Στείλτε μας τι διαβάσατε και τι είδατε την περασμένη εβδομάδα

Μοιραστείτε μαζί μας όλα όσα σας άρεσαν

Θέλουμε να μας γράψετε για όλα όσα διαβάσατε και είδατε τον τελευταίο καιρό και σας έκαναν εντύπωση, σας άρεσαν, σας ταρακούνησαν. Πείτε μας και το γιατί και σημειώστε μας το link της πηγής σας. Θα δημοσιεύουμε τα πέντε πρώτα.

Αν δεν το γνωρίζετε ήδη, μπορείτε να στείλετε κείμενο από τη φόρμα που βρίσκεται στα δεξιά και λέει «ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ».

in

Αξιολογήστε το άρθρο

-7 points
Upvote Downvote

3
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
3 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
3 Συντάκτες σχολίων
WestieΤοΝουμερο39449leas Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Westie
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Διάβασα για τη λέξη “καραντίνα”, από πού προέρχεται:
Η επιδημία πανούκλας του Μεσαίωνα (1348-1350) έφτασε στη Δυτική Ευρώπη το 1347 και πέρασε στην Αγγλία ένα χρόνο αργότερα. Για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης, όλα τα καράβια από το 1347 και μετά απομονώνονταν για 40 μέρες. Από το γεγονός αυτό προέκυψε η λέξη καραντίνα, από τη γαλλική έκφραση “une quarantaine de jours”, που σημαίνει διάστημα σαράντα ημερών.
Η λέξη προέρχεται από την ιταλική quaranta (αριθμός σαράντα).

leas
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

http://ipaoffthecouch.org/2020/03/31/episode-43-a-report-from-paris-with-marilia-aisenstein/

Ένα πολύ ενδιαφέρον podcast μιας διάσημης ψυχαναλύτριας με ελληνικές ρίζες, της Marilia Aizenstein. Την έχω ακούσει σε ελληνικά συνέδρια και έχω διαβάσει άρθρα της αλλά εδώ δεν μιλάει μόνο για online ψυχανάλυση (τώρα με τον ιό) αλλά και για την αντίδραση των Παριζιάνων, για αφρικανική λογοτεχνία, για μαρμελάδες και κομπόστες που φτιάχνει και μοιράζεται με τους γείτονες, για στίχους του Ελύτη σχετικά με το τι κάνει ο άνθρωπος μπροστά στην καταστροφή.

ΤοΝουμερο39449
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτό το αρθρακι – συνέντευξη μου έκανε εντύπωση, μου άρεσε αλλά κυρίως με ταρακούνησε… Το μετέφρασα σε ένα τετράδιο πριν λίγες μέρες και από τότε το διαβάζω κάθε πρωί πριν αρχίσω τις δουλειές στο σπίτι της καραντίνας ( κι εδώ γελάνε…)
https://hbr.org/2020/03/that-discomfort-youre-feeling-is-grief