Αγαπητή «Α, μπα»: Ο σύζυγος μου κακολογεί τον διευθυντή μου

Μου λέει όπως και ο πρώτος σύζυγος πως τσάμπα δουλεύω η εταιρεία πάει για φούντο. Η αλήθεια είναι ότι με το ζόρι επιβιώνει εδώ και είκοσι χρόνια αλλά εκεί είμαι και είναι ακόμα

Αναρωτιέμαι αν θα καταφέρω να βάλω τις σκέψεις μου σε σειρά για να φανούνε τα δεδομένα. Η ερώτηση πάντως είναι εάν ο σύντροφος μου είναι χειριστικός ή τέλος πάντων πως να τον χαρακτηρίσω ή εάν εγώ δε βλέπω κάτι που πρέπει να διορθώσω. Ξεκίνησα εδώ και πολλά χρόνια δουλειά σε μια εταιρεία από τα χαμηλά πιο χαμηλά δεν γίνεται παρόλα τα πτυχία μου γιατί είχα μικρά παιδιά και ίσα που βρήκα αυτή τη θέση με πολύ κόπο. Με τα χρόνια έγινα προϊσταμένη στο τμήμα μου που δεν το λες και μικρό. Ο πρώτος σύζυγος από παλιά έβριζε το διευθυντή μου τι ανίκανος που είναι αλλά εγώ έλεγα από διοίκηση δεν ξέρω δουλειά θέλω και την έχω. Χώρισα και άλλαξα και άντρα και διευθυντή μετά από λίγο. Ε λοιπόν και ο δεύτερος σύζυγος τον περνάει τον νέο γενικό διευθυντή γενεές δεκατέσσερις. Στο μεταξύ αυτός με έκανε διευθύντρια στο τμήμα μου. Μου λέει όπως και ο πρώτος σύζυγος πως τσάμπα δουλεύω η εταιρεία πάει για φούντο. Η αλήθεια είναι ότι με το ζόρι επιβιώνει εδώ και είκοσι χρόνια αλλά εκεί είμαι και είναι ακόμα. Και μου δίνει και δουλειά και έχω και επιδόματα πια. Εμένα όλο αυτό με ρίχνει και με αγχώνει. Άσε που μερικές φορές με επηρεάζει και βλέπω και τον διευθυντή και στραβώνω. Προσπαθώ να μην αλλά άνθρωπος είμαι και εγώ. Υπάρχει κάτι που δεν έχω δει και κάτι που να μπορώ να κάνω;
-Εσυ και ο γρύλος σου …

Δεν μπορώ να καταλάβω αν το κάνουν για να σε ανεβάσουν, τύπου «παραείσαι καλή για αυτούς» ή για να σε μειώσουν, επειδή νιώθουν ανταγωνιστικά. Μου φαίνεται όχι τυχαίο ότι ζεις ακριβώς το ίδιο με διαφορετικά αφεντικά και διαφορετικούς άντρες. Μου φαίνεται και κάπως παράξενο ότι προσπαθείς να καταλάβεις αν ο σύντροφος σου είναι χειριστικός, αλλά μόνο μέσα από τα σχόλια που κάνει για την δουλειά σου. Δεν γίνεται να περιοριστεί ένας χειριστικός μόνο σε έναν τομέα. Θα κάνει το ίδιο με όλες σου τις προσπάθειες, για τις οποίες δεν λες τίποτα, άρα με τα στοιχεία που μας δίνεις, θα έλεγα ότι δεν βγαίνει ξεκάθαρο συμπέρασμα.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

25 points
Upvote Downvote

12
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
12 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
12 Συντάκτες σχολίων
BourbouritadariaAlethiometerLouκουκουρούκου Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
κουκουρούκου
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Πάντως, εάν ο σύντροφός δεν δουλεύει στην ίδια εταιρεία, αυτά που λέει είναι -κυριως- απόρροια όσων εσύ μεταφέρεις για τη δουλειά σου και τους εργοδότες σου.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Και συγγνώμη δηλαδή αλλά η εναλλακτική που δίνει ο σύντροφος και έδινε και ο πρώην άντρας ποια είναι; Να μη δουλεύεις καθόλου και να εξαρτάσαι από αυτούς; Και ο σύντροφός σου δηλαδή πως τον ξέρει τον καινούριο διευθυντή και λέει τέτοια; Τον ξέρει προσωπικά; Έχει πάρε δώσε με την εταιρεία; Μήπως να σταματουσες να μιλάς για το διευθυντή και να μη δεχοσουν τέτοια σχόλια;

MadHatter
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αν και οι 2 σύντροφοι ξέρουν από επιχειρηματικότητα (aka. έχουν σπουδάσει, έχουν δουλέψει εννοώ, όχι να ‘έχουν την αίσθηση’) τότε ίσως βλέπουν κάτι που εσύ δεν βλέπεις. Επίσης τείνουμε να μοιραζόμαστε σε μεγαλύτερο ποσοστό τα παράπονά μας, από τα μικρά θετικά που συμβαίνουν και μας φτιάχνουν τη διάθεση, οπότε μήπως οι σύντροφοι ακούνε πολύ πιο συχνά μόνο τη μία πλευρά; Ελπίζω να είχες εξηγήσει και στους δύο για ποιους λόγους αυτή η δουλειά είναι σημαντική για σένα, την αφετηρία της και πως τα έχεις καταφέρει μέχρι τώρα. (Μπράβο σου btw!) Αν όχι, θυμίσέ τα με μια περιγραφή-σφηνάκι, όπως τα είπες… Διαβάστε περισσότερα »

Chachacha
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Έχω συγγενή η οποία όσα χρόνια την ξέρω γκρινιάζει για τη δουλειά της είτε ευθέως είτε έμμεσα. Όλο κάτι της κάνανε, κάτι της λέγανε και στενοχωριόταν. Και που άλλαζε τελείως εργασιακό χώρο, τα ίδια. Σε κάθε δουλειά δε, η ίδια μου έλεγε ότι πάντα την πληρώνανε στην ώρα της και όσο έπρεπε, είχε τις άδειές της, ιδιωτική ασφάλιση, προϊστάμενους που της δίνανε πόστα που μπορούσε να ανταπεξέρθει χωρίς να το ζητήσει η ίδια (έχει χρόνια προβλήματα υγείας), κοινώς φαίνεται ότι την αντιμετώπιζαν ανθρώπινα. Επίσης η ίδια θα πω ότι όταν αγχώνομαι για τη δουλειά (και μου φαίνεται), οι δικοί μου… Διαβάστε περισσότερα »

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Ωραία, και τι προτείνει ο σύζυγος; Όσο έχεις δουλειά η οποία σε ικανοποιεί και καλές συνθήκες, γιατί να κοιτάξεις κάτι άλλο, κάπου αλλού; Δεν δουλεύεις τζάμπα, παίρνεις μισθό και μάλιστα καλό, από ότι λες. Αντί να γκρινιάζει, ας ψάξει να σου βρει κάτι καλύτερο κάπου αλλού, αν νομίζει ότι υπάρχει. Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια. Και πάλι είναι δική σου απόφαση. Όταν βαρέσει η εταιρεία διάλυση και σταματήσει να πληρώνει, να είσαι έτοιμη να ψάξεις κάτι άλλο. Μέχρι τότε, γιατί να χάσεις και τα δικαιώματα που έχεις αποκτήσει με την προυπηρεσία;

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Δε ξέρω αν είναι χειριστικοί οι συζυγοί σου, πάντως δεν είναι υποστηρικτικοί κατά την άποψή μου.
Αν θεωρεις ότι ο άνθρωπός σου δεν περνάει καλά στα επαγγελματικά του, προσπαθείς με ωραίο τρόπο να τον κάνεις να καταλάβει τι αξίζει και προφανώς όχι αγχώνοντάς τον.

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Δεν μας λες τίποτα για τη δική σου άποψη για το διευθυντή σου (τους διευθυντές μάλλον). Καλά όλα τα άλλα, για αυτά δουλεύουμε, αλλά η προσωπική σου γνώμη ποιά είναι; Πιστεύεις οτι υπάρχει μια δόση αλήθειας σε αυτά που λένε οι σύζυγοι ή όχι; Δεν μπορεί να μην έχεις άποψη. Και απο πού και ως πού να ξέρουν τόσες λεπτομέρειες για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας ώστε να βγάλουν αυτά τα ισοπεδωτικά συμπεράσματα; Μήπως οι οικονομικές δυσκολίες αντανακλώνται σε εσένα, ως εργαζόμενη ( πχ καθυστερήσεις, μείωση μισθού κλπ); Ο σύζυγος τα λέει αυτά μόνο για τη δουλειά σου ή είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Bourbourita
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Τι να σου πω. Το μόνο κοινό στοιχείο της εξίσωσης είσαι εσύ. Είτε γκρινιάζεις για τη δουλειά σου και έτσι απέκτησαν αρνητική γνώμη οι σύζυγοι, είτε διαλέγεις κελεπούρια που ξέρουν τα πάντα και όλοι οι άλλοι είναι σκαρταδούρες.

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Τι γίνεται στην αγορά εργασίας στο αντικείμενό σου και στη θέση που κατέχεις; Αν συγκρίνεις τα χρήματα, τις ώρες εργασίας, τον όγκο δουλειάς με αντίστοιχες διευθυντικές θέσεις σε άλλες εταιρείες του τομέα, πού καταλήγεις; Είσαι σε μία δουλειά, όπου αναγνωρίζεται η αξία σου ή αν ψάξεις για μια αντίστοιχη θέση αλλού θα έχεις υψηλότερες απολαβές;

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Έτσι που το περιγράφεις κάτι λείπει, διότι μου φαίνεται περίεργο ο σύντροφός σου να είναι τόσο αυστηρός με το διευθυντή χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος συγκεκριμένος (είτε με το σύντροφό σου είτε με τη δουλειά σου).