in

Αγαπητή «Α, μπα»: Πώς αντέχεις την αφόρητη ευτυχία του πλησίον σου;

Είναι τόσο καλή που με κάνει να νιώθω άβολα

Μοιράζομαι το γραφείο με μια συνάδελφο. Είναι μονίμως χαρούμενη και τοοοοοοοσο καλή με όλους. Δεν προλαβαίνει άνθρωπος (κυρίως γυναίκες) να μπει στο γραφείο και αρχίζει τα κοπλιμέντα. Απευθύνεται και σε εμένα αν συμφωνώ. Πολλές φορές δεν συμφωνώ, αλλά τι να κάνω; Να πω όχι δεν συμφωνώ; Θα φανώ ξινή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

59b0a6b629d1c8a97c18f7918a2a6c59

Πώς αντέχεις την αφόρητη ευτυχία του πλησίον σου; Μοιράζομαι το γραφείο με μια συνάδελφο. Είναι μονίμως χαρούμενη και τοοοοοοοσο καλή με όλους. Δεν προλαβαίνει άνθρωπος(κυρίως γυναίκες) να μπει στο γραφείο και αρχίζει τα κοπλιμέντα. Απευθύνεται και σε εμένα αν συμφωνώ. Πολλές φορές δεν συμφωνώ, αλλά τι να κάνω; Να πω όχι δεν συμφωνώ; Θα φανώ ξινή. Κάνει κοπλιμέντα και όταν ο άλλος είναι στην φάση να φύγει την ώρα που κλείνει την πορτα. Λεει τί όμορφη ή τι καλό παιδί, επίτηδες για να ακουστεί. Κι σε εμένα κάνει κομπλιμέντα. Σε εμένα του δίνει και καταλαβαίνει για την ακρίβεια. Και κάνει το αντίστοιχο στους παρόντες. Τους ρωτάει αν συμφωνούν. Επίσης προσφέρεται υπερβολικά να βοηθήσει πχ αν κάποιος αναφέρει ότι μετακομίζει θα προσφερθεί να βοηθήσει. Βάζει κι εμένα στην προσφορά της μέσα πολλές φορές. Λέει να σε βοηθήσουμε. Αλλά αυτό που με εκνευρίζει είναι οτι προσφέρεται ενώ είναι εξασφαλισμένο οτι ο άλλος θα αρνηθεί. Κάποια στιγμή κάποιος δεχτηκε την βοήθειά της και ξαφνιάστηκε. Όταν πρόσφατα ειχε κάποια προσωπικά προβλήματα, είχε ηρεμήσει κάπως αυτό το πολυβόλο καλοσύνης και φιλοφρονήσεων. Την αισθανόμουν ανθρώπινη. Αυτή η φρενήρης καλοσύνη και ευθυμία με κάνει να νιώθω πολύ άβολα γιατί πολλές φορές δεν εχω την αναλογη όρεξη, είμαι προβληματισμένη ή κουρασμένη. Με καταλαβαίνεις καθόλου; Ή είμαι υπερβολική; Σε φιλώ!

– Old friend

Σε καταλαβαίνω, αλλά από πιθανά προβλήματα με συνάδελφο αυτό είναι αρκετά στον πάτο της λίστας. Το «νιώθω άβολα» δεν είναι αρκετό για να χρειάζεται να κάνεις κάτι. Δεν σε επηρεάζει καν κάπως, δεν σου ζητάει να έχεις όρεξη, δεν την ενδιαφέρει αν έχεις όρεξη, για τον εαυτό της τα κάνει όλα, και θέλει θεατές.

Δεν έχεις να εκνευριστείς με κάτι άλλο στη δουλειά; Αν δεν έχεις, τι δουλειά κάνεις;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

18 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Κασσάνδρα
Κασσάνδρα
5 χρόνια πριν

Νομίζω πως αυτό που ονομάζεις ευτυχία και καλοσύνη είναι κάτι που η συνάδεφός σου προσπαθεί πάρα πολύ να δείξει, χωρίς να είναι πραγματικά έτσι. Αυτό, δηλ. η πιθανή υποκρισία (δεν ξέρω τους λόγους και τις προθέσεις της, δηλ. αν το κάνει με δόλο για να κερδίσει κάτι, ή αν χρειάζεται αποδοχή και συμπάθεια και πιστεύει πως έτσι θα την κερδίσει) μπορώ να καταλάβω πως σε ενοχλεί. Ένας άνθρωπος που είναι καλά με τον εαυτό του και αναγνωρίζει και τα καλά των άλλων, δεν χρειάζεται να είναι τόσο υπερβολικός, ούτε να έχει συνέχεια ανάγκη κοινό. Καταλαβαίνω πως μπορεί να γίνει κουραστικό… Διαβάστε περισσότερα »

Curie-ous
Curie-ous
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Κασσάνδρα

Το γλείψε καλύτερα ένα μάγκνουμ μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ελεύθερα; ή έχεις το copyright, ή αν δεν το έχεις εσύ ή ο διαφημιστής, να σκεφτείς να το κατοχυρώσεις (κάτι σαν το “να του πάρουμε μια πάστα” στο πιο βρετανικό του φλέγμα!)

Κασσάνδρα
Κασσάνδρα
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Curie-ous

Κλεμμένο το έχω κι εγώ Curie-ous 🙂

youtube.com/watch?v=kEK-2H3TXko

J.Brian
J.Brian
5 χρόνια πριν

Η τόση, ανΕξέλεγκτη χαρά, είναι η άλλη όψη της μιζέριας και της μίρλας. Για μένα , είναι εξίσου αγενές και δείχνει αδιαφορία για τους άλλους. Αυτά ισχύουν, εφόσον, την περιγράφεις, ως ακραία μονίμως χαρωπή. Δεν εννοώ, βέβαια, ένας άνθρωπος, να έχει καλή διάθεση. Είναι ενοχλητικό και αμήχανο για τους άλλους, η βόμβα χαράς, χωρίς κανένα λόγο. Το έκανε μια φίλη μου, κάθε φορά, που με έπαιρνε τηλέφωνο, ήταν σε υστερία χαράς , με έπιανε από τα μούτρα και μου έλεγε τι ωραία, που είναι τα δέντρα , που βλέπει, τι ωραίος ο καιρός, τι ρομαντικό το γεύμα και γενικά δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Dioni
Dioni
5 χρόνια πριν

Επειδή όλα (σχεδόν) είναι σχετικά, σου φαίνεται υπερβολική η καλοσύνη και η χαρά της συγκρίνοντας την με τους υπόλοιπους. Σκέψου όμως να είμασταν όλοι όπως αυτή. Τα standards τότε θα ήταν διαφορετικά και ακόμη και η παραμικρή γκρίνια και αγένεια θα μας έκαναν φοβερά άσχημη εντύπωση. Μήπως όμως θα ήταν καλύτερα; Εμένα γενικά μου αρέσουν οι άνθρωποι που είναι ευδιάθετοι, πρόθυμοι, ευγενικοί ακόμη και αν είναι λίγο παραπάνω από αυτό που θεωρώ εγώ ιδανικό. Σ΄ αυτή την περίπτωση καλύτερα παραπάνω παρά λιγότερο! Θα μου πεις βέβαια ότι δεν είμαστε ρομπότ που μας προγραμματίζουν σε ένα συγκεκριμένο εύρος, για να κινούμαστε… Διαβάστε περισσότερα »

Πατερας Ιερωνυμος
Πατερας Ιερωνυμος
5 χρόνια πριν

Διαχειρισου την αφορητη δυστυχια σου πρωτα..

ethelred
ethelred
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Πατερας Ιερωνυμος

Username checks out

Ταπεινο_χαμομηλακι
Ταπεινο_χαμομηλακι
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Πατερας Ιερωνυμος

Εεεε ουτε καν…! Φαινεται ξεκαθαρα οτι η “χαρουμενη” συναδελφος δεν ειναι πραγματικα χαρουμενη….!! Μια τετοια εχω κι εγω στη δουλεια μου….!! Δηθεν πολυυυυυ ηρεμη με ολους και με ολα,δηθεν θελει να βγαζει μια θετικη αυρα παντα προς ολους και αυτο νομιζει οτι την κανει και πιο ερωτευσιμη,αλλα απο πισω κρυβεται ενας διαλυμενος γαμος,ενα ανυπακουο πιτσιρικι,και γενικα μια πιεση απο ολο τον περιγυρω της…!! Μολις δε, δεν σε δει και πολυυυ στα πανω σου θα πρεπει “να πας να το κοιταξεις” οπως λεει…

Dioni
Dioni
5 χρόνια πριν

Όλη αυτή την πίεση όμως που λες κάπως την διαχειρίζεται για να βγάζει αυτή την ηρεμία. Σκέψου να ξέσπαγε στους συναδέρφους της που δεν φταίνε…

Σκιάς όναρ άνθρωπος
Σκιάς όναρ άνθρωπος
5 χρόνια πριν

Μπορεί να είναι υστερόβουλη, να θέλει να την περνάνε για καλή χωρίς κάποιο ιδιαίτερο κόστος για εκείνη, μπορεί να είναι ανασφαλής.

Dioni
Dioni
5 χρόνια πριν

Συμφωνώ, όντως μπορεί να είναι ανασφαλής και να προσέχει πολύ την εικόνα της για να έχει την αποδοχή όλων. Δεν έστειλε αυτή όμως την ερώτηση… Την γράφουσα γιατί την εκνευρίζει τόσο;

unlucky:(
unlucky:(
5 χρόνια πριν

Έχω μια θεία μου εξ αγχιστείας που ειναι έτσι. Όλο φιλοφρονησεις και κοπλιμεντα. Δεν αφήνει κυριολεκτικά τιποτε να πέσει κάτω και τα σχολιάζει όλα. Το μανό σου, τα μαλλιά σου που τα ίσιωσες, το μακιγιαζ και αχ τι ωραία που είσαι, το φόρεμά σου που ειναι ωραίο κι αυτο κτλ Ερχεσαι και λιγο σε δυσκολη θέση γιατι το να λες ´ευχαριστώ´ καθε πεντε λεπτά δεν ειναι και ο,τι πιο νορμαλ. Δεν ξέρω γιατί δεν την συμπαθώ αφου ειναι τοσο μελιστάλαχτη. Μου βγάζει κάτι το ψευτικο η συμπεριφορά της , σα να υποκρινεται μου λεει το ένστικτό μου. Μήπως υπερβάλλουμε κι… Διαβάστε περισσότερα »

dolores.p
dolores.p
5 χρόνια πριν

Εγω δε βλεπω πουθενα οτι η κοπελιά ειναι ευτυχισμένη…κανει κρα για αποδοχη μαλλον …μηπως να τη πλησιασεις λιγο περισσοτερο να δεις τι κρυβεται πραγματικα κατω απ αυτο το πεπλο υπερβολικης καλοσυνης??

Arleta
Arleta
5 χρόνια πριν

Δε βρίσκω κάτι ιδιαίτερα κακό στη συνάδελφό σου εκτός απο το οτι βάζει κι εσενα στο παιχνιδι των φιλοφρονησεων παρα τη θεληση σου (καλα, αυτό το “να σε βοηθήσΟΥΜΕ” είναι για τρελή κατσάδα) κι εκτός αν το κάνει καθημερινά κι όλη την ώρα (το πολύ το κύριε ελέησον το βαριεται κι ο παπας).
Κατα τα άλλα, μέσα στη μίρλα, τη ξινίλα και την υποκρισία που υπάρχει γύρω μας, είναι ωραιο να βλέπεις κι έναν άνθρωπο να λέει ομορφα λογια για σένα ακόμα κι όταν έχεις γυρισει τη πλάτη σου να φυγεις.

Jelly Roll
Jelly Roll
5 χρόνια πριν

Ρε παιδιά, δεν ξέρουμε τι δουλειά κάνουν τα κορίτσια. Μπορεί να έχει βρει έναν τρόπο να φέρνει πελατεία στο γραφείο έτσι η κοπέλα. Εμένα προσωπικά μου αρέσει να πηγαίνω κάπου να εξυπηρετηθώ και να έχω την αίσθηση ότι μου δώσανε λίγη παραπάνω σημασία σαν άνθρωπο κι όχι απλά σαν πελάτη. Θα ξαναπάω στάνταρ, ειδικά αν έχω μείνει ευχαριστημένη και από τις υπηρεσίες.

Dioni
Dioni
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Jelly Roll

Εμένα μου κάνει και για HR.

Vasilis
Vasilis
5 χρόνια πριν

Επιζητά απεγνωσμένα προσοχή η συγκεκριμένη. Απορία σαν και της Λένας έχω κι εγώ, όμως. Δεν έχεις κάτι καλύτερο να ασχοληθείς και εκνευρίζεσαι με αυτό; Αν πραγματικά δεν έχεις κάτι άλλο, πες μας τι δουλειά κάνεις.