Αγαπητή «Α, μπα»: Μας ανέλυσε τον γυναικείο κόλπο και τις απαραίτητες διαστάσεις του αντρικού μορίου

Θα έπρεπε να υπάρχουν όρια στις συζητήσεις που γίνονται στην δουλειά

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ που υπάρχεις. Δουλειά στο δημόσιο λοιπόν ,στον ίδιο χώρο 10 άτομα και περιστασιακά έρχονται για πρακτική άσκηση φοιτητές. Συνάδελφος άντρας στα 50 ,παντρεμένος με παιδιά και με εντυπωσιακή εμφάνιση ,όταν έρθει χαριτωμένο κορίτσι για πρακτική, γίνεται αισχρός. Την τελευταία φορά, στα πλαίσια της εξιστορησης της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης της έφηβης κόρης του ,ανέλυσε εκτενώς τις διαστάσεις του γυναικείου κόλπου και τις απαραίτητες διαστάσεις του αντρικού μορίου ώστε να ικανοποιείται σεξουαλικά η γυναίκα. Η περιγραφή γινόταν εμφανώς για να προκαλέσει την κοπέλα που έκανε πρακτική άσκηση. Με μια άλλη συνάδελφο νιώσαμε έντονη ενόχληση από τα λεγόμενα και πήγαμε σε διπλανό χώρο να καθίσουμε. Παράλληλα φώναξα το κορίτσι και της είπα ότι δεν είναι υποχρεωμένη να ακούει τις χυδαιότητες που εκτοξεύονται και αν αισθάνεται προσβεβλημενη να το αναφέρει. Δυστυχώς αισθανθηκε κολακευμένη από την προσοχή του και μου απάντησε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτά που ακούει. Παρόλα αυτά έφυγε αμέσως μετά την συζήτηση που κάναμε. Αυτός ένιωσε την δυσαρέσκειά μου και κατάλαβε την κίνηση που έκανα. Για τις επόμενες μέρες άκουγα ειρωνικά σχόλια από προσκειμενες σε αυτόν συναδέλφους για σεμνοτυφία. Το είπα στη διευθύντρια του τμήματος αλλά εκείνη απάντησε πως η φοιτήτρια είναι ενήλικη και μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό της αν νιώθει εκτεθειμένη, κάτι που εμφανώς δεν ένιωσε. Η ερώτηση μου είναι τί στάση να κρατήσω ;θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπάρχουν όρια στις συζητήσεις που γίνονται στην δουλειά. Επίσης η εικόνα που δίνουμε σαν τμήμα είναι απαράδεκτη. Γιατί το βλέπουμε αυτά μόνο τρεις από τους 10;σήμερα ήρθε πάλι η φοιτήτρια και τα σχόλια άρχισαν ξανά. Να κάνω ότι δεν βλέπω και δεν ακούω ;να θεωρήσω ότι γελοιοποιείται μόνο αυτός ,όπως είπε η διευθύντρια ,και όχι όλοι μας ;θεωρούμαι στριμμένη που δεν μου αρέσουν αυτές οι συζητήσεις στη δουλειά ;Και στην προσωπική μου ζωή μόνο σεμνότυφη δεν μπορείς να με πεις. Όμως δεν πρέπει να υπάρχει όριο στο χώρο εργασίας

-Σεμνότυφη εγώ;

Φυσικά και πρέπει να υπάρχει. Και όχι μόνο εκεί. Παντού πρέπει να υπάρχει. Δεν θέλω να ακούω πουθενά ανυπόστατες βλακείες, λες και μιλάμε για κουβάδες και ταβανόβουρτσες.

Νομίζω δυστυχώς ότι έχεις εξαντλήσει τα μέσα που έχεις στον χώρο που βρίσκεσαι. Η φοιτήτρια πάσχει ακόμα από το σύνδρομο cool girl και δεν καταλαβαίνει τι πραγματικά της λέει ο γοητευτικός σάλιαγκας. Χρειάζεται να σου εξηγήσω γιατί τα βλέπετε μόνο οι 3 από τους 10; Πάλι καλά που δεν είσαι η μοναδική. Έχουμε πάρα μα πάαααρα πολύ δρόμο μπροστά μας.

Πιστεύω ότι κάθε άλλη προσπάθεια πρέπει να γίνεται με τη διευθύντρια και όχι ανοργάνωτα. Ίσως εσείς οι τρεις την αναγκάσετε να πάρει θέση, γιατί πολύ φοβάμαι ότι κι αυτή πάσχει ως ένα σημείο από σύνδρομο cool girl. Αν ο ίδιος της έκανε κατήχηση για το Ισλάμ, θα έλεγε πάλι ότι είναι ενήλικη και μπορεί να προστατέψει τον εαυτό της; Αν ήθελε να της πουλήσει κλεμμένα κινητά; Αν προωθούσε εταιρία-πυραμίδα; Προφανώς και πρέπει να υπάρχουν κανόνες συμβίωσης σε ένα γραφείο, αλλιώς δεν είμαστε κοινωνία, είμαστε ζούγκλα. Που και η ζούγκλα κανόνες έχει, δηλαδή, και πολύ αυστηρούς μάλιστα.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

86 points
Upvote Downvote

40
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
15 Θέματα σχολίων
23 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
26 Συντάκτες σχολίων
idrilcarpe-noctempapiaXthesini Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
carpe-noctem
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Προτείνω το εξής:
“Πόσων χρονών είναι η κόρη σου, Γιάννη/Γιώργο/κλπ ;”
“16”
(Με ειλικρινή θαυμασμό) “Αα, πολύ ωραία! Σε έξι χρόνια ένας 50αρης θα της εξηγεί τις διαστάσεις του γυναικείου κόλπου και τις απαραίτητες διαστάσεις του αντρικού μορίου.”
Αμφιβάλλω αν ξανατολμησει.

Peggy Olson
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τέλειο!

Matryoshka
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Όταν ακούω τύπους να συζητάνε για τις “σωστές” διαστάσεις κόλπου και πέους σιγουρεύομαι αυτόματα και απόλυτα ότι είναι μικροτσούτσουνοι εκτός από γυμνοσάλιαγκες.

Γνώμη μου.

βλαχάκι(το)
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Συνεργάτης

και ετεροσεξισταί

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Επίσης κάποιος να πει του μπετονοβλακα ότι ο κόλπος είναι ένας δυνητικος χωρος με την ικανότητα να μεγαλώνει όσο χρειάζεται οπότε ας αφήσει τους κόλπους σε αυτούς που τους ξέρουν καλύτερα.

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

comment image

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Σεμνότυφη η συζήτηση γινόταν μπροστά σου σωστά; Αντί να πεις λοιπόν ότι ενοχλείται η φοιτήτρια πες οτι ενοχλείσαι εσύ, που είναι και αλήθεια. Στον χώρο εργασίας υπάρχουν όρια, αν γίνει μια συζήτηση σεξουαλικού περιεχομένου δίπλα σου, ακόμα κι αν δεν απευθύνεται σε σένα παραβιάζει τα όριά σου. Αν η φοιτήτρια θέλει να ακούει για διαστάσεις ανδρικών μορίων από έναν άντρα που έχει την ηλικία του μπαμπά της γούστο της (δεν θέλει, το παίζει cool αλλά για χάριν της ιστορίας ας το υποθέσουμε), εσύ όμως δεν είσαι υποχρεωμένη. Ανέφερέ το στην διευθύντρια και πες της ότι θα αναφερθείς στο HR αν… Διαβάστε περισσότερα »

Peggy Olson
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μα αυτό ακριβώς! Το ότι αποδέκτης – κατά τη γνώμη της γράφουσας – είναι η φοιτήτρια, δε σημαίνει ότι εφόσον ακούει και η ίδια, δεν (παρ)ενοχλείται και αυτή! Μου φαίνεται σαν να διστάζει να τον αντιμετωπίσει, φοβούμενη ίσως ότι όχι μόνο δε θα σταματήσει αλλά θα γίνει χειρότερος. Πρέπει να βρεθεί ο σωστός τρόπος. Κάτι ειρωνικό, τύπου “βρε Κώστα μου, μόλις έφαγα και νιώθω μια αναγούλα με αυτά που λες” ή “βρε Κώστα μου, θα τα ξέρει ήδη η κοπέλα αυτά από τους φίλους της, δε χρειάζεται να τα ακούει από σένα που έχεις και την ηλικία του πατέρα της”… Διαβάστε περισσότερα »

Xthesini
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δεν συμφωνώ Peggy. Όχι ότι δεν θα βοηθούσε κι αυτό που προτείνεις φυσικά αλλά δεν είναι δουλειά των υπαλλήλων να βάζουν το κάθε γυμνοσάλιαγκα στην θέση του και να βρίσκουν ευφάνταστες, αποστομωτικές απαντήσεις κάθε φορά, νομίζω έχει έρθει η ώρα να φύγουμε απ’ αυτή τη λογική. Δηλαδή αν δεν υπάρχει κάποιος ετοιμόλογος στο γραφείο ή με αρκετό θάρρος να μιλήσει, πρέπει το κάθε σίχαμα να συνεχίζει ανενόχλητο; Νομίζω η σωστή αντιμετώπιση σε τέτοια θέματα είναι αναφορά στην διεύθυνση ή το hr (αν υπάρχει). Όσες φορές χρειαστεί. Για εργασιακά περιβάλλοντα μιλάμε εξάλλου, φέρουν ευθύνη για τις καφρίλες των υπαλλήλων τους.

Peggy Olson
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

xthesini, δεν είπα ότι είναι δική της δουλειά, μια δυο πρόχειρες σκέψεις εξέφρασα για το πως μπορεί να το χειριζόμουν εγώ. Όσον αφορά τη διεύθυνση ή το hr στο ελληνικό δημόσιο (!), ας γελάσω καλύτερα, τα γράφει κάποιος άλλος παρακάτω αρκετά αναλυτικά.
Εξάλλου η γράφουσα αναφέρει ότι ήδη απευθύνθηκε εκεί χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.
Σας παρακαλώ, μην αρχίσουμε πάλι το “γιατί δεν πρόσεξες/μίλησες = έφταιγες/όφειλες να αντιδράσεις”. Νομίζω έχει κουράσει και το έχουμε ξεπεράσει πλέον.

Xthesini
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εχμ, από πού ακριβώς προκύπτει ότι είπα στην κοπέλα ότι έφταιγε, Peggy? Αλήθεια αναρωτιέμαι. Κι εγώ δυο πρόχειρες σκέψεις έγραψα για το πως πιστεύω εγώ ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται τέτοιες καταστάσεις, οι οποίες σκέψεις μου μάλιστα συμπίπτουν με τον χειρισμό της γράφουσας, οπότε πού της είπα ότι έφταιγε? Κατά βάση συμφώνησα με αυτό που έκανε. Εσύ από την άλλη έγραψες ότι φαίνεται σαν να διστάζει να τον αντιμετωπίσει και της έδωσες συμβουλές πως να το χειριστεί (οπότε έπραξε λάθος κατά τη γνώμη σου) αλλά εγώ της είπα ότι έφταιγε που βασικά συμφώνησα με την οδό που ακολούθησε? Τι να πω…

Chachacha
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Μπορεί να κάνω λογικό άλμα, αλλά πιστεύω ότι επειδή ο τύπος τυχαίνει να είναι εμφανίσιμος και μ@λ@κ@ς (συνδιασμός όνειρο), αν η γράφουσα έλεγε ότι η ίδια ενοχλήθηκε εκτός από τα σχόλια του στιλ “είσαι σεμνότυφη” κινδύνευε να δεχτεί και κουτσομπολιό ότι της αρέσει ο μ@λ@κ@ς και ζήλεψε τη φοιτήτρια. Νομίζω ότι συμφωνώ με τη Λένα, ό,τι μπορούσε να κάνει το έκανε, αν έχω δίκιο, ο τύπος θα της σπάσει τα νεύρα.

Peggy Olson
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πολύ σωστό, δεν το σκέφτηκα καν.

Leave it to Beaver
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Το θέτεις στη σωστή του διάσταση 100%.

Xthesini
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Συμφωνώ, κατά τη γνώμη μου δεν έχει καμία σημασία η αντίδραση της φοιτήτριας, αρκεί που ενοχλήθηκε η ίδια. Υπήρξα πολύ πρόσφατα μάρτυρας γλοιώδους συμπεριφοράς από συνάδελφο-σίχαμα που αφορούσε άλλη εργαζόμενη – η οποία δεν αντέδρασε – και πήγα τρέχοντας στο HR και καθόλου δεν σκέφτηκα εκείνη την ώρα αν ενοχλήθηκε η συνάδελφος ή όχι, δεν με αφορά και τόσο αυτό. Εγώ βρήκα τη συμπεριφορά του τύπου απαράδεκτη και αυτό μου αρκεί.

tsikampoum
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Συμφωνώ απόλυτα! Αφού ενοχλήθηκες εσύ σεμνότυφη ήταν αρκετό για να τον αναφέρεις στη διευθύντριά σου την πρώτη φορά και αν δε νοιάζεται να απευθυνθείς στο HR.

Athina
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

έχει HR στο Δημόσιο?

tsikampoum
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Σε μία υπηρεσία που είχα δουλέψει ένα 8μηνάκι είχε. Δεν ξέρω αν υπάρχει σε όλες τις υπηρεσίες. Το μεγάλο κακό με το δημόσιο είναι ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές τιμωρίες βέβαια!

Μπουρμπουλήθρα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καλά τα λέτε για το HR, αλλά αυτά στις εταιρείες (και βασικά μόνο στις μεγάλες). Η γράφουσα είναι στο Δημόσιο, όπου στην καλύτερη το “HR” είναι ο/η προϊστάμενος και στην χειρότερη κανένας. Δυστυχώς εκεί είναι δύσκολο να γίνει μια αναφορά επίσημη που να βρει και αποδέκτη.

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Με ένα γρήγορο ψάξιμο είδα ότι υπάρχει τμήμα hr στο δημόσιο αλλά κατά δήμο (αυτή είναι η σελίδα του δήμου Ρεθύμνου πχ https://www.rethymno.gr/municipality/internal-organisation/dephumanresources.html). Αν υπάρχει για έναν δήμο θα υπάρχει για όλους φαντάζομαι

Cloud on Toast
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Οπότε όλο το δημόσιο πρέπει να ακούει σμολ τοκ για μαλαπέρδες;

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ακριβώς. Ότι θαρει του λωλοστεφανη

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

“Η υποχρέωση προσήκουσας συμπεριφ οράς βαρύνει τον δημόσιο υπάλληλο και στις σχέσεις του με τους συναδέλφους, τους προϊσταμένους και τους υφισταμένους. Αντιδεοντολογική συμπεριφορά αποτελεί η άσκηση δημόσιας κριτικής κατά πράξεων της προϊστάμενης αρχής με σκόπιμη χρήση ανακριβών στοιχείων, με προδήλως απρεπείς εκφράσεις, η άσκηση σωματικής βίας, η διατύπωση απειλών, ύβρεων και η εκδήλωση περιφρόνησης προς άλλους υπαλλήλους και βεβαίως η σεξουαλική παρενόχληση . [Ν. 3528/2007 άρθρο 107 παρ. 1 περ. ιζ όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο δεύτερ ο του Ν.4057/2012 , ΣτΕ 505/2010, ΣτΕ 11/2009, ΔΕφ ΑΘ 93/2009, ΔΕφ ΑΘ 995/2008ΣτΕ 796/2008, ΔΕφ ΑΘ 92/2009 κ.λπ.” Υπάρχει κώδικας που ορίζει… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Μπράβο που αντέδρασες! Έχετε τον νου σας γιατί μπορεί αυτή η φοιτήτρια αργότερα να συνειδητοποιήσει τι γίνεται, να αισθανθεί άσχημα, και τότε θα χρειαστεί την βοήθεια σας. Αν έχεις το θάρρος ρώτα τον τύπο αν θα τού άρεσε να μιλάει ένας πενηντάρης για σεξουαλικά ζητήματα στην κόρη του, όπως μιλάει αυτός στις φοιτήτριες.

Leave it to Beaver
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εσείς δε γουστάρετε τις μπούρδες που λέει ο τύπος (καλά κάνετε), η κοπελιά προφανώς τις γουστάρει ή να το βλέπει σα χαβαλέ ή οτιδήποτε άλλο (και αυτή καλά κάνει). Αυτά είναι υποκειμενικά εξάλλου. Γιατί προσπαθείτε να την “αστυνομεύσετε” και βγάζετε αυθαίρετα πόρισματατα τύπου “cool girl” για να τεκμηριώσετε οτι έχετε δίκιο και αυτή άδικο; Αφήστε τη να κάνει ότι θέλει και μη προσπαθείτε να της επιβάλλετε συμπεριφορές.

ΥΓ. “Η περιγραφή γινόταν εμφανώς για να προκαλέσει την κοπέλα που έκανε πρακτική άσκηση”. Εγώ πάλι λέω οτι σας έχει πάρει χαμπάρι που τσιμπάτε και στραβώνετε τρελλά και του δίνει και καταλαβαίνει.

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Μπράβο του λοιπόν, τρελό τυπάκι, χωρατατζής. Μόνο που η συμπεριφορά αυτή συνιστά σεξουαλική παρενόχληση ως προς την πρακτικάρια και ως προς τους υπολοίπους. Το ότι η πρακτικάρια για τους χψ λόγους την αποδέχεται δεν σημαίνει ότι δεν είναι προβληματική και παράνομη. «παρενόχληση»: όταν εκδηλώνεται ανεπιθύμητη συ­μπεριφορά συνδεόμενη με το φύλο ενός προσώπου, με σκοπό ή αποτέλεσμα την προσβολή της αξιοπρέπειας του προσώπου αυτού και τη δημιουργία εκφοβιστικού, εχθρικού, ταπεινωτικού, εξευτελιστικού ή επιθετικού περιβάλλοντος. «σεξουαλική παρενόχληση»: όταν εκδηλώνεται οποι­αδήποτε μορφή ανεπιθύμητης λεκτικής, μη λεκτικής ή σωματικής συμπεριφοράς σεξουαλικού χαρακτήρα, με σκοπό ή αποτέλεσμα την προσβολή της αξιοπρέπειας ενός προσώπου, ιδίως με… Διαβάστε περισσότερα »

mikro mou pioni
Επισκέπτης
Συμμετέχων
mikro mou pioni

🦄💕❤️❣👻

Bomba
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Γιατί υπάρχει η ανάγκη να βγάλουμε συμπεράσματα για την κοπέλα; Ενοχλήθηκε η γράφουσα, για καθαρά προσωπικούς της λόγους, δικαίωμά της και δικαίωμά της να κινηθεί όπως πρέπει για το συμβάν. Αλλά γιατί αυτόματα υποθέτουμε οτι όποια κοπέλα δεν έχει πρόβλημα με συζητήσεις στη δουλειά περι σεξ ή με βιντεοπαιχνίδια (παλαιότερη ερώτηση) είναι cool girl και καταπιέζεται; Αυτό ακριβώς δε λέμε υποτίθεται; Ο,τι μια γυναίκα δεν μπαίνει σε στεγανά “γυναικείας” θεμοτολογίας και οτι μπορεί να της αρέσουν παραδοσιακά “αντρικά πράγματα”. Το να υποθέτουμε οτι είναι σόνι και ντε cool girl σημαίνει οτι τελικά δεχόμαστε οτι τα x θέματα είναι μόνο για… Διαβάστε περισσότερα »

Μετά την καταιγίδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Γιατί σε εργασιακό περιβάλλον αυτού του είδους οι συζητήσεις με αγνώστους επί της ουσίας δεν είναι αρμοζουσα και αποδεκτή συμπεριφορά για ένα πολιτισμένο περιβάλλον. Στην προσωπική του ζωή ο καθένας με την παρέα του ας μιλήσει για ο,τι του κατέβει.

Ederra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Με κάτι τέτοια επιβεβαιώνεται πως το δημόσιο είναι ένα απέραντο μπου***Λο.
Κατά τ άλλα ναι, ο τύπος είναι γοητευτικός και αντισυμβατικός τρομάρα του, για αυτο τον ανέχονται άπαντες, αν ήταν αχαρος φαλακρός προγαστωρ θα ήταν απλά ένας πορνογερος.

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Χαρά στο κουράγιο σου να κρατήσεις το επίπεδο. Πάντως μπορείς να παρέμβεις και να απαιτήσεις αυτές οι συζητήσεις να μη γίνονται σε χώρο εργασιας.