in

Τι διαβάσαμε αυτήν την εβδομάδα

Η Α,μπα και οι συντάκτριες του Α,μπα μοιράζονται μαζί σας κάτι από όσα διάβασαν τις τελευταίες μέρες

Η Α,μπα και οι συντάκτριες του Α,μπα μοιράζονται μαζί σας κάτι από όσα διάβασαν τις τελευταίες μέρες ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

image
Από Λένα Φουτσιτζή
Η ανατομία μιας σκηνής, από τον Μπράντλεί Κούπερ, μαζί με τη Λέιντι Γκάγκα.
Η τελειωτική απάντηση σε όσους λένε “και ο Αϊνστάιν πίστευε στον Θεό”.
Ένα ραδιόφωνο σχεδιασμένο από τους Eames το 1946, μπαίνει στην κυκλοφορία τώρα με ελαφρώς ανανεωμένο σχεδιασμό.
Από Ευαγγελία Σχοινά
Ένας Καναδός νευροχειρουργός δέχτηκε να περιθάλψει και το ”άρρωστο” λούτρινο αρκουδάκι του 8χρονου ασθενούς του, πριν τη σοβαρή επέμβαση στην οποία έπρεπε να προχωρήσουν. Νομίζω κάτι τέτοιες συμπεριφορές είναι από αυτές που κάνουν τους καλούς ιατρούς να ξεχωρίζουν.
Το φετινό βραβείο Nobel Ειρήνης ανήκει στον Denis Mukwege και την Nadia Murad, για τις προσπάθειές τους στην καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας. Ο πρώτος ως ιατρός έχει προσφέρει τη βοήθεια του σε αμέτρητα θύματα αυτής της πρακτικής. Η δεύτερη έχει η ίδια υπάρξει θύμα απαγωγής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, κατάφερε όμως να δραπετεύσει και πλέον είναι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ και ακτιβίστρια.
Από Ελένη Γκίνη
Διάβασα εδώ ότι ένας κομήτης που μοιάζει με ανθρώπινο κρανίο,  θα περάσει κοντά στη γη και μάλιστα λίγο μετά το Χαλογουίν! Σπούκιιι. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει κάποιο θέμα, καθώς αναμένεται να περάσει χωρίς να προξενήσει προβλήματα.
skynews nasa dead comet halloween 4437126
Από Φένια Ξανδοπουλίδου
Αυτό το κανάλι στο youtube που παρακολουθώ μανιωδώς για πάνω από ένα χρόνο και ονειρεύομαι τη ζωή μου σε ένα από αυτά τα μικροσκοπικά σπίτια σε ρόδες 🙂
Από Άννα Κόκορη
Η Nadege λέει πως μεταφέρθηκε από τη Νιγηρία στη Γαλλία και εξαναγκάστηκε να παρέχει σεξουαλικές υπηρεσίες, έναντι 20 ευρώ τον πελάτη, ώστε να εξοφλήσει ένα τεράστιο χρέος στη  μαστρωπό της. «Μου είπαν πως ήταν παράδεισος».
180926102320 paris park prostitution 1 super 169

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

2 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Yuki
Yuki
5 χρόνια πριν

Ευχαριστούμε! Προτείνω και εγώ το ντοκιμαντέρ Χαρούμενη Πόλη (City of Joy) του Netflix για το έργο του Denis Mukwege που φροντίζει και βοηθά κακοποιημένες γυναίκες στο Κονγκό. Είναι ένα πολύ ωραίο ντοκιμαντέρ:)

zero-gravity
zero-gravity
5 χρόνια πριν

Τι ωραία που ανακαλύπτω πως κάποιος άλλος παρακολουθεί το Living Big in a tiny house!Μέχρι τώρα ήμουν η μόνη που ήξερα <3