Αγαπητή «Α, μπα»: Εμείς επιλέγουμε αν έχει το συναίσθημα ηθική;

Πόσο ανήθικο θα ήταν να κάνω κάτι με τον φίλο του συντρόφου μου αν χωρίσουμε;

Aγαπητη Λένα & αναγνώστες Το στόρι έχει ως εξής. Χρόνια σε μια σχέση. Γνωρίζω ένα πολύ καλό φίλο του συντρόφου μου . Υπάρχει αβίαστη χημεία , χιούμορ , κοινά ενδιαφέροντα και επικοινωνία. Όλα ρέουν όταν είμαστε μαζί. Μου χτυπάει καμπάνα για τη σχέση οτι τόσο χρόνια προσπαθώ πολύ για να υπάρχουν όλα αυτά και πάλι νιώθω μια έλλειψη. Είναι σημαντικό για εμένα να επικοινωνώ τον κόσμο μου. Είναι πολύ καλό παιδί ο σύντροφός μου , ομώς νιώθω ώρες ώρες να λείπει η “ροή” .Να κυλάν τα πράγματα και να μην τα σπρώχνω. Και νιώθω ενοχές που τα βρίσκω αυτά στο φίλο του. Σκέφτομαι οτι ακόμα και αν χωρίσουμε με το φίλο μου , πόσο ηθικό είναι να γίνει κάτι με το φίλο του? Έχω την αίσθηση οτι και εκείνος ενδιαφέρεται αλλά σε αυτό το κομμάτι θα κόλλαγε κ εκείνος όπως και εγω. Υποθέτω. Τελικά εμείς επιλέγουμε αν έχει το συναίσθημα ηθική? Η μήπως είναι καλύτερα κάποια πράγματα να παραμείνουν θαμμένα και να καταλήξουν απωθημένα? Μπορεί κανείς να ξεπεράσει αυτή τη λεπτή γραμμή μεταξύ ηθικής και έντονου συναισθήματος?

when the party’s over

Δεν είναι λεπτή. Αλλά δεν υπάρχει κάτι ανήθικο στο να ταιριάζεις με το φίλο του φίλου σου. Είναι πολύ μεγάλο χτύπημα για τον εγωισμό του, είναι μάλλον ατυχία, είναι δύσκολη κατάσταση αλλά ανήθικο δεν είναι, εκτός αν το κάνετε.

Το μήνυμα από τη ζωή προς εσένα είναι ότι ο φίλος σου δεν σου αρέσει και αργά ή γρήγορα θα βρεις κάποιον που σου αρέσει περισσότερο. Αυτός ο κάποιος δεν χρειάζεται να είναι ο φίλος του, είναι ο φίλος του επειδή δεν χωρίζεις και δεν μπορείς να γνωρίσεις άλλους. Όσο πιο πολύ μένεις σε μια σχέση που δεν σε καλύπτει, τόσο μεγαλύτερες χοντράδες θα κάνεις για να καταφέρεις να φύγεις. Αν θέλεις να είμαστε αυστηροί, δεν είναι ηθικό να κάθεσαι με κάποιον που ξέρεις ότι δεν σου αρέσει.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

72 points
Upvote Downvote

17
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
15 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
16 Συντάκτες σχολίων
ΑιλουροειδέστατοΜαύρο ΓατίKiouriaAloutero Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
ακρίδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Θα σου απαντήσω ως μια από το χωριό δεν την ξέρεις που παντρεύεται με τον φίλο του πρώην φίλου της😂😂 χμ…. δε θυμάμαι τι ήθελα να σου απαντήσω😂😂😂😂😂

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Προσυπογράφω. Κι εγώ έζησα μεγάλο έρωτα τεσσάρων χρόνων με φιλικό πρόσωπο πρώην 😁😁

Karamouza
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

“Δεν είναι ηθικό να κάθεσαι με κάποιον που ξέρεις ότι δεν σου αρέσει”. Αυτο

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Εγώ γιατί νιώθω ότι μέσα στην ερώτηση υποβόσκει άλλη ερώτηση ” Πόσο ηθικό είναι να αρχίσω να φλερτάρω πιο ανοιχτά τον φίλο, να διαπιστώσω αν νιώθει και αυτός κάτι, και μετά να χωρίσω αφού θα έχω ήδη βρει τον επόμενο”; Διότι όλες αυτές οι πληροφορίες ότι είναι καλό παιδί ο σύντροφος, αλλά δεν ρέει η σχέση, όμως με τον φίλο ρέει, και νιώθω ενοχές, αλλά αν χωρίσω πειράζει από ηθικής πλευράς να είμαστε μαζί, αυτό μου δείχνει. Μια προσπάθεια να δικαιολογήσεις την επιθυμία σου να δοκιμάσεις κάτι με τον φίλο, αλλά χωρίς να έρθεις αντιμέτωπη με τον σύντροφό σου.

Σουσουράδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το συναίσθημα όχι, δεν έχει ηθική. Οι επιλογές όμως έχουν. Δεν απολογούμαστε επειδή ερωτευτήκαμε, για το τί θα κάνουμε όμως για αυτό έχουμε την απόλυτη ευθύνη.

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Μου φαίνεσαι υπερβολικά σίγουρη κάπως από το πουθενά για το ενδιαφέρον του φίλου του συντρόφου σου. Ότι δηλαδή σε γουστάρει τρελά και το μόνο που τον σταματάει είναι η φιλία. Καλό θα είναι μέσα από αυτή την ιστορία να βγάλεις τα συμπεράσματά σου για σένα και τη σχέση σου και μόνο. Το να προχωρήσεις πάντως (υποθετικά) με το φίλο του για μένα δεν είναι και τόσο εντός ορίων να το πω ευγενικά, τόσοι άντρες υπάρχουν εκεί έξω για όνομα. Σκέψου να σε χωρίσει ο ίδιος για την κολλητή σου. Από μένα είναι όχι.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Ελπίζω με αυτή την αφορμή να καταλαβαίνεις πως δεν είσαι στη σωστή σχέση, δεν είσαι καν σε μια καλή για σένα σχέση. Και πολύ με θλίβει που τόσοι και τόσοι άνθρωποι μένουν σε σχέσεις στις οποίες παλεύουν να ταιριάξουν, παλεύουν να πάνε καλά και μετά δε φεύγουν γιατί αφού πάλεψαν τόσο δε θέλουν να πουν ότι το έκαναν τζάμπα. Αυτό το ο,τι αξίζει πονάει και είναι δύσκολο έχει κάψει πολύ κόσμο και μας έχει δημιουργήσει πολύ άσχημες εντυπώσεις για τις σχέσεις. Αυτό που θα έπρεπε να κάνεις, αυτό που θα ήταν ηθικό, αφού σε ενδιαφέρει η ηθική του θέματος είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Pandora
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πολύ ωραία απάντηση.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

συνήθως αυτές οι σχέσεις μόλις περάσει ο αρχικός ενθουσιασμός καταλήγουν άσχημα…εξαιτίας και του παρελθόντος που κουβαλάνε αλλά και ότι όντως “δεν χρειάζεται να είναι ο φίλος του, είναι ο φίλος του επειδή δεν χωρίζεις και δεν μπορείς να γνωρίσεις άλλους” οπότε χάνονται και οι φιλίες και βγαίνουν όλοι χαμένοι..

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Αυτό που αντιλαμβάνομαι, είναι ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη “χημεία” με τον σύντροφό σου και όπως πολύ σωστά παρατήρησαν, αυτό που σου λείπει υποσυνείδητα το ψάχνεις αλλού και δεν είναι καθόλου δύσκολο να θεωρείς ότι το έχεις βρει στο περιβάλλον που ήδη συναναστρέφεσαι. Δεν θεωρώ, ότι εφόσον χωρίσεις με τον σύντροφό σου, είναι ανήθικο να προχωρήσεις με τον φίλο του. Δεν είμαστε πρόβατα με βούλα, ούτε άδεια θέση σε λεωφορειο που καπαρώνεται πετώντας επάνω ένα μπουφαν. Δύσκολο ναι, ανήθικο όχι. Τα προβλήματα είναι ότι 1) ενδεχομένως κάνεις προβολές, και ο φίλος σε βλέπει σαν φίλη που συμπαθεί και τίποτα παραπάνω. Έχω… Διαβάστε περισσότερα »

Fuchsia
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Fuchsia

Μαι! Συμφωνω.
Καποια σχολια εδω τα βρηκα καπως αυστηρα μπορω να πω.

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Πώς γίνεται αυτά τα καλά παιδιά να μη μας (σας) νοιάζει αν τα εκμεταλλεύεστε επειδή είστε βολεμενες, μέχρι να βρείτε κάποιον και να σας τη δωσει!;
Έπρεπε να έχεις ήδη χωρίσει με το που τα ένιωσες αυτά. Άσχετα από τον φίλο.
Btw ναι, είναι ανήθικο να κάνεις κάτι με τον φίλο του συντρόφου σου. Και είναι ανήθικο επειδή πληγώνονται άνθρωποι. Και δεν είναι μόνο ο εγωισμός που πληγώνεται.