Αγαπητή «Α, μπα»: H γειτόνισσα μας κάνει παρατηρήσεις για το θόρυβο

Έχουμε ένα τρίχρονο παιδάκι αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε

Γεια σου Α,μπα μου αγαπημένη! Σε έχω φίλη μου να ξέρεις! Ζούμε σε πολυκατοικία εδώ και 10 χρόνια και έχουμε ένα ζωηρό τρίχρονο παιδάκι. Στην περίοδο της καραντίνας που δεν πήγαινε παιδικό σταθμό και δεν έβγαινε έξω, επαιζε στο σπίτι, ετρεχε με το ποδήλατο κλπ. Τα μεσημέρια κατορθώναμε να τον περιορίσουμε με πέππες στην τηλεόραση και το βράδυ κοιμάται σχετικά νωρίς περίπου στις 9. Η γειτόνισσά μας μέσα στην καραντίνα ξεκίνησε τις παρατηρήσεις για το θόρυβο που κάνει το παιδί και συνεχίζει μέχρι σήμερα, που ανακαλύπτει και άλλα που την ενοχλούν σε εμάς, όπως ο θόρυβος της μονάδας του κλιματιστικού στο μπαλκόνι μας. Πετάει χαρτάκια με παρατηρήσεις, χτυπάει κουδούνια και φωνάζει, βρίζει στο μπαλκόνι της και άλλα ωραία. Ξέρω ότι εμεις πρέπει να προσπαθούμε να περιορίζεται ο θόρυβος που κάνει το παιδί το μεσημέρι, αλλά ποιος ειναι ο καλύτερος τρόπος λέτε για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση; Δυσκολευόμαστε πάρα πολύ να τον περιορίζουμε συνέχεια γιατί αντιδρά και δεν μπορούμε να τον τρομοκρατούμε για να μην κάνει καθόλου θόρυβο εκτός ωρών κοινής ησυχίας.
-μας χτυπάει και τον τοιχο με τη σκούπα αλήθεια

 

Είναι πολύ δύσκολη κατάσταση, και δεν ξέρω αν υπάρχει λύση, τελικά. Υπάρχουν όμως διάφορα επίπεδα αντιμετώπισης, ανάλογα με την προσωπικότητα σας.

Η καλύτερη λύση είναι να ξαναπάει το παιδί στον παιδικό (δεν κατάλαβα αν πήγε ξανά) γιατί ό,τι και να κάνετε στο σπίτι, παιδιά αυτής της ηλικίας χρειάζονται εκτόνωση που είναι αδύνατον να βρεθεί μέσα σε ένα διαμέρισμα. Αν δεν πηγαίνει, τότε πρέπει να βγαίνετε συχνά έξω, παιδική χαρά, περπάτημα, μαζί στο σούπερ, όπου γίνεται παρέα και το παιδί. Τουλάχιστον μια φορά τη μέρα, τουλάχιστον μια ώρα την ημέρα. Ο καιρός είναι καλός στην Ελλάδα σχεδόν πάντα, και τον χειμώνα μπορεί να βγαίνει έξω και να τρέχει και να ξεδίνει, είναι απαραίτητο.

Για το μεσημεριανό χρειάζεται έτσι κι αλλιώς μια παύση, είτε έχετε γειτόνισσα που παραπονιέται είτε όχι. Η Πέππα είναι μια λύση, αλλά γενικώς, πρέπει να μάθει να ασχολείται και με μη θορυβώδη πράγματα για να ξεκουράζεται το σώμα του (αρκεί να έχει κουραστεί το πρωί), όπως είναι η ζωγραφική, τα παζλ, τα βιβλία, το παιχνίδι με το νερό στο μπάνιο ή στο νεροχύτη, οι πλαστελίνες.

Ανάλογα με τον χώρο που έχετε, υπάρχουν παιχνίδια για αυτή την ηλικία που είναι απαιτητικά σωματικά, αλλά δεν κάνουν τον ίδιο θόρυβο με ένα ποδήλατο. Μια λύση είναι να βάλετε ένα φουσκωτό  μεγάλο στρώμα στο πάτωμα με μεγάλα μαξιλάρια (από αυτά που μπαίνουν το ένα πάνω στο άλλο) για να μπορεί να χοροπηδάει χωρίς να κλαίτε τα έπιπλα σας. Τα μπαλόνια και οι ελαστικές μπάλες που δεν κάνουν θόρυβο. Υπάρχουν κι άλλες κατασκευές για εσωτερικό χώρο για σκαρφάλωμα, για να κρέμεται, πρέπει να το ψάξετε λίγο.

Ένας τρόπος για να καλμάρετε τη γειτόνισσα είναι να της δείξετε ότι κάνετε όλη αυτή την προσπάθεια που ανέφερα παραπάνω, γιατί, ό,τι και να κάνετε, το παιδί παραμένει παιδί, και απρόβλεπτο. Αφού κάνετε τις απαραίτητες μετατροπές στο σπίτι που δείχνουν ότι το παίρνετε στα σοβαρά, καλέστε την για καφέ να το δει, και κυρίως να δει με τα μάτια της τι σημαίνει «τρίχρονο παιδί», γιατί μπορεί να μην ξέρει ή να μην θυμάται. Δεν θα της πείτε «ελάτε να δείτε τι κάναμε για χάρη σας» αλλά «ελάτε να γνωριστούμε να μιλήσουμε για το πρόβλημα», γιατί όντως είναι πρόβλημα – μην διανοηθείτε να της πείτε ότι «έτσι είναι τα παιδιά και τι να κάνουμε». Η εξέλιξη της συμπεριφοράς της είναι απαράδεκτη και δείχνει χαρακτήρα που θα σας δυσκολέψει, αλλά η βάση του προβλήματος είναι υπαρκτή..

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

61 points
Upvote Downvote

61
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
19 Θέματα σχολίων
42 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
31 Συντάκτες σχολίων
Ela NinetaPonyΦριζαρισμένο μαλλίthe_duckSymbolis Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και έχω και update! Από όταν ξεκίνησε ο παιδικός τον Ιούνιο το παιδί εκτονώνεται και περιορίζεται πιο εύκολα, επιπλέον πλησιάζει τα 4 και συνεννοείται και καλύτερα. Προσπαθούσαμε κι εμείς με λύσεις σαν αυτές που προτείνεις και σε ευχαριστώ! Το μόνο που δεν κάναμε είναι να πλησιάσουμε τη γειτόνισσα, γιατί αποφάσισε να ξεκινήσει νέα σταυροφορία εναντίον απέναντι γείτονα που έχει μαγαζί με μπογιές και λοιπά υλικά τέτοια και μαζεύει λέει υπογραφές για να τον κλείσει γιατί κάνει λέει πολύ θόρυβο. Οπότε εμείς γλιτώσαμε προς το παρόν! Σας φιλώ όλους!

Sally Spectra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Κάνει θόρυβο το μαγαζί με τις μπογιές; Τι στο καλό, ο Αrt Attack είναι;

Σουσουράδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Art Attack ♥️♥️♥️

Izabel
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Πω πω αν κάποιος ψαχνει προβλήματα παντού θα βρει!Να είστε καλά κι ελπίζω να μη σας ενοχλήσει ξανα

the_duck
Μέλος
Συμμετέχων

Η κυρία προφανώς τρώγεται με τα ρούχα της, ακονίζει τα νύχια της και ψάχνετε για καβγά. Ακόμα και να είναι το παιδί όλη μέρα ήσυχο, θα σας κάνει παρατήρηση επειδή του έπεσε κάτι στο πάτωμα και την τάραξε.

Maninanina
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εεεε «να αγιάσει το στόμα σου» όμως Λένα, που λένε και στο χωριο μου. Ναι τα παιδιά είναι παιδιά, ναι θα κάνουν φασαρία, οκ. Αλλά το ότι επειδή κάποιος έχει παιδιά θα πρέπει όλοι όσοι βρεθούν γύρω να ξεχάσουν την ησυχία τους στο ίδιο τους το σπιτι, να μη μπορέσουν να φάνε στο εστιατόριο, να μη μπορέσουν να κολυμπήσουν στη θάλασσα. Και όλα αύτα στην πλειοψηφία επειδή οι γονεις έχουν μηδενική ενασχόληση με τα παιδιά τους και την κοινωνικοποίηση τους , την εκτόνωση τους, έως και την φύλαξη τους καποιες φορές. Και έλεος πλεον με την κοινωνική αντίληψη ότι όλοι… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

να αγιάσει το στόμα σου!

El cachorro
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συμφωνώ πολύ!
Ξυπνάω 5 στα 7 από τις τσιριδες του 3χρονου των γειτόνων. Ειμαι να σκάσω! Δεν μιλάμε για κλάμα, αλλά για τσιριδες στις οποίες οι γονείς δεν αντιδρούν με αποτέλεσμα να γίνονται όλο και πιο δυνατές. Κάπου έλεος, δεν είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να ακούμε τα παιδιά σας επειδή εσείς βαριέστε να ασχοληθειτε ή δεν κλείνετε το παράθυρο Σάββατο 7 το πρωί γιατί σας αρέσει η δροσουλα, ενώ το άλλο μέσα λυσσάει.
Προς το παρόν έχω κάνει μόνο κάτι σσσσ αλλά δεν φαίνεται να το πιάνουν κι ούτε θέλω να γίνω η γειτόνισσα της γραφουσας. Τι να κάνω δεν ξερω!

este
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

El cachorro να πετάξεις χαρτάκια!!! Άνοιξε νέους ορίζοντες αυτό το γράμμα!!

Πραγματικά σε καταλαβαίνω. Εδώ κάποιες φορές εμείς οι ίδιοι οι γονείς ενοχλούμαστε από τα παιδιά μας, πόσο μάλλον οι ξένοι. Έχεις απόλυτο δίκιο. Μια μικρή μόνο παρατήρηση: Υπάρχουν περιπτώσεις που ό, τι -το τονίζω οτιδήποτε- και να κάνει ο γονιός το παιδί θα τσιρίξει, θα κλάψει, θα φωνάξει. Το να ενοχλείσαι από το παιδί είναι απόλυτα κατανοητό, απλά δεν σημαίνει πάντα οτι ο γονιός δεν ασχολείται.

El cachorro
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Este έχεις απόλυτο δίκιο ότι το παιδί θα κλάψει, θα φωνάξει κλπ, αυτό κάνουν τα παιδιά. Δεν με ενοχλεί όμως το παιδί, αλλά το γεγονός ότι δεν σκέφτονται οι γονείς ότι ενοχλεί για να κλείσουν ένα παράθυρο, κι αν όχι όλες τις ώρες, έστω τις πολυ πρωινές. Είναι δηλαδή αυτό που λέει η Daria πιο κάτω, ότι καλό είναι να μας νοιάζει και ο άλλος και να μας ενδιαφέρει αν ενοχλούμε.

the_duck
Μέλος
Συμμετέχων

Οκ, για το παράθυρο, ας το κλείσουν όταν το παιδί τσιρίζει, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχουν γονείς που κλαίει το παιδί με τσιρίδες και πίνουν αραχτοί τον καφέ τους ή συνεχίζουν να κοιμούνται. Να είμαστε και λίγο λογικοί. Δε γίνεται να το κάνεις αυτό, το κλάμα χτυπάει τον εγκέφαλο. Τα παιδία μερικές φορές κλαίνε πολύ, χωρίς σταματημό, επειδή πχ δεν μπορείς να τους κατεβάσεις το φεγγάρι και να τους το δώσεις ή επειδή είδαν κακά όνειρα ή για 1002 λόγους. Πάρε ακουστικά με noise cancel, πάρε ωτοασπίδες και όνειρα γλυκά!

tsatsara
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, υπάρχει όμως κάτι που πάρα πολύς κόσμος,ο οποίος μένει σε μεγαλουπόλεις, δεν μπαίνει στη διαδικασία να σκεφτεί.
Είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον δυστυχώς. Τις περισσότερες φορές δεν είναι εφικτό να αποφύγουμε το θόρυβο που κάνουν οι δίπλα μας. Ούτε καν στο σπίτι μας. Υπάρχει θόρυβος από δίπλα,από πάνω,από κάτω, απο έξω. Κάπου πρέπει να βάλουμε νερό στο κρασί μας,γιατί εδώ επιλέξαμε να ζήσουμε.

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Παράλληλα όμως, ακριβώς επειδή μένουμε ο ένας πάνω στον άλλον, πρέπει να προσπαθούμε να μην παράγουμε παραπάνω θόρυβο απο τον ανεκτό. Δηλαδή είναι θέμα πολιτισμού και να δείχνεις κατανόηση και να μην είσαι κάφρος.

tsatsara
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Προφανέστατα. Για αυτό εξάλλου είπα ότι συμφωνώ με την απάντηση.
Όμως, πως να το κάνουμε, και το μωρό θα κλάψει πολύ και ο σκύλος θα γαυγίσει και κάτι θα πέσει στο πάτωμα και τρύπες στον τοίχο θα κάνουμε.
Στην πολυκατοικία μας ακούγονται τα καζανάκια πάρα πολύ.
Ε τι να κανουμε?Να ζητήσω να μην το τραβάνε τις ώρες κοινής ησυχίας επειδή με ενοχλεί? (είναι όντως τρομερααααα ενοχλητικό και θορυβώδες).Όχι.Ή το δέχομαι ή πάω να μείνω αλλού.

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Πόσο συμφωνώ! Στους κοινόχρηστους χώρους του συγκροτήματος πολυκατοικιών που ζω υπάχουν δυο τρία παιδιά που όποτε βγαίνουν έξω ουρλιάζουν, δεν κάνω πλάκα. Δεν είναι οτι παίζουν και τσιρίζουν, αλλά απλά περπατάνε ουρλιάζουν και οι γονείς από δίπλα χωρίς να νοιάζονται αν το παιδί τους ενοχλεί ή είναι δαιμονισμένο ξερω γω. Αυτά τα παιδιά γίνονται οι ενήλικες που έπειτα βάζουν την μουσική δυνατά, φωνάζουν και γενικα δεν σέβονται γιατί έτσι έμαθαν από παιδιά.

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Παιδιά, ως εκπαιδευτικός μπορώ να επιβεβαιώσω αυτό με το ουρλιαχτά. Κάθονται στο διάλειμμα, μόνα τους ή σε παρέα, παίρνουν βαθιά ανάσα και ουρλιάζουν σαν το Σίμπα. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κάνουν εξάσκηση στους πνεύμονες, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Πέστα και ξαναπεστα!

Εμένα, εκτός από την γειτόνισσα, μου έμεινε και το “ποδήλατο στο σπίτι”. Σοβαρά τώρα?

Επίσης, και το “δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας”αν ξεχειλωνει τόσο, ώστε να χωράει τα πάντα μέσα, τότε δεν είναι δικαίωμα, αλλά δικαιολογία

the_duck
Μέλος
Συμμετέχων

Όποιος ζει σε πολυκατοικία και δεν καταλαβαίνει ότι δεν παίζει ποτέ να έχει ησυχία, ζει εκτός πραγματικότητας. Τη μια θα είναι τα παιδιά, την άλλη το σκυλί, την άλλη ο τύπος που κάνει γυμναστική, το ζευγάρι που κάνει σεξ, ο μαθητής βιολιού, ο φοιτητής που κάνει πάρτι κάθε Σάββατο, οι χωρισμένοι που ακούν καψουροτράγουδα και κλαίνε, η γειτόνισσα που θέλει να κάνει το σάββατο το πρωί καθαριότητα με τη μουσική τέρμα στο σαλόνι για να την ακούει στο μπάνιο, βραδυνές συζητήσεις στο σαλόνι των διπλανών που ακους επί λέξη στο υπνοδωμάτιό σου, ταινίες σε home cinema με το πάτωμα να… Διαβάστε περισσότερα »

Sally Spectra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Έχω ακούσει άπειρες φορές, no-stop cd της Μοσχολιού στη μια τα μεσάνυχτα, από την διπλανή καψούρα… Ευτυχώς μου αρέσει η Μοσχολιού, δεν θελω να φανταστώ τι θα γινόταν αν άκουγε … Τερλέγκα πχ.

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

για Τερλέγκα αν θέλεις έλα στη δική μας πολυκατοικία, ο απέναντι παίζει Τερλέγκα και Σώτη Βολάνη και κάτι άλλα σκυλοπανηγυριώτικα τα οποία δεν έχω ιδέα τι είναι και σε ποια μαγαζιά παίζονται. Παράλληλα στην ίδια πολυκατοικία υπάρχει και νεαρή που μαθαίνει πιάνο και εξασκείται τη μισή ημέρα και παίζει και φάλτσα.

the_duck
Μέλος
Συμμετέχων

Να ξαναπώ για τον ξάδελφό μου (έμενε από πάνω μας) που τον έβγαζε ο πατέρας του να εξασκείται στο μπουζούκι στο μπαλκόνι, ώστε να μην τον ακούει;

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Φούστα, στη δική σας πολυκατοικία έχετε πλουραλισμό στην τέχνη.

Sally Spectra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Χίλιες φορές εξάσκηση σε πιάνο, τρομπόνι η τούμπα, παρά σκυλοπανηγυριωτικα, πάντως

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

The_duck θα διαφωνήσω στο “οποιος είναι ευαίσθητος”. Σε μια πολυκατοικία δεν ζούμε μόνοι μας οπότε ναι, θα ανεχτώ τον παραπάνω θόρυβο ένα Σαββατόβραδο που ο γείτονας θα κάνει πάρτυ αλλά κι αυτός δεν θα το τραβήξει μέχρι τις 6 τα ξημερώματα για να σεβαστεί εμένα. Επειδή μένεις σε πολυκατοικία δεν σημαίνει οτι δεν θα ξεκουραστείς ποτέ και θα έχεις μόνιμους θορύβους. Οι ένοικοι πρέπει να σέβονται ο ένας τον άλλον. Οποιος θέλει να ακούει μουσική στην διαπασών, να έχει woofer, να παίξει ντραμς ενώ τα παιδιά του τρέχουν πάνω κάτω όλη μέρα και τα σκυλιά του γαβγίζουν ας πάει να… Διαβάστε περισσότερα »

the_duck
Μέλος
Συμμετέχων

Δεν είπα ότι είναι δίκαιο που συμβαίνει αυτό. Αλλά έτσι είναι τα πράγματα και δεν θα αλλάξουν, ας είμαστε ρεαλιστές. Έχω προσπαθήσει να κάνω σταυροφορίες εναντίων τσόκαρων στο πάτωμα, σκύλων στο μπαλκόνι, μουσικής και τα λοιπά, αλλά πάντα κάτι άλλο ξεφυτρώνει στις πολυκατοικίες. Προφανώς και πρέπει να σεβόμαστε, αλλά δεν το κάνουν και δε μπορείς να τους αναγκάσεις, άρα πρέπει να συμβιβαστείς: αν ζεις σε πολυκατοικία συγκατοικείς με τους γείτονές σου. Και 1000 φορές να έχω το παιδί τις κοπέλας εδώ γείτονα, παρά τα τσόκαρα στις 3 το βράδυ ή τα πάρτι με Τερλέγκα κάθε ΣΚ, μιας και έχω περάσει… Διαβάστε περισσότερα »

Westie
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ο μαθητής βιολιού είναι Εμπειρία – όχι αστεία..

Symbolis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Σαν τη Βλαχοπούλου στο Μια Τρελή Τρελή Σαραντάρα, ένα πράμα.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Μιλάμε για ώρες κοινής ησυχίας και όχι για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας!

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

αμύριστο λουλούδι δεν είναι ανάγκη καν να είναι ώρα κοινής ησυχίας για να σεβαστείς τον γείτονα! κι αν θες να βάλεις μουσική στην διαπασών να κλείσεις το παράθυρο. Είναι απλά σεβασμός. Φυσικά θόρυβοι γίνονται, κι εγώ κάνω, αλλά προσπαθώ να τους μειώσω όσο μπορώ. Αλλο να βάλω μισή ώρα μουσική κι άλλο όλο το πρωί. Κατά την περίοδο της καραντίνας πχ που δεν μπορούσα κυριολεκτικά να βγω από το σπίτι έκανα γυμναστική στο σπίτι αλλά διάλεγα ασκήσεις low impact για να μην ενοχλώ πολύ και γυμναζόμουν 40 λεπτά το απόγευμα. Οταν ήθελα να το κάνω στις 7 το πρωί περιοριζόμουν… Διαβάστε περισσότερα »

tsatsara
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Έκανες γυμναστική 7 το πρωί????????
Είστε αληθινοί λοιπόν!

Scotland for Holidays
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Επίσης το παρκέ του από πάνω που τρίζει, το καζανάκι μόλις σε έχει πάρει ο ύπνος, ο τύπος που ζει στο μπαλκόνι του 24/7 ακόμα και το χειμώνα με την τηλεόρασή του, το μπάρμπεκιου, τα παιδιά του να παίζουν μπάλλα, όλο το πακέτο.

Πάντως και στο ρετιρέ ακούγονται όλα αυτά. Ψηφίζω μονοκατοικία ή ζωή σε μικρή πόλη. Ιδανικά και τα δύο μαζί.

Μπουρμπουλήθρα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Και αυτό που συντονίζουν όλα περίεργα, πού το πας; Μπορεί να συντονίζεται το aircondition από 5 διαμερίσματα παραδίπλα με κάποιο δοκάρι και να μεταφέρεται όλος ο θόρυβος σε εσένα, ενώ στους ενδιάμεσους τίποτα.

Επίσης, πολλές κωμικοτραγικές ιστορίες έχω από φίλους που ζούσαν κάποτε στο κέντρο της Κέρκυρας, σε παλιό κτήριο με ξύλινα χωρίσματα (δάπεδα και τοίχοι). Εκεί ήταν πραγματικά όλοι οι ένοικοι λες και ζούσαν στο ίδιο δωμάτιο!

Scotland for Holidays
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ναι το ταξίδι του ήχου είναι περίεργο πράγμα Μπουρμπουλήθρα. Εμείς ακούγαμε μέχρι πριν λίγες μέρες τα σκυλιά της αποκάτω να γαβγίζουν ώρες ατελείωτες ενώ ο διπλανός της όχι. Δεν ξέρω τί μαγικό έχει γίνει στην κατασκευή του κτιρίου. Σε προηγούμενο σπίτι που έμεινα για 12 χρόνια συνέβαινε ακριβώς αυτό που περιγράφεις. Το κτίριο ήταν του ’30. Στιβαρό εξωτερικά αλλά από μέσα ήταν όλο ξύλο, τοίχοι, πατώματα και ταβάνια. Άκουγες τις συνομιλίες των αποκάτω, το ροχαλητό, το βήχα τους, το καζανάκι, μύριζες τα ντουμάνια τους μη σου πω τα έβλεπες κιόλας, ήταν λες και ζούσαμε όλοι μαζί. Φαντάζομαι κι αυτοί ήξεραν… Διαβάστε περισσότερα »

calamity jane
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Περιέγραψες αυτά που ζω καθημερινά στην πολυκατοικία μου!!!!!

Sally Spectra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Συμφωνώ μέχρι τελείας με την Αμπά, θέλει προσπάθεια για να μπορέσετε να προσαρμόσετε συνήθειες του παιδιού που παράγουν θόρυβο. Πχ το να κανει ποδήλατο μέσα στο σπίτι είναι κατ’ εμέ υπερβολή, δεν προσφέρει κάτι στο παιδί. Το ποδήλατο είναι για βόλτα στο πάρκο, όχι για βόλτα από το μπάνιο στην κουζίνα… Πάντως έχω να πω οτι στην καραντίνα που τα μικρά μου είχαν ξεσαλώσει μια μέρα – επτα το απόγευμα- στο μπαλκόνι και φώναζαν απο χαρά, βγήκε μια γειτόνισσα της ΑΠΕΝΑΝΤΙ πολυκατοικίας και μάς φώναξε: ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ; ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! και για την υπόλοιπη καραντίνα έκλεισα παράθυρα και παίζαμε μόνο… Διαβάστε περισσότερα »

the_duck
Μέλος
Συμμετέχων

Νομίζω ότι επειδή ζούμε στο 2020, και η τεχνολογία βοηθάει, αν είναι τόσο σημαντική η συγκέντρωσή της πρέπει να επενδύσει σε αυτήν και να πάρει ακουστικά με noise cancelation, να βάλει κλιματισμό ώστε να κλείνει το παράθυρο και να πάρει ωτοασπίδες, τέλος πάντων. Εγώ ήμουν παλιά αυτή η γειτόνισσα και δεν γίνεται, αν σε ενοχλουν οι θόρυβοι πρέπει να επενδύσεις στην προστασία των αυτιών σου. Τα παπάκια με την χαλασμένη εξάτμηση δεν την ενοχλουν; οι κόρνες; Απλά στα παιδιά μπόρεσε και φώναξε. Προφανώς και καλά είναι να μη φωνάζουν τα παιδιά στο μπαλκόνι, αλλά λίγη κατανόηση, καραντίνα ήταν, δεν μπορουσαν… Διαβάστε περισσότερα »

Ursus Arctos
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Θα πώ και εγώ τον πόνο μου. Το σπίτι μου είναι πάνω σε πλατεία…πολλά παιδάκια!!! Πραγματικά καταλαβαίνω οτι πρέπει να παίξουν και να εκτονωθούν, εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι τα ντεσιμπέλ που μερικά πιάνουν. Είναι παιδάκια και θα γελάσουν και θα φωνάξουν κλπ. αλλά μερικά απλά ουρλιάζουν τόσο δυνατά που κάποιες φορές πετάγομαι να δώ αν έχει συμβεί κάτι. Δεν έχω παιδιά αλλά νομίζω οτι αν το παιδί μου ούρλιαζε ανεξέλεγκτα σε οποιοδήποτε χώρο θα έκανα κάτι για αυτό. Ακόμα πιο τραγικό είναι όταν παίζουν μπάλα και χτυπάνε τα ρολά του καταστήματος από κάτω, βγαίνεις τους παρακαλάς να μην χτυπάνε… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Υπάρχουν και χειρότερα…να μένεις απέναντι από το σχολείο. Ώρα διαλείμματος σε δημοτικό τα ντεσιμπέλ πιο δυνατά και από συναυλία iron maiden

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Μιτσι οι γονείς μου μένουν απέναντι σε σχολείο (γυμνάσιο ευτυχώς οπότε είναι πιο ήρεμα) και εκκλησία και πρόσφατα δίπλα στην πολυκατοικία άνοιξε και παιδικός σταθμός

este
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Κοντά σε εκκλησία έμενε η γιαγιά μου. Το Πάσχα ήταν αδύνατον να ησυχάσουμε οποιαδήποτε ώρα. Οι καμπάνες χτυπούσαν ανα δευτερόλεπτο (που λέει ο λόγος). Η γιαγιά μου δάκρυζε ανα δευτερόλεπτο (απο συγκίνηση) όπως άλλωστε και εγώ (από απόγνωση).

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Εστε το κάνω εικόνα 😂 Επειδή εγώ μεγάλωσα με αυτές τις καμπάνες το δράμα δεν ήταν μόνο το Πάσχα. Πέραν του όρθρου και του εσπερινού χτύπαγαν και κάθε ώρα γιατί ως γνωστόν ρολόγια δεν έχουμε… Πάντως μετά από κάποιο καιρό δεν τις προσέχεις καν.

Ursus Arctos
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καλά σχολείο και ειδικά δημοτικό πρέπει να είναι όλα τα λεφτά. Εκκλησία έχει απέναντι από το σπίτι του ο σύντροφος μου, τις Κυριακές και τις παραμονές χριστουγέννων είναι το καλύτερο μας.

este
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δίνω απόλυτο δίκιο σε όσους θα ισχυριστούν πόσο ενοχλητικά μπορούν να γίνουν τα παιδιά. Με δυο αγόρια σε hot ηλικίες I know what you mean. Επίσης, οι συμβουλές και η όλη αντιμετώπιση που δίνεται από την Λένα, κατά την γνώμη μου είναι υπέροχη, ολόσωστη με σεβασμό προς όλες τους εμπλεκόμενους.
ΑΛΛΑ…
Η γειτόνισσα πετάει χαρτάκια!!!! Με συνθήματα;;; Με ατάκες “Να διώξουμε τους Παπαδόπουλους από την Φιλοθέη;”, ή “Ηρώδη ζεις, εσύ μας οδηγείς”; Πραγματικά πρέπει να μάθω τι λένε τα χαρτάκια!!

aurora
Μέλος
Συμμετέχων

Καλημέρα σας. Έκανα λογαριασμό για να απαντήσω στην ερώτηση και μόνο αν και σας διαβάζω χρόνια. Να εξηγήσω ότι και εγώ μένω σε πολυκατοικία με γείτονες με παιδια΄, με σκυλιά και ότι μπορεί να περιλαμβάνει μια πολυκατοικία. Αυτό είναι ξεκάθαρος τραμπουκισμός. Και ναι παιδί είναι εκτός από τις ώρες κοινής ησυχίας και θα τρέξει και θα παίξει και θα φωνάξει. Και ναι εκτός ωρών κοινής ησυχίας δεν μπορεί να σου πει τίποτα. Έλεος με τον καθένα που βγάζει τις παραξενιές τους στους γείτονες και πρέπει να το ανεχόμαστε. Αν δεν της αρέσει να πάει να μείνει σε μονοκατοικία. Μπορείς άνετα… Διαβάστε περισσότερα »

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Μόνο που άμα καλέσει την αστυνομία, δεν είμαι σίγουρη ποια από τις δύο πλευρές θα χρειαστεί να μαζευτεί.

sktpsx
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Παντως αυτα τα δυο που αναφερεις οτι αναφερει ως ενοχλητικα ειναι οντως ενοχλητικα
οκ το τριχρονο δεν θα ειναι για παντα τριχρονο αλλα η εξωτερικη μοναδα που κανει θορυβο αν δεν συντηρηθει θα κανει παντα θορυβο.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Υπάρχουν άνθρωποι με αυξημένη ευαισθησία στους θορύβους. Τέτοιος ήταν ο πρώην σύζυγος. Στην αρχή τον θεωρούσα υπερβολικό. Όταν όμως κατάλαβα ότι δυσκολευόταν να κοιμηθεί το καλοκαίρι με μπαλκονόπορτες ανοιχτές επειδή στην εξωτερική γωνία του κήπου μας υπήρχε καφάο οτε με ανεμιστηράκι (εγώ ποτέ δεν το άκουσα!), κατάλαβα ότι δεν ήταν υπερβολικός απλά είχε ευαισθησία στον θόρυβο. Άκουγε τους θορύβους πιο δυνατά από τον μέσο άνθρωπο.

sktpsx
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Ακριβως το ιδιο ο νυν μου εχει αναλυσει θορυβους που θεωρουσα “θορυβους” και τελικα διαπιστωσα οτι οντως ηταν θορυβος. Παντως βοηθαει να βλεπεις και την αλλη πλευρα. Πχ τα παιδια μου οταν ειμαστε στην κουζινα πλενουμε πιατα μαγειρευουμε οταν ηταν ακομα κοντουλια εσερναν καρεκλα ανεβαιναν και κολλαγαν διπλα μας. Μου ειχε κανει συσταση η απο κατω ευγεναστατα. Οκ το παλεψαμε να σηκωνουμε την καρεκλα πριν την συρουν. Καποια στιγμη η απο πανω ετυχε να συρει καρεκλα και μονο τοτε συνειδητοποιησα ποσο μα ποσο ενοχλουσαμε την απο κατω. Βαλαμε τσοχακια και χαρτοταινιες. (οποτε θα προτεινα να παει για καφε η μαμα… Διαβάστε περισσότερα »

Scotland for Holidays
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ισχύει αυτό που λες, λουλούδι. Πριν λίγα χρόνια αν θυμάμαι καλά είχαμε γραψει για τη μισοφωνία στα σχόλια κάτω από ένα θέμα. Δεν ξέρω αν η περίπτωση του πρώην συζύγου σου είναι αυτή, πάντως ισχύει ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στους ήχους και εκεί νομίζω είναι μεγάλη βοήθεια τα ακουστικά. Είτε noise cancelling είτε κανονικά ακουστικά, να ακούμε τελικά το θόρυβο που θέλουμε 🎵🤘 κι όχι το ασανσέρ ή τον ήχο από την τηλεόραση του δίπλα.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Φαντάσου τώρα να δουλεύεις από το σπίτι και να έχεις ένα τρίχρονο να τρέχει πέρα δώθε με το ποδήλατο πάνω από το κεφάλι σου. Κατευθείαν για ηρεμιστικά θα ήμουνα…

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Οταν ο αδερφος μου κι εγώ ήμασταν δημοτικό ο αποκάτω μας στην πολυκατοικία έκανε μήνυση στους γονείς μου γιατί ενοχλούταν από το θόρυβό που κάναμε. Και μιλάμε ότι ήμασταν παιδιά εκπαιδευμένα το μεσημέρι να μην κάνουμε κιχ γιατί ο πατέρας μας δούλευε βάρδιες και ο ύπνος του ήταν αδιαπραγμάτευτος.

sternimougnosi
Μέλος
Συμμετέχων

Από ότι λέει η γράφουσα το παιδί δεν κάνει θορυβώδεις δραστηριότητες σε ώρες κοινής ησυχίας και δεν νομίζω ότι όλες τις υπόλοιπες ώρες κάνει συνέχεια θόρυβο… κάπου θα κουράζεται. Νομίζω ότι η γειτόνισσα είναι, επιεικώς να το θέσω, υπερβολική (την ενοχλεί ο θόρυβος του κλιματιστικού… τι πρέπει να γίνει να μην ανάβουν τον κλιματισμό ας πούμε). Και ο τρόπος της είναι απαράδεκτος: σημειωματάκια, βρίσιμο από το μπαλκόνι, χτύπημα με τη σκούπα στον τοίχο. Προσωπικά σε καμία περίπτωση δεν θα καλούσα έναν τέτοιο άνθρωπο στο σπίτι μου, θα της έστελνα ίσως μια επιστολή σε ουδέτερο τόνο και όχι επιθετική, αν και… Διαβάστε περισσότερα »