in

Αγαπητή «Α, μπα»: Γιατί κατηγορείται η γυναίκα που “μπαίνει ανάμεσα στο ζευγάρι”;

Αν ένα ατομο ερωτευτεί, γιατί πρέπει ντε και καλά να μην εκφράσει αυτό που νιώθει; Υπάρχουν “πιασμένοι” άνθρωποι, σαν τα ρεζερβέ τραπέζια στα εστιατόρια;

Οταν πριν λίγο καιρό, μια κοπέλα ενδιαφέρθηκε έντονα για το σύντροφό μου, τη στολισα με τις χειρότερες βρισιές, σχεδόν τη μίσησα, μπήκα σε φάση ανταγωνισμού μαζί της ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 43

Οταν πριν λίγο καιρό, μια κοπέλα ενδιαφέρθηκε έντονα για το σύντροφό μου, τη στολισα με τις χειρότερες βρισιές, σχεδόν τη μίσησα, μπήκα σε φάση ανταγωνισμού μαζί της. Και να που τώρα η πιο παράδοξη αφορμή με εκανε να επανεξετασω τη συμπεριφορά μου. Αρχισα να βλέπω το The Crown και επειδή δεν είχα ιδέα για τα πρόσωπα της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, έκανα μια γρήγορη έρευνα για να κατατοπιστω και να μπορώ να παρακολουθώ την υπόθεση. Έπεσα πάνω σε αμέτρητα σχόλια που αποκαλούν την Camilla “αντροχωριστρα”, “τσούλα”, λίγο πολύ όσα είπα κι εγώ για την κοπέλα που την έπεσε στο δικό μου. Και ξαφνικά δε με απασχολούσε ούτε η Καμιλλα, ούτε η Νταϊάνα, ούτε το The Crown πια, αλλά το για ποιο λόγο ένα ολόκληρο έθνος, ίσως και πολλά έθνη, μισούν, το 2020, μια γυναίκα που ερωτεύτηκε κάποιον παντρεμένο. Και γενικά γιατί κατηγορείται η γυναίκα που “μπαίνει ανάμεσα στο ζευγάρι”. Αν ένα ατομο ερωτευτεί, γιατί πρέπει ντε και καλά να μην εκφράσει αυτό που νιώθει; Υπάρχουν “πιασμένοι” άνθρωποι, σαν τα ρεζερβε τραπέζια στα εστιατόρια; Δεν είναι δουλειά του δεσμευμένου ατόμου να διαχωρίσει τη θέση του, να γνωρίζει γιατι είναι με το Χ άτομο και όχι με το Υ, και να επιλέγει αυτό το άτομο κάθε μέρα συνειδητα; Έχω άδικο; (Για την ιστορια, πριν δύο ώρες τον χώρισα. Κατάλαβα ότι δε μου έφταιγε η κοπέλα που της γυάλισε ο σύντροφος μου. Μου έφταιγε ο σύντροφος μου, που δεν διάλεξε εμένα αμέσως, που πριν τελικά μαζευτεί στην ασφάλεια του, ανταποκριθηκε και της έδωσε ελπίδες για να τονώσει τον εγωισμό του ή επειδή του γυάλισε κι εκείνου, δεν ξέρω τι από τα δύο. Μου αξίζει κάτι καλύτερο. Μάλλον και στην άλλη κοπέλα.)

γλιτώνω το αυτοκινητιστικό, τουλάχιστον;

Όπως τα λες.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

27 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Lou
Lou
4 χρόνια πριν

Για την αποκατασταση της ιστορικης αληθειας: η καμιλα δεν χωρισε κανεναν. Η καμιλα ειχε δεσμο με τον καρολο, ο οποιος δεν μπορουσε να την παντρευτει γιατι δεν την ενεκρινε η μαμα του. Επειδη ο καρολος προοριζοταν για τη δουλεια της μαμας του παντρευτηκε αυτη που του διαλεξε εκεινη. Μια 19χρονη η οποια δεν ειχε ιδεα. Το προβλημα ειναι οτι η 19χρονη ερωτευτηκε τον καρολο, ο οποιος συνεχισε να βλεπει αυτην, που απο την αρχη του αρεσε: την καμιλα. Η 19χρονη οχι μονο ζητησε διαζυγιο, αλλα γνωρισε και εναν θου κυριε γιο αλλοθρησκου και συνηψε σχεση μαζι του. Και καπως ετσι… Διαβάστε περισσότερα »

κ@λυψω
κ@λυψω
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lou

Ακριβώς! Η Καμίλα δεν ερωτεύτηκε παντρεμένο! Ελεύθερο ερωτεύτηκε και είχε και ανταπόκριση. Οπότε δεν είναι το ίδιο. Κατά τα άλλα, η απάντηση είναι επειδή ζούμε σε πατριαρχική κοινωνία.

daria
daria
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lou

Ναι βέβαια για να λέμε και σωστά την ιστορία, όταν προ Νταιάνας εποχή τα είχε με τον Κάρολο η Καμίλα τα ψιλο-χοντρο είχε και με τον Πάρκερ Μποουλς. Βέβαια αυτό σε καμία περίπτωση δεν την κάνει αντροχωρίστρα.

δε σου λέω!
δε σου λέω!
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lou

Πριν πολλά χρόνια στην παλιά στήλη της Α,μπα είχε έρθει μια πολύ ωραία σχετική ερώτηση που μου χαράχτηκε στη μνήμη, δεν ξέρω αν τη θυμάται κανένας άλλος. Κάποια είχε γράψει ένα παραμύθι (πρίγκηπας και κοινή θνητή ερωτεύονται, οι γονείς του πρίγκηπα τον αναγκάζουν να παντρευτεί νεαρή όμορφη πριγκίπισσα, η κοινή θνητή μαραζώνει και παντρεύεται άλλον, η νεαρή όμορφη πριγκίπισσα μαραζώνει επίσης που ο πρίγκιπας αγαπάει άλλη, όμως η πριγκίπισσα πεθαίνει σε ένα φρικτό ατύχημα, και τελικά χρόνια μετά ο πρίγκηπας και η παντοτινή του αγάπη ξανασμίγουν). Η κοπέλα της ερώτησης σχολιάζε τότε ότι αν ο Κάρολος και η Καμίλα ήταν… Διαβάστε περισσότερα »

Franny
Franny
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  δε σου λέω!

Δεν χρειαζοταν καν να ειναι πιο ομορφος ο Κάρολος. Μονο η Καμιλα. Και πιο νεα εννοειται…

luckystrike
luckystrike
4 χρόνια πριν

Αν εντωμεταξύ μπει άντρας ανάμεσα στο ζευγάρι φταίει η τσούλα όχι αυτός.

αράχνη
αράχνη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  luckystrike

Εννοείται! Ο άντρας είναι άντρας, έτσι είναι οι εργοστασιακές ρυθμίσεις του. Του κουνιόταν η άλλη, τί να κάνει; να τον πουν άσφαιρο ή αδερφή;
Και δεν υπάρχει η έκφραση “την τύλιξε”. Μόνο “τον τύλιξε” ισχύει.

Origami Lover
Origami Lover
4 χρόνια πριν

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ο Καρολάκος ήταν αυτός που μπήκε ανάμεσα στο ζευγάρι. Της Καμίλας και του άντρα της. Και τότε δεν ήταν ούτε παντρεμένος ούτε ζευγάρι. Αλλά τα του Εδουάρδου ήταν ακόμα νωπά στο βασίλειο και δεν τόλμησε να πει στην αγαπητή mother “Εγώ αυτή θέλω και άμα σου αρέσει ” Και πιθανώς να απαρνηθεί το στέμμα (που σιγά μην το πάρει τελικά με την κορακοζώητη). Και ενώ έκανε όλα τα βαρετά και βασιλικά είχε κάνει την Ντι τάρανδο σχεδόν από την πρώτη μέρα του γάμου τους. Και την παντρεύτηκε κιόλας την Καμίλα (Που τον… Διαβάστε περισσότερα »

BabyDoll
BabyDoll
4 χρόνια πριν

Γιατί οι γυναίκες είναι πονηρές και ζηλιάρες και θέλουν τους αθώους άντρες των άλλων και βέβαια οι καημένοι άντρες, άντρες είναι πως θα πουν όχι στα κάλλη των γυναικών; Γι αυτό ως γνωστόν δεν υπάρχει αληθινή φιλία ανάμεσα σε γυναίκες. Τι οχι; Λάθος μας τα έλεγαν τόσα χρόνια όλες οι σειρές/ταινίες/τραγούδια που βλέπουμε και ακούμε; Λάθος κάνει και η κοινωνία η ίδια; Χαίρομαι που με έναυσμα μια σειρά και με τον χωρισμό σου κατάλαβες οτι αυτός που έχει την σχέση έχει και την ευθύνη. Οτι αν σε απατήσει ο σύντροφός σου φταίει 100% αυτός όχι το τρίτο πρόσωπο (αν το… Διαβάστε περισσότερα »

Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν

Στην τρυφερή ηλικία των 19, γνώρισα ένα τυπα 5 χρόνια μεγαλύτερο και πολύ γοητευτικό. Τον ερωτεύτηκα αμέσως ενώ ήξερα ότι είναι σε σχέση. Ο ίδιος από το πρώτο βράδυ άρχισε να μου λέει πως είμαι η γυναίκα της ζωής του και θα χωρίσει και κτλ κτλ. Η ιστορία πήγε για κανένα μήνα, μέχρι που ένα απόγευμα σε καφέ με την κολλητή μου ήρθε και μια συμφοιτήτρια της από την πόλη της κοπέλας του. Εγώ μόλις τον είχα συναντήσει και ήμουν στα σύννεφα και περιεγραφα με χαρά ότι γνώρισα τον έρωτα της ζωής μου και ότι θα χώριζε για να είναι… Διαβάστε περισσότερα »

bal isra
bal isra
4 χρόνια πριν

Ρε παιδιά εντάξει, εννοείται έχει την ευθύνη αυτός ο οποίος είναι σε σχέση, αλλά σίγουρα και άντρες και γυναίκες μπορούν να καταφύγουν σε πολύ επιθετικές και ανταγωνιστικές συμπεριφορές για να διεκδικήσουν το ενδιαφέρον κάποιου που αποφάσισαν ότι θέλουν. Εσύ ως με το ζόρι αντίζηλος αγνοείσαι στην καλύτερη ή και απαξιώνεσαι. Είναι επόμενο αυτή η στάση να προκαλεί έντονα δυσάρεστα συναισθήματα, τα οποία δεν αποδίδονται σώνει και καλά στην κτητικότητα ή στο “γιατί πατριαρχία”.

Penthesilea
Penthesilea
4 χρόνια πριν

Πάντως είναι πολύ κοινός τρόπος χειραγώγησης αυτό το “κοίτα εμένα πόσες σφάζονται στην ποδιά μου” γιατί σε αποπροσανατολίζει. Αντί να επικεντρώνεσαι σ’ αυτά που σου φταίνε, καταλήγεις να παλεύεις ενάντια σε φανταστικές αντίζηλους. Τι φταίει μωρέ αυτός ο κακομοιρούλης που ‘χει το μέλι και τον θέλουν όλες; Μπράβο σου πάντως που το αναγνώρισες. Όσο για την Καμίλα, τα βρετανικά ταμπλόιντ είναι πραγματικά ανατριχιαστικά. Πού να δεις τι γράφουν τώρα για τη Μέγκαν, εμένα μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Και φυσικά οι άντρες αμέτοχοι, άβουλα όντα που τους χειραγωγούν οι εκάστοτε μέγαιρες.

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν

Τα λες πολύ σωστά και ωραία. Όταν είμαστε σε μονογαμικό δεσμό με κάποιον περιμένουμε μια συμπεριφορά από αυτό το πρόσωπο, δεν απαιτούμε από το κοινωνικό σύνολο να σεβαστεί αυτή τη σχέση. Είναι υποχρέωση δική μας και του συντρόφου να παρέχουμε ασφάλεια, εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια. Δεν είναι οι εκτός του δεσμού υποχρεωμένοι να σεβαστούν την δική μας δέσμευση. Όταν μπουν τρίτοι στη σχέση, άλλος τους άνοιξε την πόρτα.

Franny
Franny
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

Δηλαδη αν αφησεις την πορτα σου ανοιχτη, εχεις ευθυνη μονο εσυ, αλλα καμια ευθυνη ενας περαστικός που θα μπει και θα σου λερωσει το χαλί; (δεν φταίω εγω, εσυ ξεκινησες με τις πορτες)

Ocelotoς
Ocelotoς
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Αυτος που έχει ευθύνη να κλέίση την πόρτα είναι αύτο ο οποίος δέχεται το φλέρτ από 3ο άτομο.Όχι το άλλο άτομο της σχέσης.

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ocelotoς

Ακριβώς.

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Το χαλί δεν θα το λερώσει ο άγνωστος, αλλά κάποιος που δέχτηκε πρόσκληση. Δεν ξέρω ιστορίες όπου ήταν το ζευγάρι ευτυχισμένο και τυχαία ένας έκανε σεξ με κάποιον χωρίς να το θέλει. Εκτός αν μιλάμε για βιασμό οπότε άλλαξε τελείως ο τόνος και η σημασία του συμβάντος. Τα άτομα που εν γνώσει τους επιλέγουν να κάνουν σχέση με δεσμευμένους έχουν τους λόγους τους οι οποίοι δεν αφορούν την /τον απατημένο.

Lou
Lou
4 χρόνια πριν

Η γυναικα κατηγορειται γιατι ειναι …, ενω ο ανδρας ειναι αθωος κι αβγαλτος και ακολουθει τη φυση του.

este
este
4 χρόνια πριν

Σαν να εχουμε αναγκη να θεωρουμε τον αντρα περισσοτερο αφελη και αθωο. Δεν φταιει μωρε αυτος, παρασυρθηκε απο τα ναζια και τα παρακαλια (!) του τριτου προσωπου. Σαν παλια καλη ελληνικη ταινια (#νοτ).
Φυσικα και ειμαστε ολοι το ιδιο υπευθυνοι για τις πραξεις μας (η τις παραλειψεις αυτων).