Μια συνηθισμένη μέρα στο Facebook

«Τι πρέπει να έχει ένας άνδρας για να αρέσει στις γυναίκες»

Νωρίς το βράδυ καθόμουν χαλαρά στον καναπέ και χάζευα στο Facebook . Έπεσα πάνω σε ένα άρθρο γνωστής ελληνικής σελίδας με τίτλο ”Τι πρέπει να έχει ένας άνδρας για να αρέσει στις γυναίκες”.

Στα σχόλια πληθώρα αντρών να κράζουν λέγοντας πως όλες κοιτάνε τα λεφτά η ότι έχουν τρελές απαιτήσεις. Δεν θα σχολιάσω καν το ελεϊνό στερεότυπο για τις γυναίκες και τα λεφτά λες δεν υπάρχουν άτομα και από τα δύο φύλα που θα πούλαγαν και τη μάνα τους για αυτά. Το πράγμα όμως δεν τελειώνει εδώ. Ένα σχόλιο το οποίο είχε γύρω στα 70(!) like έλεγε πως οι γυναίκες έλκονται από όσους τις κακοποιούν, τις βρίζουν, τις ταπεινώνουν και τις υποχρεώνουν σε συνουσία (Βιάζουν “αγαπητέ” σχολιαστή!!!) και ότι τους αρέσουν να τους φέρονται σας ΚΡΕΑΣ (το τόνισε και με κεφαλαία να το καταλάβουν όλοι).

Όταν μαθαίνουν για κάποια νεκρή λόγω έμφυλης βίας κλαίγονται όλοι λένε ότι οι άνδρες που σηκώνουν χέρι δεν είναι άνδρες (δυστυχώς άνδρες είναι και ζουν ανάμεσα μας), ότι ήταν ο θύτης ψυχοπαθής, μετανάστης βρίζουν την κυβέρνηση και την αστυνομία για την εγκληματικότητα αλλά κανείς δεν σκέφτεται πως κάνεις δεν ενδιαφέρεται για αυτές τις γυναίκες πριν καταλήξουν νεκρές ή στην εντατική.

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που κατηγορούν τις γυναίκες που υφίστανται κακοποίηση …”καλά να πάθετε”, “δε θέλετε τα καλά παιδιά”… “εσείς κάθεστε και τις τρώτε”… “γιατί δεν χωρίζει;”… Θεωρείτε τον εαυτό σας “καλό παιδί” ενώ στάζετε χολή και ευχαριστιέστε  την δυστυχία της άλλης. Δεν έχετε καμία διαφορά από αυτόν που κακομεταχειρίζεται. Όταν η ίδια η κοινωνία στιγματίζει το θύμα και το κακοποιεί άλλη μια φορά  ψυχικά πως θα βρει την δύναμη να αποτινάξει όλο αυτό το βάρος από πάνω τους;; Αφού ακόμα και η αστυνομία πολλές φορές απλά αδιαφορεί.

Έχω διαβάσει αρκετά σεξιστικά σχόλια από όλα τα χρόνια που είμαι ενεργή σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά το σημερινό είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ένιωσα απαίσια και δεν έχω πέσει ποτέ θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Φανταστείτε πως νιώθουν οι γυναίκες που την έχουν βιώσει ή την υφίστανται καθημερινά όταν διαβάζουν τέτοια σχόλια ακούνε “αθώα” αστεία και αποψάρες γεμάτες νταηλίκι και ματσίλα  στην παρέα, την δουλειά, στο πανεπιστήμιο, στο σπίτι, το σχολείο, στα social media…

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

65 points
Upvote Downvote