Τι διάβασαν και είδαν οι αναγνώστες μας την εβδομάδα που πέρασε

Όλα όσα τους άρεσαν, τους ταρακούνησαν και τους έκαναν εντύπωση

Aπό Stalkerou

Διάβασα πρόσφατα το βιβλίο “Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες”. Πρόκειται για ένα βιβλίο, η συγγραφέας του οποίου έχει μεγάλη γνώση του ζωικού βασιλείου, των εντόμων και της φύσης και αυτό φαίνεται στον τρόπο που γράφει και περιγράφει. Πρωταγωνιστρια είναι η Κάια, ένα κορίτσι που γεννήθηκε σε ένα προβληματικό περιβάλλον, εγκαταλήφθηκε από την οικογένειά της και έμεινε μόνη της στο πατρικό της δίπλα σε έναν βάλτο, λίγο πιο μακριά από τον οικισμό. Προσπαθεί να επιβιώσει, νιώθοντας πραγματική μοναξιά και εγκατάλειψη, ενώ έρχεται και αντιμέτωπη με τις προκαταληψεις εις βάρος της, τόσο επειδή ζει στο βάλτο, όσο και επειδή είναι γυναίκα. Είναι πολύ συγκινητικό, σε πολλά σημεία και ιδίως λόγω των πορκαταλήψεων εις βάρος της. Έχει πολύ όμορφη γραφή και περιγραφές.

 

Από Fay Dark

Συζήτηση στο πλαίσιο του SNF Conference (ΚΠΙΣΝ), θέμα:  «Με το βλέμμα στραμμένο στο Παρελθόν και στο Μέλλον»

Παρακολούθησα τη συζήτηση αυτή τη Δευτέρα. Συνειδητοποίησα ότι η συζήτηση μεταξύ θεωρητικών ακαδημαϊκών, παρόλο που είναι αναμφισβήτητα χρήσιμη για να προχωρήσουμε, η ενέργεια και ο λόγος των ανθρώπων που βιώνουν στην καθημερινότητά τους την ανισότητα έχει μεγαλύτερη σημασία. Ο λόγος του συμμετέχοντα στη συζήτηση Bill T. Jones με μαγνήτισε, με έκανε να αισθανθώ αμήχανα, με συγκλόνισε, και μου έδειξε ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε να γινόμαστε δυσάρεστοι όταν κάτι έχει σημασία και πρέπει να ειπωθεί.

Η συζήτηση διαρκεί 1 ώρα και είναι στα αγγλικά, κυρίως χωρίς ελληνικούς υπότιτλους.

 

Από Αbbi Abrams

Ο Καλός, ο Κακός & ο Ανθρώπινος Χαρακτήρας – Γιάννης Σαρακατσάνης

Βρήκα τον κωμικό Γιάννη Σαρακατσάνη στο youtube, που έχει κανάλι με πολύ ενδιαφέροντα βίντεο. Μιλάει για τις αξίες της κοινωνίας και τον ανθρώπινο χαρακτήρα, μεταξύ άλλων. Φαίνεται ανοιχτόμυαλος, χρησιμοποιεί δεδομένα για να στηρίξει τις απόψεις του και γενικα, μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρoν!

 

Από all things must

Tο πιό δυνατό urban legend, ο μύθος για το άλλο σου μισό

in

Αξιολογήστε το άρθρο

6 points
Upvote Downvote

2
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
2 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
2 Συντάκτες σχολίων
Las ChicaΕυνοούμενη Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Las Chica
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Ο Γιάννης Σαρακατσανης είναι όντως τρομερός. Με ορθολογικο τρόπο (μαθηματικός γαρ😜) και με υπέροχες δόσεις χιούμορ, καταφέρνει να εξηγήσει συμπεριφορές και καταστάσεις, τις οποίες ακολουθεί η πλειοψηφία των ανθρώπων(τουλάχιστον αυτό διαφαίνεται και αυτό συμπέρανα και η ίδια).

Ευνοούμενη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Διαβάσα το άρθρο στο allyou και ομολογώ ότι με εξέπληξε ευχάριστα. Είχα την ψευδαίσθηση ότι το συγκεκριμένο site ήταν ενα ακόμη μισογυνιστικό γυναικείο site, αλλά από ότι φαίνεται έχουν αρχίσει να αλλάζουν τα πράγματα.