Τι μπορείς να ακούσεις στο ραδιόφωνο

«Γιατί τα κάνουν αυτά οι γυναίκες;»

Απογευματάκι Κυριακής, στην εθνική οδό στο ύψος των Μεγάρων.

Οι αποθηκευμένοι σταθμοί στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου είναι εκτός εμβέλειας και ψάχνουμε να βρούμε κάποιον στην τύχη. Πέφτουμε σε μια συζήτηση μεταξύ δύο γυναικών που από την φωνή ακούγονται αρκετά νέες. Δεν κατάλαβα αν ήταν και οι δύο εκφωνήτριες ή η μία ήταν καλεσμένη της άλλης στην εκπομπή. Μιλούσαν για μία πρόσφατη συνέντευξη της Ρούλας Ρέβη, στην οποία παραδέχθηκε ότι κάποτε χαστούκισε μία θαυμάστρια του άντρα της (Αποστόλη Τότσικα), γιατί του την έπεφτε.

Η μία εκ των δύο ομιλητριών αναρωτιέται με στόμφο “γιατί τα κάνουν αυτά οι γυναίκες (να κάνουν καμάκι σε κάποιον που συνοδεύεται), ενώ οι άντρες σέβονται τα ζευγάρια”. Καταλήγει μάλιστα στο συμπέρασμα ότι “για αυτόν τον λόγο έχει βγει η συγκεκριμένη λέξη για τις γυναίκες (αντροχωρίστρα;), ενώ για τους άντρες δεν το λένε αυτό. Γιατί οι γυναίκες έτσι συμπεριφέρονται.”

Οκ. Και δεν το άκουσα από άντρα, το τονίζω αυτό.

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

26 points
Upvote Downvote

4
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
4 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
4 Συντάκτες σχολίων
papiaChainReactionMatryoshka Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Matryoshka
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εγώ όταν ακούω τέτοια σκέφτομαι πόση ηλιθιότητα μπορεί να χωρέσει σε ένα άτομο που ψηφίζει κιόλας.

ChainReaction
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Το παράδειγμα που αναφερεις είναι ανάλογο του “τα στερεότυπα έχουν δημιουργηθεί επειδή ισχύουν”… Κρίμα!

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι η θεωρία αυτών των δύο γυναικών ισχύει: Υποθέτω (και δεν μιλάω συγκεκριμένα για τον Τότσικα) ότι για να φλερτάρει μια γυναίκα έναν δεσμευμένο άντρα, θα το θέλει και αυτός. Αντίθετα για να μην πλησιάζει ένας άντρας μια δεσμευμένη γυναίκα, μάλλον και αυτή δεν θα τού δείχνει κάποιο ενδιαφέρον. Άρα θα πρέπει να βγάλουμε και έναν αντίστοιχο όρο για τον δεσμευμένο άντρα που φλερτάρει μια άλλη γυναίκα ενώ να παραδεχτούμε ότι οι δεσμευμένες γυναίκες σέβονται την σχέση τους.

papia
Επισκέπτης
Συμμετέχων
papia

Τις προάλλες άκουσα σε ραδιοφωνική εκπομπή οτι ‘έρευνα’ έδειχνε ποιά γυναικεία επαγγέλματα κερατώνουν πιο πολύ (wtf) και φυσικά δεν άφησε μη ακαδημαικό κλάδο. Τεράστια η λίτα, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί, μηχανικοί κλπ. Για τους άντρες επαγγελματίες δεν είχε να πει κάτι για την απιστία, μόνο βρήκε άλλη ‘έρευνα΄ για το ποιά ανδρικά ονόματα απατούν. Η λίστα είχε 4 ονόματα.