in

Αγαπητή «Α, μπα»: Δεν έχω χρόνο ν’αλλάζω τα δώρα τους

Αναρωτιέμαι αν είναι πρέπον να σχολιάσω το ζήτημα

Αναρωτιέμαι αν είναι πρέπον να σχολιάσω το ζήτημα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

lucrezia carnelos wQ9VuP Njr4 unsplash

Μια ερώτηση κοινωνικής φύσεως. Έκανα πρόσφατα το δεύτερο παιδάκι μου (αρχές Ιουνίου) και πολλοί γνωστοί μας και φίλοι μου – μιλάω έφεραν δωράκια ρουχαλακια (5-6 στο σύνολο) Το θέμα είναι ότι στο 80% των περιπτώσεων το νούμερο ήταν εντελώς λάθος είτε χειμωνιάτικο μέσα στο καλοκαίρι είτε αμάνικα για ηλικία 6 μηνών που θα είναι Δεκέμβριος!!Το ερώτημα μου είναι το εξής! πραγματικά εκτιμώ ότι μας σκέφτηκαν αλλά όταν με ρωτάνε αν μου άρεσε εγώ δε σχολίασα την ηλικία αλλά βρε α μπα μου δεν έπρεπε να σκεφτούν λίγο; Με δυο παιδιά εν μέσω κορονοιου μου είναι τρομερά δύσκολο να τρέχω για αλλαγές. Έπρεπε να το σχολιάσω όταν μου το έφεραν ,γιατί δε το θεώρησα σωστό να τους στεναχωρήσω -ούτως ή άλλως αφιερώσανε κ χρόνο κ χρήμα.
-Η μάνα δεν έχω χρόνο για αλλαγές!!!

 

Το 80% των 5-6 είναι 4-5 ρουχαλάκια, οπότε θα μπορούσες να τα χαρίσεις και να τελειώνει η υπόθεση. Έπρεπε να σκεφτούν λίγο, αλλά δεν είμαι σίγουρη αν έπρεπε να το σχολιάσεις όταν σου τα έφεραν. Η χειρονομία μετράει, άσε το να πάει στο καλό. Δεν το καταλαβαίνουν όλοι το θέμα με τα νούμερα και τις εποχές στα μωρά.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

60 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Vivianna Kliasiou II
Vivianna Kliasiou II
3 χρόνια πριν

Οχι δεν επρεπε να σκεφτουν, σκεφτηκαν το μωρο σου,σκεφτηκαν εσενα κ εκαναν μια ευγενικη χειρονομια.υπαρχει η δυνατοτητα αλλαγης, εαν δεν μπορεις να την αξιοποιησεις για πρακτικους λογους αυτο ειναι κατι που εχει να κανει με εσενα.τα δωρα για το μωρο δεν εμπιπτουν σε αλλη κατηγορια απο τα δωρα γενικοτερα,καποιος μας φερνει κατι με αγαπη και ενδιαφερον, λεμε ευχαριστω και παμε παρακατω χωρις γκρινιες.

Eliza
Eliza
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Vivianna Kliasiou II

Ακριβώς! Το δωρο ειναι μια χειρονομία εκφρασησ αγάπης, ευχών ότι σε σκέφτηκα, ειναι μια συμβολική κίνηση. Μην περιμενεις να χτίσεις τη γκαρνταρόμπα του μωρού οικονομικά κ στυλιστικα και πρακτικά από τα δωρα των γύρων σου. Προσωπικά πολλές φορές ρωτάω «τι έχεις ανάγκη» αλλα δεν είμαι και υποχρεωμένη κσι ενώ ειμσι παρα πολυ προσεκτική εχω κάνει κ άκυρα για τους άλλους δωρα. Πάντα με δυνατότητα αλλαγής. Ε δρν μπορούμε να είμαστε κ στο κεφάλι του καθενός !

Anna
Anna
3 χρόνια πριν

Δεν κατάλαβα τι ακριβώς μπορεί κάποιος να πει. Δηλαδή, μπορώ να φανταστώ, αλλά το “αχ, Ευτέρπη μου δεν θα του κάνει αυτό σε δύο μήνες που θα φοράμε μπουφανάκια”, δε σημαίνει ότι θα γλιτώσεις την αλλαγή.
Ή σκοπευες να τους πεις να πάνε να τα αλλάξουν αυτοί;
Ή για την επόμενη φορά που θα φέρουν δώρο;
Μπορώ να σου πω τι θα έκανα εγώ αν άκουγα τέτοιο σχόλιο, την επόμενη φορά (αν υπήρχε επόμενη φορά), θα έπαιρνα δωροκάρτα για γλιτώσω την άβολη συζήτηση και τότε σίγουρα θα αναγκαζόσουν να πας στα μαγαζιά.

Vivianna Kliasiou II
Vivianna Kliasiou II
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Anna

Μην την ξεσηκωνεις γιατι θα περιμενει τη δωροκαρτα κ δωροκαρτα δε θα δει κ μετα θα μας γραφει ποσο γαιδουρια ειναι οι φιλοι κ οι συγγενης που δεν φερνουν ουτε ενα δωρακι για το παιδι.

Anna
Anna
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Vivianna Kliasiou II

Θα δει αν είναι τέτοια η σχέση, γιατί να μη δει; Τα λεφτά δίνονται ευκολότερα από το χρόνο.

Stalkerou
Stalkerou
3 χρόνια πριν

Όσοι δεν έχουμε παιδιά, δεν ξέρουμε να υπολογίσουμε καλά τα νούμερα, είναι γεγονός. Ασε που ούτε οι πωλητριες βοηθάνε τις περισσότερες φορές. Θα μπορούσε να τα αλλάξει ο άντρας σου ή έστω κάποιος κοντινός σου πάντως.

Lou
Lou
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Stalkerou

Κι εγώ αυτό σκέφτηκα, μόνο εκείνη μπορεί να αλλάξει τα δώρα? Ο μπαμπάς?

Tropique
Tropique
3 χρόνια πριν

Γιατί όταν μιλάμε για μωρά λέμε ρουχαλακια κι όχι ρουχακια; Είναι το ρούχαλο, οχι το ρούχο;

Σοβατεπί
Σοβατεπί
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Tropique

Σε πολλά ουσιαστικά χρησιμοποιούμε υποκοριστικά που προέρχονται από μια άλλη μορφή της λέξης, χάριν ευφωνιας. Γίνεται συχνά με τον πληθυντικό: λέμε, θα έρθει ο μπογιατζής για ένα βαψιματακι και ένα φρεσκαρισματακι, όχι για βαψιμακι και φρεσκαρισμακι.
Ειδικά στα ουσιαστικά που η τελευταία τους συλλαβή έχει λαρυγγικο σύμφωνο (κ,γ,χ) βάζουμε την προσαύξηση -λα χάριν ευφωνιας. Έτσι λεμε ρούχο – ρουχαλάκι, σακί – σακουλάκι, αυγό – αυγουλάκι.

Tropique
Tropique
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σοβατεπί

Ναι αλλα λέμε ρουχάκι, ενώ δε λέμε αυγάκι. Το ρουχαλάκι μου φαίνεται καταχρηστικό.-

Mumu Pipi
Mumu Pipi
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Tropique

ελεος tropique..

bella ciao
bella ciao
3 χρόνια πριν

Εγώ πριν κάνω παιδιά, είχα κάνει τα εξής δώρα:
Για παιδί 2 ετών ολόσωμο φορμάκι που φοράνε τα βρέφη! (Πού το σκέφτηκα και πού το βρήκα μη με ρωτάς).
Εισιτήρια για θέατρο να πάω με τη μαμά που μόλις γέννησε το επόμενο Σάββατο της γέννας,
Εξάδα μπύρα σε θηλάζουσα μαμά “για να το γιορτάσουμε” κι άλλα πολλά!!!
ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΙΛΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΙΠΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ!!!

loneliness
loneliness
3 χρόνια πριν

Όλοι μας κατά καιρούς έχουμε δεχτεί δώρα άχρηστα που είτε κατέληξαν σε κάποια αποθήκη είτε αλλαχθηκαν είτε δόθηκαν σε άλλους. Τι να κάνουμε, να αρχίσουμε να κυνηγάμε με τον βούρδουλα αυτούς που μας τα έδωσαν επειδή δεν ήταν αυτό που θέλαμε; Γιατί να πρέπει να το πεις στους ανθρώπους; Δε θα ήταν αγενές από τη στιγμή που σας σκέφτηκαν και σας έφεραν δώρα, έστω και σε λάθος νούμερα, έστω και εκτός εποχής;

este
este
3 χρόνια πριν

Προσωπικά το μόνο που μ’ ενοχλεί στα δώρα είναι να μην έχουν κάρτα αλλαγής. Οι αλλαγές μου φαίνονται μια χαρά. Ειδικά δώρα απο ανθρώπους που δεν έχουν παιδιά, τις πιο πολλές φορές είναι για αλλαγή. Αλλά όπως λές ξόδεψαν χρόνο και χρήμα. Σιγά μην τους προσβάλλω κιόλας. Για δώρα που δεν μπορείς να αλλάξεις άμεσα λόγω κορωνοιού, μπορείς να κάνεις τις αλλαγές μετά. Μου έτυχε και εμένα στο πρώτο κύμα του λόκνταουν και τα άλλαξα μια χαρά 2 μήνες μετά.

Melian
Melian
3 χρόνια πριν

Αυτή η ερώτηση βάρεσε ευαίσθητη χορδή. ‘Εχω φίλη που έκανε τεράστια βάφτιση για το παιδί της (προ κορωνοϊού εννοείται) και μετά δήλωνε έξαλλη για τα δώρα που της έφεραν επειδή έπρεπε να αφιερώσει πολύ χρόνο σε αλλαγές.
Η ουσία του δώρου είναι ότι ο άλλος αφιερώνει χρόνο και χρήμα και σε σκέφτεται, θα του κάνεις και παρατήρηση από πάνω; Νομίζω μιλάμε για απλούς κανόνες ευγένειας και καλής συμπεριφοράς, λες ευχαριστώ και τέλος.

Mumu Pipi
Mumu Pipi
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Melian

Εμ γι ´αυτο βασιζομαστε στα δωρα και τελειωσε.

Mumu Pipi
Mumu Pipi
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mumu Pipi

Καλε ξεχασα το “δεν”. Δεν βασιζομαστε στα δωρα ηθελα να γραψω 🙂

Blah blah
Blah blah
3 χρόνια πριν

Εγώ που έχω παιδί και δεν μπορώ να υπολογίσω τα δικά της νούμερα. Εσύ έχεις την απαιτούμενη να το κάνουν οι άλλοι στα δικά σου παιδιά? Κάπου λίγο ελεος.

the_duck
the_duck
3 χρόνια πριν

Τα αμάνικα μπορείς να τα φοράς για εσωτερικό στρώμα τον Δεκέμβριο. Αλλα γενικα, να εκτιμήσεις τη χειρονομία. Ειδικα όσοι δεν έχουν εμπειρία με παιδια ή ανηψια κλπ δεν μπορουν να αντιληφθούν ποια δώρα ειναι χρήσιμα και ποια όχι. Αλλιώς ζητα τους χρηματα αντί για δωρα (not) ,τι να πω…

Wanderlust
Wanderlust
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  the_duck

Εγώ όποτε παίρνω βιβλίο το έχουν ήδη, κ πάλι πρέπει να το αλλάζουν ! 🙄🙄

este
este
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Wanderlust

Τα βιβλία είναι τέλεια λύση ΑΛΛΑ δεν μπορείς να τα αλλάξεις..Επίσης έχουν ουσιαστικό νόημα από κάποια ηλικία και μετά. Οταν μιλάμε για νεογέννητο νομίζω υπάρχουν άλλες λίγο πιο πετυχημένες επιλογές.