in

Τι διάβασαν και είδαν οι αναγνώστες μας την εβδομάδα που πέρασε

Όλα όσα τους άρεσαν, τους ταρακούνησαν και τους έκαναν εντύπωση

Όλα όσα τους άρεσαν, τους ταρακούνησαν και τους έκαναν εντύπωση ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

29429150 15cc 4be6 a61d cc0ac4583d5e

Από Rubia 

Κοιτάξτε τι διαβάσαμε πάλι. Αυτή είναι εντελώς επικίνδυνη. Άραγε θα την μαζέψει κάποιος επίσημος φορέας;

Καταγραφή 69

 

Από Εύα

Το άρθρο της καθηγήτριας νευρολογίας Lise Eliot με τίτλο “Neurosexism: the myth that men and women have different brains” στο οποίο η συγγραφέας παρουσιάζει το βιβλίο της Gina Rippon με τίτλο “The Gendered Brain: The new neuroscience that shatters the myth of the female brain” (και το οποίο μόλις μπήκε στη λίστα μου).

2.  Το άρθρο του D’ Lane R Compton, καθηγητή κοινωνιολογίας, με τίτλο “Μy life got easier after top surgery. Is this what male privilege looks like?”  στο οποίο ο συγγραφέας εκθέτει τον προβληματισμό του για το κατα πόσο οι (κυρίως θετικές) αλλαγές στη συμπεριφορά του επαγγελματικού και κοινωνικού του περιβάλλοντος, κατά τη διάρκεια της φυλομετάβασής του από γυναίκα σε άνδρα σχετίζονται με το ανδρικό προνόμιο.

 

 

Από Ιzabel 

Ένα υπέροχο παιχνίδι που μαθαίνει στα παιδιά την ιστορία των πιο σπουδαίων γυναικών

Καταγραφή 68

 

Από Φωτεινή 

Το παρακάτω ρεπορτάζ με τίτλο: «Δύο γυναίκες, γυναικολόγοι και φεμινίστριες, αγωνίζονται ξανά υπέρ του δικαιώματος των αμβλώσεων και κατά του σκοταδισμού».

Ξεχώρισα  το παρακάτω  απόσπασμα – απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι το έμβρυο είναι άνθρωπος: «Δεν υπάρχει κανένα παιδί. Υπάρχει ένα ζωντανό ον που ονομάζεται έμβρυο στην ιατρική και είναι υπό σχηματισμό. Πρόκειται για ένα πλάσμα εν δυνάμει, πλήρως εξαρτώμενο από το σώμα της γυναίκας. Χρειάζεται εννέα μηνών προετοιμασία για να αποκτήσει δική του οντότητα» «Γνωρίζουμε ούτως ή άλλως ότι ένα 15% των εγκυμοσυνών καταλήγει σε αποβολή. Το έμβρυο θεωρείται βιώσιμο μετά την 24η εβδομάδα και με την προϋπόθεση ότι θα τεθεί υπό τη φροντίδα ενός ιατρικού κέντρου εντατικής θεραπείας για να εξελιχθεί σε υγιή άνθρωπο. Μέχρι τότε ο οργανισμός του είναι σε απόλυτη σύνδεση με τη ζωή της γυναίκας. Είναι απλά μια δυνατότητα του γυναικείου σώματος. Όλη η φιλολογία περί φόνου και ανεξάρτητης ζωής, δεν ισχύει ούτε φιλοσοφικά, ούτε ιατρικά»

 

Aπό Luckystrike 

Upskirting

Μόλις διάβασα αυτή την είδηση και θυμήθηκα μία κοπέλα που είχε γράψει στην α,μπα περιγράφοντας πως είχε πάρει είδηση πως κάποιος της σήκωσε τη φούστα και τραβούσε φωτογραφίες ή βίντεο, δε θυμάμαι καλά. Και κανείς δεν τη βοήθησε. Προφανώς στη Βρετανία είναι παράνομο πλέον από τον Απρίλιο του 2019. Άντε με το καλό και στην Ελλάδα. Όποιος έχει ιδέα πως να το στείλουμε ενδεχομένως και στην ελληνική βουλή ας μας δώσει ιδέες. Η συγκεκριμένη είδηση πάντως εμένα με χαροποίησε ιδιαιτέρως.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

2 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Moodus
Moodus
4 χρόνια πριν

@luckystrike, η ενημέρωση της βουλής μπορεί να γίνει μέσω αναφορών, κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να αναφέρει στη βουλή παραλείψεις, παράπονα κλπ.στη Βουλή.Επίσης, με τη νέα αναθεώρηση θεσμοθετείται η λαική νομοθετική πρωτοβουλία.Σε κάθε περίπτωση, οι αναφορές προς τη Βουλή είναι γραπτές.Μπες στο site της Βουλής όπου βρίσκεται η διαδικασία κατάθεσης αναφορών.

luckystrike
luckystrike
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Moodus

Αααα όχι ιδέα δεν είχα. Ευχαριστώ, θα ρίξω μία ματιά