Αγαπητή «Α, μπα»: Μου λένε ότι είμαι πολύ μικρή για να έχω μακροχρόνια σχέση

Τι έχουν να κερδίσουν από τέτοιες συμβουλές;

Αγαπητή Αμπά, θα ήθελα τα φώτα σου σε ένα θέμα το οποίο δε μπορώ να ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου πολύ εύκολα. Σε λιγότερο από ένα χρόνο μου έχει συμβεί μια παρόμοια συζήτηση με 3 διαφορετικούς ανθρώπους. Για την ιστορία, και οι 3 ήταν άντρες, οι 2 παντρεμένοι με παιδιά (ένας γιατρός μου και ένας παλιός μου καθηγητής) καθώς και ένας παλιός μου καθηγητής σε σχέση άλλα πάρα πολύ κυνικός σαν άνθρωπος. Με αφορμή μια τυχαία συνάντηση με τον καθηγητή που είναι παντρεμένος και με δύο παιδιά θέλησα να σου γράψω. Ο λόγος είναι ότι ενώ αυτό τον άνθρωπο είχα να τον δω περίπου δύο χρόνια και δεν είχα καμία επαφή μαζί του να του πω τα νέα μου κτλ απλά τον έχω φίλο στα social media (στα οποία δεν είμαι καν σούπερ ενεργή), με το καλημέρα ουσιαστικά άρχισε να μου λέει ότι είμαι πάρα πολύ μικρή για να έχω σχέση τόσα χρόνια (είμαι 26 και έχω 3,5 χρόνια σχέση με έναν υπέροχο άνθρωπο, είναι η πρώτη μου σχέση) και ότι στο μέλλον θα είναι δύσκολα και τώρα που είμαι μικρή πρέπει να ζήσω τη ζωή μου κτλ. Εκτός το ότι δεν εκτιμώ ανθρώπους που ουσιαστικά δεν ξέρω, να ανακατεύονται στη ζωή μου, ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο να πείς τέτοια πράγματα στον άλλον. Παρόμοια περιστατικά ήταν και με τους άλλους δύο και σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν ξεκίνησα εγώ τη συζήτηση για τα προσωπικά μου. Όντως μπορεί κάποια στιγμή να βαρεθούμε με το αγόρι μου και να χωρίσουμε, μπορεί να είμαστε για πάντα μαζί μπορεί πολλά πράγματα καθώς η ζωή δεν είναι προβλέψιμη. Οπότε τι νόημα έχει να μου κάνουν 45+ χρονών άντρες αυτές τις συζητήσεις? Δηλαδή να χωρίσω το αγόρι μου με τον οποίο εδώ και 3,5 χρόνια περνάω υπέροχα και έχω βρει αυτό που χρειάζομαι σε μια σχέση επειδή που το είπε ένας παλιός καθηγητής? Δεν είναι ότι δεν έχω σκεφτεί ότι όντως μπορεί στο μέλλον να θέλω να ζήσω περισσότερα καθώς δεν είχα κάποια ιδιαίτερη περιπέτεια πριν από το σύντροφό μου. Αλλά και πάλι τα έχω ζυγίσει και λέω προτιμώ τώρα να ζήσω αυτό που με γεμίζει και αν στο μέλλον θέλω να ψαχτώ θα το κάνω? Ή αν συνεχίσει έτσι η ιστορία μπορεί και να μη θέλω αφού βλέπω έξω τι κυκλοφορεί και ξέρω ότι αυτό που έχω είναι σπάνιο και όμορφο. Η ερώτησή μου είναι τι έχουν να κερδίσουν από τέτοιες συμβουλές τέτοιοι τύποι. Είναι απλά προβολές της δικής τους βαρετής απ ότι φαίνεται καθημερινότητας? Είναι πατρονάρισμα? Κάτι απ όλα? Τι γνώμη έχεις για αυτούς? ΥΓ. Για όλους αυτούς τους “πρέπει να ζήσεις τη ζωή σου και χαραμίζεσαι να έχεις μακροχρόνια σχέση τόσο μικρή”, υπάρχουν άλλοι τόσοι που μου λένε “πωπω άντε πότε θα παντρευτείς και θα κάνεις παιδιά? Μεγάλωσες!”. Τρέχα γύρευε!

Τελικά είμαι μικρή ή μεγάλη?

Ακριβώς επειδή είναι τρέχα γύρευε, και οι μισοί λένε το ένα και οι άλλοι μισοί λένε το άλλο, γιατί θέλεις απάντηση που εξηγεί γιατί σου λένε αυτό και όχι το ανάποδο;

Έχουμε πει υπερβολικά πολλές φορές εδώ ότι ό,τι και να κάνει μια γυναίκα, δεν μπορεί να κερδίσει. Δεν έχει σημασία ποιος σου είπε όλα αυτά, κατά τύχη είναι τρεις άντρες 45+, θα μπορούσες να τα ακούσεις από τον οποιονδήποτε και την οποιαδήποτε. Για την ακρίβεια, είναι αξιοσημείωτο ότι το έχεις ακούσει μόνο από τρεις ως τώρα. Το μόνο που εξηγείται από την ηλικία σου, και όχι εντελώς, είναι η σχετική σου αφέλεια σχετικά με το πώς λειτουργεί ο κόσμος. Είσαι 26, είναι ώρα να αρχίσεις να προβληματίζεσαι για την θέση της γυναίκας στην κοινωνία, για τις απαιτήσεις που έχουν όλοι από σένα να μην είσαι ούτε το ένα, ούτε το άλλο, αλλά ταυτόχρονα να είσαι και το ένα και το άλλο, και το «ένα» και το «άλλο» είναι όλα όσα κάνεις: η σχέση σου, το μήκος της φούστας σου, τα παιδιά που δεν κάνεις ή κάνεις ή πότε τα κάνεις, τα μαλλιά σου, τα κιλά σου, η δουλειά σου και γενικότερα τα πάντα. Η ηλικία σου είναι ένα από αυτά τα όλα. Είσαι και μικρή και μεγάλη, ανάλογα με την περίσταση, έχεις την λάθος ηλικία για να κάνεις το ένα ή το άλλο – όποιο κι αν είναι αυτό. Είπαμε, δεν μπορείς να κερδίσεις, έτσι είναι στημένο το παιχνίδι.

Ως υποσημείωση, ισχύει ότι όταν κάποιος άγνωστος σου δίνει συμβουλές χωρίς να έχεις ζητήσει βοήθεια, για τον εαυτό του και τις δικές του επιλογές μιλάει.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

48 points
Upvote Downvote

34
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
19 Θέματα σχολίων
15 Απαντήσεις θεμάτων
4 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
25 Συντάκτες σχολίων
xrusaαλουμινατηDioniPo the Panda Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
διχασμενοςκορμος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εγώ θα έβαζα και το καμάκι στα κίνητρα..

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Καλέ αυτό σκέφτηκα. Τις λένε πίπες γιατθ έχουν στο μυαλό τους άλλες πίπες

Valia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Κι εγώ αυτό σκέφτηκα. Βολιδοσκοπούν την κατάσταση για να δουν αν έχουν περιθώρια να της την πέσουν ξεκάθαρα ή όχι.

miakotara
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Εμένα αυτό που μου έκανε ειλικρινή εντύπωση είναι πως γνωρίζουν την προσωπική σου κατάσταση ένας γιατρός σου και δυο παλιοί καθηγητές σου και εκφράζουν και άποψη μάλιστα.

Penthesilea
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Συγγνώμη αλλά πού τον είδες τον καθηγητή σου και ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΕΚΕΙ η συζήτηση; “Ωπ, τι κάνετε κύριε Κώστα, όλα καλά; Πώς πάει το φροντιστήριο;” “Να σου πω κάτι βρε Μαράκι; Κακώς κάνεις σχέση σ’ αυτή την ηλικία και θα το μετανιώσεις πικρά”
ΤΙ ΦΑΣΗ; Πού ξέρει αν έχεις σχέση και ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ; Γιατί το ξέρει; Οι γιατροί σου γιατί το ξέρουν;

Penthesilea
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Βρε μπας και σου κάνουν γλοιώδες πέσιμο και δεν το ‘χεις πάρει πρέφα;

mongrel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που λένε για τα μικρά αγοράκια, (σου τραβάει τα μαλλί ή σε έσπρωξε επειδή του αρέσεις), αλλά είναι σίγουρο ότι κάποιοι μεσηλικες λένε μισό κακίες μισό εξυπνάδες, τύπου negging, σε διάφορες μικρότερες που δε μπορούν να έχουν (ή και που προσπαθούν να ρίξουν).

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Καλά δεν είναι από άβολο έως creepy ένας 45χρονος άντρας να δίνει ερωτικές συμβουλές σε μία 25χρονη κοπέλα που γνωρίζει ελάχιστα, και μάλιστα χωρίς αυτή καν να τον έχει ρωτήσει;;;

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Κρίπι δε λες τίποτα! Τι φάση;

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Φάση καμάκι. Μια ιστορία πιο παλιά κι απο το χρόνο τον ίδιο.

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Εσύ μικρό κορίτσι θα έπρεπε να εξερευνείς, μπλινκ.
Ίου…

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Και το άλλο το τραγικό που έχω ακούσει κατά κόρον: “Tί να σου κάνουν εσένα οι πιτσιρικάδες που δεν ξέρουν που τους πάνε τα τέσσερα; Εσύ χρειάζεσαι έναν άντρα με εμπειρία…” Ίου εις το τετράγωνο 🤮

Dioni
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Γιατί creepy; Δεν τους είπε ποιες στάσεις της αρέσουν στο σεξ, για την προσωπική της ζωή, για την σχέση της συζήτησαν. Δηλαδή τι είναι η σχέση μυστικό που θα πρέπει μια 26χρονη να την συζητάει στα κρυφά μόνον με τις φίλες της (γυναίκες φυσικά συνομήλικες);

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Dioni, είναι άβολο γιατί αυτοί οι, πολύ μεγαλύτεροι, άντρες τής έδωσαν αυτές τις συμβουλές χωρίς αυτή να τους ρωτήσει. Και γιατί αυτές οι συμβουλές αφορούσαν την ερωτική της ζωή, που είναι ένα θέμα προσωπικό. Επίσης, είναι τυχαίο ότι η συμβουλή που της έδωσαν αυτοί οι άντρες ήταν να χωρίσει; Έχω την εντύπωση ότι η επόμενη “συμβουλή” τους μπορεί να ήταν “Αφού χωρίσεις, κάνε σχέση μαζί μου.”.

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Και γιατί παρακαλώ να πιάσουν στο στόμα τους τα ερωτικά σου; Εμένα αυτό με ενόχλησε. Οι άγιοι Συμβουλάτορες. Το έλεγε ο διάβολος Al Pacino στο Devil’s Anvocate “The worst vice is advice”.
Αν ξανασυμβεί θα πρότεινα να κόψεις την κουβέντα επί τόπου.
Η γυναίκα; Τα παιδιά; Όλοι στο σπίτι καλά; Σεξάκι κάνουμε;

snowflake
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μόνο εγώ θεωρώ ότι δεν είσαι τόσο μικρή στα 26 για να έχεις 3,5 χρόνια σχέση;
Τέλος πάντων, γενικώς ισχύει ο,τι λέει η Λένα, ο καθένας έχει μια αποψαρα την οποία εκφράζει είτε τον ρωτάς είτε οχι και 99% κάνει προβολές από τη δική του ζωή. Κατά τα άλλα, πέρνα καλά στη σχέση σου, απλά μια συμβουλή (αποψαρα μου κι εμένα) επειδή με αυτόν τον άνθρωπο κατά κάποιον τρόπο μεγαλώνεις μαζι: να θέτεις τα όρια σου και να σε αγαπάς, κανείς άλλος μην περιμένεις να το κάνει αυτό για εσενα. ☺️

mongrel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Προφανώς και δεν είναι μικρή και, λογικά, έχει μια σχέση που ξεκίνησε μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της που θεωρείται η περίοδος της εξερεύνησης και των πειραματισμών.Δεν είναι σα να έχει την ίδια σχέση από το λύκειο (αν και έχω φίλους που το έκαναν και είναι ακόμα μαζί), άλλωστε δεν αποκτάς εμπειρίες μόνο αλλάζοντας ανθρώπους, αλλά ίσως και πολύ πιο ενδιαφέρουσες εξελίσσοντας τη σχέση και τη ζωή σου μαζί με κάποιον άλλο.

miakotara
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Εγώ θα έλεγα στην κοπέλα και το εξής. Εφόσον βλέπεις ότι σε επηρεάζουν και σε βάζουν σε σκέψεις απόψεις ατόμων που έχεις να δεις δύο χρόνια, προστάτεψε τη σχέση σου. Δε χρειάζεται να γνωρίζει ο καθένας τι, πως, πότε, γιατί ακόμα; Παλιότερα άφηνα με μεγαλύτερη ευκολία να μαθαίνονται πληροφορίες για τη σχέση μου και άκουγα τα άπαντα από κάθε άσχετο/η που είχα μια επαφή. Κριτική γιατί είχα σχέση από απόσταση, γιατί ήταν μεγαλύτερός μου, γιατί ήταν από επαρχία, γιατί δεν ταίριαζε το πνευματικό μας επίπεδο, γιατί δεν έχει στα άμεσα σχέδιά του το γάμο, γιατί γιατί γιατί… Λοιπόν τα έκοψα… Διαβάστε περισσότερα »

Υπνερωτομαχία
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Οι συγκεκριμένοι μπορεί να θέλουν και κάτι συγκεκριμένο, αλλά γενικότερα η Λένα έχει ένα δίκιο, καλώς ήρθες στο site, please, ξεκοκάλισέ το.

Fuchsia
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Fuchsia

Θα πω κατι περιπου ασχετο. Μου ηρθε στο μυαλο εντελως συνειρμικα μια κοπελα ετων 32 που ειχε 2 αδερφια μικροτερα στα 20+. Εκεινη δουλευε για να βοηθα οικονομικα τα αδερφια της και στα 32 -το τονιζω -τής λεγανε ολοι “Πώς και δεν εκανες εσυ δικα σου παιδια ;;” Με ειχε σοκαρει αυτη η ερωτηση που την εκαναν ολοι στο περιβαλλον της χρησιμοποιωντας μαλιστα χρονο Αοριστο. Ηταν σαν να την ειχανε ξοφλημενη λες και δεν ειχε ελπιδα να κανει οικογενεια πανω απο τα 30(!!!!) . Οτι αφου εφτασε τα 32 και δεν ειχε δικα της παιδια να ταϊζει , τοτε παει… Διαβάστε περισσότερα »

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Αλήθεια τώρα δεν καταλαβαίνεις; Εγώ απο αυτά που λες θα έπαιρνα όρκο οτι σου την πέφτουν και βολιδοσκοπούν την κατάσταση.

Bourbourita
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Αηδιάζω με τους γλίτσες και στεναχωριέμαι που τους πήρες στα σοβαρά, έστω και λίγο. Κράτα την απάντηση της Λένας, κάνε βουτιά σε όλο το site εδώ και στο Ναι, είσαι μισογύνης. Βάλσαμο.