Αγαπητή «Α, μπα»: Eίναι δυνατόν να εννοούσε το «σ’αγαπώ»

Να τον ρωτήσω;

Αγαπημένη μου Λένα, από εχθές με απασχολεί κάτι, το οποίο δεν ξέρω πώς να διαχειριστώ. Είμαι σε διαδικασία χωρισμού, ενώ παράλληλα, τον τελευταίο μήνα έχω σχέση με έναν άνθρωπο με τον οποίο είμαι ερωτευμένη εδώ και περίπου ενάμισι χρόνο, η ερωτική σχέση είναι πρόσφατη γύρω στο μήνα, ενώ τα τρία προηγούμενα χρόνια ήμασταν φίλοι, προς γνωστοί περισσότερο, με την έννοια ότι λέγαμε δύο κουβέντες και συναντιόμασταν κάποιες φορές. Βρεθήκαμε ερωτικά μια φορά πριν το καλοκαίρι, μεσολάβησαν οι διακοπές και του προέκυψε κάτι άλλο, οπότε δεν προχώρησε με εμάς, εγώ το δέχτηκα και απομακρύνθηκα. Πριν τα Χριστούγεννα, σε μια συνάντηση με φίλους βρεθήκαμε ξανά και σε ανύποπτο χρόνο, χωρίς να το αντιληφθούν οι άλλοι, με άρπαξε και με φίλησε. Τον ρώτησα τι άλλαξε και μου είπε, ότι με την προηγούμενη σχέση ένιωσε, ότι ήταν πραγματικά δύο κόσμοι εντελώς διαφορετικοί και μου εξήγησε του λόγους, οπότε δεν μπορούσε να συνεχίσει. Επιπλέον με σκεφτόταν, όπως και το ότι αφήσαμε κάτι ανολοκλήρωτο, του αρέσω και θα ήθελε να δει πως θα πάει. Τον ρώτησα αν ξέρει τι θέλει ακριβώς και μου είπε, πως δεν ξέρει. Ωστόσο είπαμε να το πάμε χαλαρά και βλέπουμε, εφόσον και εγώ είμαι σε μια μεταβατική περίοδο. Αυτόν το μήνα που είμαστε μαζί είναι τρυφερός, περνάμε πολύ ωραία και γελάμε πολύ. Ανυπομονούμε και δύο πότε θα βρεθούμε, επίσης έχουμε κοινά ενδιαφέροντα και αυτό που λες και εσύ κοινό όραμα ζωής κλπ. Είναι η πρώτη φορά που νιώθω, ότι έχω βρει έναν άνθρωπο να ταιριάζω στο μέγιστο ποσοστό. Εχθές, βρισκόμενοι αγκαλιά με φιλιά, του ξέφυγε πολύ ψιθυριστά η λέξη «σ’ αγαπώ», έφτασε στο «σ’ αγάπ» χωρίς να την ολοκληρώσει και σταμάτησε, προφανώς του βγήκε αυθόρμητα και δεν ήθελε. Εγώ πάλι έκανα σαν να μην άκουσα, για να μην τον φέρω σε δύσκολη θέση, αφού κατάλαβα ότι μαζεύτηκε. Αργότερα, του είπα ότι είμαι ερωτευμένη, κάτι το οποίο είναι φως φανάρι, άλλωστε. Εκείνος μου είπε, ότι του αρέσω πάρα, πάρα πολύ και του αρέσει όπως περνάμε μαζί το χρόνο μας, αλλά δεν νιώθει ερωτευμένος. Εγώ απογοητεύτηκα. Ένας από τους λόγους που χωρίζω είναι, ότι δεν νιώθω, ούτε ένιωθα αρκετά πράγματα για τον σύντροφό μου. Θέλω να βρω έναν άνθρωπο όπου τα αισθήματά μας να είναι αμοιβαία, δεν ξέρω αν έχω μεγάλες προσδοκίες, δεν ξέρω αν πρέπει να σταματήσω αυτή τη σχέση, μετά από αυτό που μου είπε ή αν είναι λάθος, αφού περνάμε τέλεια και είναι πολύ νωρίς ακόμα για βαρύγδουπα συμπεράσματα. Από την άλλη, σκέφτομαι συνέχεια αυτό το «σ’ αγαπ» και αναρωτιέμαι αν είναι δυνατόν να το είπε απερίσκεπτα ή αν όντως το εννοούσε. Μήπως θα έπρεπε να τον ρωτήσω γι’ αυτό; Πιστεύω η γνώμη σου θα με διαφώτιζε αρκετά.

Για ανθρώπους που περνάνε τόσο ωραία μαζί και ταιριάζουν τόσο πολύ σε όλα, πολλά παιχνίδια εξουσίας παίζετε. Αφού έχεις συμφωνήσει ότι το πάτε χαλαρά και όπου σας βγάλει. Εφόσον τον ρώτησες, και σου είπε ότι δεν ξέρει τι θέλει. Γιατί τώρα, μετά από ένα μήνα, θέλειςε να μάθεις τι ακριβώς θέλει, με ορολογία, και μάλιστα ρωτάς αν πρέπει να χωρίσεις γιατί δεν είπε το «ω» από το «αγαπώ;»

Η γνώμη μου είναι ότι και οι δυο λέτε μεγάλα λόγια και είσαστε δραματικοί τύποι, οπότε ναι, συμφωνώ ότι ταιριάζετε.

Επίσης, το «είμαι σε μεταβατική περίοδο» είναι κωδικός για το «τα έχω με δύο ταυτόχρονα;»

in

Αξιολογήστε το άρθρο

58 points
Upvote Downvote

41
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
27 Θέματα σχολίων
14 Απαντήσεις θεμάτων
5 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
35 Συντάκτες σχολίων
φυσική πετρόλLeftmindAcina-Liliuth_CopyCatmiss lemoni Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
δε σου λέω!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Η “μεταβατική περίοδος” και “είμαι σε διαδικασία χωρισμού” που κρατάει κανένα μήνα είναι αυτό που ο DJ βάζει το επόμενο τραγούδι ενώ ακόμα παίζει το προηγούμενο και σταδιακά αυξάνει την ένταση στο επόμενο ενώ μειώνει την ένταση στο προηγούμενο μέχρι το προηγούμενο να εξαφανιστεί (μέθοδος fade in and out).

Τι νομίζατε δηλαδή, έτσι απλά λέει ο κόσμος θέλω να χωρίσουμε και χωρίζει την ίδια μέρα;

Eleanor Oliphant
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Καλα η παρομοίωση με έστειλε! 😂

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Κοιτα τώρα αν ο άλλος δε θέλει να χωρίσει και μένουν μαζί μπορεί να κρατήσει ένα μήνα και παραπάνω.

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Μπορεί να βρίσκεται σε διαδικασία διαζυγίου.

μιμόζα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Τι εννοείς είσαι σε διαδικασία χωρισμού; Είπατε χωριζ’ και περιμένετε να πείτε το ‘ούμε;

Αν δεν είναι διαζύγιο που τραβάει καιρό, με χαρτούρα και δικαστήρια κλπ, απλά τα έχεις με δυο. Το οποίο δεν το κρίνω από ηθική σκοπιά αυτή τη στιγμή, απλά να ξέρεις πως μπορεί να σε κάνει να νομίζεις πως ζεις σε σαπουνόπερα, ενώ στην πραγματικότητα τα πράγματα συχνά είναι πολύ πιο πεζά.

Femme Farfalle
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Χαχαχαχαχαχαχαχαχα έκλαψα!!
Έχουν κάτι με τις καταλήξεις των λέξεων θαρρώ! 😂

Curly Princess
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

έχεις βρεθεί με τον άλλο ερωτικά πριν από το καλοκαίρι, είσαι σε παράλληλη σχέση 1 μήνα κ ερωτευμένη μαζί του εδώ και 1,5 χρόνο. Ρε παιδιά πόσο κρατάει μια διαδικασία χωρισμού;;;

Heliotropium
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Αν μας απαντούσε, θα έλεγε…i want to κρατήσω the καβάτζα.
Κι ο άλλος τα ίδια έκανε εντωμεταξύ..

Κατλέϊα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Hi A, MPA,
I’m in between jobs.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Εδώ για να βγάλουμε άκρη χρειαζεται είτε κάποιος που μπορεί να σπάει κώδικες είτε κάποιος με μαγικές δυνάμεις. Τα έχεις παράλληλα με κάποιον ένα μήνα αλλά λες ότι είσαι μαζί του ερωτευμένη ενάμιση χρόνο. Αλλά τα προηγούμενα τρία χρόνια ησασταν φίλοι, αλλά περισσότερο γνωστοί. Να είσαι σε σχέση ένα μήνα αλλά ερωτευμένη ενάμιση χρόνο είναι πέρα από τη δική μου αντίληψη του χρόνου. Αυτό το είναι σε διαδικασία χωρισμού θέλεις να το εξηγήσεις λίγο; Υπάρχει πρωτόκολλο βημάτων που ακολουθείς μέχρι να πεις χωρίζω; Γιατί εγώ ξέρω ότι για να χωρίσεις χρειάζονται πέντε λεπτά και μία πρόταση. Τα υπόλοιπα είναι επίσης… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν ξέρω με τι να πρωτογελάσω με το ότι την μια λέει “ερωτευμένη” ενάμιση χρόνο,
μετά ένα μήνα “ερωτική σχέση”…και στο τέλος ότι έκαναν και μια ξεπέτα πριν το καλοκαίρι και ένα μπαλαμούτι στα κρυφά σε μάζωξη τα Χριστούγεννα με φίλους (λογικά και με τον κερατά)

Πλήρης σύγχυση για να μη πω τίποτα πιο χοντρό και πέσει ψαλίδι από Αμπα

Μεταβατική περίοδο μαη αςς το λένε στο χωριό μου κοπελιά!
Επίσης για το κάρμα ξέρεις τι λένε? Α…δεν ξέρεις? Ε.. θα μάθεις αργά η γρήγορα.

Lady Chatterley
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Advocate

Θυμάμαι ένα one night stand το 2010 που όταν το κάναμε μου είπε «σ’αγαπω». Λες να το εννοούσε;

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Και δεν ντύθηκες επιτόπου να αρχίσεις να τρέχεις; Ρισπεκτ!

Rubia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Είσαι σε διαδικασία χωρισμού; Τι σημαίνει αυτό; Και πόσο κρατάει; Αυτός που χωρίζεις το ξέρει ότι έχεις νέα σχέση; Τι ωραία που τα παρουσιάζουμε στον εαυτό μας καμιά φορά…

miss lemoni
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Είναι σε διαδικασία να του το πει.

μέντα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Είναι γνωστό, από καταβολής κόσμου, πως οι άνθρωποι όταν είναι στο κρεβάτι, μπορούν να πουν, και να εκβιάσουν ακόμα, όσα σ’ αγαπώ θέλουν χωρίς να τα εννοούν. Είναι γνωστό επίσης, πως ακόμα κι αν περνάς πολύ καλά με κάποιον, ακόμα κι αν έχετε το ίδιο «όραμα ζωής» και πάλι, μπορεί να μην καταλήξετε να είσαστε μαζί για πολύ καιρό. Επίσης, όταν βρεθείς με κάποιον, κάνεις σεξ και στο καπάκι αυτός βρει μια άλλη, ε, πώς να το πω, πίστεψέ με, δε σε θέλει αρκετά. Μάλλον, η σχέση με την άλλη δεν του βγήκε και γύρισε σε σένα για να περνάει… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Εγώ πάντως πιστεύω ότι, πολύ συχνά, ο βασικός λόγος που οι γυναίκες λένε γρήγορα φράσεις όπως “είμαι ερωτευμένη” ή “σ αγαπώ” είναι για να μην θεωρηθεί ότι κάνουν σεξ με κάποιον χωρίς να είναι δεμένες συναισθηματικά μαζί του, άρα είναι ανήθικες. Με την ίδια λογική, ο λόγος που οι άντρες δεν λένε γρήγορα αυτές τις φράσεις είναι για να θεωρείται ότι είναι μάγκες που κάνουν σεξ χωρίς συναίσθημα και όχι φλωροι που ερωτεύονται.

φυσική πετρόλ
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

that my friend was well spotted!