Αγαπητή «Α, μπα»: Καταλαβαίνω ότι είναι απαράδεκτος, αλλά μήπως το ξεκίνησα εγώ

Δε νομίζω ότι μετέδωσα αυτό που ήθελα να πω, παρά φάνηκε σαν να υποτιμώ κι εγώ την κοπέλα για την ηλικία της

Aγαπητή Αμπα, Έχω ένα γνωστό/ίσως φίλο με τον οποίο τυχαίνει να βρισκόμαστε συχνά σε κοινές παρέες, και συνέβη περιστατικό για το οποίο θα ήθελα τη γνώμη σου.. Ο συγκεκριμένος έχει σχέση εδώ και τρία χρόνια με μια κοπέλα δέκα χρόνια μικρότερή μας (είμαστε 33 και οι δύο). Υπάρχει λόγος που αναφέρω ηλικίες. Σε μία συζήτηση που κάναμε όλοι μαζί με γουεμπ καμερα (είμαι επίκαιρη), παρόντες πολλοί κοινοί μας φίλοι, η κοπέλα του, φίλοι της κοπέλας του κλπ, πήραν το λόγο οι 20something ετών φίλοι της κοπέλας του, κοροϊδεύοντάς τον που πηγαίνει για ύπνο νωρίς. Περιέγραψαν περιστατικό που έγινε πρόπερσυ, που αυτοί πάρταραν ανελέητα και αυτός πήγε για ύπνο στις 10. Και απαντάει αυτός ‘ε εσείς ήσασταν 20 χρονών, εγώ ήμουν 30, τί περίμενες?’. Εκεί πετάγομαι και του λέω ‘ε τότε γιατί τα έφτιαξες με μια 20χρονη αφού δε συμβαδίζατε, δεν το ήξερες?’. Η πρόθεσή μου βασικά ήταν να υποστηρίξω την κοπέλα του, γιατί θεώρησα ότι την υποτίμησε και εκείνη λόγω ηλικίας με το σχόλιο, οπότε ήθελα να πω ότι ‘ήξερες την ηλικία της από την αρχή, τί μας λές τώρα?’. Καταλαβαίνω ότι έκρινα μέσα σε δευτερόλεπτα την ατάκα του και ίσως δε θα έπρεπε να πεταχτώ. Επιπλέον, δε νομίζω ότι μετέδωσα αυτό που ήθελα να πω, παρά φάνηκε σαν να υποτιμώ κι εγώ την κοπέλα για την ηλικία της. Εκείνος απάντησε αμέσως λέγοντας ‘και τί να έβρισκα, μια σκατόγρια σαν και σένα?’ και άρχισε να γελάει. Μαζί του γελάσανε όλοι με ένα γέλιο γάργαρο και επιβεβαιωτικό. Εγώ ακριβώς επειδή δεν ήμουν σίγουρη αν έκανα βλακεία με την προηγούμενη ατάκα, δεν είπα τίποτα ως απάντηση. Καταλαβαίνω ότι είναι απαράδεκτος, αλλά μήπως το ξεκίνησα εγώ?

Χρύσα

Όταν ανταλλάσσονται χοντράδες, ο καθένας είναι υπεύθυνος για την χοντράδα που είπε. Το «ποιος το ξεκίνησε» είναι κουβέντα για τον παιδικό σταθμό. Δεν έχει σημασία. Το «σκατόγρια» ήταν απαράδεκτο, και το επιβεβαιωτικό γέλιο, επίσης, άσχετα με το αν χαρακτήρισε ο ίδιος τον εαυτό του γέρο. Για τον εαυτό του ας πει ό,τι θέλει.

Αυτό που είπες, δεν χρειαζόταν, διότι όλη η κουβέντα ήταν αχρείαστη. Είναι αστείο να λέμε ότι ένας τριαντάχρονος είναι μεγάλος και γι’αυτό δεν μπορεί να ξενυχτάει. Υπάρχουν διαφορές λόγω ηλικίας, αυτή δεν είναι μια από αυτές. Υπάρχουν εικοσάρηδες που πάνε στις δέκα για ύπνο. Κάνετε αυτή την κουβέντα επειδή είσαστε όλοι μικροί και νομίζετε ότι η διαφορά που έχουν είναι κάτι σπουδαίο. Όταν είσαι είκοσι ο δεκάχρονος είναι παιδί, αλλά αυτά αμβλύνονται γρήγορα, θα το δείτε σύντομα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

35 points
Upvote Downvote

42
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
28 Θέματα σχολίων
14 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
34 Συντάκτες σχολίων
αλουμινατηMeddleAlethiometerSinti Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Cobalttürkis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτή την περίοδο, περνάω μια φάση μοναξιάς για διάφορους λόγους και μου λείπουν οι παρεες, αλλα μετά σκεφτομαι οτι μπορεί να μου τύχαινε μια με τα μυαλά που κουβαλάτε εσείς και νιώθω αμέσως όμορφα.

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Πάντως είστε μια ωραία ατμόσφαιρα!!! Ένας τριαντάρης που αποκαλεί συνομήλικη γυναίκα σκατόγρια, δλδ πιο σεξισμός πεθαίνεις, να τον χαίρεται η κοπέλα του, ψώνισε από σβέρκο. 23 χρόνων άτομα να γελάνε αυθόρμητα με αυτήν την ατάκα εμετό γιατί θεωρούν ότι απέχουν πολύ από αυτή την ηλικία, η μπελα που σας κούναγε, και εσύ να αναμασάς χάριν αστεϊσμού κλισεδιές του τύπου ” τι θέλεις με την μικρή αφού δεν ξενυχτάς” λες και όλοι μα όλοι μα ΌΛΟΙ οι εικοσάρηδες ζουν μια μόνιμη κατάσταση “Μυκονοοοςςςςς”. Συνεχίστε να κάνετε παρέα, γλιτώνουμε οι υπόλοιποι από την συναναστροφή μαζί σας γιατί από χιούμορ είστε όλοι επίπεδο… Διαβάστε περισσότερα »

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Σεφερλή λέει 😂😂😂 εν τω μεταξύ σε πρόσφατη συζήτηση με μαθουσαλες 30-40 σαν και του λόγου μου (ειρωνευομαι, μην πέσετε να με φάτε) λέγανε ότι υπάρχει διαφορά στις αντοχές με όταν ήμασταν 20 κι εγώ είπα ακριβώς αυτό, ότι και 20 που ήμουν ποτέ δεν ξαγρυπνουσα και μετά να πάω για δουλειά, ποτέ ξενύχτι για διασκέδαση και μετά δουλειά, ίσα ίσα υπναρου από πάντα και δεν έχω κάνει κανένα σερί πάνω από 16-17 ώρες. Είναι στον άνθρωπο εντελώς , χώρια που η συζήτηση ήταν κατώτατου επιπέδου γενικώς και ειδικώς .

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Εμένα που έκλεισα 49 κάποιοι με ρωτάνε πως αντέχω επειδή πηγαίνω συχνά σε ένα καφέ στη γειτονιά μου και πίνω μερικά κρασιά…. σημειωτέον δεν έχω ούτε παιδιά ούτε σχέση. Θα έπρεπε να έχω πάρει γάτα και να κοιμάμαι από τις 9… Όλο βλακείες στην Ελλάδα ρε γαμώτο

Μάνα Κουράγιο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Ρε βλάσφημα όντα!!!!! (Εδώ 45…)

Vasilis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Του είπες μία χοντράδα κι εκείνος σου απάντησε με μία χειρότερη και σεξιστική. Εσύ δεν έχεις λόγο να ανακατεύεσαι με ποιον τα φτιάχνει. Οι φίλοι της κοπέλας δεν έχουν δικαίωμα να ανακατεύονται στο τι ώρα πάει για ύπνο. Εκείνος δεν έχει δικαίωμα να πετάει σεξιστικές χοντράδες. Γενικότερα διακρίνω μια πολύ entitled παρέα (εσύ, η κοπέλα, αυτός, οι φίλοι της κοπέλας) που ο καθένας το πηγαίνει επί προσωπικού, αν τύχει κάποιος να εκφράσει κάτι διαφορετικό. Τα παιδιά του Δημοτικού κάνουν πολύ πιο ώριμες συζητήσεις.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Αυτό που έδειξε ο φίλος σου με αυτό που είπε είναι ακριβώς γιατί επέλεξε μια εικοσάχρονη, γιατί οι γυναίκες στην ηλικία του είναι σκατογριες. Ο ίδιος βέβαια ως άντρας είναι μπουμπούκι, οι γυναίκες όμως έχουν ημερομηνία λήξης. Το θέμα δεν είναι ποιος το ξεκίνησε, αλλά ότι ο φίλος σου είναι μισογυνης.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Mitsi, συμφωνώ. Εντωμεταξύ κάτι τέτοιοι τύποι πιστεύουν ότι η μικρότερη γυναίκα σίγουρα θα μείνει μαζί τους στον αιώνα των άπαντα (γιατί το μυαλό τους έχει μείνει στην δεκαετία του ’50 όταν η γυναίκα αναγκαστικά έμενε με τον μεγαλύτερο σύζυγό της για πάντα). Και αν τους παρατήσει κάποια στιγμή η μικρότερη γυναίκα και αρχίσει να γυρνάει με συνομηλίκους ή μικρότερους της άντρες, τότε δεν ξέρουν από που τους ήρθε η κεραμίδα.

Μέλος
Συμμετέχων

Πραγματικά. Μου θυμισε εκείνη την ιστορία που μια 29χρονη ήθελε έναν 36χρονο και της δημιουργήθηκε κόμπλεξ όταν εκείνος της είπε ότι θεωρεί μεγάλες γι αυτον γυναίκες της ηλικίας της.

Sarmaspower
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Με συγχωρείς αλλά μ’αυτό που του είπες ήταν σα να του κάνεις προσωπική επίθεση κι αυτός ανταπέδωσε, δηλαδή στην ουσία έγινε δυσάρεστος! Συμφωνώ ότι και οι δύο είπατε χοντράδες αλλά πώς να το κάνουμε, αυτός αμύνθηκε…

Υπνερωτομαχία
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Βουλή των Λόρδων το παρεάκι σας, ε; “Χρυσέ μου, είσθε μπαμπόγερος”, “Όχι, εσείς είσθε νιάνιαρο”, “Ε να μην τα φχιάχνατε τότε, χρυσοί μου, δεν ξεύρατε;”.

Εν ολίγοις, εγώ παραιτούμαι.

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Όταν είμασταν εικοσάρηδες οι τριαντάρηδες μας φαίνονταν πολυ μεγάλοι. Το σχόλιο ήταν πάντα, τι λες εκεί θα πάμε;εκεί πάνε τριαντάρηδες! Γίναμε τριάντα και δε νιώσαμε καμία διαφορά και το συζητούσαμε κι όλας πόσο αστείο ήταν που το λέγαμε. Δεν ξαναείπαμε ποτέ δεν πάμε κάπου γιατί πάνε σαρανταρηδες ή πενηντάρηδες.
Στο θέμα μας, χοντράδες πετάξατε και οι δύο. Μικρή δικαιολογία ατο φίλο σου γιατί βρέθηκε σε άμυνα. Έπρεπε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, την κοπέλα του και τη σχέση του.

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Είπατε όμως οτι δεν πάμε εκεί γιατί πάνε 20άριδες; Γιατί εγώ το έχω πει…

FridaFree
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Ναιιιιι!!!

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Εννοείται. Βασικά τώρα λέμε εκεί πάνε πιτσιρικάδες. 😉.

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Αρχικά πόσοι άκυροι μαζευτήκατε για βίντεο κλήση;; Αυτός είναι “γνωστός / ίσως φίλος” σου και ο κύκλος του (κοπέλα και φίλοι κοπέλας) είναι ακόμα πιο άκυρος για σένα. Από εκεί λοιπόν ξεκινάει το σφάλμα. 😁 Πάντως χοντράδα είπες, χοντράδα εισέπραξες. 1-1.

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Λένα, δεν χαρακτήρισε ο ίδιος τον εαυτό του γέρο. Εκείνος είναι “άνδρας”, γερνάει μετά τα 90. Η κοπέλα όμως στα 30, ναι είναι “γριά” και μάλιστα “σκατόγρια”. Το λιγάκι άστοχο σχόλιο που έκανε η φίλη μας, τη βοήθησε να καταλάβει σε λίγα δευτερόλεπτα πολλά πράγματα για την παρέα της.