Αγαπητή «Α, μπα»: Θα πρέπει να δίνω αναφορά στη μητέρα μου για το ποιόν φέρνω στο σπίτι;

Δεν μένουμε μαζί

Αγαπητή αμπα, δε θα μακρυγορήσω (ελπίζω). Είμαι φοιτήτρια στη πόλη μου και προσωρινά μένω μόνη σε σπίτι που είναι κάτω από το πατρικό μου. Κλασική (ή και όχι) πολυκατοικία με συγγενείς παντού. Λοιπόν εγώ θέλω να καλώ κόσμο στο σπίτι γιατί ποτέ δεν είχα αυτήν την ευκαιρία. Ωστόσο, όποιον και να καλέσω υπάρχουν πολλές πιθανότητες να γίνει αντιληπτός από τους συγγενείς που μένουν γύρω (λες και είμαστε σε χωριό ένα πράγμα). Το βασικό μου θέμα είναι ότι ήρθε το αγόρι μου και ένιωθα πολύ περίεργα. Μου άρεσε που επιτέλους ερχόταν και αυτός στο δικό μου σπίτι αλλά ένιωθα άσχημα ότι θα μας ακούσουν να μιλάμε ή να κάνουμε σεξ. Δε φτάνει που εγώ από μόνη μου αισθάνομαι κάποιες ενοχές γι αυτό, την επόμενη μέρα λαμβάνω έμμεσα σχόλια από τη μάνα μου του τύπου μόνη σου γύρισες χθες βράδυ και που ήσουν χθες και τα λοιπά. Όσο μέναμε μαζί είχα και κάποια υποχρέωση να της λέω που είμαι αλλά τώρα δεν την ενοχλώ με αυτό που κάνω και βασικά δεν την αφορά. Δε ξέρω πώς να το διαχειριστώ. Στην ουσία η αντιμετώπιση μου είναι λάθος; θα πρέπει να της δίνω αναφορά για το ποιόν φέρνω στο σπίτι; και τι τη πειράζει τέλος πάντων τόσο πολύ; αυτή τη στιγμή είμαι αρκετά θυμωμένη με αυτό που συνέβη, γιατί το θέμα των σχέσεων και του σεξουαλικού τομέα είναι κάτι που με δυσκολεύει γενικά και πότε δε το συζητούσα με τη μαμά μου. Οπότε τώρα νιώθω άσχημα που θα πρέπει να δικαιολογήθω κιολας.

-Ποια δε θα μακρυγορούσε;

Ο απώτερος στόχος είναι να μην έχεις ενοχές που έχεις αγόρι και κάνεις σεξ, αλλά αυτό δεν θα αλλάξει άμεσα.

Την πειράζει που κάνεις σεξ, αυτό την πειράζει. Όπως πειράζει εσένα που κάνεις (και έχεις ενοχές), όπως πειράζει όλους σου τους συγγενείς. Όπως πειράζει όλη την κοινωνία. Οι γυναίκες δεν πρέπει να κάνουν σεξ, γενικότερα. Εκτός αν πρόκειται να κάνουν παιδί, αλλά και τότε πρέπει να το κάνουν παντρεμένες, κρυφά, και να μην το ευχαριστιούνται κι από πάνω, είναι δουλειά, όχι διασκέδαση. Αυτό είναι το πλαίσιο στο οποίο καλείσαι να κινηθείς.

Προτείνω να στρέψεις τον θυμό σου προς το πλαίσιο, όχι μόνο προς τη μάνα σου, που αυτά ξέρει, αυτά έχει μάθει, την ίδια καταπίεση έχει υποστεί, και πιστεύει ότι αυτονόητα θα πρέπει να καταπιέσει και την κόρη της. Αν καταλάβεις στο βάθος του μυαλού σου ότι σε αστυνομεύουν για να σε ελέγχουν, και αυτό το κάνουν μέσω κάποιας υποτιθέμενης ηθικής, που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, τότε θα απελευθερωθείς. Δεν λέω να τους ξυπνάς από τις φωνές. Αλλά δεν κάνεις τίποτα κακό. Ας καταλάβει όλος ο ντουνιάς ότι έχεις αγόρι που έρχεται και ναι, κάνετε και σεξ. Τι θα σου κάνουν; Τι μπορούν να σου κάνουν;

Υπάρχουν δυο σχολές. H μια λέγεται “κρακ ντάουν” που συνοψίζεται “μαμά, κάνω τόσο πολύ σεξ που δνε μπορώ να κάτσω”. Δεν είναι για πολλές – αν ήσουν έτσι, θα το ήξερες, αλλά είναι πολύ αποτελεσματική, σου το λέω για το μέλλον. Η άλλη είναι “deny deny deny”, ή αλλιώς “μέθοδος Τραμπ”. Με αθώο ύφος. Κανείς δεν ήρθε χθες. Μόνη μου ήμουν. Γιατί, τι άκουσες; Η τηλεόραση ήταν. Γιατί, τι είδες; Δεν θα τολμήσει να πει ότι κρυφοκοιτάει από το ματάκι. Αλλά και να το πει, “ο πιτσαδόρος ήταν”. “Μάρτυρας του Ιεχωβά ήταν, και ήρθε για κατήχηση”. Να την τρελάνεις πριν σε τρελάνει.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

84 points
Upvote Downvote

21
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
15 Θέματα σχολίων
6 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
19 Συντάκτες σχολίων
Sheamikro mou pionitakousamekiaftoΜπουρμπούχαBetween Worlds Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
EleonoraTora
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

“ο πιτσαδόρος ήταν” χαχαχαχαχαχαχαχα
και μετά μπήκε μουσική από ταινία τσόντα μαμά, κι έγινε το έλα να δεις XD

Λουκρητί@
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Αααα, μη το γελάτε καθόλου με τον πιτσαδόρο. Το έχω κάνει, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία!!! Ναι, πιάνει!

Between Worlds
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Το έχεις κάνει με τον πιτσαδόρο, ή είπες ότι το έκανες με τον πιτσαδόρο. Ή ειπες, ότι ήρθε ο άντρας με την πίτσα;

EleonoraTora
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

I see what you did there ;D

mikro mou pioni
Επισκέπτης
Συμμετέχων
mikro mou pioni

#ηρθεπιτσα

mm
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Η πιο δραστική λύση είναι να τους τρίψεις «τον γκόμενο» στα μούτρα. Άμα πέσεις μούρη με μούρη με την θεία να πεις “Θεία από εδώ ο Κώστας» και άμα είναι πολύ κουτσομπόλα η θεία κλείσε και το μάτι, στην ανάγκη ρίξε ένα χούφτωμα στον Κώστα (μετά ζήτα του συγνώμη του ανθρώπου, πες το έκανες μόνο για την θεία). Και στην μαμά, μόλις ρωτήσει άρχισε τις λεπτομέρειες, “Ναι με τον Κώστα είμασταν περάσαμε τέλεια 3 φορές το κάναμε και ο άνθρωπος ξέρει τι κάνει. Δεν ξέρω ίσως ταιριάζουμε πολύ, αλλά πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος εραστής που είχα μέχρι τώρα» Εκεί… Διαβάστε περισσότερα »

Κοντράριος
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Κοντράριος

Θα κάνω μία αυθαίρετη υπόθεση, ότι το σπίτι κάτω από το πατρικό ανήκει στους γονείς σου, οι οποίοι στο παραχώρησαν μεν για να νιώθεις πιο “ανεξάρτητη”, αλλά και για να συνεχίσεις να είσαι υπό τον έλεγχό τους. Αν η υπόθεση ισχύει, εξηγείται τόσο η επιμονή τους να σε ελέγχουν πότε επιστρέφεις και με ποιον, όσο και η δυσαρέσκειά σου (“Όσο μέναμε μαζί είχα και κάποια υποχρέωση να της λέω που είμαι αλλά τώρα δεν …. την αφορά”), γιατί πιστεύεις, λανθασμένα, ότι ξέφυγες από τον γονικό έλεγχο μετακομίζοντας δύο ορόφους παρακάτω. Δεν λέω, μπορεί να προσπαθούν να σε ελέγξουν και αν… Διαβάστε περισσότερα »

Ederra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Λοιπόν έχω την εντύπωση πως πλέον ελάχιστοι γονείς ενοχλούνται αν το ενήλικο παιδί τους κάνει σεξ, μάλλον ανησυχούν αν δεν κάνει. Ας μην αναπαράγουμε τα στερεότυπα προ διαφωτισμού. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ο τρόπος αντιμετώπισης “μόνο νυφη βγαίνεις απ’ το σπίτι”έχει εκλείψει αλλά και πριν 30χρονια κ βάλε δεν ήταν ο κανόνας. Συνεπως στη μαμά μας λέμε ό,τι θελουμε κι αν δε θέλουμε να πουμε κάτι δεν το λέμε. Η μαμα-φιλη που της περιγράφεις τα σεξουαλικά σου και σου φορτώνει τα θέματα πουχει με το μπαμπά είναι εξίσου προβληματικό έως νοσηρό πράγμα με αυτή που κάθεται στο μπαλκόνι και περιμενει να… Διαβάστε περισσότερα »

mm
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ξέρεις εδώ δεν είναι μόνο οι γονείς, είναι «το χωριό». Παίζει όλο το σόι δίνει ραπόρτο στη μάνα είτε καθαρά σαν κουτσομπολιό είτε από απλό ενδιαφέρον «Αφού είμαστε εμείς εδώ πρέπει να το προσέχουμε το κορίτσι δες τι γίνεται στον κόσμο». Και η μάνα να μην μπορεί να το διαχειριστεί να αισθάνεται ότι «δίνουν δικαιώματα» για κουτσομπολιό.

Shea
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μακάρι να ήταν όπως τα λες. Θα εκπλαγείς από το πόσα κορίτσια ταλαιπωρούνται από γονείς που θεωρούν ιδανικό πλάνο “μόνο νύφη βγαίνεις από το σπίτι”…

acantholimon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Είναι μέρος της ενηλικίωσης μας,να περιφρουρήσουμε τη ζωή μας και να τη διαχωρίσουμε από την πατρική,μητρική οικογένεια.Δε γίνεται απ’τη μια μέρα στην άλλη.Δεν είναι και κάτι,που μας προσφέρεται.Δεν έχω γνωρίσει πολλούς γονιούς,που να μην ανακατεύονται ή και να μην ανακατεύονται,να μην βουρλίζονται.Όσο πιο υπεύθυνη γίνεσαι,όσο πιο καλά πατάς στα πόδια σου κι είσαι σίγουρη για τις αποφάσεις σου,τόσο λιγότερο θα κοιτάς πίσω,να πάρεις το βλέμμα της επιδοκιμασίας από τους γονείς σου,ότι αυτό το βήμα ήταν οκ.Κι όσο λιγότερο έχεις αυτή την ανάγκη,τόσο θα χαλαρώνουν κι αυτοί.Συνήθως έτσι γίνεται.Στην ηλικία σου κι εγώ τσιμπούσα.Κι ας ήταν διακριτικοί οι γονείς μου.Εγώ πάθαινα… Διαβάστε περισσότερα »

Bomba
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Μπορείς να πεις απλά ήρθε ένας φίλος ή ήταν ένα παιδί που γνώρισα ή ένα παιδί που βγαίνουμε χωρίς να δώσεις πολλές λεπτομέρειες. Δε χάθηκε ο κόσμος, δεν είναι ανάγκη να μιλάς με τη μάνα σου για το σεξ που κάνεις, αλλά ούτε είναι χρήσιμο να κρύβεις οτι γνωρίζεις κόσμο και οτι έρχεται σπίτι. Με τον καιρό θα τους γίνει κανονικότητα και θα πάψουν να ασχολούνται τόσο πολύ. Απο την τροπή των συζητήσεων θα καταλάβεις και εάν είναι αστυνόμευση για την σεξουαλική σου ζωή (θα αρχίζει ηθικολογική κατήχηση) ή απλά ενδιαφέρον/ανησυχία. (Πάντως ενημερωτικά είχα ξάδερφο που εμενε στην οικογενειακή πολυκατοικία… Διαβάστε περισσότερα »

Mr Mazis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Προφανώς και δεν οφείλεις καμία εξήγηση αν δε γουστάρεις, και ο τρόπος αντιμετώπισης που προτείνει η Λένα ειναι σωστός. Μία μόνο παρατήρηση. Αυτού του είδους ο έλεγχος δεν έχει απαραιτήτως να κάνει μόνο με τον έλεγχο της γυναικείας σεξουαλικότητας. Τον υφίστανται σε κάποιο βαθμό και τα αγόρια της Αγίας Ελληνικής Οικογένειας ακόμα και όταν υπάρχει ελευθερία, μονο και μόνο διότι δεν δεχόμαστε οτι τα παιδιά κάποτε φευγουν από τη φτερούγα μας. Τον υπέστην κι εγώ όταν γυρνούσα από το εξωτερικό όπου σπούδαζα, από την γλυκύτατη μάνα μου που απλώς δεν αντιλαμβανόταν ότι δεν είμαι πια το μωράκι της. Τους δέκα… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Αυτά τα σπίτια πάνω κάτω έχουν καταπιέσει πολύ κοσμακη. Φαντάζομαι νιώθεις και μια επιπλέον πίεση γιατί το σπίτι δεν είναι δικό σου, τα έξοδα στα καλύπτουν οι γονείς σου και τα λοιπά. Κακως όμως. Καταρχάς προσπάθησε να μην έχεις ενοχές για ότι κανεις. Από κει και πέρα εσύ ξέρεις την οικογένεια σου και εσύ ξέρεις αν μπορείς να κάμεις όποιον θέλεις έχοντας ίσως μια μικρή γκρίνια και πολλές ερωτήσεις ή αν υπάρχει περίπτωση οι ερωτήσεις να γίνουν έλεγχος και πίεση και καταπίεση οπότε και οι να κάνεις όποιον θέλεις αλλά στα πιο κρυφά.

Joe_Dalton
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Joe_Dalton

H Λένα έχει δίκιο (ειδικά στο κομμάτι για το σεξ), αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν ανήκεις σε καμιά από τις δυο σχολές και αυτό μπορεί να σου δυσκολέψει τη ζωή χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Γιατί να κρύβεσαι ή να απολογείσαι για φίλους/αγόρια που φέρνεις σπίτι σου; Καλό είναι να ανεξαρτητοποιηθείς όσο γίνεται περισσότερο. Ναι μεν έχεις δικό σου σπίτι (πολύ τυχερή), αλλά κατά τα άλλα είσαι ανεξάρτητη; Ποιος πληρώνει τους λογαριασμούς, τις εξόδους σου, τις υποχρεώσεις σου; Οι γονείς σου μπορεί να έχουν την εντύπωση ότι έχουν απόλυτο λόγο στη ζωή σου από τη στιγμή που σε συντηρούν.… Διαβάστε περισσότερα »

MND1
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αν αυτό το σπίτι στο οποιο μένεις πληρώνεις ενοίκιο, μπορείς κάλλιστα να αλλάξεις σπίτι και περιοχή και να πας άλλου που θα πληρώνεις εξίσου ενοίκιο και να απεγκλωβιστείς από γονείς και συγγενείς(γνώμη μου είναι ότι δεν υπάρχει χειρότερη φάρα από τους συγγενείς). Βέβαια, επειδή έγραψες ότι είναι κάτω από το πατρικό σου, αν είναι διαμέρισμα της ιδιοκτησίας της οικογένειας σου και μένεις δωρεάν, εκεί αλλάζει το θέμα. Δεν ξέρω αν το διευκρινησες μέσα στο κείμενο αυτό, αλλά δε το πρόσεξα κάπου.