in

Αγαπητή «Α, μπα»: Της είπα ότι η κόρη της είναι πολύ όμορφη και μου απάντησε «ευχαριστώ»

Είναι αυτή η απάντηση κατάλληλη;

Είναι αυτή η απάντηση κατάλληλη; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

df119a824f091e27b7b79002a12e5634

Στο φροντιστήριο που κάνω ιδιαίτερα, ήρθε κάποια στιγμή η εννιαχρονη κόρη της δασκάλας μου, κάτι να πάρει.πολυ γλυκο κοριτσακι. οταν έφυγε της είπα ότι η κόρη της είναι πολύ όμορφη. Μου απάντησε “ευχαριστώ”. Ήθελα να ρωτήσω. Το “ευχαριστώ” είναι η κατάλληλη απάντηση; Είναι δείγμα ότι ο γονιός θεωρεί το παιδί προέκταση του εαυτού του;

-Ματίνα

Ποια είναι η κατάλληλη απάντηση;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

43 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν

Tότε γιατί έκανες το κομπλιμέντο στη μανα και δεν το έκανες απευθείας στη μικρή ;

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν

Και τί άλλο να απαντούσε δηλαδή, όχι δεν είναι πήρε απ’ τον μπαμπά της; 😝

Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν

Φαντάσου τι θα σκεφτόσουν αν απαντούσε
“ναι είναι μια κούκλα”,
“Μπα μωρέ, μέτρια είναι”
“Το ξέρω’

Looking forward
Looking forward
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cycling in the rain

Αν απαντούσε ναι είναι όμορφη, το ξέρω, η συγκεκριμένη θα την θεωρούσε ψώνιο κ κουκουβάγια… Δηλαδή, ο,τι κ να απαντούσε η μητέρα, η γραφουσα θα έβγαζε τα συμπεράσματα που ήθελε έτσι κ αλλιώς.

Sfoliata
Sfoliata
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cycling in the rain

Αυτό ακριβώς… Τι να πει ; Δεν είναι ακριβώς υπεύθυνη για το αν το 9χρονο είναι όμορφο.
Εκτός και αν το είπε με ύφος 9 καρδιναλίων και μισού πάπα, είναι μια πολιτικά ορθή απάντηση για να κλείσει το θέμα, σε μια παρατήρηση που ενδεχομένως την φέρνει και σε δύσκολη θέση (δεν ξετρελαίνονται όλοι οι γονείς με το να δέχονται φιλοφρονήσεις για παρουσιαστικό του παιδιού τους).

η Domus
η Domus
4 χρόνια πριν

Εμένα μου ήρθε στο μυαλό αυτό:
“- Σ’αγαπώ.
-Ευχαριστώ.
-Περίμενα κάτι περισσότερο.
-Ευχαριστώ πολύ. ”

ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ηθελα να το μοιραστώ 😁

este
este
4 χρόνια πριν

χαχαχαχαχα έκανα εικόνα το Αει γ@μησου μωρη χαμουρα. Θα το πω στο επόμενο κοπλιμέντο που θα ακούσω (για οποιοδήποτε λόγο) και θα στείλω update

Valia
Valia
4 χρόνια πριν

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς συνδέεται το “ευχαριστώ” με το ότι έτσι φαίνεται πως η έρμη μάνα θεωρεί το παιδί της προέκταση του εαυτού της. Αλλά μπορεί να φταίει κι ο εγκλεισμός στο σπίτι τόσες μέρες, τι να πω…

Looking forward
Looking forward
4 χρόνια πριν

Και τι ήθελες να σου πει δηλαδή; Να σε βρίσει; Έλα Παναγία μου… Είναι κάποιοι που βγάζουν ακτινογραφία σε όσους έχουν παιδιά, ρωτάνε και λένε πράγματα για να τους στριμώξουν, και καλά για να τους ξεβρακώσουν κ να φανεί η ανεπάρκεια τους ή η ”συμβιβασμένη κ μίζερη” ζωή τους. Μη χειρότερα… της είπε ευχαριστώ.

Banksy
Banksy
4 χρόνια πριν

Γιατί πρέπει να υπάρχει εξήγηση σε κάτι πολύ απλό: Κοπλιμέντο της έκανες για την κόρη της και αυτή ευγενικά σε ευχαρίστησε! Εγώ θα έλεγα, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.(Εκτός αν δεν κατάλαβα χριστό απ ότι έγραψες)

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν

Όχι. Η σωστή απάντηση θα ήταν ” σας παρακαλώ, μην αναφέρεστε στην εξωτική εμφάνισης της κόρης μου γιατί εστιάζει στα πατριαρχικά, σεξιστικά πρότυπα που καθιστούν τη γυναίκα αντικείμενο”. Τι έπρεπε να σου απαντήσει; Ποια προέκταση του εαυτού της; Ή έχεις κάνει αναγωγή σε επίπεδο ψυχανάλυσης Φρόιντ οπότε δεν μπορώ να το παρακολουθήσω, ή.μας τρολάρεις.

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν

Της είπες στη ουσία ότι έχει όμορφο παιδί και σου είπε ευχαριστώ γιατί κάθε νορμάλ γονιός όταν ακούει ωραία λόγια για το παιδί του, νιώθει ωραία. Και σε ευχαρίστησε που την έκανες να νιώσει όμορφα, λέγοντας της κάτι ωραίο για το παιδί της.
Βέβαια αν με ρωτάς, που δε με ρωτάς αλλά εγώ θα το πω, προτιμώ το “αξιολάτρευτο παιδάκι”. Και ο Τσάκι, όμορφος είναι.