Αγαπητή «Α, μπα»: Εκείνος ήθελε να κάνουμε σεξ και εγώ δεν το δέχτηκα

Έβαλα τους όρους μου

Α, ΜΠΑ, σου έχω ξαναστείλει και με βοήθησες να προβληματιστώ. Σε είχα ρωτήσει τι διακρίνει τους ανθρώπους απο “τα άλλα ζώα”, αν στις ερωτικές τους συναναστροφές ψάχνουν καθαρά και μόνο το σεξ και όχι τον άνθρωπο (κάνοντας εγώ την υπόθεση ότι όταν κάνεις σεξ για το σεξ γουστάρεις τον άλλον εμφανισιακά και μέχρις εκεί και σε μια προσπάθεια να καταλάβω το δικό μου ευατό και τα θέλω μου) . Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που απάντησες. Με έκανες να δω πιο ξεκάθαρα ότι η εμφάνιση ενός ανθρώπου πάει πακέτο με την αύρα του και όλο αυτό σε ελκύει και θέλεις να κάνεις σεξ. Ενώ εγώ το είχα στο μυαλό μου ως κάτι το πιο επιφανειακό. Σε ευχαριστώ. Και εδώ θέλω να μοιραστώ μια εμπειρία. Γνώρισα ένα παιδί. Βγήκαμε τη μια μέρα για να γνωριστούμε καλύτερα, τη δεύτερη πήγαμε και ένα σινεμά. Ενδιαφέρον τύπος. Η φάση ήταν δυο άνθρωποι που γνωρίζουν ο ένας τον άλλον και περνούν ένα άλφα χρόνο μαζί (για μένα τουλάχιστον). Εγώ του ζήτησα αν μπορούμε να το πάμε ήρεμα. Ήρθε 2 φορες σπίτι μου, κάναμε διάφορα αλλά όχι σεξ (εγώ το αισθανόμουν ότι πήγαινε εξελικτικά). Μετά άλλαξε κάπως η στάση του και μου είπε ότι του αρέσει να περνάει χρόνο μαζί μου αλλά από την άλλη του φαίνεται “too serious” (το γράφω στα αγγλικά γιατί στα ελληνικά ακούγεται πιο βαρύ και γιατί όντως αυτό είπε γιατί ζω στο εξωτερικό και δεν είναι Έλληνας) και ότι δε θέλει ένταση και συναισθήματα. Εγώ είχα αναφέρει στην αρχή όταν πρωτοβγήκαμε ότι μου αρέσει να μοιράζομαι συναισθήματα με τους ανθρώπους, είτε αυτοί είναι φίλοι είτε γκόμενοι. Για μένα το να νιώθω σημαίνει πως ζω (δε ξέρω αν με καταλαβαίνεις) – χωρίς να ξέρω η όποια σχέση είτε φιλική είτε ερωτική που θα πάει. Α, ΜΠΑ ήθελα να κάνω σεξ, απλά προσπαθώ με την καλή έννοια να προστατέψω τον εαυτό μου, με την έννοια του ότι δε θέλω να τον διαθέτω στον οποιονδήποτε(μην παρερμηνεύσεις σε παρακαλώ τα λόγια μου). Για αυτό πήρα μαζί του τον λίγο παραπάνω χρόνο. Ήμουν ένας άνθρωπος που απλώς συναναστρεφόταν έναν άγνωστο και φυσικά ήθελα αφού μου άρεσε να κάνω πράγματα μαζί του, απλά και με τους δικούς μου όρους, όχι μόνο με τους δικούς του. Τώρα αισθάνομαι πως και σεξ δεν έκανα που ήθελα και αν του πω τώρα ότι θέλω γιατί αι στο καλό να το δοκιμάσω σαν εμπειρία κάτι μέσα μου θα αντιδρά ότι δεν είμαι απόλυτα ο εαυτός μου γιατί η άλλη πλευρά έχει θέση τα όρια της και εγώ τα έχω δεχτεί. Κατηγορώ τον εαυτό μου ότι σκέφτομαι παραπάνω από ότι θα έπρεπε αλλά δυσκολεύομαι πολύ να εκφραστώ σαν άνθρωπος από ένα σεξ που δε μου επιτρέπει να νιώσω ότι θέλω να τον ξαναδώ τον άλλον ή ότι θέλω να περάσω χρόνο μαζί του. Γιατί το “too serious” κάπως έτσι το ερμηνεύω. Δεν είναι εύκολο να βάλω τις σκέψεις μου σε κείμενο,οπότε σταματάω εδώ. Αν βρεις χρόνο να απαντήσεις, θα μου ήταν σημαντικό. Σ’ευχαριστώ 🙂

Αναστασία

Αν δεν ήθελες να κάνεις σεξ μαζί του όταν ήθελε αυτός, καλώς δεν έκανες, δεν χρειάζεται άλλη ανάλυση, ή δικαιολόγηση, ή εξήγηση. Αν αυτός έφυγε επειδή δεν έκανε σεξ τη μέρα που ήθελε, ώρα καλή στην πρύμνη του και αέρα στα πανιά του. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να μετανιώνεις οτιδήποτε. Ούτε χρωστούσες κάτι, ούτε υπάρχει κάποιο συμβόλαιο για το τι πρέπει να κάνεις για να μην φύγει ο άλλος, αυτά ακριβώς προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε εδώ.

Νομίζω ότι δεν είναι απαραίτητο να καταλάβεις τι ακριβώς εννοούσε κάποιος που είδες τρεις φορές. Δεν πέτυχε η μεταξύ σας επικοινωνία, για κάποιο λόγο. Υπάρχει λόγος να αναλύσεις αυτό που έγινε αν νιώθεις ότι υπάρχει κάτι που επαναλαμβάνεται στη ζωή σου και σου δημιουργεί προβλήματα. Και το συμπληρώνω εδώ, επειδή η ερώτηση αυτή έρχεται σε συνέχεια με την προηγούμενη που είχες στείλει, οπότε νιώθω ότι η ερώτηση σου έχει να κάνει με σεξ, περισσότερο από όλα, αλλά αυτό που έγινε είναι πιθανό να μην έχει να κάνει μόνο με το σεξ, αλλά με τον τρόπο που εκφράζεσαι και νιώθεις ότι είναι σωστός για να επικοινωνείς.

Για να συμπληρώσω την παλιά ερώτηση: και τα ζώα κάνουν σεξ με βάση την εμφάνιση. Δεν επιλέγουν τυχαία όποιο ζώο περάσει από μπροστά τους, αντιθέτως γίνεται τεράστια μάχη, πέφτει πολύ ξύλο, και τα κριτήρια τους ίσως να μην διαφέρουν και τόσο πολύ από τα ανθρώπινα.

Ίσως να είσαι too serious. Ίσως να βάζεις πολύ συναίσθημα γιατί έτσι σου αρέσει. Τότε, θα χρειαστεί να αποδεχτείς τον εαυτό σου και να το ξέρεις, να μην προσπαθείς να αλλάξεις, και να βρεις κάποιον άνθρωπο με τον οποίο θα υπάρχει συμβατότητα στην έκφραση. Αν όμως καταλάβεις ότι ο τρόπος που σκέφτεσαι και λειτουργείς σου δημιουργεί μόνιμο πρόβλημα με τους άλλους, θα χρειαστεί να κάνεις κάτι γι’αυτό, ξέρεις τι.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

34 points
Upvote Downvote

15
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
11 Θέματα σχολίων
4 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
13 Συντάκτες σχολίων
MarinaKPiripiriΙκμάδαHeliotropiumTropique Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Σκιάς όναρ άνθρωπος
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Μου δίνεις την αίσθηση ότι υπεραναλύεις τα πράγματα, σα να ταξιδεύεις συνεχώς ή σα να είσαι τόσο εγκλωβισμένη στη φούσκα σου, όπου εκεί μέσα έχεις χτίσει έναν ιδεατό κόσμο συναισθημάτων. Δεν είναι μόνο το πώς χειρίστηκες την κατάσταση με το παιδί (να του εξηγήσεις το ένα, να του εξηγήσεις το άλλο, να του πεις για το συναίσθημα κλπ) αλλά και ο τρόπος που γράφεις, σα να μπαίνεις σε μία συνεχή διαδικασία να αναλύσεις και να δικαιολογηθείς.

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Δηλαδή πρακτικά ήθελες να κάνεις σεξ, δεν ήξερες αν ήθελες κάτι παραπάνω – γιατί λίγο τον ήξερες τον άνθρωπο, κάνατε διάφορα δύο φορές σπίτι μόνοι σας αλλά όχι σεξ και μετά αναρωτιέσαι αν έκανες καλά, γιατί και σεξ δεν έκανες και τα “συναισθήματα” δεν πήρες. Για μένα το βασικό που λες είναι αυτό: “κάτι μέσα μου θα αντιδρά ότι δεν είμαι απόλυτα ο εαυτός μου γιατί η άλλη πλευρά έχει θέση τα όρια της και εγώ τα έχω δεχτεί”. Τα όρια που έχεις θέσει κάνουν τον άλλο να σκέφτεται ότι το πράγμα είναι too serious. Ενδεχομένως, σκέφτεται από το “αν… Διαβάστε περισσότερα »

Ικμάδα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

“FYI, εννοώ ότι άνετα κάποιος μπορεί να σου πουλήσει παραμύθι, γιατί αυτό θες” …Bulls eye… Όντως πρόσεχε γιατί κάποιος πιο περπατημένος και ορεξάτος θα πετύχει αυτό με εσένα να μαζεύεις τα κομμάτια σου. Τελικά δεν είναι οι άλλοι το θέμα σου. Ο εαυτός σου είναι. Εσύ δεν θέλεις να πάρεις την ευθύνη των θέλω σου και να τα κάνεις πράξη. Τύπου τον γουστάρω, με φτιάχνει, θέλω να το κάνουμε κι ας μη τον ξαναδώ. Ότι δηλαδή τι; θα δεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη μετά, θα σε πει τσουλάκι και θα σε φτύσει; Θέλεις να έρθει ο πρίγκιπας με το… Διαβάστε περισσότερα »

Vasilis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Ήθελες ή δεν ήθελες τελικά; Αν δεν ήθελες, no problem. Αν, όμως, ήσουν σε φάση ότι θα το παίξεις δύσκολη, αυτό ξενερώνει τον οποιονδήποτε.

Consciousness
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Συμφωνώ με Λένα👍. Ακριβώς. Οταν εσυ ειπες οχι, νομίζω εκει ηταν και η ληξη της οποιαδήποτε συνεχειας αυτου που είχατε. Γιατί εσυ είχες κάποιους όρους, κάποια θέλω, και πολυ καλα έκανες που δεν τα παραμερισες μονο και μονο για να ικανοποιηθούν τα θέλω του αλλου. Είπαμε είμαστε ανεξάρτητοι και ελεύθεροι να επιλέγουμε. Και να επιλέγουμε αυτο που θέλουμε και ανταποκρίνεται καλυτερα στα θέλω μας και στην κοσμοθεωρία μας γενικότερα. Και δε νομιζω να υπάρχει λογος να ασχολείσαι με το αν ο άλλος είπε “too serious”. Αυτή ειναι η δική του γνώμη. Η δική σου όμως είναι άλλη. Εγω θα του… Διαβάστε περισσότερα »

Tropique
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Η ερώτηση είναι: Αμπά, είμαι φυσιολογική που μετά από 3 φορές που τον είδα δεν τουχω κάτσει ακόμα, πες, γιατί με λέει too serious και νιώθω απαίσια σαν να είμαι το πιο συντηρητικό πλάσμα του κόσμου;

PJ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Εμένα μου ακούγεται σαν περίπτωση όπου απλά δεν ήθελες να πάρεις το “ρίσκο” του να ανοιχτείς σεξουαλικά σε κάποιον κατά βάση άγνωστο.

Αυτό δεν είναι από μόνο του ούτε καλό, ούτε κακό. Είναι απλά πιο συντηρητική προσέγγιση από το να πάρεις το ρίσκο. Το αν τελικά ήταν καλή ή κακή ιδέα θα προκύψει όταν βάλεις στη ζυγαριά τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου σχετικά με αυτό που έγινε (ή δεν έγινε). Και φυσικά η απάντηση με τον καιρό είναι πολύ πιθανό να αλλάξει, όπως αλλάζει και η ζυγαριά σου.

Piripiri
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εμενα παλι μου φανηκε οτι περιμενες να σε “διεκδικησει”, να κανει προσπαθησιες για να κανεις κατι μαζι του. Και μολις δεν πηρες αυτην την επιβεναιωση που ηθελες, μετανιωσες και τον ηθελες πισω. Να κοιταξεις λιγο την ανασφαλεια σου, θα ελεγα εγω. Δεν ξερω και την ηλικια σου.

Mia idea
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Εμένα πάλι μου φάνηκε ότι το too serious που της καταλόγισε ήταν άκρως επιθετικό και είχε στόχο να της ανταποδώσει την απόρριψη που ένιωσε ότι εισέπραξε κι αυτός επειδή δεν έκαναν σεξ. Κλασσικές ατάκες αυτές, όπως και τα τύπου “έλα δε θα πας στην κόλαση αν κλανεις κ λίγο σεξ”, λες και του είπε κανείς ότι ο λόγος που δεν πάω μαζί του είναι επειδή είμαι θρήσκα. Όχι ρε φίλε, απλά δεν με γοήτευσες αρκετά. Και νομίζω και με την κοπέλα αυτό συνέβη, ήταν στο “ψήσιμο” αλλά δεν είχε ψηθεί ακόμη αρκετά για να θελει να κάνει σεξ μαζί του.

Piripiri
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μα αφου λεει προς το τελος “..και σεξ δεν εκανα που ηθελα..”, αρα ηθελε και το επαιζε λιγο δυσκολη(γιακ). Κακως της το ειπε αθτο, αλλα νιωθω οτι κατι μας κρυβει η κοπελα απο την ιστορια.

Vasilis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Κι εμένα κάτι τέτοιο μου έβγαλε.

Κατερινιώ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Βεβαίως, και τα ζώα κάνουν σεξ με βάση την εμφάνιση! Να δείτε τι ξύλο πέφτει για τις πιο όμορφες γατούλες, αυτές με τα πιο ωραία χρώματα, το πιο ωραίο τρίχωμα, και φυσικά τις πιο νέες.

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να θεώρησε ότι το πας για σοβαρά, επειδή δεν κάνατε σεξ – με την μισογυνιστική λογική, σύμφωνα με την οποία, η γυναίκα που θέλει σχέση το πάει λάου λάου, άρα αφού το πήγες λάου λάου θες συναίσθημα. Μπορεί βέβαια όντως να μην κολλήσατε, αν και μου φαίνεται αδύνατο να μη δείξεις καμία ένταση στο χαμούρεμα (συναίσθημα είναι και το πάθος, και η τρυφερότητα, δεν χρειάζεται να τον βλέπεις σοβαρά τον άλλο για να τα δείξεις αυτά θεωρώ). Δε θέλω να παρερμηνεύσω το “δεν θέλω να διαθέτω τον εαυτό μου στον οποιονδήποτε”, αλλά πιστεύω ότι πρέπει… Διαβάστε περισσότερα »

Heliotropium
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Οχι, να μη νιώσεις καθολου άσχημα Αναστασία. Καλα κάνεις και θέλεις να γνωριστείς με κάποιον πρώτα και μετα να αποφασίσεις τι θέλεις να κανεις μαζι του. Χαίρομαι που σέβεσαι τον εαυτό σου και δεν κάνεις, ό,τι θέλουν οι άλλοι. Επίσης δεν έχασες κατι σημαντικό. Νέα γυναίκα φαίνεται να είσαι, θα υπάρξουν πολλες ευκαιρίες ακόμη και για σεξ και για σχεση. Να υπερασπίζεσαι τις επιλογές σου και να διεκδικείς αυτο που θέλεις! Θέλεις ρομαντισμό πχ? Αυτο να ψάξεις. Θέλεις σέξ πχ? Διεκδίκησέ το! Το οτι δεν ήθελε κι εκείνος το ίδιο, δεν σημαίνει, οτι εσύ έχεις λανθασμένα στάνταρ. Εντόπισε τί θέλεις… Διαβάστε περισσότερα »