Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: «Μπορώ να μιλήσω με το αφεντικό;»

Το γραφείο (εσωτερικής αρχιτεκτονικής) όπου εργάζομαι διευθύνουν ένα ζευγάρι, ο σύζυγος αναλαμβάνει κυρίως τεχνικά κομμάτια και η σύζυγός επικοινωνία κτλ. Και οι δύο θεωρούνται αφεντικά από όλους εμάς τους υπαλλήλους και φυσικά μοιράζονται ισόποσα τη δουλειά. Ένα ωραιο μεσημέρι λοιπόν, σήμερα δηλαδή, ήμουν εγώ με την αφεντικίνα (τα γραφεία μας είναι δίπλα σε ενιαίο χώρο), ο αφεντικός έλλειπε δίπλα στο ατελιέ.

Έρχεται λοιπόν ένας τύπος άσχετος, δεν τον έχουμε ξαναδεί οπότε ρωτάει η αφεντικίνα τι θα θέλατε. Απαντάει αυτός με σχετικά απότομο τρόπο “μπορώ να μιλήσω με το αφεντικό;” Ξαναλέει η αφεντικίνα “τι χρειάζεστε;” και επιμένει αυτός “μπορώ να μιλήσω με τον ιδιοκτήτη της εταιρίας;”. Σε αυτή τη φάση έχω σκαλώσει, κοιταχτήκαμε με την αφεντικίνα η οποία προφανώς έχει αρχίσει να τα παίρνει όπως και εγώ φυσικά. Του λέει λοιπόν μιλάτε με το αφεντικό.

Ο τύπος δεν έκρυψε την έκπληξη του όταν επιτέλους κατάλαβε ότι το αφεντικό δεν είναι κάποιος μεσήλικας άντρας αλλά μια μικρόσωμη γυναίκα. Και σαν να μην έφτανε αυτό της είπε “ααααα εσύ είσαι το αφεντικό;;;” ούτε πληθυντικός ή κάποια ευγένεια ή αλλαγή στον τόνο και το ύφος του. Και όλα αυτά για μια βλακεία στο πάρκινγκ δίπλα. Τόσο δύσκολο είναι για μερικούς μερικούς να φανταστούν ότι γυναίκες μπορούν κάλλιστα να είναι αφεντικά ξέρωγω και να διευθύνουν εταιρίες και να μπορούν να λύσουν προβλήματα χωρίς την επίβλεψη κάποιου άντρα. Έλεος και πάλι έλεος. Φυσικά και σχολιάσαμε το συμβάν στο γραφείο αφού έφυγε ο τύπος και τον κοροϊδεύαμε για την έκπληξη του και την άγνοια του, τουλάχιστον να γελάσουμε αντί να κλαίμε με τέτοια περιστατικά.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

44 points
Upvote Downvote

5
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
4 Θέματα σχολίων
1 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
5 Συντάκτες σχολίων
mikro mou pioniCloud on Toasttinacarpe-noctemMagosTouOzz Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
carpe-noctem
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

“Μπορώ να μιλήσω με το δ/ντή;”
“Μιλάτε ήδη”.
Ούσα δ/ντρια η ίδια, απολαμβάνω αυτό το βλέμμα απορημένης αγελάδας τύπου πώς-γκένεν-ατό;;;.
Περνούν 2 ή/και περισσότερα βασανιστικά δευτερόλεπτα έως ότου ξαναμιλήσουν.

MagosTouOzz
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αχαχαχα θα έγραφα την διεύθυνση του μαγαζιού (αλλά είναι γκρίζα διαφήμιση), να έρθεις να δεις και άλλες τέτοιες περιπτώσεις ζωντανά. Και θα το γράψω στα αγγλικά γιατί είναι αγαπημένο μοττο, και δεν κάνει ριμα στα ελληνικά. “Some don’t need revolution, just evolution! “

tina
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πλλές φορές μου συμβαίνει κάτι παρόμοιο. Η εταιρεία είναι δική μου και στον τίτλο περιλαμβάνει και το επίθετό μου. Χτυπάει τηλέφωνο.
-Τον κ. Παπαδόπουλο παρακαλώ
-Δεν υπάρχει. Την κ. Παπαδοπούλου θα θέλετε.
-Δεν υπάρχει και κύριος Παπαδόπουλος?
-Οχι μόνο κ. Παπαδοπούλου
– Συγνώμη, δεν το περίμενα
Ντοινγκκκ!

mikro mou pioni
Επισκέπτης
Συμμετέχων
mikro mou pioni

το πτι μπερ ή η μιραντα παπαδοπουλου ναχαν απαντησει μικροτερη εκπληξη θαδειχναν, ελα χριστε και μπουκωνε μας μπισκοτα γεμιστα δλδ!

Cloud on Toast
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Κλασσική φάση. Ενας καθηγητής που κάλεσα για διάλεξη στο ινστιτούτο που διευθύνω απευθυνόταν μόνο στους άντρες συναδέλφους μου. Όταν πήγα να του σχολιάσω κατ ιδίαν το περιεχόμενο της ομιλιας του με κοίταξε με απορία και με ρώτησε αν κάνω το διδακτορικό μου και τα ξέρω όλα αυτά. (Δηλαδή μου έκανε έκπτωση 15 χρόνια ο γλυκούλης). Οταν του εξήγησα γουρλωσε μάτια και ήταν σαν το χάνο για κανένα δεκάλεπτο.