Αγαπητή «Α, μπα»: Είναι κακό να ζητήσω αύξηση μέσω email;

Δείχνει μη επαγγελματισμό;

Είναι κακό να ζητήσω αύξηση μέσω mail αντί να πάω στο γραφείο του διευθυντή μου και να το ξεστομίσω; Φοβάμαι πως πριν πω τί θέλω, θα βουρκώσω. Πιέζομαι πολύ. Είμαι ψυχολογικά χάλια. Δείχνει μη επαγγελματισμό; Φιλιά σε όλην την παρέα!

Άβουλη επαγγελματίας

Δεν το έχεις σκεφτεί μέχρι τέλους. Είναι αρκετά απίθανο να σου απαντήσει μέσω μέιλ. Το πιο πιθανό είναι να ζητήσει να πας στο γραφείο για να ακούσεις την απάντηση, οπότε αυτό που φοβάσαι, δεν θα το αποφύγεις.

Αν είσαι ψυχολογικά χάλια, τότε μήπως να επικεντρωθείς εκεί; Αυτό πρέπει να το λύσεις μόνη σου, εκτός γραφείου.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

44 points
Upvote Downvote

13
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
10 Θέματα σχολίων
3 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
12 Συντάκτες σχολίων
SheaAnana-nationlalalaOrigami Lover Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Origami Lover
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Origami Lover

Μπορείς να στείλεις ένα mail που να ρωτάς πότε έχει ελεύθερη ώρα για να συζητήσετε ένα θέμα που σε απασχολεί. Φρόντισε να συντάξεις το μήνυμα ώστε να μην μπορεί να σου απαντήσει “έλα τώρα” αλλά να λες κάτι του στυλ “Ποια είναι η καλύτερη ώρα να σας συναντησω την (μέρα που θες)” ή “Μήπως θα μπορούσαμε να κανονίσουμε μία συνάντηση τις μέρες από-έως για μπλα μπλα. Όταν κανονίσετε την ώρα θα ξέρεις και θα προετοιμαστείς κατάλληλα. Μην βουρκώσεις οκ δύσκολο, αλλά μην βουρκώσεις, το κλάμα δείχνει ότι ντρέπεσαι για αυτό που ζητας ή ότι εκλιπαρείς . Δεν ντρέπεσαι ούτε εκλιπαρείς… Διαβάστε περισσότερα »

Mia Wallace
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συμφώνω απόλυτα μαζί σου, μια πολύ μικρή διόρθωση μόνο. Το ποσοστό να αναφέρεται επί των μεικτών αποδοχών, γενικοτέρα τα πόσα που αναφερόμαστε στην δούλειά, είτε συνέντευξη είναι, είτε αύξηση, είτε οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί, είναι πάντα για τις μεικτές αποδοχές!

Origami Lover
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Origami Lover

ναι το σκέφτηκα αλλά έχω εμπειρία και από τα δύο, και στα καθαρά μπορείς πιο εύκολα να υπολογίσεις πόσα θα πάρεις. Εξαρτάται και από τον εργοδότη, είχα εργοδότη που τα υπολόγιζε όλα στα μεικτά αλλά και εργοδότη που τα υπολόγιζε στα καθαρά.

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Ειλικρινά εύχομαι να μη ζήτησες αύξηση μέσω μάιλ. Η διαπραγμάτευση και διεκδίκηση θέλει ψυχραιμία και θάρρος. Μερικές πρακτικές συμβουλές (από δική μου εμπειρία, από αιτήματα των υφισταμενων και από σεμινάρια): 1) καθόρισε τη συνάντηση από πιο πριν (ώρα και μέρα) 2)πρέπει να είσαι σε καλή μέρα . Εφόσον είσαι είσαι πιεσμένη, προσπάθησε να αποφορτιστεις τις προηγούμενες ημέρες. 3)προετοιμάσουν: πόσο καιρό είσαι στη δουλειά, ποια είναι η εμπειρία σου και ποια η αξία που φέρνεις. Παραδείγματα συνέχεια για τα παραπάνω, αλλά τέτοια ώστε να μη καθοδηγήσουν αλλού τη συζήτηση. Μέρος της προετοιμασίας είναι πόσο ακριβώς είναι ο μισθός σου και εάν… Διαβάστε περισσότερα »

Το_κοτσύφι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Πιστεύω πως η κοπέλα πιέζεται και είναι χάλια ψυχολογικά γιατί τα λεφτά που παίρνει είναι λιγα και της έχει γ@μηθει η ψυχολογία, όχι γενικά. Για αυτό φοβάται μην βουρκωσει κιόλας πάνω στη συζήτηση.
Ερωτώσα, πέρασα τα ίδια ακριβώς τον τελευταιο καιρο. Τι να πω, καλό κουράγιο και περισσοτερη τύχη εύχομαι .
Μάζεψε θάρρος και πήγαινε.

Mirka Janic
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ο κόσμος ζητάει αύξηση είτε συλλογικά με καμία απεργία,είτε ατομικά πιάνοντας τον αφεντικό και ζητώντας αύξηση. να ζητάνε αύξηση με μέιλ δεν έχω ξανακουσει και κυρίως δεν έχω ξανακουσει κανένα να παίρνει αύξηση με μέιλ. Μη μασάς,πάνε πες του.

Eleanor Oliphant
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Eleanor Oliphant

Κακό δεν είναι, αλλά αύξηση δε θα πάρεις έτσι.

Shea
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Παιδιά, στο εξωτερικό πάντως, και για να γίνω πιο συγκεκριμένη αναφέρομαι στη Σουηδία, είναι απολύτως αποδεκτό να συζητήσεις για το συμβόλαιο σου, τις απολαβές σου και γενικότερα οποιοδήποτε θέμα που αφορά την δουλειά μέσω μέιλ. Ίσα ίσα πολλοί προτιμούν τον τρόπο αυτό καθώς “scripta manent”. Έτσι, οι εργαζόμενοι όταν ζητούν αύξηση παραθέτουν τα επιτεύγματα τους (ποσοστά πωλήσεων; ο,τι είναι), τις όποιες υπερωρίες, εργασία πέραν του job description και ζητούν την αντίστοιχη αύξηση. Συνεπώς θα έλεγα εξαρτάται από την χώρα και την εταιρεία. Ακόμη και αν δεν είθισται όμως και εφόσον σου είναι τόσο δύσκολη (κατανοητό) η face to face επικοινωνία… Διαβάστε περισσότερα »

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Αν είσαι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, διάφορες καταστάσεις θα σου κάνουν trigger και θα σε κάνουν να εκφράζεις έντονα τα συναισθήματα σου. Εστίασε στο ζήτημα αυτό, αν έχεις ανάγκη την αύξηση τότε συμβουλεύσου κάποιον ειδικό ώστε να βρείτε μια φόρμα που θα σου επιτρέψει να μιλήσεις με τον προϊστάμενό σου χωρίς να καταρρεύσεις. Γενικά, το να ζητάς αύξηση ή να υποβάλλεις παραίτηση μέσω email δεν ενδείκνυται. Δεν μπορείς να κρύβεσαι στον εργασιακό σου χώρο.

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Σε αυτά τα ζητήματα αγαπητή άβουλη επαγγελματία δεν χωρά πολύ συναίσθημα. Είναι πρακτικά θέματα, δεν ζητάμε χάρη , δεν μιλάμε με άτομα με τα οποία έχουμε ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς ( μαμά , μπαμπά, κλπ) ώστε να βουρκώνουμε όταν συζητάμε γι αυτά , δεν θεωρούμε ότι οι ανάγκες μας και οι δικαιολογημένες απαιτήσεις μας θα χαλάσουν την εικόνα μας,δεν μας απασχολεί να φανούμε καλοί ή να μην κακοκαρδίσουμε κάποιον, άρα δεν υπάρχει λόγος να φορτιζόμαστε συναισθηματικά και να κλαίμε όταν τα συζητάμε. Το μέηλ είναι μία μορφή επικοινωνίας τυπική και ψυχρή ,και πιθανώς να μπορούσε να αποτελέσει την εισαγωγή μιας διαδικασίας… Διαβάστε περισσότερα »

lalala
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αν πιστεύεις ότι θα βουρκώσεις επειδή θα ζητήσεις αύξηση, τότε χρειάζεσαι ψυχοθεραπεία asap!

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

κακο δεν ειναι. κουλο , ειναι…

Anana-nation
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Πήγαινε στο γραφείο και ζήτα τη.