in

Αγαπητή «Α, μπα»: Δεν είμαι εγώ που απατάω τη σχέση μου αλλά αυτός

Πού θα ρίχνατε εσείς την ευθύνη;

Όλα καλά και όλα υπέροχα μέχρι εδώ, το θέμα μου όμως είναι το εξής: και οι δύο τους είναι δεσμευμένοι με άλλες γυναίκες, μια κατάσταση που μου δημιουργεί ερωτήματα σχετικά με την ηθική ευθύνη που μου αντιστοιχεί στην κατάσταση αυτή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 104

Γεια σου Λένα μου αγαπημένη και φίλοι μου αναγνώστες! Τον τελευταίο καιρό στη ζωή μου υπάρχουν δύο άντρες, τίποτα σταθερό με κανέναν από τους δύο. Είναι και στις δύο περιπτώσεις σαρκική η επαφή, αλλά υπάρχει και αρκετή αλληλεπίδραση πέρα από αυτό, μιλάμε, ανταλλάσσουμε απόψεις, γελάμε, λέμε τα νέα μας. Όλα καλά και όλα υπέροχα μέχρι εδώ, το θέμα μου όμως είναι το εξής: και οι δύο τους είναι δεσμευμένοι με άλλες γυναίκες, μια κατάσταση που μου δημιουργεί ερωτήματα σχετικά με την ηθική ευθύνη που μου αντιστοιχεί στην κατάσταση αυτή. Παλαιότερα θα έλεγα πως και εγώ φέρω ηθικό βάρος καθώς υποβοηθάω στην εξαπάτηση δύο ανθρώπων. Τώρα όμως σκέφτομαι πως δεν είμαι εγώ αυτή που έχει σχέση μαζί τους άρα δεν είμαι αυτή που σπάω τη συμφωνία μονογαμίας που έχουν συνάψει. Εσείς πώς το βλέπετε; Με όσους φίλους το έχω συζητήσει, βλέπουν την αλήθεια κάπου στη μέση αυτών των επιχειρημάτων, πιστεύουν πως την κύρια ευθύνη φέρουν αυτοί που απατούν, αλλά πως και εμένα μου αντιστοιχεί (μικρότερο μεν, υπαρκτό δε) μερίδιο αυτής. Είναι λάθος αυτό που κάνω από τη στιγμή εγώ δεν απατώ ούτε έχω απατήσει ποτέ καμία μου σχέση; Δε ζητώ να βγάλετε το “ηθικόμετρό” σας και να με κρίνετε, ξέρω πως αυτό είναι κάτι που δεν θα συναντήσω στην στήλη αυτή κατά κανόνα. Ωστόσο, θα ήθελα όσο γίνεται να δείτε την κατάσταση από τα μάτια αυτού που τον απατούν. Πού θα ρίχνατε εσείς την ευθύνη;

-Το Τρίτο Πρόσωπο

Δεν γίνεται να μοιραστεί ευθύνη χωρίς να μπει μέσα στην εξίσωση η ηθική. Θα σε κρίνουν, γιατί ζήτησες να σε κρίνουν. Αν δεν θέλεις να σε κρίνουν, πρέπει να λες “αυτό κάνω και αδιαφορώ για τη γνώμη σας”, αλλά και πάλι θα σε κρίνουν. Για να το πω απλά, ο μόνος τρόπος για να μην σε κρίνουν είναι να μην το λες.

Προσωπικά, συμφωνώ με τους φίλους σου. Κι εσύ συμφωνείς με τους φίλους σου, απλώς έχεις απενεργοποιήσει το κουμπάκι αυτή την περίοδο γιατί δεν σε βολεύει. Καλύτερα όμως να το προσέξεις αυτό, γιατί οι ιστορίες αυτές θα λήξουν, όπως λήγουν πάντα αυτές οι ιστορίες, και μετά δεν θα λειτουργεί το αναισθητικό που σε έχει μουδιάσει τώρα.

Δεν είναι τι θα πούμε εμείς τώρα, ποιος νοιάζεται. Έχει σημασία όμως, πολύ μεγάλη σημασία, τι θα πεις εσύ στον εαυτό σου αργότερα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

49 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν

Από τα μάτια αυτού που τον απατούν θα σου έσπαγα το κεφάλι (και των 2 δηλαδή αλλά για σένα ρωτάς). Ελπίζω να καλύφτηκες. 😆 Κι εσύ όμως 2 στα 2, αν μπλέκεις μόνο με δεσμευμένους έχεις πολλά θέματα που πρέπει να λύσεις ξεκίνα από εκεί καλύτερα και άσε τα ηθικόμετρα.

Σουβλίτσα
Σουβλίτσα
4 χρόνια πριν

Εγώ πάντως νομίζω πως ο μόνος λόγος που έστειλες αυτή την ερώτηση είναι για να διασκεδάσεις με τα σχόλια. Δεν νομίζω ότι προβληματίζεσαι στ’ αλήθεια.

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν

Ελπίζω να χρησιμοποιείτε και οι τρεις προστασία διότι θερίζουν τα αφροδισιακά. Κατά τα άλλα, την ευθύνη την ρίχνω σε μένα που ξοδεύω φαιά ουσία για να διαβάσω και να απαντήσω τέτοιες ερωτήσεις που απλά θέλουν να προκαλέσουν διότι πολύ απλά δεν ενδιαφέρεται ο ερωτών για τις απαντήσεις. Επίσης, σιγά τι κάνεις, είσαι σε μια σαρκική σχέση με δύο δεσμευμένους και για να της προσδώσεις κάτι παραπάνω λες ότι μιλάτε πριν και μετά το σεξ πριν φύγει ο καθένας στη ζωή του. Δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις βγάλει το ερωτηματολόγιο και ρωτάς φίλους και άγνωστους. Εκτός αν κάνεις έρευνα για κάποια μελέτη.

blacktulip
blacktulip
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

*τα αφροδίσια νοσήματα, μάλλον εννοείς.

Τα αφροδισιακά είναι ουσίες/τροφές που φέρονται να διεγείρουν.

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  blacktulip

Ο κορεκτορας ονειρεύεται σοκολάτες και στρείδια και εγώ σκέφτομαι HIV, HPV. Ευχαριστώ για την διόρθωση 😊

Intefix
Intefix
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  blacktulip

Τι λές αγαπητή, ξέρεις πώς μπορεί να σε θερίσει το αβοκάντο, τα σπαράγγια, τα στρείδια;

Αδιάβαστο σε στέλνουν άμα λάχει.

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν

Συγνώμη αλλά νομίζω πως ψάχνεις απάντηση για άλλο ερώτημα. Ψάχνεις ν’ακούσεις πως είναι δεν σημαίνει κάτι αρνητικό για σένα το να έχεις δυο δεσμευμένους άντρες στη ζωή σου, εφόσον η σχέση σας είναι σαρκική και μόνο και δεν υπάρχουν άλλες προσδοκίες. Εσύ θέλεις μόνο σεξ, εκείνοι το δίνουν, εκείνοι ας προβληματιστούν. Σημαίνει κάτι αρνητικό για σένα και δεν είναι η ηθική απέναντι σε τρίτους αλλά η αγάπη απέναντι στον εαυτό σου. Αν οι σχέσεις αυτές σε κάλυπταν, δίνοντας σου αυτό που θέλεις τη δεδομένη στιγμή, απλά θα τις απολάμβανες και δε θα τις συζητούσες. Υποθέτω πως κάτι άλλο θες και… Διαβάστε περισσότερα »

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν

Αυτό πάλι που όταν “είναι μόνο σεξ” δεν έχει τόσο μεγάλη βαρύτητα δεν το καταλαβαίνω. Κατ’ εμέ, το να κάνει ο σύντροφός σου σεξ ασύστολα με άλλες/άλλους είναι επικίνδυνο για λόγους υγείας. Το αν φλερτάρει μόνο, μπορεί να είναι ενοχλητικό, αλλά δεν κινδυνεύεις και στο κάτω-κάτω αν το κάνει συνέχεια του δίνεις μια και πας γι’ άλλα χωρίς να έχεις διακινδυνεύσει την υγεία σου. Με άλλα λόγια, αν έχεις αποξενωθεί ψυχικά με τον άνθρωπό σου δεν έχει σημασία αν ξενοπηδάει ή όχι. Η υγεία μετράει περισσότερο. Επισκεπτόμενη φίλη μελλοθάνατη λόγω AIDS (έτσι το έλεγαν τότε) εν έτει 1992, είχα γνωρίσει… Διαβάστε περισσότερα »

mononoke
mononoke
4 χρόνια πριν

Θα διαφωνήσω με Πόντια. Εμένα μου φαίνεται πατρονάρισμα το να λεμε οτι μια γυναίκα που μένει σε σχεσεις χωρις “συναισθήματα αγάπης” κάνει ντε και σωνει κακό στον εαυτό της. Γιατί τότε υπονοούμε οτι καθε γυναικα που εχει σχέσεις μονο για το σεξ χωρίς έρωτες ή καποιου είδους προοπτική υποτιμά τον εαυτό της. Το να μην θελει αγάπες και δέσμευση γιατί δεν υπαρχει ως ενδεχόμενο και γιατί να μην γίνεται και αυτό σεβαστό; (Μιλαω γενικά, ασχετα με το θέμα τρίτο προσωπο/εξαπατηση)

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mononoke

Δε μιλάω όμως για “μια γυναίκα”. Αν οι σχέσεις αυτές σε κάλυπταν, δίνοντας σου αυτό που θέλεις τη δεδομένη στιγμή, απλά θα τις απολάμβανες και δε θα τις συζητούσες. Υποθέτω πως κάτι άλλο θες και αυτό που ρωτάς είναι αν είναι σωστό να εξαπατάς εσύ τον εαυτό σου, δίνοντας του αδιέξοδες, χωρίς συναισθήματα αγάπης σχέσεις. Εσύ σκάλισες να βρεις υπαινιγμό κατά των γυναικών που κάνουν μόνο σεξ (και αυτό δεν ξέρω πώς ονομάζεται πάντως καλό δεν είναι) σε ένα σχόλιο που ξεκάθαρα απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, όπου μια συγκεκριμένη γυναίκα σχετίζεται με δυο συγκεκριμένους (δεσμευμένους) άντρες και που ρωτάει… Διαβάστε περισσότερα »

Ιζόλδη
Ιζόλδη
4 χρόνια πριν

Το βλέπω όπως το βλέπεις. Ευθύνη θα έριχνα μόνο σε αυτόν που θα με απατούσε. Εκτός κι αν ήσουν αδερφή μου, μάνα μου ή φίλη μου και με εξαπατούσατε δυο αγαπημένα μου πρόσωπα μαζί κάτω από τη μύτη μου

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Εντάξει για να είναι μάνα σου ή αδερφή σου πρέπει να μπλέξεις τουλάχιστον με τον Παπακαλιάτη.

Hytra
Hytra
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Ωραιο Εντελβάις!

Chublis
Chublis
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Αυτα τα αστεια παντως για τον παπακαλιατη δεν καταλαβαινω πως ειναι αποδεκτα απο αυτη την κοινοτητα. Και αν πουμε “οκ ενα αστειο ειναι πως κανεις ετσι” δεν πεφτουμε την ιδια παγιδα? Απο την αλλη μερια υπαρχει και η Αναστασια (ισως το ξαναδουμε τωρα με το νεο ΜΕΓΚΑ)αλλα δεν ειδα κανενα να κανει το αστειο ετσι

Hytra
Hytra
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chublis

To αστειο διακωμωδει τα σεναρια Παπακαλιατη, μηπως το διαβασες με καποια προκαταληψη; Επισης σορρυ που εξηγω αστειο, το απεχθανομαι. Αλλα πρωτη και τελευταια εξαιρεση εδω ενεκα της προστασιας του αισθηματος κοινοτητας 🙂

Chublis
Chublis
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Hytra

Προφανώς και το καταλαβα και προφανως ξερω τα αστεια. Επειδη ομως τα αστεια εχουν ξεφύγει πλεον απο τα ορια των σεναριων και εχουν γινει απο meme μεχρι ελαφρυ bulling στον ιδιο τον σεναριογραφο θα περιμενα λιγη περισσοτερη ευαισθησια σε αυτη τη κοινοτητα.

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chublis

Bullying στο σεναριογράφο;;; Αχαχαχαχαχα να σαι καλά, αυτό το αστείο ήταν καλύτερο από το δικό μου.

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chublis

Συμφωνώ με τη hytra, αστείο με επεξήγηση παύει να είναι αστείο. Απορώ τι μύγα σε τσίμπησε βρε Chublis.

Anna
Anna
4 χρόνια πριν

Βρε τρίτο πρόσωπο, από πού κι ως πού οφείλουμε συγκεκριμένο τρόπο συμπεριφοράς μόνο σε ανθρώπους που γνωρίζουμε ή έχουμε σχέση; Και επίσης τι σημασία έχει για ΄σένα αν θα σου ρίξει την ευθύνη το απατημένο μέλος;

Συμβάλεις σε μία απάτη, φυσικά και έχεις μερίδιο ευθύνης στην εξαπάτηση και δε θα κουραζόσουν τόσο με αναλύσεις αν το ΄χες λύσει μέσα σου.
Πρόσεχε τον εαυτό σου!

Αεράκι
Αεράκι
4 χρόνια πριν

Χαχα φοβερή ερώτηση… Πού θα ρίχναμε την ευθύνη λέει. Τι σε νοιάζει τι πιστεύουμε για τους δεσμευμένους, τι νόημα έχει η σύγκριση; Θα σου πω τι πιστεύω μόνο για σένα. Αυτό που κάνεις είναι ανήθικο. Πολύ, λίγο δεν υπάρχει, είναι ανήθικο. Επίσης είσαι βολεψάκιας σε αυτή την ιστορία και στρουνθοκαμιλίζεις. Αυτά… Παιδιά γενικά μη σας απατήσουν εύχομαι. Είναι εντυπωσιακό πώς η κοινωνία θα στηρίξει περισσότερα από εσάς όλα τα άλλα άτομα στη σύνθεση αυτή. Προσωπικά έκανα τεράστια προσπάθεια μέσα στον απίστευτο πόνο που είχα να μην είμαι έντονη και κακή με τα άλλα πρόσωπα. Πόσο συχνά άκουσα τη φράση «η… Διαβάστε περισσότερα »

Graphene
Graphene
4 χρόνια πριν

Εν γνώσει σου, συμμετέχεις συστηματικά σε εξαπάτηση τρίτων. Δεν είναι ότι θα σε λιθοβολήσουμε αλλά για πολλούς από εμάς αυτό παραβιάζει κάποιους κώδικες.
Για μένα φταίνε 100% αυτοί όσον αφορά στο “συμβόλαιο” της σχέσης τους. Εσύ δεν είσαι παράνομη ούτε σπας κάποια συμφωνία αλλά το νόμιμο και το ηθικό δεν ταυτίζονται.

Ghost
Ghost
4 χρόνια πριν

Γενικά: Please μην κάνεις στη ζωή σου πράγματα που δεν θα ήθελες να σου κάνουν.

Aten
Aten
4 χρόνια πριν

Η αλήθεια είναι ότι, όντως, στο τέλος τέτοιων ιστοριών δεν νομίζω ότι το τρίτο πρόσωπο είπε ποτέ “τέλεια ήταν, αυτό θέλω στη ζωή μου, θα το ξανάκανα αύριο κιόλας”.