέση να υποδεικνύετε τι θα σχολιάζω και τι όχι. Και τελικά δεν άφησα καμία αιχμή. Ευθύτατα το έθεσα.

Ιζόλδη
Ιζόλδη
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  fantasmataki

Ούτε εσείς είστε σε θέση να μου υποδείξετε τι θα σχολιάσω. Απάντησα στην απάντηση που μου δώσατε. Κάνατε μια συρραφή google search με έρευνες επιστημονικά ατεκμηρίωτες και το χειρότερο, προτάσεις για πρακτικές ιατρικά επικίνδυνες. Η γλώσσα που χρησιμοποιήσατε, λόγω της συρραφής, παραπέμπει σε επιστήμονα που μιλά τεκμηριωμένα, χωρίς όμως να μιλάτε τεκμηριωμένα. Αυτό είναι ψευδοεπιστήμη.

Και στις ακραίες απόψεις δεν έχω μάθει να κρατώ το στόμα μου κλειστό, είτε αφορούν εμένα είτε άλλους. Στο εξής σας θεωρώ τρολ και δε θα ξανασχοληθώ με την περίπτωσή σας. Καλή συνέχεια στον αγώνα σας

fantasmataki
fantasmataki
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Βοήθειά σας

Νίκος Αθανασόπουλος
Νίκος Αθανασόπουλος
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  fantasmataki

Με παρεξηγήσατε. Και δεν είμαι ρατσιστής σε καμία περίπτωση. Ζω σε ξένη χώρα και κατά κάποιο τρόπο είμαι και εγώ μετανάστης, προσφέροντας βοήθεια και κάνοντας τη δουλειά μου με τον ίδιο τρόπο προς όλες τις γυναίκες. Για να κάνεις μια ιατρική έρευνα στην Αγγλία προκειμένου να πάρεις άδεια πρέπει να περάσεις από χίλια κύματα. Τα αποτελέσματα σου πρέπει να αξιολογηθούν από καθηγητές των μεγαλύτερων πανεπισημιων. Στις χώρες που προανέφερα και σε πολλές άλλες χώρες οι κανόνες είναι πολύ περισσότερο χαλαροί και οδηγούν σε αμφιβόλου ποιότητας έρευνες. Το αμφισβητούμενες προέρχεται από το γεγονός ότι δεν είναι “double blinded” “randomised” και “placebo… Διαβάστε περισσότερα »

fantasmataki
fantasmataki
5 χρόνια πριν

Αφού είναι έτσι, με συγχωρείτε που σας αδίκησα. Όσο για την αμφισβήτηση, εκτιμώ πολύ το γεγονός ότι επιχειρηματολογήσατε

trapezokathismata
trapezokathismata
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  fantasmataki

“Κάποιοι προτείνουν τοπική εφαρμογή γιαουρτιού για την καταπολέμηση του Candida”

κλαίω 😂😂😂😂😂

Νίκος Αθανασόπουλος
Νίκος Αθανασόπουλος
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  fantasmataki

Η λογική είναι αυτή μεν, αλλά στην ιατρική πολλές φορές το λογικό δεν αποδεικνύεται να ισχύει στην κλινική πράξη. Τα βακτήρια στο έντερο μπορεί ότως να επηρρεαστούν από την λήψη αντιβίωσης και αυτό να οδηγήσει (σπάνια είναι η αλήθεια) σε διάρροιες. Αυτό δεν μπορεί να το αποτρέψει στην πραξη ο S. Boulardii (το γνωστο σκεύασμα που κυκλοφορεί στην Ελλάδα – αποαγορεύεται να γραψω εμπορική ονομασία)
Η ορθή πρακτική αν αυτό συμβεί είναι να αλλάξει η χορηγούμενη αντιβίωση και όχι να καταφεύγουμε σε αμφίβολης αποτελεσματικότητας λύσης. Με τον ίδιο τρόπο συνιστάται να αλλάζει το αντιβιοτικό αν προκληθεί μυκητιασική κολπίτιδα.
Φιλικά,
Νίκος

trapezokathismata
trapezokathismata
5 χρόνια πριν

Ισχύει και για να PUT THIS THING TO BED (να προηγηθεί disclaimer ότι δεν είμαι γιατρός αλλά κάνω έρευνα στη Φαρμακευτική για πανεπιστήμιο σε μυστηριώδη αγγλική χώρα του εξωτερικού) Από το NICE (https://cks.nice.org.uk/diarrhoea-antibiotic-associated#!scenario) […] A further review of the clinical effectiveness of probiotics for antibiotic-associated diarrhoea and C. difficile infection suggested that probiotics may reduce the risk of antibiotic-associated diarrhoea, but some results were not statistically significant. There were mixed findings on the ability of probiotics to prevent C.difficile associated diarrhoea, and the review found no studies reporting on the effectiveness of probiotics for treatment [CADTH, 2018a]. […] Και λινκ… Διαβάστε περισσότερα »

Νίκος Αθανασόπουλος
Νίκος Αθανασόπουλος
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  trapezokathismata

Συμφωνώ απόλυτα με το κείμενο του NHS (και δεν θα μπορούσα να διαφωνώ αλλωστε). Το σενάριο που περιγραφεται στο κείμενο είναι οδηγία προς τους ιατρούς πως να αντιμετωπίζουν ασθενή που έπαθε διάρροια και όχι κολπίτιδα μετά τη λήξη αντιβιοτικών. Επομένως το θέμα της κολπιτιδας το θεωρώ λήξαν. Δεν έχει φανεί να ασκούν προστατευτική δράση τα προβιοτικα. Στις συστάσεις guidelines που δίνει δεν αναφέρει πουθενά τη χορήγηση προβιοτικων στους ασθενείς ως προστασία. Το απόσπασμα που παραθεσατε γράφει ότι δεν συμφωνούν οι έρευνες μεταξύ τους, ότι πολλά αποτελέσματα ήταν στατιστικά μη σημαντικά γεγονός που σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα… Διαβάστε περισσότερα »

no_roots
no_roots
5 χρόνια πριν

Επιτέλους κάποιος το είπε για τα γιαούρτια και την αντιβίωση!

δε σου λέω!
δε σου λέω!
5 χρόνια πριν

Ισχύει όμως ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε και το κανονικό αφρόλουτρο για τον κόλπο, έτσι δεν είναι; Τα “ειδικά σαπούνια” – για καθημερινή χρήση, από αυτά που βρίσκεις και στο σούπερ μάρκετ – δεν ειναι αυτά που γράφουν αυτό ακριβώς, ότι δε διαταράσσουν το pH και την χλωρίδα του κόλπου; Όσο για την αντιβίωση, το γιαούρτι δεν είναι πηγή προβιοτικών που κάνει καλό να το τρώμε με την αντιβίωση γενικότερα (όχι ειδικά για κολπίτιδες); Τέλος να πω το κομμάτι μου για τη μυκητίαση, μιας και παθαίνω κι εγώ συχνά. Την πρώτη φορά που την έπαθα είχα πολύ έντονα συμπτώματα ο… Διαβάστε περισσότερα »

Louk Ritia
Louk Ritia
5 χρόνια πριν

Α τώρα η αχρηστία ονομάζεται “έχεις εμμονή με τους γιατρούς;”. Αυτός με εξόργισε πιο πολύ απ’ όλους. Έχω πάει σε γιατρούς για συγκεκριμένο πρόβλημα (όχι γυναικολογικό) και κανένας δεν έβρισκε τι είναι (είχα κάνει τρεις ειδικότητες γιατρών -ορθοπεδικός, νευρολόγος, ρευματολόγος- να μιλάνε μεταξύ τους γιατί δεν έβρισκαν τι είχα), ποτέ κανείς δε μου φέρθηκε τόσο άσχημα όσο αυτός ο γυναικολόγος που αναφέρεις. Αντιθέτως, με έστειλαν σε συναδέλφους τους για να πάρω κι άλλη γνώμη ή μου έλεγαν “όταν μάθεις τι είναι, έλα να μου πεις γιατί θέλω να ξέρω”. Θα μπορούσε δηλαδή να σε στείλει κι αλλού, σε κάποιο συνάδελφο,… Διαβάστε περισσότερα »

Κωνσταντίνα Κρμ
Κωνσταντίνα Κρμ
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

Κάπου εδώ να πω ότι είμαι ακριβώς στην ίδια φάση ορθοπεδικός-νευρολογος-ρεθματολογος+ενδοκρινολόγος, κι ακόμα να πάρω απάντηση για το αν κάποιος απ’ όλους αυτούς είναι αρμόδιος να διερευνήσει τι είναι αυτό που με ταλαιπωρει 😂 Η μονη απάντηση που παίρνω ειναι ότι “φταίει η πολύ γυμναστική”, άσχετο που εγώ έχω να κάνω γυμναστική 7 χρόνια. Απλα είμαι από φύση λίγο μυώδης και έτσι δε με πιστεύει κανείς τους ότι δεν γυμνάζομαι οπότε αποκλείεται να φταίει η πολύ γυμναστική 😒

verve de vie
verve de vie
5 χρόνια πριν

Πω πω, καλη μου, ποσο σε νιωθω! Το ιατρικο μου βιβλιαριο εγραφε “διαγνωση: κολπιτιδα”. Μετα ξανα “κολπιτιδα” και ξανα και ξανα. Ειχα επισκεφτει 3-4 γιατρους, ειχα εφαρμοσει ολα οσα μου προτειναν και η φαγουρα εκει παρουσα. Δε θα ξεχασω το τραγικο που ενας στο δρομο μου φωναξε “ξυστο, ξυστο κοπελια” δηλαδη ειχα τη φαγουρα μου -που δεν κρυβοταν- ειχα και τους μαλ@@@. Ενας φοβερος γυναικολογος μου ειπε: παιδι μου μην ανησυχεις, δεν ειναι επικινδυνοι οι μυκητες αλλα εχουν το διαολο μεσα τους! Ακριβεστατο. Τεσπα ισορροπησε τελικως η χλωρις του κολπου και ησυχασαμε!

Αποδημητικό Πτηνό
Αποδημητικό Πτηνό
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  verve de vie

Τραγικοί και οι γιατροί αλλά τι να πει κανείς και για τον τύπο στο δρόμο….εμετός!!

zwiroula@hotmail.com
zwiroula@hotmail.com
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  verve de vie

Καλησπέρα! Πως το ισορροπησατε; Κάνατε κάποια θεραπεία;

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
5 χρόνια πριν

Σχετική-άσχετη ιστορία αλλά με το ίδιο ρεζουμέ: ο αδερφός μου μένει σε χώρα όπου ο gp πρέπει να σου κάνει reference σε γιατρό ειδικότητας. Για κάποιους μήνες υπέφερε, φουσκώματα, καούρες, πόνοι στο στομάχι. Η gp είχε κολλήσει, είναι ψυχολογικό, ούτε εξετάσεις δε χρειάζεται να σου γράψω. Ρε χριστιανή μου, αφού πονάω, έτσι θα με αφήσεις, της έλεγε. Τελικά ήρθε Ελλάδα, πλήρωσε ιδιωτικα γιατρούς και εξετάσεις και τελείωσε η ιστορία. Θέλω να πω, ότι καταλαβαίνω ότι οι γιατροί δεν είναι φωτεινοί παντογνώστες, δεν έχουν τη λύση στο τσεπάκι κλπ κλπ. Αλλα ρε μεγάλε, ο ένας σου λέει πονάει, η άλλη έχει… Διαβάστε περισσότερα »

trapezokathismata
trapezokathismata
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

Ναι δυστυχώς οι τζιπήδες που δεν εννοούν να σε παραπέμψουν ή να σου συνταγογραφήσουν φάρμακα είναι άλλο πονεμένο κεφάλαιο. [Βαρετή ιστορία] Πρόπερσι είχα ένα “κρύωμα” (τελικά δεν ήταν κρύωμα). Ε άρχισα κλασικά, τσάγια καραμέλες κρεβάτι κλπ. Με τα πολλά κατέληξα να περιμένω κοντά 10 μέρες (Πάσχα στη μέση) να νιώσω έστω ότι πέφτει ο πυρετός, αλλά αντ’ αυτού γινόμουν όλο και χειρότερα, σε βαθμό που σε κάποια φάση άρχισα να έχω τόσο πόνο στο πρόσωπο, τόσο πρησμένο λαιμό εξωτερικά, πρησμένο πρόσωπο, πρησμένα ούλα, σε βαθμό που αδυνατούσα να ανοίξω το στόμα μου ιδιαίτερα οπότε το φαΐ που μπορούσα να φάω… Διαβάστε περισσότερα »

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  trapezokathismata

Ασε νομίζω ότι όποιος ανακατευεται με gp έχει και μια τέτοια ιστορία να μοιραστεί 🙁

Bomba
Bomba
5 χρόνια πριν

Παρόμοια ιστορία κι εγώ! Μετά απο κολπίτιδα που έφερνε κάψιμο και αγωγή για να φύγει, το κάψιμο επανήλθε, αλλά στις εξετάσεις μου δεν είχα “τίποτε” και ήμουνα μάλλον τρελή (δεν το είπε, αλλά είχε το ύφος) που ξαναπήγα. Σε εμένα πάτησε πόδι ο φίλος μου, που είδε οτι ο δόκτορ υποτιμάει το πρόβλημα και μου είπε να ψάξω άλλον γιατρό και να μην επιμείνω με αυτόν. Ευτυχώς που η επόμενη γυναικολόγος μου είπε οτι πλέον ο πόνος δεν ήταν απο την κολπίτιδα, αλλά απο την διαταραγμένη χλωρίδα της περιοχής, απο τα φάρμακα και τα σαπούνια, μου έδωσε κολπική γέλη με… Διαβάστε περισσότερα »

Kallia
Kallia
5 χρόνια πριν

Εννεα χρονια πριν στην πρωτη μου ολοκληρωμενη σχεση, μου εμφανιζεται ενας ερεθισμος στην ευαισθητη περιοχη. Κρυφα απ’τη μητερα μου επισκεπτομαι γυναικολογο. Η διαγνωση μυκητες και η θεραπεια λιγο πολυ σε ολους γνωστη χαπια, εσωτερικα υποθετα κ.τ.λ Μεσα σε τρεις ημερες τα συμπτωματα ειχαν επιδεινωθει ραγδαια με πονο και δυσκολια στην ουρηση. Αναγκαζομαι να το πω στη μητερα μου και πηγαινουμε στα επειγοντα. Με εξεταζει αλλη γυναικολογος μου λεει τα ιδια, αλλα μου κανουν εισαγωγη με την υποψια καποιας πετρας στο νεφρο. Νοσηλευτηκα πεντε ημερες οπου ειχαν περασει ολες οι ειδικοτητες γιατρων απ το θαλαμο μου, με κατατρυπημενα χερια απ’τις αιμοληψιες… Διαβάστε περισσότερα »

Εντελβάις
Εντελβάις
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Kallia

Πώς κόλλησες έρπη στα γεννητικά όργανα σε τόσο μικρή ηλικία; Ο ιός είναι διαφορετικός από τον επιχείλιο. Συγγνώμη η απορία μου είναι ειλικρινής και δεν ειρωνεύομαι όυτε στο ελάχιστο, πρώτη φορά το ακούω αυτό.

Νίκος Αθανασόπουλος
Νίκος Αθανασόπουλος
5 χρόνια πριν

Συνηθίζουμε λανθασμένα να αναφερόμαστε στα αντιμυκητιασικα με τον όρο αντιβίωση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση φανταζομαι πήρε και από τα δυο…

Zouzouna Goutsouna
Zouzouna Goutsouna
5 χρόνια πριν

Δεν ειμαι γιατρος και μπορει να πω βλακεια αλλα για να πιασει καλα η θεραπεια κατα των μυκήτων θα πρεπει ισως να κρατησει περισσοτερο απο μονο επτα μερες.
Οι μυκητες ειναι πολυ ανθεκτικοι στις θεραπειες.
Εδω εγω που ειχα απλως σταφυλοκοκκο στο δερμα πηρα χαπια για ενα ολοκληρο μηνα ΚΑΙ τοπικες αλοιφες παραλληλα.
Και εγινα καλα!
Και μαλλον εφταιγε το σφουγγαρι στο μπανιο.
Το εκοψα και βρηκα την υγεια μου.
Μονο σκραμπ σωματος αν θελω να τριψω στο μπανιο.

Fractal
Fractal
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Zouzouna Goutsouna

Όντως, αυτό που λες είναι λάθος. Είχες σταφυλοκοκκο, ο οποίος δεν είναι μύκητας, οπότε δε μιλάμε για την ίδια περίπτωση.
Και γενικά ακόμα και αν μας μοιάζουν δύο περιπτώσεις δεν προτείνουμε κάτι αν δεν είμαστε ο γιατρός που καλείται να το αντιμετωπίσει.
Φυσικά η κοπέλα λέει απλά την εμπειρία της, δεν ψάχνει θεραπεία!

Tropique
Tropique
5 χρόνια πριν

Oχι σαπούνια στην περιοχή. Αν δε νιώθετε καλά με σκέτο νερό (που αν ρίξεις μπόλικο είσαι μια χαρά), τότε μόνο αυτά τα πράσινα χειροποίητα σαπούνια. Οχι αρωματικά, όχι αυτά τα υγρά σαπούνια. μου το έχουν πει 3 γιατροί.
Πολύ ταλαιπωρήθηκες για κάτι απλό, κρίμα.

trapezokathismata
trapezokathismata
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Tropique

Ναι κι εμένα η γυναικολόγος μου είχε πει καθόλου προϊόντα στην περιοχή, μόνο νερό, αλλά της είπα ότι μου φαινόταν υπερβολικά χάρκορ αυτό, οπότε το εναλλακτικό που μου πρότεινε είναι προϊόντα χωρίς σαπούνι (μωρουδιακά αφροντους πχ)

Αποδημητικό Πτηνό
Αποδημητικό Πτηνό
5 χρόνια πριν

Εγω γιατρός δεν είμαι αλλά με το που είπε η γραφουσα για φαγούρα έντονη και κάψιμο κ ερεθισμό στην περιοχή και για πλύσεις με σαπουνι που το λένε antibacter κατευθείαν πήγε ο νους μου σε κάποια μυκητίαση. Τα έχω ακούσει τα συμπτώματα αυτά απο γυναίκες στο κοντινό μου περιβάλλον μετά που έπαιρναν αντιβίωσξ για ουρολοίμωξη π.χ. (Είναι απαραίτητο το γιαουρτι όταν παίρνεις αντιβίωση γι αυτόν τον λόγο ακριβώς). Και Αντε ο πρώτος γιατρός δεν το βρήκε…οι επόμενοι τι έκαναν;;; τι θα πει δεν έχεις τίποτα;;; Δηλαδή πολλές φορές απορώ με μερικούς ανθρώπους πώς κανουν τξ δουλειά που κάνουν…Και μετά ακούω… Διαβάστε περισσότερα »

no_roots
no_roots
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αποδημητικό Πτηνό

Προβιοτικά για την προστασία του εντέρου και πλέον υπάρχουν ενδοκολπικά υπόθετα προβιοτικών για την προστασία του κόλπου κατά τη λήψη αντιβίωσης.

trapezokathismata
trapezokathismata
5 χρόνια πριν

Φρικαλέα ιστορία, δυστυχώς αρκετά συχνή κιόλας. Εύχομαι να ήταν τελικά περαστικά κι αγύριστα. Φαντάζομαι γράφτηκε πολλάκς στα σχόλια ήδη, αλλά… ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΙΔΙΚΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ “ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ” ΠΕΡΙΟΧΗ. Εννοώ και τα εξωτερικής χρήσης “ειδικά” σαπούνια και καλά για “να είμαστε φρέσκιες” και με δήθεν “το σωστό πεχά”, αλλά και τις εσωτερικές κολπικές πλύσεις (ΕΚΤΟΣ αν την κολπική πλύση σας τη συνταγογράφησε γυναικολόγος για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ λόγο). Όχι μόνο δεν χρειάζονται “ειδικά” σαπούνια για την περιοχή αυτή, αλλά κάνουν κακό. Ένα απλό αφροντους γενικής χρήσης είναι υπεραρκετό για το ντουζ – η γυναικολόγος μου σύστησε αφροντους χωρίς σαπούνι (πχ αυτά τα… Διαβάστε περισσότερα »