Αγαπητή «Α, μπα»: Τώρα θυμήθηκε ότι είναι ερωτευμένος με άλλη;

Ποια η διαφορά ανάμεσα στο αγαπώ και στο είμαι ερωτευμένος;

Αγαπητή Α, μπα, Σε διαβάζω τακτικά και μαθαίνω από τις εμπειρίες όλων. Είμαι 16 χρονών, μόλις χώρισα από την πρώτη μου σχέση και είμαι γεμάτη απορίες. Τον γνώρισα αυτό το καλοκαίρι τυχαία (φίλος φίλου) στο νησί που παραθερίζω, ήταν λίγο μεγαλύτερος. Αν με ρωτούσες τότε αν ήθελα ή έψαχνα αγόρι θα σου έλεγα όχι, μια σχέση δεν ήταν κάτι που είχα στο μυαλό μου. Το απόγευμα τον πρωτοείδα, το ίδιο βράδυ μου έδινε το πρώτο μου φιλί. Περάσαμε όμορφα όλοι μαζί σαν παρέα στο νησί και γυρνώντας στην Αθήνα είπαμε να το συνεχίσουμε οι δυο μας. Ξεκίνησε τις σπουδές του στη Σχολή που είχε περάσει και του πρότεινα αν θέλει να το σταματήσουμε για να είναι ελεύθερος να γνωρίσει νέο κόσμο, σκέφτηκα τι να κάνει ο φοιτητής με εμένα τη μαθήτρια. Μου είπε πως όχι, του αρέσω πολύ και θέλει εμένα και το συνεχίσαμε. Δεδομένου ότι μένει σε άλλο προάστιο, τηλεφωνιόμασταν καθημερινά και βρισκόμασταν μία, ίσως και δύο φορές την εβδομάδα (αν μπορούσα εγώ ως πιο περιορισμένη). Σιγά σιγά χαλάρωσα κ εγώ, άρχισε να μου αρέσει πολύ, όποτε βρισκόμασταν ήμασταν κυριολεκτικά κολλημένοι ο ένας πάνω στον άλλον. Στους δύο-τρεις μήνες ένιωθα πλέον πράγματα, τον ερωτεύτηκα, του είπα ότι τον αγαπούσα και μου είπε ότι κ αυτός πως ένιωθε έτσι. Και μια μέρα, εντελώς μα εντελώς ξαφνικά μου ανακοινώνει ότι θέλει να χωρίσουμε (που πριν από τρεις μέρες που είχαμε συναντηθεί πάλι δεν ξεκολλούσε από πάνω μου)! Συναντιόμαστε σε πολύ κακή διάθεση και οι δύο, μου λέει πως περνάει πολύ ωραία και με αγαπάει, αλλά είναι ερωτευμένος με ένα κορίτσι από μικρό παιδί (που ήταν μαζί για λίγο κάποια στιγμή στο παρελθόν) και θα προσπαθήσει να την διεκδικήσει. Και έρχονται τώρα οι απορίες μου: Έκανα κάτι λάθος? Δεν έπρεπε να του πω πως νιώθω, τον πίεσα με τα συναισθήματα μου? Ποιά η διαφορά ανάμεσα στο αγαπώ και στο είμαι ερωτευμένος, γιατί για εμένα δεν υπάρχει κάποια… Τώρα το θυμήθηκε ότι είναι ερωτευμένος με μία άλλη? Δεν έπρεπε να μου το έχει πει από την αρχή, να μην πέσω κ εγώ με τα μούτρα? Είναι χάλια μαύρα να χωρίζεις, πραγματικά αναρωτιέμαι, εσείς που το έχετε πάθει πολλές φορές, αξίζει τον κόπο? Αντισταθμίζει η χαρά τον πόνο (γιατί στην συγκεκριμένη νομίζω πως θα έδινα χαλαρά πίσω τις όμορφες στιγμές για να μην υποφέρω τώρα)? Τέλος ενώ είχαμε πει να κρατήσουμε φιλική επαφή, το αγόρι είναι άφαντο…

Νίκη

Όλο αυτό αξίζει, ναι. Όχι επειδή οι καλές στιγμές είναι περισσότερες από τις κακές, όχι επειδή ο πόνος γίνεται πιο εύκολος (δεν γίνεται) ή επειδή στο τέλος σε περιμένει κάποια σπουδαία ανταμοιβή, αλλά γιατί μέσα από όλη αυτή τη στενοχώρια καταφέρνεις να έρχεσαι σε επαφή με τον εαυτό σου, με τις ανάγκες σου, αλλά το πιο σημαντικό από όλα: μαθαίνεις να κρατάς μικρό καλάθι με τους ανθρώπους.

Ακούγεται πεσιμιστικό, αλλά δεν είναι. Όταν κρατάς μικρό καλάθι, δίνεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να γνωρίσεις κάποιον καλύτερα, πριν πηδήξεις με τα δυο πόδια στην λίμνη της ευτυχίας. Δυο – τρεις μήνες τώρα σου φαίνονται αιώνας, νομίζεις ότι η ζωή σου έκανε νόημα να χαλαρώσεις, αλλά μετά από τρεις ακόμα χυλόπιτες θα θεωρείς αυτονόητο ότι στους τρεις μήνες με αυτή τη συχνότητα επαφής δεν έχεις ακόμα ιδέα ποιος είναι ο άλλος. Μπορεί να σου αρέσει κάποιος από την αρχή, να σου αρέσει πάρα πολύ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τον έχεις ερωτευτεί, δεν σημαίνει ότι τον αγαπάς, δεν σημαίνει ότι «αυτά τα πράγματα» που νιώθεις είναι βαθιά, ή σημαντικά, ή ότι πρέπει οπωσδήποτε να τα μοιραστείς. Μπορεί να είναι πόθος, κάτι που δεν έχεις επιτρέψει στον εαυτό σου να σκεφτεί ότι μπορεί να νιώθει.

Είναι καλύτερα που είναι άφαντος. Μην τον ψάχνεις και μην επιμένεις. Μην περιμένεις να αλλάξει γνώμη. Δεν ξέρω γιατί σου φέρθηκε σκάρτα, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το τι έκανες ή δεν έκανες. Δεν δικαιολογείται η αναισθησία του, με κανέναν τρόπο, σίγουρα όχι μέσα από σένα.,

in

Αξιολογήστε το άρθρο

80 points
Upvote Downvote

28
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
15 Θέματα σχολίων
13 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
22 Συντάκτες σχολίων
ElfaΚάστανο 🌰Mrs ShelbyEleninzaBetween Worlds Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
seagull
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Για να αγαπήσεις κάποιον πρέπει να τον γνωρίσεις. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα καταφέρεις να περάσεις τα εμπόδια που βάζει ο εαυτός σου στο δρόμο. Άρα για να αγαπήσεις κάποιον πρέπει να γνωρίσεις και να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρώτα, ώστε να μπορείς να δεις τον άλλο και όχι τον καθρέφτη σου.
Από την άλλη, για να ερωτευτείς κάποιον καμία φορά αρκεί ένα βλέμμα.
Υπάρχει μια κάποια διαφορά

Kleopatra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Εχεις ώριμο λόγο και συγκροτημένη σκέψη για την ηλικία σου. Αυτό που δεν βλέπεις, λόγω έλλειψης πείρας, είναι ότι αυτό που σου πέταξε είναι μπαρούφα. Δεν ΘΑ τη διεκδικήσει. Τη διεκδικούσε όλο τον καιρό και τελικά αυτή ενέδωσε. Γι αυτό σε χωρίζει, για να το ζήσει με την άλλη. Καλύτερα που τελείωσε νωρίς, γιατί αν δεν του καθόταν η άλλη, θα σε φλόμωνε στα ψέματα μέχρι να βρει την επόμενη. Να κρατάς μικρό καλάθι και να είσαι πιο καχύποπτη, όπως σου λέει και η Α-ΜΠΑ. Καλώς ήρθες στον κόσμο των σχέσεων, θα δεις ότι την επόμενη φορά θα είναι όλα… Διαβάστε περισσότερα »

Mrs Shelby
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Κι εγώ νομίζω αυτό το σενάριο παίχτηκε. Απλά του άρεσε η Νίκη και προσπαθούσε είτε να ξεχαστεί, είτε να τη σπάσει στην πρώην, είτε και τα δυο!
Νικούλι όντως μπράβο σου, γράφεις πολύ σωστά! Και να ξέρεις ο παθός είναι μαθός! Σκέψου το σαν tetrix. Χτίζεις τώρα μέσω των εμπειριών. Μερικά τουβλάκια κουμπώνουν στα σωστά σημεία, άλλα σε λάθος, αλλά ψηλώνει το κτίσμα / αντίληψη. Ίσως ήταν η πρώτη σου σεξουαλική εμπειρία και γι αυτό να νιώθεις και πιο προδωμένη. Πίστεψε με, καλύτερα που χωρίσατε. Αν και πιστεύω πάλι θα χωρίσουν με την πρώην και θα γυρίσει για παρηγοριά…

Πουπουλόπαπια
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

+1 γι’αυτό το σενάριο
Α, τι ωραία παρομοίωση το τετριξ 🙂

Between Worlds
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μην λέτε για το τέτρις, γιατί τα λάθη συσσωρεύονται, αλλά οι επιτυχίες εξαφανίζονται. Ελπίζω να μην έχει εφαρμογή στην προσωπική ζωή.

Mrs Shelby
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Απ τα λάθη αποκτάς αντίληψη. Έχω φτάσει σε σημείο που απ την πρώτη ώρα βλέπω το κακό να πλησιάζει με δρασκελιές και δε μπλέκω. Ούτε καν μήνα!
Αν είναι πάντα όλα ιδανικά, ζεις σε ροζ συννεφάκι. Σκέψου την πρώτη φορά που ανακάλυψες ότι σε απατούν (εύχομαι να μη σου έχει συμβεί βέβαια). Μέχρι τότε ζούσες σε συννεφάκι. Μετά αρχίζεις να παρατηρείς τις χαζές δικαιολογίες, το κινητό ανάποδα κλπ..

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

επισης, μπορει να εχεις επαφες με καποιον, χωρις να εισαι ουτε ερωτευμενος, ουτε να αγαπας. απλα και μονο επειδη θελεις να το κανεις…

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Α 16….. Τους που όλα ήταν τόσο έντονα και τόσο σοβαρά…η αγάπη στο δίμηνο και ο πόνος αβάσταχτος….
Spoiler alert, δε θα διεκδικήσει άλλη, την έχει ήδη , αλλά δεν πειράζει. Θα καταλάβεις ότι δεν ήταν και τόσο σημαντικό ,θα μάθεις να μην εμπιστεύεσαι ότι ακούς, θα μάθεις να περιμένεις τη στραβή και να εκπλησσεσαι ευχάριστα όταν δε συμβαίνει

Μανδάμ Φρου Φρου
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ωχ ψυχούλα μου γλυκειά! <3

Open S
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το πρώτο τρίμηνο είναι το πιο “επικίνδυνο” απ’ όλα. Δεν κρατάμε καν καλάθι. Τα μήλα στην τσέπη μας. Ένας βασικός λόγος που έχει εμφανιστεί πολλάκις μπροστά μου (και από τις δύο μεριές) είναι πως οι περισσότεροι έχουμε κάποιον ανοιχτό μέτωπο (σκέψου εδώ είχε ο 18χρονος). Όταν λοιπόν η άλλη μεριά βλέπει το καινούργιο μας ταίρι ή το δικό μας ανοιχτό μέτωπο βλέπει εμάς να λάμπουμε, σαν πυγολαμπίδες ξαφνικά (η ντόπα των πρώτων μηνών) ξανάρχονται πάνω μας και ας μας είχαν μόνο για καβάτζα. Κάποιος τους πήρε την καβάτζα και ακόμα χειρότερα η καβάτζα τους ομόρφυνε και φωτίστηκε και αρχίζει να… Διαβάστε περισσότερα »

Υπνερωτομαχία
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Στο ερώτημά σου απάντησε περιεκτικότατα η Λένα, εγώ αυτό που έχω να σου πω είναι το εξής: βίωσε τον πρώτο σου χωρισμό, κλάψε, άκου τραγούδια, γράψε τραγούδια, ό,τι θες. Μην το καταπιέσεις, μην ψάξεις αμέσως να βρεις κάτι άλλο για να σε παρηγορήσει (κατ’εμέ, πάντα). Και, παράλληλα, κάνε όνειρα. Τί θέλεις να κάνεις, πού θέλεις να πας, ποια θέλεις να γίνεις, όχι για τον ή τους άλλους, αλλά για ‘σένα. Ζήσε και το αρνητικό που σου προσφέρει η ζωή σου στο σήμερα για να δυναμώσεις, αλλά μην επιτρέψεις να σε καθορίσει ή να σε απασχολήσει παραπάνω από το μέλλον σου,… Διαβάστε περισσότερα »

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Νοσταλγώ αυτό το ανέμελο fast forward των δεκαέξι. Στους τρεις μήνες είχες προλάβει να κάνεις ΤΗ σοβαρή σχέση, να ερωτευτείς, να αγαπήσεις, να πονέσεις, να ξεχάσεις και τελικά να ξαναερωτευτείς

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Στανταράκι αξίζει πουλάκι μου. Αλλά δυστυχώς θα πονέσει πρώτα. Αλλά είναι τόσο όμορφο πράγμα ο έρωτας. Μην το μαζέψεις ποτέ. Κλάψε τώρα, στεναχωρήσου, μην κατηγορήσεις τον εαυτό σου για την χάλια συμπεριφορά του αγοριού και μετά άνοιξε τα φτεράκια σου για άλλους έρωτες. Απο κάποιους θα πονέσεις εσύ και κάποιους θα τους πονέσεις εσύ δυστυχώς. Να μην ξεχνάς τους στόχους σου μόνο.

Elda
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κι εγώ έχω αφήσει ξαφνικά σχέσεις στις οποίες περνούσα καλά και μου άρεσαν οι σύντροφοί μου. Τις άφησα για το ίδιο άτομο, που εμφανιζόταν κι εξαφανιζόταν με ευκολία. Ήμουν πολύ νέα, του είχα μεγάλη καψούρα προφανώς, και για να αφήσω τους άλλους, ήθελα εκείνον περισσότερο. Ωστόσο, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, δεν αναιρούσε το γεγονός ότι οι άλλες σχέσεις είχαν τρυφερότητα κι ωραίες στιγμές. Απλώς δεν ήταν αρκετό. Πιθανόν θα το κάνεις κι εσύ, δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος σε αυτά, εκτός αν το παίζεις διπλό ταμπλό. Χρόνια μετά, βρήκα ένα σύντροφο με τον οποίο… Διαβάστε περισσότερα »

Ολα μπλε
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Mακάρι να τα διαβαζα αυτά στα 16 μου. Πίστεψέ με θα περάσει και θα βγεις πολυ πιο δυνατή μέσα απο αυτό. Θα εκτιμήσεις τον εαυτό σου και θα επαναπροσδιορίσεις τις σχέσεις σου με τους άλλους. Κρατα τα θετικά και προχωρα, όσο δυσκολο και να σου φαίνεται τώρα.